Eşim Neden Böyle Yaptı Bana Güvenmedi mi ??

Canim genel itibariyle yok mu esinden kazik yiyen var tabiiki ama evliligin artik ticari bir anlasmaya cevrilmis olmasi soz konusu,bu cok yanlis

Ama yeni nesil evliliklere bu kadar güveniliyor, adamlar yoldan çıkmaya meyilli.
Hiç olmadık şeyler duymuyor muyuz, bu kadar şüphecilik böyle işledi kanımıza bence.

Benim konumu biliyorsun canım.
Eşimden hiç beklemezdim, hiç para konusu yapmış insan değilim.
Akıllıyım sanıyordum. Altınlarımız için kasa kiralayıp ortak hesap açmıştık.
Onda da bensiz alamasın diye belirtmek gerekiyormuş bilmiyordum diye uçtu altınlar bak..

Yani hadi şeytana uydu eşim, diğer huyları iyidir diye bırakmadım.
Ama şu gün bir ayrılık durumunda beş kuruşsuz boşandığımla kalacağım.

Bunları düşününce aptal gibi hissediyor insan.

Boşandıktan sonra parayı ne yapacaksın, mutlu mu olacaksın o ayrı mesele.
Ama beş kuruşsuz boşanınca mutsuzluğun yanında aptal gibi de hisseder insan yani.

Hadi benim iyi bir mesleğim var. İyi bir işi olmayan bir kadın için 40 bin çok önemli bence..

Ama yeni nesil evliliklere bu kadar güveniliyor, adamlar yoldan çıkmaya meyilli.
Hiç olmadık şeyler duymuyor muyuz, bu kadar şüphecilik böyle işledi kanımıza bence.

Onda da bensiz alamasın diye belirtmek gerekiyormuş bilmiyordum diye uçtu altınlar bak..

Ama beş kuruşsuz boşanınca mutsuzluğun yanında aptal gibi de hisseder insan yani.

Hadi benim iyi bir mesleğim var. İyi bir işi olmayan bir kadın için 40 bin çok önemli bence..
çok önemli bencede 40bin hiç önemsenmeyecek bir para değil
burda eşinden şiddet gören bebeği olan 20 yaşında bir kızcağızın konusu vardı annesi istemiyordu o geldi aklıma

Şeriatta kiz cocukla erkek çocuk miras uzerinde ayni hakka sahip değiller. Onu diyor. Kadına bir erkeğe iki düşüyor.

Teşekkür ederim açıkladığınız için. ❤

Evet çünkü evi geçindirmek erkeğin üzerinde hak.. Erkek 2 getiriyor , kadın 1 ediyor sana 3 hak :)

İyide sende onun üzerine yatirilmasini sorun etmissin. Bir fark goremedim .

Ya ben böyle her lafa atlar gibi oldum.
Kusurumu bakmasın kimse.

Burayı okuyan erkeklerde biraz toparlasın kendini.. Kadın biraz guvence birazda güven istiyor.
Erkeğin kendi üzerine almak istemesiyle kadının ki bir olmuyor.
İstisnalar hariç , kadın her zaman daha tutarlıdır, tutumludur. Hak yemez.

Erkekler hak yer, vefasızlık yapabilir, tutarlı davranmayıp parayı hesapsızca kullanabilir.

Yıllarca güvendiğin adam gidip milyarlarca borca girebiliyor. Ya hayali iş yapıyor ya kumar oynuyor.

Olurda boşanma olursa o parayı yok ediyor ortadan.
Kadının genelde böyle dertleri olmuyor.
Ha birde erkekler despot oluyor.. Kadın birşey derse kavga sebebi kendi birşey derse " nokta "

Ha işte tamda bu işte.. Anlatmak istediğime örnek oldu.

