Eşim Neden Böyle Yaptı Bana Güvenmedi mi ??

Düğünden gelen para ya da banka faizi vb. de nedir Allah aşkına ? Çok da tın çok da fifi yani.:63: Hayy'dan gelen Hû'ya gider. Dün var mıydı bu paralar? Siz bir meşakkat gösterdiniz mi onları elde etmek için? Hayır. Boş yere ne sıkıyorsunuz canınızı böyle şeylere? Kendi alın terinle kazandığım üç kuruş paran varsa gayrısının canı cehenneme be canım yıpratma böyle şeylerle kendini.:KK52:

Ne bicim erkekler var butun altinlar benim bankamda kasada bir kere olsun bana altin nerde nicin demedi hepsi senin der ve az altin yok yani tenezül bile etmez

Karısı kocasına, kocası karısına güvenmiyor. Ikisine ait olan parayı her ikisi de yarın birgün terkedilirsem diye kendini garanti altına almak için zimmetine geçirmeye çalışıyor. Hani nerede evliliğin temel taşları? Sevgi, saygı, güven, fedakarlık.... Bir de daha yolun başındasınız, ilerisini düşünemiyorum bile!!!

Ama yeni nesil evliliklere bu kadar güveniliyor, adamlar yoldan çıkmaya meyilli.
Hiç olmadık şeyler duymuyor muyuz, bu kadar şüphecilik böyle işledi kanımıza bence.

Benim konumu biliyorsun canım.
Eşimden hiç beklemezdim, hiç para konusu yapmış insan değilim.
Akıllıyım sanıyordum. Altınlarımız için kasa kiralayıp ortak hesap açmıştık.
Onda da bensiz alamasın diye belirtmek gerekiyormuş bilmiyordum diye uçtu altınlar bak..

Yani hadi şeytana uydu eşim, diğer huyları iyidir diye bırakmadım.
Ama şu gün bir ayrılık durumunda beş kuruşsuz boşandığımla kalacağım.

Bunları düşününce aptal gibi hissediyor insan.

Boşandıktan sonra parayı ne yapacaksın, mutlu mu olacaksın o ayrı mesele.
Ama beş kuruşsuz boşanınca mutsuzluğun yanında aptal gibi de hisseder insan yani.

Hadi benim iyi bir mesleğim var. İyi bir işi olmayan bir kadın için 40 bin çok önemli bence..
Senin durumuni biliyorum canim cok buyuk sanssizlik,neredeyse olmayacak birsey gelmis basina ama dedigin gibi neyse ki meslegin var ailen arkanda Allah sana saglik verdigi surece dimdik ayakta olacaksin insallah,keske kadinlarimiz da senin kadar guclu olsalar,olabilseler

