Evet nankörlük bu. Sorsan ona ben. Nankörüm. O çalışıyor, eve geliyor kızıyla ilgileniyor, uyutuyor, sabah çoğu zaman uykusuz gidiyor vs. Sanki ben hiç yorulmuyorum, uykusuz kalmıyorum. Dün ben de onun canını acıttım su anneme söyle derimler bar ya şok oldum. Geleneksel geçimsiz aşağılık erkek moduna girdi. Ben de dedim yani senin toton kalktı çok istiyorsan gideriz köpek gibi alırım donuna kadar kızına ödersin nafakasını ben de bakarım hayatına o zaman aslında hiçbir şey olmadığını görürsün dedim. Devamı klasik haaa yapsana bi denesene bi vs.
bu nasıl akademisyen Allah aşkına?
kızına bakmak zor geliyor, eşine nefes aldırmıyor, anana gönderirim diyor, kırıyor, döküyor.
makamına diplomasına bakarak sakin ve güzelce konuşur sanıyorsun ama davranışları ilkokul terk cahil biri gibi.
böyle biri zamanla tüm saygısını yitirir gözümde.
özür dilemek yerine boşayamazsın ki diye çocukça inatlaşması, ailesine karşı bir şeyleri ispat içinde olma çabası, seni kariyerin için seçtiği anlamına geliyor. kariyerli eş, bebek, itaat eden ve çalışan eş, mutlu aile tablosu. ailesi bahane, eşin ruhen hala ezik. bunun için psikolojik destek alması gerek.
yoksa kendi ezikliğini örtbas etmek için seni her fırsatta ezmeye devam edecek.
ve bir gün senin de sabrın tükenecek, psikolojin zarar görecek.
bence eşin tedavi olsun. kabul etmezse aynı ev içinde o yok gibi yaşa. son çare ayrılırsın. sonuçta sen kimsenin stres oyuncağı, bozuk psikolojisinin kobayı değilsin.