Evlilik kurumunda hakları yasalar korur,
Edinilen mallar ortaktır, paralar ortaktır .
Boşanma halinde tedbir koydurursunuz olur biter, aynı şekilde eşinizde.
Ne siz onun donuna kadar alabilirsiniz,
Ne de o sizi sokağa atabilir.
Evlilik birliğinin bozulmasında kabahati çok olan çok zarar eder, az olan az zarar eder.
Haaa diyelimki sizden habersiz paranız üzerinde tasarrufta bulundu iki seçenek var;
Boşanma davası açarsınız mahkeme sizin payını size verir,
Yada kabullenirsiniz evliliğinizi sürdürürsünüz.
Başka seçenek yok, bütün gün birbirinizi takip edemezsiniz ki güvenmekte başka çare varmı?
Boş çırpınış hepsi.

Daha yeni evlisiniz önce bi birbirinize güvenin bakalım, kazık yerseniz ona göre davranısınız, kazık yemezseniz güven ve sevgi üzerine kurulu güzel bir evliliğiniz olma şansı var. Bu şekilde karşılıklı uyanıklıklar sonucunda o şansınız hiç yok, mutsuz saygısız ve nihayetinde sevgisiz bir birliktelik.
Bi sakin...

Ben bu mevzulari anlamiyorum senin ustune yatmis onun ustune yatmis.
Evlendikten bir sure sonra altinlarimizi bozdurup esimin hali hazirda olan hesabina yatirdik, lafi bile olmadi.sonrasinda da araba aldik filan. Sizin hesabiniza yatsa esinizden para ki kaciracaksiniz.
Sunu anlayabilirim, mesela calisiyorsunuzdur ve esinizden ayri kenara para koyabilirsiniz, ama evlenmissiniz ve ortak taki takilmis, niye hepsi esimin ya da benim olsun, gerektigi yerde kimin ustundeyse alir kullanilir.
Tabi para konusunda gerekli guveni vermisse esim, eger har vurup harman savuran bir adamsa, gizli isler ceviriyorsa i zaman istemem para onun ustunde olsun.

Anlamadigim bu burda gördüğüm kaçıncı benzer konu. Bende yeni evliyim ve benim de mihirim oldu takılan takılar. Ama hiç bi zaman demedim ki benim üstüme yatirin diye aksine hiç ama hiç karismadim bile ben adamın nikahina girmisim beni mi dolandiracak ne kadar kötü düşünceleriniz var. Emin olmadığınız adamla evlenmeyin bi zahmet.

Canım valla erkeklerde böyle bir ego var evin reisi benim para idaresi bende olacak gibi.. Ama bence esinde banka konusunda yanılmış sonrada geri vites yapmamış gibi geldi bana..
Bu konuda yorum istememişsi n ama bunu evliliğin ilerledikçe daha iyi anlicaksin faiz oldumu evinin bereketi de olmuyor. Krediyle aldığını eşyanin bile hayrı olmuyor...

Çok çirkin geliyor bana bu gibi konular. Birbirinize guvenmiyorsaniz neden evlendiniz ? Bırak esinin hesabında kalsın nolmis ömrünü vermeye söz vermissiniz parani versen ne vvermesen ne ? Sonuçta ikinizin o para boşuna huzurunuzu bozmayin gidipte ona buna vermemiş sonuçta hesabına yatırmış parayı.

Bazi arkadaslara katiliyorum,
Sizin ailenizden gelen bisey olmamis, bileziklerin 8 i ve takı seti erkek evinden gelmis size. Dolayisiyla bunlar benim olmaliydi mantigini birakin bence.

