Eşim neden böyle hissetti ? Neydi bu..

Konuyu iyice okudum. Hatta iyice anladım. Orta halli bir ailenin şimdiye kadar yat hayali kurduğunu hiç denk gelmedim. Aldin diyelim iyi kötü masraflarını da hesap etmemiş olamazsınız. Hadi diyelim düşünmediniz. Ben hiç bir zaman bir arkadaşım bir tanidigim ev veya araba aldığında ay ne büyük başarı bizde mi alsak diye düşünmedim açıkçası. Zaten alabilirsem alırdım başkasının almasıyla sevklensem ne olur param belli . Ama kıskanılırsa o kişinin aldığı onu bilemem.! İnsanoğlunun kıskançlıktan yapamayacağı şey yoktur neticede ! Genelde konulara iyi niyetlere yaklaşırim ama konununz güldürmekten ziyade sinirlendirdi.Dedikleri gibi çok zengin aileden de gelmemissiniz .Çevreniz zengin sanirim bir özentilik gördüm ben sizde. Yani ben yat ile sosyal medyada hava atan bir tandigimi görsem kocama ay inşallah bizde alırız diye göstermem. Ay şuna bak parayı buldu heralde yat aldığına göre derim Almak kelimesinin lafı bile geçmez. Meslegi birakmis olabilirsiniz belki şartlar öyle gerektirmistir . Çocuğa bakacak insan yoktur bakiciya vermek istememiş olabilirsiniz. Bu çok normal geliyor bana .Neden çalışıyorsunuz diye hesap ta sormam . Ama annenin yaptığı yanlışı kapatman da ayrı bir sorun. Ayrica yukarıda bence kendini kötü hissetti ondan böyle bir tepki gösterdiğini düşünüyorum diye buna benzer birşey yazmışsınız. Madem oyle düşünüyorsunuz niye buraya yazdınız ? Gercekten enteresan? Ayrica cocukla bu konunun ne alakası var uzun uzadıya o konuya dikkat çekmişsiniz onu da hiç anlamadım.

Kimse alamazsın edemezsin demiyor. Yatın asıl masrafı aldıktan sonra başlar. Yazıcı toneri mürekkebi gibi. Lüks site aidatı gibi kullan kullanma yıllık bağlama parası ödüyorsun. Hem de döviz bazında. Aylarca bağlı teknenin altını midye deniz kabuklusu sarıyor. Temizletip boyanması gerek. Yok ben marinaya o kadar para vermem diyorsan da kapalı bir garaja koyman gerekir. O zaman da o büyük garaj için para ödüyorsun. Rahmi Koç'un yurtiçi yurt dışı marinaları hatta tersanesi bile var.

Ortada kronik hastalığı olan ve gerektiğinde hastanede yatması gereken bir çocuk var. Kimse önüne set koymasın tamam da adam tek çalışıyor. O maaşla eve mi bakacak tekne için birikim mi yapacak? Yani hayalin varsa ve gerçekleşsin istiyorsan memuriyet masa başı oldu sıkıldım diye işten çıkmamak lazım. Bir haftada 2-3 kez fiyatlar değişiyorsa kıtlık bilinci kaçınılmaz oluyor.

Ben ihtiyaç demedim tabi ki lüks.Kiralamak daha mantıklı.

Yaşadığınız süreçte eşinizin çocukluktan gelen ciddi yaraları kırılmaları var.Sadece tekne yat vs hayalinizde olsa,bu konuda baskı yapmasanizda muhtemelen eşiniz üzerinde büyük baskı hissediyor.Bu aralar bizde maddi sıkıntıdayız sadece komik olduğunu düşündüğüm için, altın takmayı vs sevmem ama Ajda bilezik reels falan eşime gönderiyordum.Bana komikte olsa bu maddi değeri yüksek olan hediye alma verme videolarından çok rahatsızlık olduğunu ,yetersiz hissettirdiğini ve gondermememi istedi.Esinizde zaten yetersizlik duygusu var böyle temenniler hayaller bile tetikliyor.Hayal kurmayacak mısın,paylasmayacak mısın eşinle elbette ama derin problemlerini gün yüzüne çıkardığı için önce onları çözmesi lazım.O da profesyonel yardım alarak olacaktır.

Eşiniz yengeç burcu mu biraz duygusal geldi ya da fark etmeden üzerine gidiyor olabilirsiniz maddi konularla ilgili. Belki beklentilerinizi fazla dile getirdiyseniz böyle bir yetersizlik hissine kapılmış olabilir.

Hangi iki memur çift yat alıyor ?
Bırak yat ı kat alamıyor artık insanlar
Ben annesinin dilegini çok tuhaf gormedim, yani kadın cocugu icin yatlarin katlarin olsun inşallah sizinde olsun demiş olabilir konu sahibeside begenip gostermiş olabilir ancak eş kişisinin psikolojisi bence artik hic bir şeyi kaldırmıyor.
Benim eşime gönderdiğim saray yavrularını görseniz tek maaşla
Bana şundan alda beraber duvarlarinı kemirelim vs derim hatta.

