Sabrettin sonuna kadar okudum. Paradan başka hiç bir muhabbet yok. Hesapladığıma göre eşinizin tarafı 7 bilezik takmış, nikahtan sonra ne olduğunu bilmediğim bir şeyin sözünü vermişler ki sanırım gayet yüksek miktarlı bir şey. Hem harçsız borçsuz evlenmişsiniz. Geçiniriz diyorsunuz hala bankanın parayı değerlendirmesini istiyorsunuz. Allah gözünü doyursun. Düğünde takılan altınlar ayrı görgüsüzlük parayı hala faizlemeye çalışmanız ayrı bir görgüsüzlük.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Eşim Neden Böyle Yaptı Bana Güvenmedi mi ??
- Konu Sahibi Eclipsse_
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Size yalan söylemesinin tek sebebi , parayı kendi üzerine yatırmak istemesi.Bunun adı güvensizlikse ,evet güvenmemiş.Belki ailesi demiştir ,belki kendi aklıdır bilemem tabii.
Bazıları para kadının üzerinde durmaz der, sizde olduğu gibi.
Yalnız bu kadar acele etmek,yangından mal kaçırır gibi ne gerek var hemen bozdurmaya.
Bari akıllı olsaydı da parayı euro ya da dolara çevirseydi.Yoksa zarar edecek.Şu an bozdurduğu parayla iki sene sonra aynı miktar altını alamaz.
Yapabileceğin birşey yok , en iyisi kpss yi kazan ,paranı kazan .Heh işte o zaman maaş kartını ister ya da para ortak hesaba gelsin falan derse ,gerçek yüzünü görürsün eşinin.
O zaman geldiğinde asla ama asla maaş kartını verme.Bugünleri söyle
Bazıları para kadının üzerinde durmaz der, sizde olduğu gibi.
Yalnız bu kadar acele etmek,yangından mal kaçırır gibi ne gerek var hemen bozdurmaya.
Bari akıllı olsaydı da parayı euro ya da dolara çevirseydi.Yoksa zarar edecek.Şu an bozdurduğu parayla iki sene sonra aynı miktar altını alamaz.
Yapabileceğin birşey yok , en iyisi kpss yi kazan ,paranı kazan .Heh işte o zaman maaş kartını ister ya da para ortak hesaba gelsin falan derse ,gerçek yüzünü görürsün eşinin.
O zaman geldiğinde asla ama asla maaş kartını verme.Bugünleri söyle
keske hıc faız kısımlarına gırmeden anlatsaydınız :)
erkegın kadının mihirine goz dıkmesı kadar cırkın bırsey olamaz
helal etsenızde kabul olmaz
evlı cıftlerınde para ve altın konularında karsı karsıya gelmelerıde cok cırkın
sız ıyıde olsanız kotude adam o parayı sıze sormadan kendı hesabına yatırmıs bıkere yapacak bısey yok
gecmıs olsun
sız ıyıde olsanız kotude adam o parayı sıze sormadan kendı hesabına yatırmıs bıkere yapacak bısey yok
gecmıs olsun
artık hiç birşey demek istemiyorum aklımı bulandırdı zaten varsın onun üzerinde dursun.. allah herşeyi görüyüor biliyor öyle değil mi.. eğer kötü niyetli yaptı ise biyerden çıkar zaten...
Bi yerden cikar cikmasinada cikana kadar is isten gecmis olmasin. Ben burdaki konulari okuduktan sonra altinlarin kadinda kalmasi gerektigini dusunmeye basladim.
mihir demek Allahin kadina verdigi.bir hediye bir guven bir teminattir...dini konularin gercekten bu forumda bu kadar kucumsenmesini anliyamiyorum..ayrica konu sahibbi faiz cok gunahtir..elbet birgun fazlasiyla cikiyor..faize yatirmamak en basli cozum olabilirdi...evlilik guvene baglidir..
Dini konuların gerçekten küçümsendiğini mi düşünüyorsunuz? O zaman yorumları hiç okumamışsınız. Her kadın burada faizin haram olduğunu yazmış. Ayrıca mihir içinde kötü bir şeyden yazıldığını görmedim ben ??? Ayrıca hangi sıfatla burada hiç tanımdığınız insanlar için dini duyguları zayıf diyebiliyorsunuz? Benden size kib. İnsanların dini duygularına dil uzatmak yanlış.
