• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Neden Böyle Yaptı Bana Güvenmedi mi ??

Bu arada konu sahibi,esinin bagimlilik derecesinde alkol sorunu var mi?kumar oynuyor mu?iddiadir falan at yarisidir bunlara takiliyor mu?ne kadar suredir onu taniyorsun?

eşimin sükür içkisi kumarı sigarası dahi yoktur o konularda güvenm tam ama ailesine çok düşkün yarn kaynanam bi istese verir o parayı.. ve ayrıca bana öyle diyip hesabına yatırıp diğer gün farklı konuşması tek neden bu aklımı bulandıran yoksa bende sorun etmicektim zaten ne para da ne pulda gözüm var mutluluğum olsunda bu kadarı yeter bana..

Bu devirde hiçbir insan da kolay kolay 15 bin mehire tamam demez ama.

Eşiniz benim bankam daha yüksek oran veriyor diye evet sizi kandırmış
Aklı sıra da evi gecindiriyorum para onda durmalı diyo gereksiz egoya bürünmüş. Ben olsam ben de güven sorunu yaşardım..
Fakat madem alım yapılacak gayrımenkul vs yoksa bozdurmanız biraz hata olmuş. En mantıklısı ortak hesap ile kasada durmasıydı bence.
Arada hesap akışını kontrol edin.
evet beni kandırdı bilyorum tamam yaşım küçük olabilir ama ben ccocuk değilimki kandırıldım.. saf yerine kondum belkide
ve beni üzenn aklımı bulandıran bu başk A birşey değil ben parasında pulunda değilim.. parası pulu batsn benm huzurum olmadıktan sonra ama dedğim gibi eşim keşke böyle yapıp egosunu yükseltmek için beni kndırmasa idi..

eşimin sükür içkisi kumarı sigarası dahi yoktur o konularda güvenm tam ama ailesine çok düşkün yarn kaynanam bi istese verir o parayı.. ve ayrıca bana öyle diyip hesabına yatırıp diğer gün farklı konuşması tek neden bu aklımı bulandıran yoksa bende sorun etmicektim zaten ne para da ne pulda gözüm var mutluluğum olsunda bu kadarı yeter bana..
Ben de simdi sormustum ama zaten soylemissin icki kumar sigara yokmus,daha neden suphe ediyorsun ki?kaynanana da verse sonucta herseyinizi evlenirken onlar yapmadilar mi?kendi imkanlarinizla evlenmemissiniz ki esinizin ailesi ustlenmis,madem kimseye vermek istemiyordunuz keske esinle para biriktirip kendi kendinize evlenseydiniz o zaman kimse sizden altinlarinizi alamazdi
Ayrica kayinpeder mihirin sana ait oldugunu soylemis,kotu niyetli veya altinlara el koyacak bir aile bunu zaten soylemez bosa uzuluyorsun

Bu devirde hiçbir insan da kolay kolay 15 bin mehire tamam demez ama.
öyle ama hayatın ne getireceğini bilemeyiz demi.. bakın altınlarm herşeyim eşimin üzerinde.. dünya hali ya olduki anlaşamadık birşeyler ters gitti.. sözlerinin arkasnda durup durmayacaklarının dahi garantisi yok benm için ..

öyle ama hayatın ne getireceğini bilemeyiz demi.. bakın altınlarm herşeyim eşimin üzerinde.. dünya hali ya olduki anlaşamadık birşeyler ters gitti.. sözlerinin arkasnda durup durmayacaklarının dahi garantisi yok benm için ..

Hayatını mehirle mi garanti altına almayı düşündün?Başlık parası mantığı gibi.
Haydan gelen huya gider olur o durumda zaten.
Benim demek istediğim çok farklıydı o yorumda.
Alın teri ya da birikimle hayatınızı garantiye alın.

Altinlarin ve mihirin toplam tutari ne kadar canim?

Benimde bankada param var o kadar komik bi faiz ki ustelik gelen faizin 3 te 1i vergi olarak kesiliyor.
Madem dusuk faizle yatirmis ve parada seninde hakkin var o zaman ortak hesap teklif et bakalim ne diyecek. Faizi bozulcak paranin dursun derse de bi ay faiz almayalim ne olacak dersin

Benimde bankada param var o kadar komik bi faiz ki ustelik gelen faizin 3 te 1i vergi olarak kesiliyor.
Madem dusuk faizle yatirmis ve parada seninde hakkin var o zaman ortak hesap teklif et bakalim ne diyecek. Faizi bozulcak paranin dursun derse de bi ay faiz almayalim ne olacak dersin
artık hiç birşey demek istemiyorum aklımı bulandırdı zaten varsın onun üzerinde dursun.. allah herşeyi görüyüor biliyor öyle değil mi.. eğer kötü niyetli yaptı ise biyerden çıkar zaten...