Ikinci olarak da bankada faiz oranları kırık vadeye gore,tutara gore degisir. 30 gunluk ile 32_45 gun araligindaki faizde fark olur. Esiniz bunu bilememis olabilir, yada bu farktan haberi olmadigi icin tam 30 gunluk hesap actirmis olabilir.
Bir sonraki vade bitiminde duzelttirebilirsin(faizi bahane edip), hatta hesaba kendini de ekletebilirsin münferit hesap olur(birbirinizden bagimsiz ,dilediginiz tutari cekebilirsiniz), hatta esine hic guvenmiyorsan da müşterek hesap actirabilirsin(ikiniz bankada biraraya gelmedikten sonra tek kurus bile cekemezsiniz)

Bizim bi musteri vardi kayinvalideyle gelin ortak kiralik kasa actirdi(munferit)
Daha yıl dolmadan gelin gelip kiralik kasayi komple bosaltip evi de terketmis.
Haftalar sonra damatla annesi bankaya kostu hemen,kasa bostu tabi..herkes şok.
Olaylar olaylar..

Ben esimle evlenmeden once konusmustum evde tutmayalim diye. Kendi bankama kiralik kasa actirdim adıma. Ailemden gelen tum bilezikleri, tam altinlari, esimin ailesinin taktigi 1 set ve 4 bilezigi de koydum.
Bunlar benim dedim attim kasaya. Esimin akrabalarinin taktigi tum bilezikleri(13 adet mi neydi),tam_yarım_ceyrek altinlari da kurdelesiyle esime verdim dugun bitimi al napiosaniz yapin diye. Onlar da borclarini kapatti.
Ama benm ailemin taktiklarina dokunamaz. O kadar da netim.
Herkesin taktigi kendine kaldi,boyle daha adaletli oldugunu dusunuyorum.
Ayrica, hoca efendi sana 100 gr altin yeter demisti :KK66:
Sen yine sansliymissin, iyi takı gelmis masallah.

Allah mutlulugunuzu daim etsin bu arada..

ilk önce yuva ne demek, eş ne demek, karı-koca ne demek öğrenip sonra evlenmek lazım demek ki...
geçenlerde bu konunun aynısı açıklmıştı (ay param, vay altınım, oy geleceğim)
o kullanıcıyı bulun bence çok iyi anlaşırsınız.

Arkadaslar aklima gelmisken,
Bi arkadasimin akrabasina gelen mihr olayini anlatiyim,dusman basina olsun..

Kari _koca evlenmis bunlar. resmi nikah kiyilmis,dugun olmus.. sonrasinda dini nikah icin kizin akrabalariyla birlikte damat evine gidilmis gelinlikle, taki kurdelesiyle,dugun bitiminde..
Neyse malum konu acilmis, hoca sormus kiza mihr olarak ne istiosun diye. Kiz demis 200.000 tl isterim :KK66:
Herkes soke. Saka diye dusunmusler. Kiz kabul etmemis, ille de 200bin isterim,eger yapilmazsa bu is burda biter.. (ki resmi nikahli dugun gecesinde mihr icin damat evine gidilmis)
Damat memur,ailesi emekli. Zengin falan degiller,kirada oturan insanlar bunlar.
Neyse damat girmis araya ya sacmalama bak resmi nikahlandik,evliyiz,bu konuyu hic acmamistin,durumumuz belli bari 10bin_20bin iste alalim demis. Kizin akrabalari senet cikarmis ceplerinden. Demisler bunu imzala ozmn,parca parca ode.. aileler birbirine girmis kavga kiyamet..
Kiz da Ozmn bosanalim 200bini de veremeyeceksen demis.. birturlu ikna edemisler,herkes gerilmis
Herkes soke..
Ve kiz tarafi gelinlikle birlikte ustundeki taki kurdelesiyle cikmislar evden apar topar.
Damat ertesi gun polise gitmis,dugun videosundan takilan takilarin tespitini yaptirmis,bosanma davasini acmis, sikayetci olmus dolandirildim diye.
Kurulan o guzelim ev_esyalar yok oldu..
Kadina ulasilamamis tabi, terketmis mahalleyi aninda.
Sanirim Mahkemelik olaylari suruyor hala .
çete olduklari dusunuluyormus. 6_7ay icinde tanisip evlenmislerdi.

Hangi genc kiz kendine yakistirabilir ki bunu, 1 gun evli kalmak..