Bızde esımle 1artı 1 daıre aldık.
Zorunlu hizmette çalışıyoruz..
Yazın burası iskence küçük bir yer dag bası kısaca.
Ikı ay en azından rahat ederiz dıye düşündük çocuk da var.
Normalde annemde kalıyordum orada da rahat edemedik halıyle.
Borç harç girdik.
Babam da sürekli 12 ay aıdat odeyeceksın kıraya ver bızde kalmaya devam et.
Ikı aylığına şu kadar kıradan olacaksın deyıp duruyor.
Mılletın aılesı de tek maaslı memur adama yat gösteriyor
Hayatlar hayaller...
Kızım nasıl iş bırakırsın demıyor.
Adam da zar zor evı gecındırıyorum ne yatı demıyor.
Gecmıs köşeye küçük emrah gıbı aglıyor.

Yani siz konuyu daha cok gecmis olaylara, is stresine, bebeginizin durumuna vs. baglama egilimdesiniz ama; bence gayet acikca adam yetersiz hissetmis kendisini. Zaten o duygusal patlama noktasina gelmis, aglayan adam; mevzu bu konular olsaydi o sekilde konusurdu. Illaki bazi stres faktorleri de tetiklemistir tabii bu duygusal patlamayi, ama bence konu tamamen yetersiz hissetmesiyle alakali. Bilmiyorum, belki maddi acidan sizi fazla talepkar buluyordur, belki kendisi de ortak hayaliniz olan bir seyi henuz gerceklestiremediginiz icin kendini sucluyordur. Altinda baska seyler aramaya luzum yok bence, cok acikca ifade etmis cunku nasil hissettigini.

muhtemelen insanlar yat fotoğrafı atıp hayallerini gertçekleştirmek için gazlarken bu yatın sadece araba parası etmediği, kaptanlık ehliyeti gerektirdği, bakım masrafları, liman kayıt bedeli, teknenin boyutuna göre limana bağlamak için aylık harçlar, liman elektrik bedeli, liman su bedeli, rutin kaptanlık defterinin doldurması için verilen ğretler ve birçok bakım masrafı demek olduğunun farkındadır.

İnsanlar ev almakta zorlanirken yat alirsiniz inşallah bu yaz denmesi cok garip. Yani bende çalışmıyorum, eşimde üst düzeyde memur ama suanda evimiz bile yok. Annem gelip ciddi ciddi yat alirsiniz sizde dese herhalde dalga geçiyor deriz . Bizde neler istiyoruz ama gülüyoruz , adama ekmek alamıyor gibi hissettirmişsiniz ,yetersiz görmüş kendini bu nedir Allah aşkına yat alacak memur var mi

Yaptığım yorumu kötü yorumlamayın ama sizin paikolojiniz de hiç iyi değil.

1. Eşinizin ailesinin annenin bahsettiği yatla bi ilgisi yok.

2. Geçmişe çok takılı kalıyorsunuz kalıyorsunuz diyorum çünkü eşin de takılı kalmış olabilir.

3. Siz art niyetle yat göstermemiş olabilirsiniz ama durumunuz kötüyken kalkıpta yat göstermek çok saçma, annenizle konuşabilir kapatabilirdiniz. Bu konuşma çok düz ve net şekilde eşine işe yaramaz ve erkek olarak eksik hissetirmiş neden neden ? Diye sorgulamak gerekmez erkekler içlerinde yaşar biyere kadar sonra en ufak şeyde bırakırlar. Her gördüğüm şeyi bende eşime göstersem durumumuz ortada neden gösteriyosun der üzülür çeker kendini odaya konuşmaz çünkü elinden bişey gelmiyor misal veriyorum arabamızı değiştirmek istiyoruz ama yapamıyoruz mesela buna eşim aşırı üzülüyor ama maddi açıdan sıfırdayız. Sizinde gösterdiğiniz şey yat bilmiyorum birtek bana mı uçuk geldi bir an kendimi zengin bir dizi hikayesinde hissetim

Bana da uçuk geldi. İnsanlar daha ev felan bakarken veya bizlerin ev hayalı varken kendisi yattan bahsediyor yani benn de erkek olsam durumum iyi olmasa niye zenginn koca bulmadın diye sorgularım adam üstü kapalı niye herşeyden vazgeçtin demiş aşırı üzüldüm adama.

Alabiliyorlarmis 500-600 bandında varmış. Konu sahibi yazmıştı.

Bir de eşi lise mezunu bir memur ne kadar maaş alınıyor ki ?
Valla ben de hiç anlamadım, bir memur Türkiye ortalamasında 50-60 bin alıyor diyorum yok fazla diyor.
Benim eşim mühendis bu civarda bir geliri var, bende öğretmenim şuanda çalışmıyorum bebek dolayısı ile... Oyüzden biz yat değil ancak sandal alırız

Subaymis 5/4 un 4 ymus ve doğu görevi olduğu için daha yüksek kazaniyormus. Askerlik mesleğinden anlamadığım için aklımda kalanları yazdım.

Ay yatların derdi tasası inan hiç bitmiyo. Dertsiz başınıza dert açmayın diyomuşjm absbsjsksls
Yav arkadaş çok afedersiniz ama hangimizin yatı var? İki züğürde yat alın diyen de tuhaf. Bize dese annem yani gülmekten ölürdük herhalde. Sandım ki sen asilzade zengin bilmem kimgillerdendin de eşin için her şeyi bıraktın!
Yapmayın Allah aşkına! Bu kadar dram dizilerde bile fazla abssbsjs

Kafamda oturmayan şeyler olsa da eşin iyi birisi gibi biraz travmaları var psikolojik destek alsa siz de yardımcı olsanız daha iyi olabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…