• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Neden Böyle Yaptı Bana Güvenmedi mi ??

buna bu şekilde bakmayın şimdi nasıl evlendikten sonra edinilen malllar boşanınca ikiye bölünüyorsa kadının hakkı da korunuyorsa mehir ozamanlarda buna benzer yapılan bir anlaşma tabi ne kadar uyuluyor uygulandı orası muamma

Hayır mihir diye tutturan kadın, mihrin düzenlendiği o kurallar bütününde kadına neden miras hak ettirmemiş diye düşünmez, gelir burda mihir bize bilmemnerden hak der.

Madem mihir hak, mirastanda feragat et o zmn.

Yoo o işine gelmez ama.

Vaybe diyorum. 21.yuzyilda gelecegimizi olusturan gencligimiz hala faizi ve mihirle ugrasiyor.Artik dusunmuyorum ulkemiz neden bu durumda diye.Mesele anlasilmistir.zamaninda kardesim gibi sevdigimi elde ettigi faiz haram diye bana vermisti.Evlendi ve yanimda eski sevgilisiyle sarmas dolas opusunce yillarin getirdigi dostlugu sonlandirmistim.konu sahibi ortak hesap acin olsun bitsin.

Offf altın da altın... Şiştim vallahi. Adamın hesabında kalsın nolcak yani? Adam eve bakmıyor mu? Yoksa borcun mu var? Senin benim yapmak yanlış zaten en başta. Bu kadar para üstüne düşmeyin.

altinlar ve mihir gelinindir lafini artik bu devirde gecerli gormuyorum,ortak oldugunu dusunuyorum,kimin uzerine yatirilirsa yatirilsin sorun olmamali ve dillendirilmemeli
Altinlarin hakkiniz oldugunu dusunuyorsunuz,esinizin ailesi evliliginiz icin herseyi maddi olarak ustlenmis,peki siz ne yaptiniz?evlenirken ailenizin evinden maddi degeri yuksek olabilecek ev araba vs getirdiniz mi?sadece sahsiniza ait bir mulkunuz var mi da altinlari kendinize ait goruyorsunuz?

Aslında tam da bu zamanda altınlar kadının hakkı evet.. Hukukta bunu soyluyor.Mihr zaten onun dinen.

Ama nedense erkekler oyle ya da böyle kendi hesaplarına alıyorlar altınları.
Hem kadını güvensizlikle suçluyorlar hemde kendileri bunu yapıyor.
Kadınlarda aman huzur bozulmasın diye kibar kibar konuşuyorlar..

Ben hepsini sattım. Borçlara yatırdım oldu bitti..

Hayır mihir diye tutturan kadın, mihrin düzenlendiği o kurallar bütününde kadına neden miras hak ettirmemiş diye düşünmez, gelir burda mihir bize bilmemnerden hak der.

Yoo o işine gelmez ama.

Mesajınızın miras hakkındaki kısmını anlamadım. Rica etsem anlatır mısınız ?

altın olsa dert olmasa dert vallahi
saklayın evinizde ozaman ben takıcam onları düğünde dernekte bozdurmayalım deseydiniz
peki ev araba alınınca nolucak çok merak ediyorum kimin üstüne olucak

Yoo o işine gelmez ama.
miras konusunu anlayamadım ben

Faize girmiyorum o size kalmis.
Ama daha yeni evlenmisken sizi cok paragoz gordum.
Para para para.
Adami pisman ettirceksinz sizinle evlendigine ; ki ben bu konuyu okuduguma pisman oldum mesela.

yaklaşık 40 bin kadar tuttu. ve eşim hesap yalanı atarak daha doğrusu beniş kandırmaya calışarak birazda üzerine aldı alsın canı sagolsun ama keşke bu şekilde almasa idi..
40 bin lirayla kendini garantiye alamazdin zaten canim,sende olsa ne olacak olmasa ne olacak?bosver,Allah korusun anlasamadiniz ayrildiniz 40 bin lirayla ne yapabileceksin?omur boyu yasayacak halin yok sonucta degil mi?bir meslegin ailen olmali seni garantiye alacak seyler

Aslında tam da bu zamanda altınlar kadının hakkı evet.. Hukukta bunu soyluyor.Mihr zaten onun dinen.

Ama nedense erkekler oyle ya da böyle kendi hesaplarına alıyorlar altınları.
Hem kadını güvensizlikle suçluyorlar hemde kendileri bunu yapıyor.
Kadınlarda aman huzur bozulmasın diye kibar kibar konuşuyorlar..