Canim bak ailesi.borçsuz evlendirmis istese verse bile o aile yine size geri verir bence...
Ama kayinvaliden isterse esin senin rizani almali bence bu tarz konulari soyut olarak konus bir nevi esin rizasinin onemli oldugunu soyle şartlandır, biz esimle oyleyiz ama.evlenmeden.neredeyse herseyi konustuk simdi ailesine.birsey alsa yapsa sorar bana bende yap.derim.bende ayni sekilde, burada is sana.düşüyor ve bence calismiyorsan calis evden bile olsa para kazanmaya bak...

Hayat bu kucuk seylerle oyalanma, hersey senin icin guzel olur umarim :)

Ben olsam bilezikleri bozdurmazdım hemen, böyle bir sorun da çıkmazdı. Erkekler böyle işte napcaksın güven meselesi değil, güç meselesi kendilerince..

Çiftler arasında bu para mevzusu çok itici geliyo
Ben nişanlıyım,nişanlım senin üzerime hesap açıp oraya yatırırız dedi. Bende ortak acalım orda dursun,yapacağımız birikimleride oraya yatırırız dedim. Dahada konusu açılmadı. bunu baştan konuşmanı gerekirdi yada şuan için rahat değilse eşinle konuş.kandırıldığını düşünüyosan bunu yine onunla konuşmalısn

Evlenmek ne zamandan beri gelir kapısı oldu?

Yok mihrim, yok bileziğim. Yuva mı kuruyosunuz, sermaye mi oluşturuyosunuz belli değil.

O altınlar Size hediye ediliyor, Size yani karı-koca ortak Size. Benim demek ne kadar doğru?

Hayır bide adam seni borçsuz evlendirmiş, altının çoğunu erkek tarafı takmış ve çalışmıyosun.

Oh valla baya karlı işmiş seninki.

Bende eve faiz sokacaktim evlendiigm ilk zamanlarda.. Esim istemedi faizin parayi yakarim faiz istemem dedi öyle oldu... Altinlarimi bozdrmadim esim istemedi bana çok guvenirdi bende esime.. Para sokmamaya calistim öyle olduk

