Ramazanda bile küslüğe devam eden esim

Acaba ev mı çok dağınık yoksa tepkileri mı çok fazla ? Bende sevmem dağınık pis evi... Dağılır iş görülür tekrar toplarım, huzursz olurum dağınık evde
Inan ki aşırı bir durum olmuyor, zaten geleceğine yakın toparliyorum huyunu bildiğim için, ama arada yrtisemedgim zamanlar oluyor onda da o anlamıyor malesef

Kızlar sanırım bi çok erkek böyle:))
4 yıllık evliyiz çok şeylerden küsüyordu.
Ilk zamanlar hep ben alttan aldım. Haklı olsam dahi ilk adımı ben attım..
Ilk adımı ben atmazsam öyle uzayıp gidiyordu..
Yatak falan ayırıyordu.. ona rağmen ben alttan alıyordum..
Bu yatak ayırmaların olduğu dönemler, yine bi küstü benim adım atmamla barıştık ve o gün çok büyük yemin ettim " bir daha küçük tiriplerin yüzünden yatak ayırırsan yüzümü göremezsin" dedim... o gün bugündür hiç yatak ayırmaz...
Ama küskünlükleri geçen yıla kadar devam ediyordu..
Baktım ki hep ben alttan alıyorum bırakıverdim ipin ucunu..
Dedim ki kendi kendime "inceldiği yerden kopsun" dedim..
Tv kumandası eğer ondaysa o nereyi açarsa orayı izlerdim canım sikılıncada kalkar giderdim yatağıma..
Kumanda eğer bendeyse oda benim izlediğim yerleri izlemek zorunda kalırdı..
Tv de komedi filmleri falan olursa sanki hiç o yokmuş gibi kahkaha atarak izlerdim...
Baktı ki bende artık ona karşı yaprak oynamıyor..
Ben uyumaya gittiğim zaman erkenden tv yi kapatıp hemen geliyor yanıma sokuluyor özür diliyor...
Son zamanlarda artık küsmüyoruz bile çok şükür:)))
Ama küssekte uzun sürmüyor hemen geliyor barışıyoruz..
Ama senin eşin gibi değil Allah'tan...
Benimki her türlü yardımı eder yemekleri beraber yapariz..
Ramazan aylarında misafirlere yemekleri eşim hazırlar..özel günleri unutmaz..
Sende benim taktiği uygula önemseme bile gül eğlen çocuklarınla vakit geçir...
Onu görmezlikten gel..
Zaten oda sana kendi çapında kur yapmış oluyor senin sevdiğin şeyleri yaparak..
Mesela ne kadar sürdü en son o geldi barıştı, benim esimde yardimci dir aslında özel günleri asla atılamaz, yemeğe götürür hediyesini alır, ama ışte dağınıklık görünce patlar,

şu küsmelerden artık gına geldi ha benimki de öyle yıne ben dayanamayıp konuşuyorum Allah yardımcımız olsun ne dıyeyım :(

Inan ki aşırı bir durum olmuyor, zaten geleceğine yakın toparliyorum huyunu bildiğim için, ama arada yrtisemedgim zamanlar oluyor onda da o anlamıyor malesef
Arada da tolerans olması gerekiyor, o kadar da değil yani .. iki tane çocukla yetişmek de zordur, ben bitanesi ile zor yetişiyorum ... Belki de umursamadığını düşünüyor o da agresiflesiyor, bazı insanlar yanlış anlamaya çok müsait çünkü... Konuşmayı dene tatlı dille.. ya da bir gün o yapsın ögret bana de bi bahane ile ev de istediği gibi temizlenmiş olur sende gel keyfim gel :KK6:

Yaş ilerledikce küsmek diye birsey kalmaz .Kavgadan sonra hiçbirsey olmamis gibi devam edin .O küsüyorsa da dalga geçin.
Bu ne yeni gelin gibi dersiniz küsemez .:halay:

Arada da tolerans olması gerekiyor, o kadar da değil yani .. iki tane çocukla yetişmek de zordur, ben bitanesi ile zor yetişiyorum ... Belki de umursamadığını düşünüyor o da agresiflesiyor, bazı insanlar yanlış anlamaya çok müsait çünkü... Konuşmayı dene tatlı dille.. ya da bir gün o yapsın ögret bana de bi bahane ile ev de istediği gibi temizlenmiş olur sende gel keyfim gel :KK6:
Cok doğru bir tespit umursamadigimi düşünüyor sanırım öfkesi de bu yüzden. Hiç bu açıdan b akmamistim cunku karakter olarakta ben daha rahatım ona göre, o daha tiyizdir ailesi de öyle. Ama artık evin dağınık olmasi beni daha fazla geriyor ama bunu nasil anlaticam bilmiyotum. Eninde sonunda o işi ben yapınca ve vaktim az 2 cocukla