Ben hepsini sattım. Borçlara yatırdım oldu bitti..
En guzelini yapmissin canim,borc varken altinin olmus cebinde neye yarar?oder kurtulursun borcu,sonrasinda insan para biriktirir gene yapar altinini vesairesini

Kimsenin hakki kimsede kalmaz arkadasim bosver bunlari dusunup huzurunu kacirma.. Sen kpss ye bak kazanmaya bak bosver gerisini.. Ilahi adalet var kimsenin hakki kimsede kalmaz

mihir demek Allahin kadina verdigi.bir hediye bir guven bir teminattir...dini konularin gercekten bu forumda bu kadar kucumsenmesini anliyamiyorum..ayrica konu sahibbi faiz cok gunahtir..elbet birgun fazlasiyla cikiyor..faize yatirmamak en basli cozum olabilirdi...evlilik guvene baglidir..
Offf yok oyle birsey ya bin yillik adetler,bu devirde mihir mi kaldi? Senin mihrin olsun 5bin,ne yapabileceksin o kadarcik parayla?omur boyu bozdur bozdur harca oh ne guzel yeter dimi?bu kadar kucuk hesaplar pesinde kosup da kadinligin degerini dusurmeseniz keske

Sanki bu mihirler trilyon.. Meslek sahibi olmak mihir diye dertlenmekten çok daha kolay ya.
Degil mi ama;) bozdur bozdur harca omrunun sonuna kadar yeter her kadina o mihir. Calismasin evde otursun kocasi kendisine baksin borcsuz evlensinler,sonra iki bilezigin uc kurusun lafi yapilsin,ev arkadasi misin kari koca mi belli degil.

Ben anlamıyorum eşine güvenmiyor musun ne farkeder, evlilikte sen ben mi olur cık cık gibi yorumları.

Yahu hanımlar bugün ak görünen yarın kara olmuyor mu?
Şu hayatta kim eşimden ömür boyu ters bir şey görmedim diyebilir, kaç kişi?

Hem %100 kimseye güvenmemek lazım, insanoğlu beşer şaşar diyoruz.
Hem de bir kadın böyle hesaplar yaptığında ne kadar itici diye nitelendiriyoruz.

Sizce de büyük bir çelişki yok mu ortada?

miras konusunu anlayamadım ben

Miras demişim kusura bakmayın. Bi önceki mesajınızda eskiden boşandıktan sonra mal paylaşımı ortak olmadığı için bi nevi böyle bi kural varmış demişsiniz ya, şiödi ortak o halde malvarlığından neden vaZgeçmiyor mihir isteyen kadın demek istemiştim. miras değil mal varlığı demeliydim.

Ben anlamıyorum eşine güvenmiyor musun ne farkeder, evlilikte sen ben mi olur cık cık gibi yorumları.

Yahu hanımlar bugün ak görünen yarın kara olmuyor mu?
Şu hayatta kim eşimden ömür boyu ters bir şey görmedim diyebilir, kaç kişi?

Hem %100 kimseye güvenmemek lazım, insanoğlu beşer şaşar diyoruz.
Hem de bir kadın böyle hesaplar yaptığında ne kadar itici diye nitelendiriyoruz.

Sizce de büyük bir çelişki yok mu ortada?
Canim genel itibariyle yok mu esinden kazik yiyen var tabiiki ama evliligin artik ticari bir anlasmaya cevrilmis olmasi soz konusu,bu cok yanlis

Miras demişim kusura bakmayın. Bi önceki mesajınızda eskiden boşandıktan sonra mal paylaşımı ortak olmadığı için bi nevi böyle bi kural varmış demişsiniz ya, şiödi ortak o halde malvarlığından neden vaZgeçmiyor mihir isteyen kadın demek istemiştim. miras değil mal varlığı demeliydim.
kadın mı istedi acaba yoksa kayınpeder kendimi teklif etti
imam nikahı genelde düğün bittikten sonra kıyılır gelinin üstündeki altınlarda mehir olarak gösteriliyor artık en azından benim çevremde öyle nikahı kıyan hoca sorar bunu erkeğe altınlar harici para söyleyen de vardır elbet ben şu kadar istiyorum diyen var mı bilmiyorum dediğim gibi bu zamanda yapılması gereksiz bana göre bazı hocalar sormuyor bile

Back
X