ne yapacağımı ne düşüneceğimi şaşırdığım için buraya yazmaya karar verdim.. henüz yeni evliyim.
düğünde kayın babam tarafından 5 adet adana burma bilezik takıldı.. Annem ise 1 adet burma bilezik taktı.
Görümcem kaynımda birer bilezik taktı.. ayrıca set takıltı geri kalanlar çeyrek ve nakit para..
Eşim öyle dolgun maaşlı bir işte çalışmıyor 1 400 tl maaş alıyor ama şükür borçsuz harçsız evlendik
Kayın babam yardm etti çok eşyalar su bu vs.. oğluunu borcu harcı olmadan evlendirdi.. bu parada yeter dedim bize. küçük bir şehirde yaşıyoruz ev kiram 320 lira.. kapıcım yok ve hayat diğer şehirlere göre çok daha ucuz..
Ayrıca kpss kursuna gideceğim ailemde destek olacak bazı konularda.. Yaşlarımız 22 28.. Herneyse sorunu anlatıyorum..
Eşim altınlar evde duracağına bozduralım bankada değerlensin hem aklım zaten sürekli evde vs felan dedi.. Bende tamam dedm çünkü benm dershanem işi baya zorlucak hiç değilse bi ek gelirimiz olr diye düşündüm. bozduralm dedim
Düğün günü imam nikahım kıyıldı kayın babam 15 bin tl mihir sözü verdi.. takılan altınlarda gelinin dedi.. her neyse
Ben eşime hiç birşey demedim hani altınlar kimin hesaba yatacak vs felan sadece dedğim pek altınlarımı bozdurmak istemiyorum ama varsn destek olacaksa bankada bozulsun ne yapalım dedim. kimin üzerinde kalacak banka da diye şakala karışık sormak istedim..
Oda benm üzerime yatsın dedi.. hmm neden öyle istiyorsun vs dedim.. bana güvenmedin için mi yoksa dedim.
Güvenle alakası olmadını evi o çekip çeviriyorsa paranında onun üzerinde durması gerektiğini söyledi..
Ben biraz alttan alttan karşı çıktım.. Bi bankada hesabı olduğunu ve o bankanında aynı zamanda müşterisi olduğu için en yüksek faizin orayı vereceğini söyledi benm hesabımda bir başka bankada..
Bende peki madem öyle ise oraya yatır dedim.. Faiz ne kadar dedim örnek vererek diyorum miktarını gerçekt miktarını yazmayım misal bana 100 tl dedi. GErçektende diper bankalara göre çok yüksekmiş dedim.
Bugün eşim aradı.. Faizi bşalattığını söyledi ama faizin meğerse diğer bankalardan bir farkı yokmuş hatta düşükmüş bide..
Bende dedim ki Hayatım hani sen oranın müşterisi olduğun için bu faizi sana yüksek veriyorlardı daha iyi değerlendiriyordun dedim.. keşke o zaman benm banka ma yatırsadık orası bile sen bankandan daha yülse veriyormuş dedim..
3 kuruşumu başıma kakıyorsun demez mi bana..
Bende dedim ki hayır onunla alakası yok.. SEn bana demiştin ki böyle böyle benm banka hesabım bana en yüksek faizi veriyo böyle böyle bugünde böyle deyince bende demek istedim ki madem öyle keşke benm banka hesabım olan bankaya yatırsadık hiç değilse daha cok değerlenirdi dedim konuyu saptırdı.. birazcık..daha sonra işe döndü
Şimdi benim kafama takılan .. bana göre eşim ne yaptı ne etti altın paralarını kendi hesabına yatırdı.. bana yok benm bankadaki faizim cok yüksek.. orası en yüksek aynı zamanda müşterisiyim diyerek..
Bende öyle deynce birşey demedim fakat bir gün sonra faiizin dğer bankalarla meğerse bir farkının olmadığını süresini uzun tutarsan misal 30 gün değilde 45 gün o zaman dediği miktarda gelceni dile getirdi..
Eşim beni kandırdımı anlamıyorum.. tamam belki o da bilememiş olabilir hani onaada öyle demişlerdi.. buün görmüştür 30 günde değilde 45 günde o paranın geleceğini asla günahını almak istemem fakat bunun bir gün snra para hesaba yattıkdan sonra ortaya çıkması aklımı bulndırdı..
Belkide böyle bir bahane sunarak direk altınları üzerine yatırdı bilemiyorum.. yada benm üzerime vermek istemedi bana güvenmedi anlayamıyorum şimdide diyorum eğer kötü niyetle yaptı ise allah ondurmaz onu çünkü altınlar gelinindir değil mi onun hakkıdır ama ben asla öyle düşünmedim ona güvendim.. öyle diyince direk tamam hesabına yatır dedim oysa
Ben çözemedim işin içinden cıkamadım.. bana yardımcı olabilirmisiniz çok tşk ederim..
Lütfen faizle ilgili değilde asıl sorunla ilgili Bana yardımcı olabilirmisiniz..
Benim aklımı bulandıran ise eşimin yok benm banka yüksek değerlenidirp deyipde prayı üzerine yatırıp diğer gün diğer bankalardan meğerse bi farkının olmadını söylemesi çok kötü oldum Resmen birşeyler ortada bilinçli yapılmış..

Ya dugunde takılanlar gelinin gıbı bır algıyı sevmıyorum.. Calışmıorsunuz bırakın esınızın ustune oluversın sızın ustunuzede olsa bankada duracak.. Esınız sızı üç kurusa degısecekse zaten vesıle olur gıden ömur olacagına uc bılezık olsun.. Anlamıyorum ne fark edıyor yada neden guvensızlık olarak nıtelendırıyorsunuz... Cok ucuz bır bakış acısı!! Evınızde huzurunuz olmasın para içinde yuzun inanın zerre kıymetı olmuyor.. Boyle seylerı dusunmeyın esınıxın gozundede algı oluşturmayın

Evlenmek ne zamandan beri gelir kapısı oldu?

Yok mihrim, yok bileziğim. Yuva mı kuruyosunuz, sermaye mi oluşturuyosunuz belli değil.

O altınlar Size hediye ediliyor, Size yani karı-koca ortak Size. Benim demek ne kadar doğru?

Hayır bide adam seni borçsuz evlendirmiş, altının çoğunu erkek tarafı takmış ve çalışmıyosun.

Oh valla baya karlı işmiş seninki.
mihir demek Allahin kadina verdigi.bir hediye bir guven bir teminattir...dini konularin gercekten bu forumda bu kadar kucumsenmesini anliyamiyorum..ayrica konu sahibbi faiz cok gunahtir..elbet birgun fazlasiyla cikiyor..faize yatirmamak en basli cozum olabilirdi...evlilik guvene baglidir..

Back
X