• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim neden böyle hissetti ? Neydi bu..

Eşiniz bu durumu hangi duygular ile yansıttı bilemeyiz ama çok daha açık bir şekilde konuşmanız gerekiyor belli ki eşiniz ile
Teşekkür ederim güzelim.
Epey konuşuldu konu ve gerçekten olayın aslında dillendirilmemiş geleceğe yönelik kaygılar olabileceği konusunda fikirler edindim o kadar güzel pencereler açtınız ki bana hepiniz gerçekten çok teşekkür ederim.
Bakmadığım bakış açılarını bana kazandırdınız 🌸

Söylemeden geçemeyeceğim, kayinvalide ile görüşmeniz falan da saçmalık ötesi birşey. Eşinizi çocukken terkeden kadınla ne görüşüyor, konuşuyorsunuz? Yeni eşinden olan çocuğun ilk adımlarını, diş çıkarmasını, baba deyişini falan mı? Sonra bunları " kardeşin böyle yapmış, şunu demiş" diye eşinize anlatmıyorsunuz inşallah. "Yıllarca kayınvalidemi haklı görerek" demişsiniz yukarda, neyini haklı gördünüz tam olarak? Bu haklı görmenizin eşinizde nasıl can yaktığını/yakacağını göremiyor/anlayamıyor musunuz siz cidden???
Kuzum burasını sanırım sonradan ekledin, şimdi tekrar göz atarken gördüm.
Asla elbette ki. Arada bir benimde buz gibi olmam kaynaklı. Merhaba nasılsınız? Der iyiyiz derim ağız ucuyla bazen onun nasıl olduğunu sorarım bazen sormam. Tüm iletişim bu. Arar yada yazar, ararsa anneme selam söyler kapatırız.
O küçük çocuğu ben dahi görmüyorum çünkü beni asla ilgilendirmiyor merak ta etmiyorum dolayısıyla hakkında da konuşmuyoruz .
Eşim konuşma, görüşme gibi bir talepte bulunduğu an direk bıçak gibi keser atarım varlığı ile yokluğu bir benim için.
Kayınvalidemi haklı gördüğüm noktalar şunlar oldu, kayınpederimin maskesi düşünce bunlar ile iletişim kesilinmeye başlanınca kayınvalidem hakkında olduk olmadık şeyler söylediler,kadının namusuna kadar üstelik.
Bende öfkelendim o sürede ve eşimi sürekli araması, ulaşmaya çalışması, sosyal medyadan sık sık hesaplar oluşturarak eşime ulaşmaya çalışmasını hazmedemedim içim bulandı ve hesap sormak için ona ulaştım.
Bana tüm sürecin geçtiği dava dosyasının tüm çıktılarını kargo ile gönderdi ve şu tür bir cümle kurmuştu " kızım ben kendimi savunmaya çalışsam da senin inandığın birşey var ben seni ikna edemem, sana dosyayı göndereyim oku herşeyi, o zaman da beni haksız görürsen görüşmeyelim. Senden tek istediğim oğlumu bırakma, onların eline tekrar dönmesin, kurtar oğlumu onlardan"
Gerçekten de kayınpederim ve kumasının anlattığı çok şey iftira ve yalanmış açık şekilde herşeyi gözlerimle okudum. Fakat eşimi orada 13-14 yaşındayken bırakıp gitmesi işte bunu affedemedim fakat gerçekten kuma ve kayınpederimin çok fazla baskısı, tehdidi ve olayları çirkinleştirdiği korkunç olaylar var.
Yani ben bu hayatı yaşamadığım halde o zaman ki psikolojimi, yaşadığım çöküntüyü inan ne anlatabilirim ne tarif edeblirim, eşimin bunları yaşadığını hayal ettikçe içim parçalanıyor 💔
Kayınvalidem salya sümük ağladı, eşimin rızasıyla isteğiyle bir araya geldiler kayınvalidem eşimi görünce bayıldı, eşim fenalaştı ya korkunç ve çok acı dolu olaylar 😭
Asla yapmam, asla diyorum büyük konuşuyorum çünkü ne kadar korkarsam ne yaşarsam yaşayım yavrumdan vazgeçmem ben.
Uykusuzluğun verdiği sersemlikle cümlelerimi veya konuları tekrar etmiş olabilirim böyle durum olduysa saat nedeniyle hoş gör kuzum şimdiden ..