Ev derli toplu olsa bile inadına dağıtırım bu muamele yüzünden. Sabır sabır bir yere kadar, çekilmez bir huy eşinizdeki. Çok rahatsız oluyorsa, kaldırsın o nazik kıçını da tutsun bir iki işin ucundan. Hatta 2 çocuğu da evde eşinizle bırakın bi yok olun bakalım 3-4 saat ortadan. Eve geldiğinizde de "Ne bu evin hali?" diye sitem edip küsün. Empati yeteneği varsa yeter de artar bu hareket ona. Ama zannetmiyorum, zaten öyle bir artısı olsa anlayışlı da olurdu başından beri.

Lafın özü, zor arkadaşım, sınırsız sabır lazım bu adama. Bu cinsten bende olsa, onun küsmelerini öper, yatağını çöpün içine sererim.

Çocuk gibi küsmekte ne ya eşinizin yeterli olgunluğa sahip olduğuna emin misiniz ?

Mesela ne kadar sürdü en son o geldi barıştı, benim esimde yardimci dir aslında özel günleri asla atılamaz, yemeğe götürür hediyesini alır, ama ışte dağınıklık görünce patlar,
Valla başlarda 10 gün falan oluyordu ama benim daha fazla dayanamayıp barışıtığım...
Ben umursamamaya başladıktan sonra en fazla 2 yada 3 gün falan...
Yani çok zaman geçince hatırlamıyorum ama sanırım en son 3 gündü...

Cok doğru bir tespit umursamadigimi düşünüyor sanırım öfkesi de bu yüzden. Hiç bu açıdan b akmamistim cunku karakter olarakta ben daha rahatım ona göre, o daha tiyizdir ailesi de öyle. Ama artık evin dağınık olmasi beni daha fazla geriyor ama bunu nasil anlaticam bilmiyotum. Eninde sonunda o işi ben yapınca ve vaktim az 2 cocukla
Haklısın bakarsak , çocuk bakımında yardım etmeyen bir es olunca iki çocuğa birden yetip ev işi vs zordur ... Bir de bunun eşle oynaşması var dalga geçmiyorum gerçekten öyle ... Evet haliyle kadın kendinden geçiyor aksama kadar... Benim abimde aynı kafada, yengemin burnundan getiriyor kadın artık darlandi çalışmaya başladı en iyisini de yaptı... Çok değil ya bir gün diyorum abi bir gün kadının yaptığı tüm işleri yapın o zaman kadının yerini anlarsınız... Ama yok bazı erkekler taş kafa anlamıyor... Eee o kadının da çalışıp senin gibi eşit şartlarda olmaya çalışması çok normal smdi ikisi de rahat ... Bebiş de ananede o bakıyor .... Kadının ruhu daralmıştı, ben kardeşi olarak bişey desem bana da cemkiriyor öyle kazulet ... Gel gör ki annem oyle yetiştirmedi alan alıyor almayan almıyor ... Diğer abimde tam tersi iki çocuk , gece ise gider sabah gelir çocuklara bakar yengem uyur dinlenir ... Ozendigim bir aile babası ... Çok şükür bende de mevcut :) yontabiliyorsan yont ciddi diyorum

Evi terk edin bence. Nasıl akıllanacak bu adam? Evi dağınık buluyorsa kendi toplasın. Şaka gibi ya. Siz her şeyi mükemmel yapamazsınız ki yapmak zorunda değilsiniz. O da mükemmel bir insan , eş , baba değil. Hatta kötü bir baba ve eş. Çocuk gibi saçma sapan davranışlar. Bence bir şey yapmanız lazım. Bu adam bu saçma şeylere son vermeli.

Merhaba arkadaslar valla o kadar bunaldim,çözümsüz kaldım ki sırf sizden fikir almak için üye oldum. 5 yıllık evliyim 2 evladım var ALLAH bağışlasın ınş. Eşim çok titiz ve düzenli bir insan. Bizim kavgalarimiz da hep bu yüzden olur, en son ki tartışmada bu yüzden olmuştu. Haftada bir düzenli yardımcı alıyorum ama cocuklarim çok küçük kızım daha 2,5 yaşında oğlum 6 aylik. Haliyle ne kadar olsa düzenli olmuyor ev, ama bir türlü anlatamadim.