Insanlar kimsenin ic yuzune guvenmemeli demek ki. Dunyanin bin bir turlu hali var. Derler ya babana bile guvenme.. boylesini de ilk defa duydum,bu garip olayi sizlerle de paylasayim dedim..

Son düzenleme:
Baştan düşünülmeli böyle şeyler.

Bankaları arayıp sorabilirdiniz, internetten bakabilirdiniz hangisi daha çok veriyo diye vs.

Resmi olarakta o Altınlar sizin bunu artık erkeklerde gayet iyi biliyor.

Vadeyi nasıl anlaşmış bilemiyorum ama vade bitiminde ortak hesap açıp oraya aktarabilirsiniz.

Bir mihrim ya da mehrim artık hangisi doğruysa bile yok .. Evlenirken ne OLDUĞUNU bile bilmiyordum . Burda öğrendim.

Şanslıymışım ben yaa düğünden sonra(hatta salonda) takıları aldıkları için kimde kalacak kimin olcak diye bi derdim olmamış ama bence ortaktır sen ben mi var artık siz birsiniz ama faiz konusunda çok kişi Yazmış zaten ama doğruya doğru arkadaşlarla aynı fikirdeyim

Genelde erkek kısmı paraya kendilerini yakıştırır, artık ne kadar iyi veya kötü niyet varsa zamanla zaten eşini çözersin , eğer tek başına karar almaya devam ederse ve sadece planını onaylamanı beklerse yandın demek o parayı kendi hesabına yatırması aslında kendinin içinde kalan hayallerini gerçekleştirmesi demek ama tabi bu evlendikten sonra olmaz ama kolaylaştırmak için kendi hesabına yatırması olarak yorumnluyorum ben , sanırım yajın zaman otobil alacaktır seninde evet demeni isteyecek sana o parayla ilgi hayalini dahi sormayacak gibi
ne yapacağımı ne düşüneceğimi şaşırdığım için buraya yazmaya karar verdim.. henüz yeni evliyim.
düğünde kayın babam tarafından 5 adet adana burma bilezik takıldı.. Annem ise 1 adet burma bilezik taktı.
Görümcem kaynımda birer bilezik taktı.. ayrıca set takıltı geri kalanlar çeyrek ve nakit para..
Eşim öyle dolgun maaşlı bir işte çalışmıyor 1 400 tl maaş alıyor ama şükür borçsuz harçsız evlendik
Kayın babam yardm etti çok eşyalar su bu vs.. oğluunu borcu harcı olmadan evlendirdi.. bu parada yeter dedim bize. küçük bir şehirde yaşıyoruz ev kiram 320 lira.. kapıcım yok ve hayat diğer şehirlere göre çok daha ucuz..
Ayrıca kpss kursuna gideceğim ailemde destek olacak bazı konularda.. Yaşlarımız 22 28.. Herneyse sorunu anlatıyorum..
Eşim altınlar evde duracağına bozduralım bankada değerlensin hem aklım zaten sürekli evde vs felan dedi.. Bende tamam dedm çünkü benm dershanem işi baya zorlucak hiç değilse bi ek gelirimiz olr diye düşündüm. bozduralm dedim
Düğün günü imam nikahım kıyıldı kayın babam 15 bin tl mihir sözü verdi.. takılan altınlarda gelinin dedi.. her neyse
Ben eşime hiç birşey demedim hani altınlar kimin hesaba yatacak vs felan sadece dedğim pek altınlarımı bozdurmak istemiyorum ama varsn destek olacaksa bankada bozulsun ne yapalım dedim. kimin üzerinde kalacak banka da diye şakala karışık sormak istedim..
Oda benm üzerime yatsın dedi.. hmm neden öyle istiyorsun vs dedim.. bana güvenmedin için mi yoksa dedim.
Güvenle alakası olmadını evi o çekip çeviriyorsa paranında onun üzerinde durması gerektiğini söyledi..