Mesajları okuyunca hayatımın şokunu yaşadım,konudan ziyade.
Yat dediğiniz şey büyüklük ve motoruna bağlı fiyatı değişir.900bine de sıfır yatlar var 30milyonada var.
Tıpkı 10milyona satılan daire ve 2milyona satılan daire gibi düşünün.
Konu sahibi yoruma gelince ilişkinizde hiç bir sorun göremiyorum hatta anlattıklarınızdan okuduğum kadarıyla gayet güzel ilişkiniz var.Eşiniz bunalıma girmiş ve patlamış.Hayalini kurduğu bir şeyi ona göstermeniz normal,bunada alındığını sanmıyorum.Ama bence eşinizde gelecek kaygısı var.

Bir araba parasına böyle güzel yatlar var.İnsanların hayalleriylede dalga geçme.Konu sahibi 30milyonluk yat alacağım dememiş,miniyat istiyoruz demiş ve buna benzer deniz araçlarının çoğu motoryat diye geçiyor zaten.Kısaltılmışıda yat.İlanlarda kocaman 12 kişilik 900bine de eski model temiz bir yat var.Bazı şeyleri bu kadar büyütmeyin gözünüzde.

Eklentiler

• IMG_0885.png
    IMG_0885.png
    365,8 KB · Görüntüleme: 92
Bir araba parasına böyle güzel yatlar var.İnsanların hayalleriylede dalga geçme.Konu sahibi 30milyonluk yat alacağım dememiş,miniyat istiyoruz demiş ve buna benzer deniz araçlarının çoğu motoryat diye geçiyor zaten.Kısaltılmışıda yat.İlanlarda kocaman 12 kişilik 900bine de eski model temiz bir yat var.Bazı şeyleri bu kadar büyütmeyin gözünüzde.
Bunlar baya küçük
Deniz kenarı bir yerde oturmuyorsanız gereksiz
Koylarda filan gezilir ama denizin baya sakin olması gerekiyor bununla çıkabilmek için

Biraz büyüklerinin de marina masrafı çok oluyor
Hepsi euro üzerinden alıyor
Türkiye de çok az marina var ve talep çok fazla
Eskiden indirim yapılırdı şimdi işine geliyorsa deniyor marinalae tarafından
Üstelik zamları euro üzerinden yapıyolar
Alt temizleme yani çekek bile dünya para
Sürekli elin üzerinde olmayınca akarı kokarı bitmiyor
En yenisinden bile su akıyor😬
Ustalar da euro ile çalışıyor falan filan
İnşallah konu sahibi hayallerine kavuşur ama davulun sesi uzaktan hoş geliyor

Onun yerine yazın 1 hafta 10 günlüğüne kiralasalar daha mutlu olurlar🤷‍♀️

Bunlar baya küçük
Deniz kenarı bir yerde oturmuyorsanız gereksiz
Koylarda filan gezilir ama denizin baya sakin olması gerekiyor bununla çıkabilmek için

Biraz büyüklerinin de marina masrafı çok oluyor
Hepsi euro üzerinden alıyor
Türkiye de çok az marina var ve talep çok fazla
Eskiden indirim yapılırdı şimdi işine geliyorsa deniyor marinalae tarafından
Üstelik zamları euro üzerinden yapıyolar
Alt temizleme yani çekek bile dünya para
Sürekli elin üzerinde olmayınca akarı kokarı bitmiyor
En yenisinden bile su akıyor😬
Ustalar da euro ile çalışıyor falan filan
İnşallah konu sahibi hayallerine kavuşur ama davulun sesi uzaktan hoş geliyor

Onun yerine yazın 1 hafta 10 günlüğüne kiralasalar daha mutlu olurlar🤷‍♀️
Evet miniyat zaten,konu sahibinin az çok istediği model bunlar hatta attığımdan daha düşüğünü istiyor.Ben bu tarz mini bir yatada bindim çok daha büyüğüne de bindim defalarca ikiside güzeldi ama bence miniyatlar daha güzel.Çok büyük yatlarda genelde garson vs bulunduruyolar zaten o kadar büyüğünü alan adam garsonuydu,bakımıydı,masrafıydı düşünmez zaten bencede sizin dediğiniz gibi alınmamalı.Miniyatlarda olmuyor sanırım ama büyük yatlarda yaza doğru iniş yap vs sıkıntılı iş.En iyisi kiralamak,biz hep kiralamışızdır daha uyguna geliyor bence.Ama konu sahibinin en büyük hayaliymiş birikimide varmış zaten.Ama kk üyeleri uzay mekiği sanmışlar sanırım ahsjdjdjd

