Eşim neden böyle hissetti ? Neydi bu..

Eşiniz bu durumu hangi duygular ile yansıttı bilemeyiz ama çok daha açık bir şekilde konuşmanız gerekiyor belli ki eşiniz ile
Teşekkür ederim güzelim.
Epey konuşuldu konu ve gerçekten olayın aslında dillendirilmemiş geleceğe yönelik kaygılar olabileceği konusunda fikirler edindim o kadar güzel pencereler açtınız ki bana hepiniz gerçekten çok teşekkür ederim.
Bakmadığım bakış açılarını bana kazandırdınız

Kuzum burasını sanırım sonradan ekledin, şimdi tekrar göz atarken gördüm.
Asla elbette ki. Arada bir benimde buz gibi olmam kaynaklı. Merhaba nasılsınız? Der iyiyiz derim ağız ucuyla bazen onun nasıl olduğunu sorarım bazen sormam. Tüm iletişim bu. Arar yada yazar, ararsa anneme selam söyler kapatırız.
O küçük çocuğu ben dahi görmüyorum çünkü beni asla ilgilendirmiyor merak ta etmiyorum dolayısıyla hakkında da konuşmuyoruz .
Eşim konuşma, görüşme gibi bir talepte bulunduğu an direk bıçak gibi keser atarım varlığı ile yokluğu bir benim için.
Kayınvalidemi haklı gördüğüm noktalar şunlar oldu, kayınpederimin maskesi düşünce bunlar ile iletişim kesilinmeye başlanınca kayınvalidem hakkında olduk olmadık şeyler söylediler,kadının namusuna kadar üstelik.
Bende öfkelendim o sürede ve eşimi sürekli araması, ulaşmaya çalışması, sosyal medyadan sık sık hesaplar oluşturarak eşime ulaşmaya çalışmasını hazmedemedim içim bulandı ve hesap sormak için ona ulaştım.
Bana tüm sürecin geçtiği dava dosyasının tüm çıktılarını kargo ile gönderdi ve şu tür bir cümle kurmuştu " kızım ben kendimi savunmaya çalışsam da senin inandığın birşey var ben seni ikna edemem, sana dosyayı göndereyim oku herşeyi, o zaman da beni haksız görürsen görüşmeyelim. Senden tek istediğim oğlumu bırakma, onların eline tekrar dönmesin, kurtar oğlumu onlardan"
Gerçekten de kayınpederim ve kumasının anlattığı çok şey iftira ve yalanmış açık şekilde herşeyi gözlerimle okudum. Fakat eşimi orada 13-14 yaşındayken bırakıp gitmesi işte bunu affedemedim fakat gerçekten kuma ve kayınpederimin çok fazla baskısı, tehdidi ve olayları çirkinleştirdiği korkunç olaylar var.
Yani ben bu hayatı yaşamadığım halde o zaman ki psikolojimi, yaşadığım çöküntüyü inan ne anlatabilirim ne tarif edeblirim, eşimin bunları yaşadığını hayal ettikçe içim parçalanıyor
Kayınvalidem salya sümük ağladı, eşimin rızasıyla isteğiyle bir araya geldiler kayınvalidem eşimi görünce bayıldı, eşim fenalaştı ya korkunç ve çok acı dolu olaylar
Asla yapmam, asla diyorum büyük konuşuyorum çünkü ne kadar korkarsam ne yaşarsam yaşayım yavrumdan vazgeçmem ben.
Uykusuzluğun verdiği sersemlikle cümlelerimi veya konuları tekrar etmiş olabilirim böyle durum olduysa saat nedeniyle hoş gör kuzum şimdiden ..

Mesajları okuyunca hayatımın şokunu yaşadım,konudan ziyade.
Yat dediğiniz şey büyüklük ve motoruna bağlı fiyatı değişir.900bine de sıfır yatlar var 30milyonada var.
Tıpkı 10milyona satılan daire ve 2milyona satılan daire gibi düşünün.
Konu sahibi yoruma gelince ilişkinizde hiç bir sorun göremiyorum hatta anlattıklarınızdan okuduğum kadarıyla gayet güzel ilişkiniz var.Eşiniz bunalıma girmiş ve patlamış.Hayalini kurduğu bir şeyi ona göstermeniz normal,bunada alındığını sanmıyorum.Ama bence eşinizde gelecek kaygısı var.