neden böyle değerlendirdim çünkü eşim beni kandırdı aslında... banka olayıla iligli bende buna çok gücendimYa dugunde takılanlar gelinin gıbı bır algıyı sevmıyorum.. Calışmıorsunuz bırakın esınızın ustune oluversın sızın ustunuzede olsa bankada duracak.. Esınız sızı üç kurusa degısecekse zaten vesıle olur gıden ömur olacagına uc bılezık olsun.. Anlamıyorum ne fark edıyor yada neden guvensızlık olarak nıtelendırıyorsunuz... Cok ucuz bır bakış acısı!! Evınızde huzurunuz olmasın para içinde yuzun inanın zerre kıymetı olmuyor.. Boyle seylerı dusunmeyın esınıxın gozundede algı oluşturmayın
benide kıran ve üzen bu oldu parasında pulunda değilim beni bankayla iligli kandırarak parayı kendi üzerine yatırdı ve gerçekten buna hiç ama hiç gerek yoktu.. bu benim aklımı bulandırdı ve eşime karşı önyargıla olmama neden oldu..keske hıc faız kısımlarına gırmeden anlatsaydınız :)
gecmıs olsun
Altınlar gelinin değildir. Karı Kocanin ortak malidir. Biz herseyi faizi olmayan ortak bir kasaya koyduk. Ne eşim bensiz ne ben esimsiz cekemiyoruz kafamız rahat bi sorunumuz yok bu konuyla
bakın sizde ortak malıdır diyosunuz ama bizde öyle olmadıAltınlar gelinin değildir. Karı Kocanin ortak malidir. Biz herseyi faizi olmayan ortak bir kasaya koyduk. Ne eşim bensiz ne ben esimsiz cekemiyoruz kafamız rahat bi sorunumuz yok bu konuyla
Bence ortak bir hesaba yatirilmaliydi ilerleyen zamanlarda bunun icn ikna et dicem ama adam zaten kendi hesabina yatrms.oyle evin gecimi bede benim uzerme yarilacak diede bisey olamaz o altinlar senin mihrin bi yerde ne haklada ustune alio.siz siz olin kizlar erkek milletine guvenmeyin..bende sevmiyorum zaten idda da etmedim ama keşke egosu tatmin olmuş olsun sadece ya kötü niyetli yaptısa bunu o zaman ne yaparım diyorum keni kendime ben bu kadar iyi niyetli yaklaşırken..
KPSS dediğinize göre çalışma niyetindesiniz. Ben bunu diyince kızıyorlar ama madem evi ben geçindiriyorum o halde benim borum öter zihniyetinde bi eşiniz var , neden önce meslek sahibi olma atanıp da evlenme yoluna gitmediniz ? Şimdi siz gelecek kaygısı ile mihrim, altınım eşiniz de ekonomi egosu... Bu evlilik 1-0 yenik Başlamış . Hayırlı olsun
mihir demek Allahin kadina verdigi.bir hediye bir guven bir teminattir...dini konularin gercekten bu forumda bu kadar kucumsenmesini anliyamiyorum..ayrica konu sahibbi faiz cok gunahtir..elbet birgun fazlasiyla cikiyor..faize yatirmamak en basli cozum olabilirdi...evlilik guvene baglidir..
Bırakın allahaşkına.
Güvenmiş, teminatmış.
Allah akıl, fikir vermiş, güç kuvvet vermiş. Çalışayım kimseye muhtaç olmayım demeyinde siz, kocam bi gün beni bırakırsa kendimi garantiye, yine beni bırakan adamın parasıyla alayım diyin.
başlık parası kızın ailesine verilir mehir kadına verilir onunda verilme şekli evliliği sürdüğü sürece erkeğin durumu ne zaman müsaitse ozaman verir ama evlilik bittiği zaman hemen vermek zorundadırşu mihrın baslık parasından farkı ne sahıden merak edıyorum
bu aslında resmi nikah olmadığı zamanlarda kadının haklarını korumak amacıyla imam nikahı kıyılırken hocanın ve şahitlerinin önünde yapılan bir sözdür,anlaşmadır
ama bu zamanda yapılmasının pek bir önemi yok bence resmi nikahla zaten kadın haklarını alabiliyor
Guvenmemek degil de, acikca kendinde dursun istemis bence, belki kendine guvenmiyor ve o parayi dayanak olarak goruyor olbilr. bazi arkadaslara katilmiyorum bu noktada. Dunyanin.bin turlu hali var. Mehir zaten kadinindir. Ama altinlari da kadin kendi hesabinda tutmak istiyosa tutsun. Yarin bir gun bi sey olur bosanmak zorunda kalirsiniz Allah korusun, her seyi teslim etmemek gerekiyo diye dusunuyorum. Ama kadin isterse bu paradan verir tabi ki, ailesine harcar, ama vermek zorunda degil, islamda zaten kadin istemezse mehiri esi kullanamaz. Faiz konusuna girmedim. Hic bulasmayin tabi ki.
Sanki bu mihirler trilyon.. Meslek sahibi olmak mihir diye dertlenmekten çok daha kolay ya.Bırakın allahaşkına.
Güvenmiş, teminatmış.
Allah akıl, fikir vermiş, güç kuvvet vermiş. Çalışayım kimseye muhtaç olmayım demeyinde siz, kocam bi gün beni bırakırsa kendimi garantiye, yine beni bırakan adamın parasıyla alayım diyin.
buna bu şekilde bakmayın şimdi nasıl evlendikten sonra edinilen malllar boşanınca ikiye bölünüyorsa kadının hakkı da korunuyorsa mehir ozamanlarda buna benzer yapılan bir anlaşma tabi ne kadar uyuluyor uygulandı orası muammaBırakın allahaşkına.
Güvenmiş, teminatmış.
Ya ayrıca bu faiz giren eve bereket girmezciler.
Türkiyede banka hesabında parası olan milyonlarca insanın hepsi bereketsiz, bi siz bereketlisiniz. Dünyayı hiç düşünmeyelim bile.
750000 sene önceki kuralları, daha dün çıkmış gibi burda yazmayın, kendi dininizi ve katılım payınızı kendinize saklayın.
Türkiyede banka hesabında parası olan milyonlarca insanın hepsi bereketsiz, bi siz bereketlisiniz. Dünyayı hiç düşünmeyelim bile.
750000 sene önceki kuralları, daha dün çıkmış gibi burda yazmayın, kendi dininizi ve katılım payınızı kendinize saklayın.