Evet miniyat zaten,konu sahibinin az çok istediği model bunlar hatta attığımdan daha düşüğünü istiyor.Ben bu tarz mini bir yatada bindim çok daha büyüğüne de bindim defalarca ikiside güzeldi ama bence miniyatlar daha güzel.Çok büyük yatlarda genelde garson vs bulunduruyolar zaten o kadar büyüğünü alan adam garsonuydu,bakımıydı,masrafıydı düşünmez zaten bencede sizin dediğiniz gibi alınmamalı.Miniyatlarda olmuyor sanırım ama büyük yatlarda yaza doğru iniş yap vs sıkıntılı iş.En iyisi kiralamak,biz hep kiralamışızdır daha uyguna geliyor bence.Ama konu sahibinin en büyük hayaliymiş birikimide varmış zaten.Ama kk üyeleri uzay mekiği sanmışlar sanırım ahsjdjdjd
Benim dediklerim de öyle garsonlu filan değil ya🙈
Öyle olan yat sahibi masrafını mı düşünecek dediğiniz gibi
Attığınızdan daha büyük yani aile için daha kullanışlı
Dediğim gibi bir yatın bile aylık masrafı en az 50-60 bini buluyor
Bu sadece marina masrafı

Kiralamak gerçekten çok daha iyi
Yok battı mı aktı mı rüzgar mı çıktı mülteci kaçakçısı mı çaldı hırsız mı girdi bu dertlerin hiç olmuyor 🙈

150-200 bandında eşim ile ortak hayalini yıllardır kurduğumuz birşey ulaşılabilir. Gemicik alalım gibi birşey yada neden almıyoruz gibi birşey konuşulmadı ki :)
Eşime sabah nöbetten geldiğinde ilerideki hayalimiz için psikolojik destek almamız gerektiğini söylerim mutlaka (!) 🤦
Kendinizle çelişiyorsunuz, 150-200 000 liralık şey hayali kurulacak, ağlanacak bir şey değil ki. Geçen sonbahar ayında taşındım, 100000 lirayı geçkin masrafım oldu. Çok büyük, hayal kuracak ve ağlayacak rakamlar değil bunlar yani.

Hayalimiz olduğu için bunu söyledi aslında, hadi bu yaz sizde yat alın demedi. Sosyal çevremizdeki insanlar mal mülk edindiklerinde hep deriz tamam sıra artık bize geliyor diye bizim neden yok, bizimde olsun gibi bir düşünce değil aslında. Araç aldığımızda da ev aldığımızda da bu şekilde hep bir başka insanların başarılarına sevinerek edindik diyebilirim.

Yat alamadığı yada almayacağımız durumu değil aslında . Sana yat alamadım diye bir cümle de kurmadı aslında, yani en azından ben yazmadım böyle bir cümle. Alsak dahi vaktimiz yok sanırım tamamını okumadınız sürecimizin..

Yat denilince aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama, küçük tekne ve kamaralı deniz aracı bizim hayalimizin bir parçası.

Sizce bu nedenden mi patlama yaşadı ? Yoksa süregelen stres ve yorgunluk nedeniyle ihmal ettiğini mi düşünüyor?
Sız meslegı neden bıraktınız?
Ben hala oradayım.
Tek maaşla bu devran döner mı?
Aıleden de zengin değilsiniz kocanız da orta direk.
Ne alaka yanı?

Defalarca konu giriş mesajı yazıp sildim ve sanırım böyle başlamalı konu başlayamadım bir türlü, herkese keyifli forumlar dilerim🎈 bir de benim durumumu yorumlarmısınız?

Konu uzun olacak fakat lütfen okumazsanız da kötü yorumlamayın uzunluğu nedeniyle olur mu lütfen🌸..