Ben biraz alttan alttan karşı çıktım.. Bi bankada hesabı olduğunu ve o bankanında aynı zamanda müşterisi olduğu için en yüksek faizin orayı vereceğini söyledi benm hesabımda bir başka bankada..
Bende peki madem öyle ise oraya yatır dedim.. Faiz ne kadar dedim örnek vererek diyorum miktarını gerçekt miktarını yazmayım misal bana 100 tl dedi. GErçektende diper bankalara göre çok yüksekmiş dedim.
Bugün eşim aradı.. Faizi bşalattığını söyledi ama faizin meğerse diğer bankalardan bir farkı yokmuş hatta düşükmüş bide..
Bende dedim ki Hayatım hani sen oranın müşterisi olduğun için bu faizi sana yüksek veriyorlardı daha iyi değerlendiriyordun dedim.. keşke o zaman benm banka ma yatırsadık orası bile sen bankandan daha yülse veriyormuş dedim..
3 kuruşumu başıma kakıyorsun demez mi bana..
Bende dedim ki hayır onunla alakası yok.. SEn bana demiştin ki böyle böyle benm banka hesabım bana en yüksek faizi veriyo böyle böyle bugünde böyle deyince bende demek istedim ki madem öyle keşke benm banka hesabım olan bankaya yatırsadık hiç değilse daha cok değerlenirdi dedim konuyu saptırdı.. birazcık..daha sonra işe döndü
Şimdi benim kafama takılan .. bana göre eşim ne yaptı ne etti altın paralarını kendi hesabına yatırdı.. bana yok benm bankadaki faizim cok yüksek.. orası en yüksek aynı zamanda müşterisiyim diyerek..
Bende öyle deynce birşey demedim fakat bir gün sonra faiizin dğer bankalarla meğerse bir farkının olmadığını süresini uzun tutarsan misal 30 gün değilde 45 gün o zaman dediği miktarda gelceni dile getirdi..
Eşim beni kandırdımı anlamıyorum.. tamam belki o da bilememiş olabilir hani onaada öyle demişlerdi.. buün görmüştür 30 günde değilde 45 günde o paranın geleceğini asla günahını almak istemem fakat bunun bir gün snra para hesaba yattıkdan sonra ortaya çıkması aklımı bulndırdı..
Belkide böyle bir bahane sunarak direk altınları üzerine yatırdı bilemiyorum.. yada benm üzerime vermek istemedi bana güvenmedi anlayamıyorum şimdide diyorum eğer kötü niyetle yaptı ise allah ondurmaz onu çünkü altınlar gelinindir değil mi onun hakkıdır ama ben asla öyle düşünmedim ona güvendim.. öyle diyince direk tamam hesabına yatır dedim oysa
Ben çözemedim işin içinden cıkamadım.. bana yardımcı olabilirmisiniz çok tşk ederim..
Lütfen faizle ilgili değilde asıl sorunla ilgili Bana yardımcı olabilirmisiniz..
Benim aklımı bulandıran ise eşimin yok benm banka yüksek değerlenidirp deyipde prayı üzerine yatırıp diğer gün diğer bankalardan meğerse bi farkının olmadını söylemesi çok kötü oldum Resmen birşeyler ortada bilinçli yapılmış..

Aranızda paranın lafı oluyorsa zaten birbirinize güvenmiyorsunuz demektir.
Tam olarak tanımadan mı evlendiniz bilemiyorum ama yanlış bu tarz muhabbetler.
Onun hesabına yatırılsa bile sizin farklı şeyler düşünmemeniz gerek güvenmeyen sadece eşiniz değil yani.
Ayrıca faizle yapılan işten ne hayır bekliyorsunuz Allah aşkına o bankaya yatan paralarınızı altınlarınızı şimdi çöpe atın daha iyi, Allah hepimizi haram para yemekten korusun.
Artık böyle şeylerin bilincinde olmalıyız toplum olarak.

X