Aslında asıl sorunum biz tartışmıyoruz hemen küser eşim, kızar söyleyeceğini söyler sonra da günlerce küser. Ben de inatlasir barismam o zaman da haftalar boyu sürer bu kusluk. Yatağını da ayırır. Kizim bu durumdan çok fazla etkileniyor, artık herşeyi anlıyor zaten zehir gibi bir kız, geçen gün bana babamla niye konuşmuyor diye sordu.

Yine 2 haftadır konuşmuyoruz ben çok sıkıldım artık bu durumdan ramazanda geldi ramazanda hiç kusluk olur mu, bunu ona anlatmam lazım ama nasıl, bunun için psikoga da gittim daha önce defalarca ama tek gidince bir ise yaramıyor, şimdi mesaj mi atsam ramazanda bari kusmeyelim diye mi bilemedim, çok inatçı bir adam zaten. Bana bir fikir verin olur ya artık bu akşam bitsin istiyorum bu kusluk, tek başıma iftar yapmak istemiyorum.
Küsme huyunu şişirip ramazandan medet ummak ne kötü.
Siz de hatalısınız en az eşiniz kadar.
Gidin konuşun,ya da sert ama kesin bir çözümle bitirin.
Çocukluğundan çıkamamış bir insan karşınızdaki,çocuk gibi azarı yerse düzelir.

Niye alttan alıyorsun. Adamı alıştırmışsın. Ben senin yerinde olsam onun inadını kırmak için asla ilk adımı atmam. İsterse 6 ay sürsün

Esinin huyu cok pis
Su var ki cocuklu evde kimse eski duzeni tertibi aramayacak.
Istedigin kadar cocuklarin ardinda kos topla yine dagiliyor.
Evin pis degilse esinin daginikliga laf soylememesi gerek.
Benim tek oglum var. Ilk zamanlar esim de ben de o eski duzeni aradik hatta arada yine bu ev ne boyle diyoruz ama olmuyor. Hele ki sen de 2 tane.

Cocuklar kendi evinde de kisitlanarak buyumemeli bence. Alani daraltilmamali.

Bi 5 -10 seneye daha duzenli olcak eviniz ama o zaman gecen zamana hayiflancaksiniz.

Birakin cocuk dagitsin kesfetsin. Yemisim onun duzenini ....
Ben mutfagim derli toplu olsun gayretindeyim sadece. Onda da tencere tava indiriyor :D
Oyuncak kismini vazgectim bile .cunku toplayinca inadina dokuyor .

Cocuk varsa biraz genis olmak ve eski duzeni aramamak lazim.

Onun disinda buyuk evladiniz herseyin farkinda. Onun guven duygusunu zedeleyici.
Bu konuda netten cikti alip esinizin yatagina koyun bence bir okusun. Bencillik yapmasin. Kaprisi size gecebilir ama ebeveyn rol model oldugunu unutmasin.

Allah kolaylık versin. Siz demek ki olgun ve gayet sabırlı bir insansınız ki dayaniyorsunuz buna.

Benim eski sevgilim de böyleydi. En ufak bir tartışmada küser surat asardi ben derdim mahvetmeyelim günümüzü ne oldu şimdi yook illa bozacak herşeyi. Ben sizin gibi değildim dayanamazdim hadi bir iki neyse sürekli sürekli olmaz ki.

Siz bunları düşünürken, bu durumdan rahatsızken kendisi rahat ve normal takiliyosa,kusura bakma eşin çok sorumsuz ve anlayissiz. Evde iki çocuk var elbette dağılacak. Ama şöyle birşey var eğer cidden eviniz fazlasıyla daginik ve kirliyse ve çalışmıyorsanız oda biraz haklı dağınıklık olabilirde temizligine dikkat edin sonuçta ev ikinizin evi oda el atabilir.

Küsme ne ya uzatmaya gerek var mı?Hiç adım atmayan hep karşıdan bekleyen inatçı bir yapısı var anladığım kadarıyla. Ev dağınık diye küsmesi çok ilginç ama belki rahatsızlığı olabilir takıntı derecesindeyse istemsiz rahatsız olabilir bence kendisi doktora gitmeli

Back