Danışmak istediğim konu şu;

Bu akşam bebeğimizin enjeksiyonunu yaptırdık ve dönüşte annem ile telefonda konuşuyorduk, bilmem kim çok güzel yat almış, sizinde hayaliniz bu sizde alırsınız inşallah bu yaz gibi bir temenni de bulundu. Art niyet yada kötü bir söylem yoktu annem tarafından. Görselini paylaştığı için sosyal medyasına baktım ve gerçekten harika ve muhteşem bir yat almışlar, eşime gösterdim hiç birşey demedi ama yüzüme de bakmadı. Bir sorun olduğunu anladım ne oldu? Dediğimde, çok az sonra aracı kenarı çekti ve biraz konuşabilirmiyiz? Dedi.

Araçtan indik ve gözleri doluydu. Neden ya neden dedi, niye benimle evlendin? Neden bunu yaptın kendine? Erkek olsan anlarım ama neden benim gibi birisiyle evlendin neden herşeyden vazgeçtin? Dedi.

Senin gibi birisi ne demek dedim, maddi durumumuz ortada, mesleğinden vazgeçtin benim için, kızımıza yetişmek için herşeyi yapıyorsun bu hayatı hak etmedin sen dedi. Titriyordu ve o an sımsıkı sarılıp bir süre konuşmadan ağladık.

Eşime peki ya sen benimle neden evlendin dedim seni çok seviyorum ama sana hak ettiğin hiç birşeyi veremedim, hiç bir hayalimizi gerçekleştiremedim, sürekli yoğun şekilde çalışıyorum, yanında bile olamıyorum, sana hak ettiğin hayatı veremiyorum dedi. Hiç kimsenin asla veremeyeceği şeyi dünyaları kızımızı verdin bundan daha değerli bir hayal ve hayat var mı bizim için dedim..

Hala etkisindeyim hala kalbimin en içi sızlıyor.. Neden, neden bunları söyledi neden bu kadar derinden üzdü beni..

Bizim hikayemiz ise şöyle;..

Eşimle çok severek evlendik, ben veteriner hekimim eşim de memur. Şuan çalışmıyorum, süresiz izinler neticesinde ve bulunduğum şehirde mesleğimin masa başı işe dönüşmesi ve monoton bir psikolojide çalışmam nedeniyle memurluktan istifa ettim. Maddi olarakta ilişki olarakta çok zorluklar çektik. Şu bilmem ne* olaylarında eşim açığa alındı uzun bir süre, ben çalışmaya devam ettim ve mesleğe geri iadesi oldu. Yani yokken yoktu maddiyat varken de elimizden geldiğince güzel ve planlı harcamalar yaptık.

Manevi zorluğu ise malesef eşimin ailesinden kaynaklı oldu çünkü kayınpederim kumalı yaşamış, kayınvalidem 5 yıl sonra eşimi ve bir küçük kardeşini terk ederek boşanmış bir başka adam ile resmi nikahlı evlenmiş şuan bebeğimden 2 yaş büyük bir çocuğu var. Sanırım terk etme acısı ile kaynaklı uzun yıllardır eşim ile bağ kurmak için yıllarca çaba gösterdi eşim hep kapalıydı bu konuya ve kayınvalidemi yıllarca haklı görerek anne/oğul bağı oldurmaya eşimin içindeki öfke ve nefreti dindirmeye çok uğraştım köprü oldum malesef başarılı olamadım. Kayınvalidem ile birtek şuan görüşen taraf benim. Eşim görüşmüyor.

Kayınpeder tarafında ise kuma eşimin harçlığını çalmış, yeri gelmiş aşağılamış, hakaretler etmiş tamamen travma dolu bir süreç ve eşim 15 yaşından itibaren babaanne ve dede ile büyümüş. İsteme zamanları ise eşim istemeye ben tek geleceğim çünkü benim ailem diyebileceğim bir insan yok çevremde, tanımıyorum bile onları size beni farklı anlatabilir veya düzeninize ters gelebilirler dedi fakat babamın " oğlum, bir baba bir anne ne kadar kötü olabilir ben kızımı ailenden bir büyüğün olmadan verme taraftarı değilim, konuş ve o şekilde adet yerini bulsun " teklifi üzerine canım eşim yıllarca yüzüne bakmadığı bu adama boynu bükük giderek durumu izah etti. Herşey o kadar güzel başladı ki, kayınpederim beni çok seviyor, oğluyla hiç o geçmiş yaşanmamış, sanki ergenlik hayatını elinden çalan o, kuması ve kumasından dünyaya getirdiği o çocuklar değilmiş gibi.. ( o çocuklara alınılıp eşime alınmazken yemeleri izletilen abur cuburlar, eşim ve kardeşlerine öksüz dedirtme, kayınvalidemin gıyabında ....nun çocuğu gibi hakaretler, küfürler)