ne yapacağımı ne düşüneceğimi şaşırdığım için buraya yazmaya karar verdim.. henüz yeni evliyim.
düğünde kayın babam tarafından 5 adet adana burma bilezik takıldı.. Annem ise 1 adet burma bilezik taktı.
Görümcem kaynımda birer bilezik taktı.. ayrıca set takıltı geri kalanlar çeyrek ve nakit para..
Eşim öyle dolgun maaşlı bir işte çalışmıyor 1 400 tl maaş alıyor ama şükür borçsuz harçsız evlendik
Kayın babam yardm etti çok eşyalar su bu vs.. oğluunu borcu harcı olmadan evlendirdi.. bu parada yeter dedim bize. küçük bir şehirde yaşıyoruz ev kiram 320 lira.. kapıcım yok ve hayat diğer şehirlere göre çok daha ucuz..
Ayrıca kpss kursuna gideceğim ailemde destek olacak bazı konularda.. Yaşlarımız 22 28.. Herneyse sorunu anlatıyorum..
Eşim altınlar evde duracağına bozduralım bankada değerlensin hem aklım zaten sürekli evde vs felan dedi.. Bende tamam dedm çünkü benm dershanem işi baya zorlucak hiç değilse bi ek gelirimiz olr diye düşündüm. bozduralm dedim
Düğün günü imam nikahım kıyıldı kayın babam 15 bin tl mihir sözü verdi.. takılan altınlarda gelinin dedi.. her neyse
Ben eşime hiç birşey demedim hani altınlar kimin hesaba yatacak vs felan sadece dedğim pek altınlarımı bozdurmak istemiyorum ama varsn destek olacaksa bankada bozulsun ne yapalım dedim. kimin üzerinde kalacak banka da diye şakala karışık sormak istedim..
Oda benm üzerime yatsın dedi.. hmm neden öyle istiyorsun vs dedim.. bana güvenmedin için mi yoksa dedim.
Güvenle alakası olmadını evi o çekip çeviriyorsa paranında onun üzerinde durması gerektiğini söyledi..
Ben biraz alttan alttan karşı çıktım.. Bi bankada hesabı olduğunu ve o bankanında aynı zamanda müşterisi olduğu için en yüksek faizin orayı vereceğini söyledi benm hesabımda bir başka bankada..
Bende peki madem öyle ise oraya yatır dedim.. Faiz ne kadar dedim örnek vererek diyorum miktarını gerçekt miktarını yazmayım misal bana 100 tl dedi. GErçektende diper bankalara göre çok yüksekmiş dedim.
Bugün eşim aradı.. Faizi bşalattığını söyledi ama faizin meğerse diğer bankalardan bir farkı yokmuş hatta düşükmüş bide..
Bende dedim ki Hayatım hani sen oranın müşterisi olduğun için bu faizi sana yüksek veriyorlardı daha iyi değerlendiriyordun dedim.. keşke o zaman benm banka ma yatırsadık orası bile sen bankandan daha yülse veriyormuş dedim..
3 kuruşumu başıma kakıyorsun demez mi bana..
Bende dedim ki hayır onunla alakası yok.. SEn bana demiştin ki böyle böyle benm banka hesabım bana en yüksek faizi veriyo böyle böyle bugünde böyle deyince bende demek istedim ki madem öyle keşke benm banka hesabım olan bankaya yatırsadık hiç değilse daha cok değerlenirdi dedim konuyu saptırdı.. birazcık..daha sonra işe döndü
Şimdi benim kafama takılan .. bana göre eşim ne yaptı ne etti altın paralarını kendi hesabına yatırdı.. bana yok benm bankadaki faizim cok yüksek.. orası en yüksek aynı zamanda müşterisiyim diyerek..
Bende öyle deynce birşey demedim fakat bir gün sonra faiizin dğer bankalarla meğerse bir farkının olmadığını süresini uzun tutarsan misal 30 gün değilde 45 gün o zaman dediği miktarda gelceni dile getirdi..
Eşim beni kandırdımı anlamıyorum.. tamam belki o da bilememiş olabilir hani onaada öyle demişlerdi.. buün görmüştür 30 günde değilde 45 günde o paranın geleceğini asla günahını almak istemem fakat bunun bir gün snra para hesaba yattıkdan sonra ortaya çıkması aklımı bulndırdı..
Belkide böyle bir bahane sunarak direk altınları üzerine yatırdı bilemiyorum.. yada benm üzerime vermek istemedi bana güvenmedi anlayamıyorum şimdide diyorum eğer kötü niyetle yaptı ise allah ondurmaz onu çünkü altınlar gelinindir değil mi onun hakkıdır ama ben asla öyle düşünmedim ona güvendim.. öyle diyince direk tamam hesabına yatır dedim oysa
Ben çözemedim işin içinden cıkamadım.. bana yardımcı olabilirmisiniz çok tşk ederim..
Lütfen faizle ilgili değilde asıl sorunla ilgili Bana yardımcı olabilirmisiniz..
Benim aklımı bulandıran ise eşimin yok benm banka yüksek değerlenidirp deyipde prayı üzerine yatırıp diğer gün diğer bankalardan meğerse bi farkının olmadını söylemesi çok kötü oldum Resmen birşeyler ortada bilinçli yapılmış..

Ben çalışıyorum. Esimde. Maddi işleri başında konuştuk ben ilgilenmek istemedim. Eşime devrettim. Belli bir para alırım maastan. Gerisi hep onun. Birikimi de o yapar harcamayı da. Neden anlattım. Esime güveniyorum. Çok da önemli değil para. Ne olursa olsun evliyiz. Her şey ortak. Ayrıca erkekler ne olursa olsun aile reisi mantığı ile hareket ediyor. Çok takmayın.