Bir araba parasına böyle güzel yatlar var.İnsanların hayalleriylede dalga geçme.Konu sahibi 30milyonluk yat alacağım dememiş,miniyat istiyoruz demiş ve buna benzer deniz araçlarının çoğu motoryat diye geçiyor zaten.Kısaltılmışıda yat.İlanlarda kocaman 12 kişilik 900bine de eski model temiz bir yat var.Bazı şeyleri bu kadar büyütmeyin gözünüzde.

Eklentiler

• IMG_0885.webp
    40,2 KB · Görüntüleme: 105
Bunlar baya küçük
Deniz kenarı bir yerde oturmuyorsanız gereksiz
Koylarda filan gezilir ama denizin baya sakin olması gerekiyor bununla çıkabilmek için

Biraz büyüklerinin de marina masrafı çok oluyor
Hepsi euro üzerinden alıyor
Türkiye de çok az marina var ve talep çok fazla
Eskiden indirim yapılırdı şimdi işine geliyorsa deniyor marinalae tarafından
Üstelik zamları euro üzerinden yapıyolar
Alt temizleme yani çekek bile dünya para
Sürekli elin üzerinde olmayınca akarı kokarı bitmiyor
En yenisinden bile su akıyor
Ustalar da euro ile çalışıyor falan filan
İnşallah konu sahibi hayallerine kavuşur ama davulun sesi uzaktan hoş geliyor

Onun yerine yazın 1 hafta 10 günlüğüne kiralasalar daha mutlu olurlar

Evet miniyat zaten,konu sahibinin az çok istediği model bunlar hatta attığımdan daha düşüğünü istiyor.Ben bu tarz mini bir yatada bindim çok daha büyüğüne de bindim defalarca ikiside güzeldi ama bence miniyatlar daha güzel.Çok büyük yatlarda genelde garson vs bulunduruyolar zaten o kadar büyüğünü alan adam garsonuydu,bakımıydı,masrafıydı düşünmez zaten bencede sizin dediğiniz gibi alınmamalı.Miniyatlarda olmuyor sanırım ama büyük yatlarda yaza doğru iniş yap vs sıkıntılı iş.En iyisi kiralamak,biz hep kiralamışızdır daha uyguna geliyor bence.Ama konu sahibinin en büyük hayaliymiş birikimide varmış zaten.Ama kk üyeleri uzay mekiği sanmışlar sanırım ahsjdjdjd

Benim dediklerim de öyle garsonlu filan değil ya
Öyle olan yat sahibi masrafını mı düşünecek dediğiniz gibi
Attığınızdan daha büyük yani aile için daha kullanışlı
Dediğim gibi bir yatın bile aylık masrafı en az 50-60 bini buluyor
Bu sadece marina masrafı

Kiralamak gerçekten çok daha iyi
Yok battı mı aktı mı rüzgar mı çıktı mülteci kaçakçısı mı çaldı hırsız mı girdi bu dertlerin hiç olmuyor

Kendinizle çelişiyorsunuz, 150-200 000 liralık şey hayali kurulacak, ağlanacak bir şey değil ki. Geçen sonbahar ayında taşındım, 100000 lirayı geçkin masrafım oldu. Çok büyük, hayal kuracak ve ağlayacak rakamlar değil bunlar yani.

Sız meslegı neden bıraktınız?
Ben hala oradayım.
Tek maaşla bu devran döner mı?
Aıleden de zengin değilsiniz kocanız da orta direk.
Ne alaka yanı?

Yani adama yat almışlar diyip bi de üzerine siz de alırsınız inş deyince ezilmiş adam , hem yatı nasıl alsın saçma şeyler söylemezseniz ya da anneniz söylemezse adam da kendini kötü hissetmez bence

Aileniz çok mu zengin? Çok uzundu ara ara okudum da hayatı bu kadar dramatize etmeyin yahu.
Benim ailem çok varlıklı. İstanbul’un en pahalı muhitlerinden birinde deniz manzaralı evlerinde oturuyorlar evlerinde yardımcıları var. Ama bunlar bana ait değil. Ailemin. Ben bekarken de yalnız yaşıyordum. Yine kendi paramla yaşıyordum.
Tabiri caizse eşek gibi çalışıyorum. Bakıcı kreş parası denkleyeceğim diye canım çıkıyor. Eşimle daha böyle dramatik bir konuşmamız geçmedi titredi falan yazmışsınız orada güldüm kusura bakmayın.
Yat alamayacağınız bariz bir şeyken ve bu çok uç bir istekken günümüz şartlarında neden bu tepkiler
Sizin nasıl bir ilişkiniz var da böyle şeylere gülemiyorsunuz? Eşinizden genel olarak lüks talepleriniz mi var? Siz neden çalışmıyorsunuz?