İsteme zamanlarına kadar çok güzel oynadılar tiyatroyu fakat işte bir şekilde benden istenilen krediyi çekmeyince maskeleri düştü, kuma bu arada benden yalnızca 4 yaş büyük ve kayınpederimden 5 çocuğu var. Kayınpederim ve kumasının bazı yaptıkları hatalar neticesinde eşim dayanamadı süreçte ve patladı, babama; sizi rezil ettim ben bu insanları tanımıyordum, beni ne duruma düşürdüler gibi söylemlerde bulundu ve epey duygusal çöküş yaşadı.. Babam eşimden özür diledi; ben bir babanın bu kadar kötü olabileceğini tahmin etmezdim, senin suçlu yada kusurlu olduğunu yahut sebep olduğun bir durum yok sen benim oğlumsun dedi. Hayatımıza aynı şehirde olmadıkları için dahil olamadılar fakat 10-11 görüşme sonucunda da nihayet bir miktar da olsa manevi olarak zarar vermeyi başardılar.

Sevgililik dönemimizin ilk zamanları ikimizde öğrenciydik part time işlere girer, beraber kazanır, beraber yer - içerdik. Senin paran benim param olmadı ama hiç paramızın olmadığı çok zaman oldu :) (gezmek tozmak için, yoksa günlük masraflarımızı idame ettiriyorduk)

Evliliğimizde de sevgililiğimizde de bir kere dahi olsun boşanma - ayrılma sözü dahi geçmedi. Elbette ufak tefek herkeste olan o - kaşın neden gözünün üzerinde - tartışmalarımız oldu oluyor da..

Belirtmem gerekiyor 8 aylık bir bebeğimiz var 1 yıl kadar süren tedavi ve 8 yıllık deneme yanılma süresi sonunda. Bu konu uzun ve detaylı olacak. Sorun bebeğimiz değil, belkide konumu yorumlarken psikolojik ve bedensel yorgunluğumuza bağlayabilirsiniz diye biraz bu konuyu açıklayacağım;

Bebeğim 40. Hafta doğdu fakat 35+6 da şüphe 36+5 de de kızıma iugr teşhisi koyuldu 35. Haftada kaldı ve büyümedi. Devletteki radyoloji doktorlarının da yorumları bu yönde oldu fakat bize perinatolog yorumu gerekiyordu ve bir perinatoloğa giderek durumu öğrenmek istedik, sırtımızı sıvazlayıp güler yüzüyle bize herşeyin yolunda olduğu yönünde bilgiler verdi. Yetmedi dedi ki, siz ve eşiniz minyonsunuz, bu makineler Amerika standartlarında ölçüm yapıyor bende ki alacağınız rapor da da küçük gözükecek fakat endişe etmeyin herşey yolunda dedi. Aynı zamanda bebeğim sürekli idrar tutuyordu bu konu nedeniyle de 3-4 günde bir kontrol ve takip ediliyordum. Ben 163 boyundayım eşim ise 186 boyunda sanırım pek te minyon sayılmayız ?

Devlette doğum yapan güzeller güzeli annelerim biliyorlardır tercih ettiğiniz için sezaryen doğum yapmak mümkün olmuyor mutlaka bir tanı, teşhis, sebep yahut neden olmalı bunun için ..

Takipte olduğum doktorumu ilçeye görevlendirdiler ve beni bir başka tatlı doktora emanet etti ki onunla birlikte yaptılar son muayenemi(takipli doktorum ile birlikte) iugrli hasta olarak sürecim devam etti..

Diğer doktor da aynı titizlik ve hassasiyet ile konunun takipçisiydi ve perinatoloğun yanıldığını fakat risk raporu yazmadığı için 40. Haftayı beklememizi ya da sistemde en az 3 kere bu şüpheli tanı olarak girerse sezaryen olabileceğimi söyledi.. Bu arada kesinlikle normal doğum isteyen ve doğumu yaşamak tatmak isteyen bir hamileydim.. Malesef mümkün olmadı.