ne yapacağımı ne düşüneceğimi şaşırdığım için buraya yazmaya karar verdim.. henüz yeni evliyim.
düğünde kayın babam tarafından 5 adet adana burma bilezik takıldı.. Annem ise 1 adet burma bilezik taktı.
Görümcem kaynımda birer bilezik taktı.. ayrıca set takıltı geri kalanlar çeyrek ve nakit para..
Eşim öyle dolgun maaşlı bir işte çalışmıyor 1 400 tl maaş alıyor ama şükür borçsuz harçsız evlendik
Kayın babam yardm etti çok eşyalar su bu vs.. oğluunu borcu harcı olmadan evlendirdi.. bu parada yeter dedim bize. küçük bir şehirde yaşıyoruz ev kiram 320 lira.. kapıcım yok ve hayat diğer şehirlere göre çok daha ucuz..
Ayrıca kpss kursuna gideceğim ailemde destek olacak bazı konularda.. Yaşlarımız 22 28.. Herneyse sorunu anlatıyorum..
Eşim altınlar evde duracağına bozduralım bankada değerlensin hem aklım zaten sürekli evde vs felan dedi.. Bende tamam dedm çünkü benm dershanem işi baya zorlucak hiç değilse bi ek gelirimiz olr diye düşündüm. bozduralm dedim
Düğün günü imam nikahım kıyıldı kayın babam 15 bin tl mihir sözü verdi.. takılan altınlarda gelinin dedi.. her neyse
Ben eşime hiç birşey demedim hani altınlar kimin hesaba yatacak vs felan sadece dedğim pek altınlarımı bozdurmak istemiyorum ama varsn destek olacaksa bankada bozulsun ne yapalım dedim. kimin üzerinde kalacak banka da diye şakala karışık sormak istedim..
Oda benm üzerime yatsın dedi.. hmm neden öyle istiyorsun vs dedim.. bana güvenmedin için mi yoksa dedim.
Güvenle alakası olmadını evi o çekip çeviriyorsa paranında onun üzerinde durması gerektiğini söyledi..
Ben biraz alttan alttan karşı çıktım.. Bi bankada hesabı olduğunu ve o bankanında aynı zamanda müşterisi olduğu için en yüksek faizin orayı vereceğini söyledi benm hesabımda bir başka bankada..
Bende peki madem öyle ise oraya yatır dedim.. Faiz ne kadar dedim örnek vererek diyorum miktarını gerçekt miktarını yazmayım misal bana 100 tl dedi. GErçektende diper bankalara göre çok yüksekmiş dedim.
Bugün eşim aradı.. Faizi bşalattığını söyledi ama faizin meğerse diğer bankalardan bir farkı yokmuş hatta düşükmüş bide..
Bende dedim ki Hayatım hani sen oranın müşterisi olduğun için bu faizi sana yüksek veriyorlardı daha iyi değerlendiriyordun dedim.. keşke o zaman benm banka ma yatırsadık orası bile sen bankandan daha yülse veriyormuş dedim..
Bende dedim ki hayır onunla alakası yok.. SEn bana demiştin ki böyle böyle benm banka hesabım bana en yüksek faizi veriyo böyle böyle bugünde böyle deyince bende demek istedim ki madem öyle keşke benm banka hesabım olan bankaya yatırsadık hiç değilse daha cok değerlenirdi dedim konuyu saptırdı.. birazcık..daha sonra işe döndü
Şimdi benim kafama takılan .. bana göre eşim ne yaptı ne etti altın paralarını kendi hesabına yatırdı.. bana yok benm bankadaki faizim cok yüksek.. orası en yüksek aynı zamanda müşterisiyim diyerek..
Bende öyle deynce birşey demedim fakat bir gün sonra faiizin dğer bankalarla meğerse bir farkının olmadığını süresini uzun tutarsan misal 30 gün değilde 45 gün o zaman dediği miktarda gelceni dile getirdi..
Eşim beni kandırdımı anlamıyorum.. tamam belki o da bilememiş olabilir hani onaada öyle demişlerdi.. buün görmüştür 30 günde değilde 45 günde o paranın geleceğini asla günahını almak istemem fakat bunun bir gün snra para hesaba yattıkdan sonra ortaya çıkması aklımı bulndırdı..
Belkide böyle bir bahane sunarak direk altınları üzerine yatırdı bilemiyorum.. yada benm üzerime vermek istemedi bana güvenmedi anlayamıyorum şimdide diyorum eğer kötü niyetle yaptı ise allah ondurmaz onu çünkü altınlar gelinindir değil mi onun hakkıdır ama ben asla öyle düşünmedim ona güvendim.. öyle diyince direk tamam hesabına yatır dedim oysa
Ben çözemedim işin içinden cıkamadım.. bana yardımcı olabilirmisiniz çok tşk ederim..
Lütfen faizle ilgili değilde asıl sorunla ilgili Bana yardımcı olabilirmisiniz..
Benim aklımı bulandıran ise eşimin yok benm banka yüksek değerlenidirp deyipde prayı üzerine yatırıp diğer gün diğer bankalardan meğerse bi farkının olmadını söylemesi çok kötü oldum Resmen birşeyler ortada bilinçli yapılmış..
Ustune bir bardak soguk su ic. Bastan yatirmicaktin.