Bunun ucuz olması maalesef erişilebilir yatmıyor. Hala lüks bir istek. Temel ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlanırken, bebeğine alacağın bezi mamayı hesaplarken 1 milyonu bir hobi aracına bağlayıp sürekli masraflarını karşılamak lüks…

Bir arkadaşım var, üst düzey yönetici adam. Konudaki ailenin gelirinin 10 katı giriyordur evlerine. Deniz aşığı, tekne delisi. Masraflarından dolayı yaz başı alıyor yaz sonu satıyor. Kolay alınıp satılan bir şey sanırım. Ama bu adam bile 8 aylık boş masrafından çekiniyor, o yükün altına girmek istemiyor.

Hayaller iyidir güzeldir, insanı motive eder. Ama bu hayallere ulaşamamak konudaki gibi depresyon ve drama haline geliyorsa sıkıntı.

Ya evet bütün kış yatacak marinaya para ödüyorsun. E sonra boş yatan teknenin illa ki masrafı çıkacak yaz başında.

Adamı resmen nasıl da manipüle etmişsiniz. Senin yüzünden mesleğimi bıraktım, senin gibi ailesi dağılmış biriyle evlendim diye diye borçlu hissettirmişsiniz kendinize. Neden memuriyeti bıraktınız? Adı üstünde memuriyete girerken ne bekliyordunuz da beğenmediniz. Neden memur olmak isteyen insanların hakkına giriyorsunuz. Sizin işle ilgili bir hayaliniz yokmuş ki. Çocuk doğurup evde oturup yanınızdaki adamın hayallerinizi gerçekleştirmesini bekliyorsunuz analı kızlı. Veterinerlik mezunusunuz altı üstü adama kaymakamlığı bırakmış muamelesi yapıyorsunuz. Bu ağlamayla başladıysa adamın psikolojisi bozulmuş. Bir sonraki size ve annenize karşı biriktirdiği öfkeyi kusmak, sonraki ise ezik hissettirmeyen, üstün gelebileceği kadınlara yaklaşmak olacak.

Konu sahibesi kendi kendine düşünmüş, karar vermiş, her şeyi çözmüş. Zaten kafasında bir soru yok, soruyor gibi yapıyor nedense.

300 kişi aynı şeyi yazıyor kendisi hala karşı tez ile kendisini anlatma derdinde. Yok öyle değil de böyle, yok anlamadınız da falan filan

E o halde niye kk ya sordunuz ki ?

Bence de konu çok absürt, adama da bu istek hiç değilse o an için ağır gelmiş ve yetersiz hissetmiş. Ve evet anneniz saçmalamış. Bazen anneler de saçmalar, alınacak bir şey yok. Siz de tüy dikmişsiniz. Adam yorulmuş.

Subay dediginiz de açlık sınırının 1 tık üstünde yaşıyor (camianın içinden bildiriyorum.)
Yazın gidersiniz 10 gün kampa, mis gibi deniz tatili. Ne bileyim çocuğunuz var , geleceği var. Bana söylemek düşmez ama yat ne alaka

Uzgunum konuyu okuyunca su geldi aklima,

Yani isterse hayaliniz kucuk bir taka olsun, memur halinizle cok olasi hayaller değil bunlar, ben bu sebeple esinizin kirginligi bi miktar hissettim.

Ancak asiri merak ettigim bir durum var, ortada bir suru bebek oldugu icin kafam karisti. Kayinvalideleriniz (oz ve kuma olan) kac yasinda, siz kac yasindasiniz? Kayinpederiniz kac yasindaymis kuma aldiginda, kuma olan kadin geldiginde kac yasindaymis? mirasanne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…