40+0 olduğum güne direkt sezaryen günü verildi çünkü olası bir normal doğum denemesi olursa bebeğim küçük olduğu için bebeğin kanala girememe durumunda ölümüyle sonuçlanabilecek yahut kafasının ağır hasarlar alabileceği yönündeki riskler konusunda beni bilgilendirdi ve üzülerek kabul ettim sezaryen doğumu.

Bebeğimin amniyon sıvısı tükenmiş, elleri ayakları mosmor, 35 hafta uyumlu prematüre doğdu. Herşey yolundayken doğumdan sonra ki 8. Saatte bebeğim yoğun bakıma küvözde tedaviye alındı. Eşimin babalık izni hiç bebeğimizi göremeden geçti ilk gün hariç. Bebeğimiz henüz taburcu olmadan izin dahi vermeden direkt işbaşı yaptırıp nöbetler yazdılar.

Bebeğimiz kolikti, reflülüydü, bağırsak intoleransı vardı. Emiyor - kusuyor - ağlıyor asla uyumuyordu. Hala kolay bir bebek değil fakat eşimde daha sakin oluyor çünkü benim lohusalığım da çok zor geçti sanırım bu stresini hissediyor. Ağlama krizleriyle doluydu ve süreç gerçekten çok yıpratmıştı. Hala ara ara ağlama krizlerim gelir, stresten egzama oldum yüzüm ve bacaklarım heryerimi sarmış durumda. Bu durumuma eşim çok üzülüyor fakat gerçekten hala uykusuz ve bebekli olmaya galiba adapte olamadım.

Eşim nöbetten gelir tüm gün bebeğimize o bakar ben uyurum, çünkü bebeğimiz beninleyken hala uyumuyor huzursuz benimle. Yeri gelir ben bebekle uyurken yemek yapar, temizliği yapar, dışarıya çıkarım - çıkarız bir kaç saat yani düzenimiz çok güzel. Ev içerisinde günlük cilveleşmelerimiz devam ediyor, enerjimiz ve ilişkimiz çok güzel devam ediyor..

Bugünkü konu sizce neden yaşandı ? Neden böyle hissetti? Neden bunları söyledi bana eşim? Lütfen birşey söyleyin kendimi çok kötü hissediyorum..
Yani adama yat almışlar diyip bi de üzerine siz de alırsınız inş deyince ezilmiş adam , hem yatı nasıl alsın 🤣🤣 saçma şeyler söylemezseniz ya da anneniz söylemezse adam da kendini kötü hissetmez bence 😅

Aileniz çok mu zengin? Çok uzundu ara ara okudum da hayatı bu kadar dramatize etmeyin yahu.
Benim ailem çok varlıklı. İstanbul’un en pahalı muhitlerinden birinde deniz manzaralı evlerinde oturuyorlar evlerinde yardımcıları var. Ama bunlar bana ait değil. Ailemin. Ben bekarken de yalnız yaşıyordum. Yine kendi paramla yaşıyordum.
Tabiri caizse eşek gibi çalışıyorum. Bakıcı kreş parası denkleyeceğim diye canım çıkıyor. Eşimle daha böyle dramatik bir konuşmamız geçmedi 😂 titredi falan yazmışsınız orada güldüm kusura bakmayın.
Yat alamayacağınız bariz bir şeyken ve bu çok uç bir istekken günümüz şartlarında neden bu tepkiler 😂
Sizin nasıl bir ilişkiniz var da böyle şeylere gülemiyorsunuz? Eşinizden genel olarak lüks talepleriniz mi var? Siz neden çalışmıyorsunuz?

Drama king 😂

Kusura bakmayın çok duygusal yazmışsınız ama ben biraz güldüm konunuza.

Memuriyetten istifa eden bir kadın, tek maaşla ev geçindiren bir adam, yat alamıyorum diye gözlerin dolması, titremeler falan. Tam bir yeşilçam filmi tadında.