Bence evin reisi olmaya çalışıyor. Lafindan bu belli çünkü. Para bende olmalı demiş ya. Faiz i yanlış söylemesi de seni ikna etmek için. Ben sana guvenmedigini dusunmedim ama sanki ağırlık koymaya kalkiyor. Yani ben evin reisiyim, bende duracak, ben cekip ceviricem gibi...

Simdi seni kaybetmek istese sana derki benim uzerime yatcak sen kimsin o bi derdi ama seni yalan faiz oranindiyerek altinj kendi hesabina yatirmis simdi yeni evlisiniz millet bastan o kadar yuz verme ipleri eline berme diyen sacma alil verenlerde vardir simdi ekonomik ozgurlugu olunca seni birakir gider diyenlerde vardir simdi belki korkmustilur kafasinda kurmustur onemli olan huzurun ve bu konunun uzerine dusme iyi ve tatli zamanda konusarak coz emi ona anlat bazi seyleri

Simdi sen bunlara takilma o simdi basta nasik hdierse iyle gider gibu endiseler icinde guya agirligini koyuyor sen ona hep onun yaninda olacagini ve ona saygi duydugunu soyle mutlaka donup dolasip ofa yanlis yaptiginu anlucaktir evliligin yeni zamanlarinda okur boyle seyler

Konuyu okuyunca kendi durumumuz geldi aklima .
Yeni evliydik bizde altinlari bozdurup bankaya yatirdik evde durmasin diye,benim ustumeydi hesap ama ben hic demedim oyle bisey.
Bankaci bize sordu faizli mi hesap diye hayor dedik,israrla bize oyle bi hesap acmak ustemisti,bizde israrla hayir demistik,adamin suratindaki mallara bak hele ifadesini asla unutamam.
Nooldu faizlide olsa olnasada bozulan altin gider,harcanir.
Hesap senin ustunede olsa olmasada o para harcanir,iki gun sonra cocugunuz olunca masraflar cogaliyor ve el kenardaki paraya kayiveriyor.
Kesinlikle araniza maddi konu sokma derim,bak ters tepiyo.
Evi gecindiren o size harcadiktan sonra bi sorun yok bence.
Tabi harcanmasa daha guzel,sonra karsimiza ev fursati cikti pesinatimiz olmadigi icin kacurdik,paramiz dursaydi ev sahibi olacaktik.
Hersey nasip,kismet sıkma canini hersey duzelir.

Konuyu okuyunca kendi durumumuz geldi aklima .
Yeni evliydik bizde altinlari bozdurup bankaya yatirdik evde durmasin diye,benim ustumeydi hesap ama ben hic demedim oyle bisey.
Bankaci bize sordu faizli mi hesap diye hayor dedik,israrla bize oyle bi hesap acmak ustemisti,bizde israrla hayir demistik,adamin suratindaki mallara bak hele ifadesini asla unutamam.
Nooldu faizlide olsa olnasada bozulan altin gider,harcanir.
Hesap senin ustunede olsa olmasada o para harcanir,iki gun sonra cocugunuz olunca masraflar cogaliyor ve el kenardaki paraya kayiveriyor.
Kesinlikle araniza maddi konu sokma derim,bak ters tepiyo.
Evi gecindiren o size harcadiktan sonra bi sorun yok bence.
Tabi harcanmasa daha guzel,sonra karsimiza ev fursati cikti pesinatimiz olmadigi icin kacurdik,paramiz dursaydi ev sahibi olacaktik.
Hersey nasip,kismet sıkma canini hersey duzelir.
Evet ilk evlendiginde erkek eve gelen elktrik parasina bile laf soyler yok su niye fazla tuttu bu niye biyle cok zorlanicak ama sen esimsin diyip tatli dille soylersen alismasi kolay olur ama inan evliliklerde erkekler hep boyle oluyor ama gecer herseye alisirlar para konularida kapanir

Bu arada hepimiz malesef kenarinda kosesinden faize bulasiyoruz malesef,ama guzel kardesim bilerekte direk faiz sokma evine derim,ozaman iste ozaman paranizin hic ama hic bereketi olmaz.
Tabi benimki bi temenni herkezin hayati kendine...
Evet ilk evlendiginde erkek eve gelen elktrik parasina bile laf soyler yok su niye fazla tuttu bu niye biyle cok zorlanicak ama sen esimsin diyip tatli dille soylersen alismasi kolay olur ama inan evliliklerde erkekler hep boyle oluyor ama gecer herseye alisirlar para konularida kapanir
Su bi gercekki ilk evlenince ne erkel ev gecindirmekten anliyo ne kadin tutumlu olup idare etmekten hersey zamamla oturuyo,maddi konulari araya sokmamak gerekir.
Hele kadin calismiyosa bence hic erkegin isine karismamali cunki kazanan o harcayan o parasi bitince sıkıntıya girecek yine o.
Ben kackere yapacagi kredi cekme hamlelerinde esimi uyardim ve hep hakli ciktim.
Ama adimiz kadin ne biliriz demiiii onlar herseyin en iyisini en mikemmelini bilirler.

Bu düğünde takılan altınların kimin hesabına yatacağı bence çok tatsız ve gereksiz bi konu. O kağıdın üzerinde ne yazdığınin ne önemi var ki? Bende tüm altınları bozdurunca eşimin adına bi hesaba yatmasına ses cikarmamistim. Şimdi böyle dedim bi çok kişinin feminen duyguları kabaracak ama :) olsun. Adam kendisini çok bişi sandı o sıra :) sansın. Sonra ne oldu? Arabadir borçtur harçtir derken 5senede 5 gramı kalmadi.

Eğer zaten esin öyle ince hesaplar yapıp elinden alma niyetindeyse emin ol hesap senin adına olsa bile yapar. Bence konu eşim bana güvenmiyo mu değil de acaba ben eşime güvenmiyo muyum olmalıydı :)
Tabi ki seni ille de takilarini eşinin adına ver diye telkin edemem ama böyle ufak bi fedakarlık onun sana bakış açısını daha bi başka yapabilir. Ne bilim egosu tatmin olmuş bi erkek daha bi farklı yasiyo sanki...

eşimin sükür içkisi kumarı sigarası dahi yoktur o konularda güvenm tam ama ailesine çok düşkün yarn kaynanam bi istese verir o parayı.. ve ayrıca bana öyle diyip hesabına yatırıp diğer gün farklı konuşması tek neden bu aklımı bulandıran yoksa bende sorun etmicektim zaten ne para da ne pulda gözüm var mutluluğum olsunda bu kadarı yeter bana..

Vallahi bu bölüme ne zaman girsem şok oluyorum.Her şeyinizi eşinizin ailesi yapmış zaten ,annesi para isterse tabiki verecek.Adamların kendi paralarını onlardan esirgiyorsunuz ya pes doğrusu..
Kayın babanızın yerinde olsam ; ev ya da araba alacak olsanız asla yardim etmem artik size.

Bende bu yeni gelinleri anlamiyorum.kp sizi borcsuz harcsiz evlendirmis. Size ailenize bir kurus sorun cikarmamis ustelik 15 bin mihir sozu vermis.birde sizin is guc yok anladgm kadariyla.hatta takilan altinlarin buyuk bir kismini kp takmis.siz hala esim bana guvenmiyor derdindesiniz... bence siz bosluktan takilacak bisryler ariyorsunuz.sakinola esinize bunu yansitip paragoz durumuna dusmeyin.

altinlar ve mihir gelinindir lafini artik bu devirde gecerli gormuyorum,ortak oldugunu dusunuyorum,kimin uzerine yatirilirsa yatirilsin sorun olmamali ve dillendirilmemeli
Altinlarin hakkiniz oldugunu dusunuyorsunuz,esinizin ailesi evliliginiz icin herseyi maddi olarak ustlenmis,peki siz ne yaptiniz?evlenirken ailenizin evinden maddi degeri yuksek olabilecek ev araba vs getirdiniz mi?sadece sahsiniza ait bir mulkunuz var mi da altinlari kendinize ait goruyorsunuz?

Yanlis dusunuyosun. Altini bilememde, mihir onemli bir husus

Vay ben çok ucuza gitmişim harbiden konu sahibi anlata anlata bitiremedi :KK53: şaka bi yana ihtiyacımız yoksa bozdurmazdım bu muhabbetlerde olmazdı :KK66: bide şu faiz olayına girmeyin artık günah veya değil sanki herkes aynı düşünmek zorunda

Yanlis dusunuyosun. Altini bilememde, mihir onemli bir husus
Mihir bosanma durumunda verilir,erkek esinin ayrilik durumunda bir yillik gecimini saglamakla gorevlidir buna mihir denir,bosanma yoksa o parayi vermekle mukellef degildir kaldi ki bu da resmi nikahin olmadigi donemlerde kadinlarin maddi haklarini korumak icin verilmis bir haktir,artik resmi nikah var medeni kanun zaten kadini koruyor,mihir artik gecerli bile degil cunku gerek kalmadi

X