Bunun ucuz olması maalesef erişilebilir yatmıyor. Hala lüks bir istek. Temel ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlanırken, bebeğine alacağın bezi mamayı hesaplarken 1 milyonu bir hobi aracına bağlayıp sürekli masraflarını karşılamak lüks…

Bunun ucuz olması maalesef erişilebilir yatmıyor. Hala lüks bir istek. Temel ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlanırken, bebeğine alacağın bezi mamayı hesaplarken 1 milyonu bir hobi aracına bağlayıp sürekli masraflarını karşılamak lüks…
Bir arkadaşım var, üst düzey yönetici adam. Konudaki ailenin gelirinin 10 katı giriyordur evlerine. Deniz aşığı, tekne delisi. Masraflarından dolayı yaz başı alıyor yaz sonu satıyor. Kolay alınıp satılan bir şey sanırım. Ama bu adam bile 8 aylık boş masrafından çekiniyor, o yükün altına girmek istemiyor.

Hayaller iyidir güzeldir, insanı motive eder. Ama bu hayallere ulaşamamak konudaki gibi depresyon ve drama haline geliyorsa sıkıntı.

Bir arkadaşım var, üst düzey yönetici adam. Konudaki ailenin gelirinin 10 katı giriyordur evlerine. Deniz aşığı, tekne delisi. Masraflarından dolayı yaz başı alıyor yaz sonu satıyor. Kolay alınıp satılan bir şey sanırım. Ama bu adam bile 8 aylık boş masrafından çekiniyor, o yükün altına girmek istemiyor.

Hayaller iyidir güzeldir, insanı motive eder. Ama bu hayallere ulaşamamak konudaki gibi depresyon ve drama haline geliyorsa sıkıntı.

Ya evet bütün kış yatacak marinaya para ödüyorsun. E sonra boş yatan teknenin illa ki masrafı çıkacak yaz başında.

Adamı resmen nasıl da manipüle etmişsiniz. Senin yüzünden mesleğimi bıraktım, senin gibi ailesi dağılmış biriyle evlendim diye diye borçlu hissettirmişsiniz kendinize. Neden memuriyeti bıraktınız? Adı üstünde memuriyete girerken ne bekliyordunuz da beğenmediniz. Neden memur olmak isteyen insanların hakkına giriyorsunuz. Sizin işle ilgili bir hayaliniz yokmuş ki. Çocuk doğurup evde oturup yanınızdaki adamın hayallerinizi gerçekleştirmesini bekliyorsunuz analı kızlı. Veterinerlik mezunusunuz altı üstü adama kaymakamlığı bırakmış muamelesi yapıyorsunuz. Bu ağlamayla başladıysa adamın psikolojisi bozulmuş. Bir sonraki size ve annenize karşı biriktirdiği öfkeyi kusmak, sonraki ise ezik hissettirmeyen, üstün gelebileceği kadınlara yaklaşmak olacak.

Konu sahibesi kendi kendine düşünmüş, karar vermiş, her şeyi çözmüş. Zaten kafasında bir soru yok, soruyor gibi yapıyor nedense.

300 kişi aynı şeyi yazıyor kendisi hala karşı tez ile kendisini anlatma derdinde. Yok öyle değil de böyle, yok anlamadınız da falan filan

E o halde niye kk ya sordunuz ki ?

Bence de konu çok absürt, adama da bu istek hiç değilse o an için ağır gelmiş ve yetersiz hissetmiş. Ve evet anneniz saçmalamış. Bazen anneler de saçmalar, alınacak bir şey yok. Siz de tüy dikmişsiniz. Adam yorulmuş.

Subay dediginiz de açlık sınırının 1 tık üstünde yaşıyor (camianın içinden bildiriyorum.)
Yazın gidersiniz 10 gün kampa, mis gibi deniz tatili. Ne bileyim çocuğunuz var , geleceği var. Bana söylemek düşmez ama yat ne alaka 🥴

Uzgunum konuyu okuyunca su geldi aklima,

Yani isterse hayaliniz kucuk bir taka olsun, memur halinizle cok olasi hayaller değil bunlar, ben bu sebeple esinizin kirginligi bi miktar hissettim.

Ancak asiri merak ettigim bir durum var, ortada bir suru bebek oldugu icin kafam karisti. Kayinvalideleriniz (oz ve kuma olan) kac yasinda, siz kac yasindasiniz? Kayinpederiniz kac yasindaymis kuma aldiginda, kuma olan kadin geldiginde kac yasindaymis? mirasanne mirasanne

Back