Eşim neden böyle hissetti ? Neydi bu..

Yatı katı bilmem de, sizin kayınvalide konusunda, babanızın da kayınpeder konusundaki tavrınızı şok içinde okudum. Eşinizin çocukluğu travma dolu, babanızla insana küfreder gibi gözüne gözüne sokmuşsunuz, vallahi pes. Bir de canım eşim yüzüne bakmadığı adama boynu bükük gitti demişsiniz, gerçekten canınız olsaydı keşke de adamı bu hallere düşürmeseydiniz. Yine sonunda bize zarar verdiler diyorsunuz, zarar veren onlar değil ki, siz ve babanız yüzünden herşey...

Bir de çok muhtemel farkında bile değilsiniz ama eşinize kendini yetersiz hissettiriyorsunuz gibi geldi bana siz ve aileniz. Varsa böyle birşey çeki düzen vermek gerek kendinize, zira adam dolmuş...

Söylemeden geçemeyeceğim, kayinvalide ile görüşmeniz falan da saçmalık ötesi birşey. Eşinizi çocukken terkeden kadınla ne görüşüyor, konuşuyorsunuz? Yeni eşinden olan çocuğun ilk adımlarını, diş çıkarmasını, baba deyişini falan mı? Sonra bunları " kardeşin böyle yapmış, şunu demiş" diye eşinize anlatmıyorsunuz inşallah. "Yıllarca kayınvalidemi haklı görerek" demişsiniz yukarda, neyini haklı gördünüz tam olarak? Bu haklı görmenizin eşinizde nasıl can yaktığını/yakacağını göremiyor/anlayamıyor musunuz siz cidden???

Hasta ve hastanede yatan, her yeri iğneden morarmış bir çocuğunuz olduğunu biliyor değil mi anneniz? Gidip kızıma destek olayım, biraz da ben çocuğun başında durayım da annesi babası dinlenebilsin diyeceğine, şunlar bunlar almış keşke siz de tekne alsanız, diyen bir anne. Bir kere de değil sıkça tekne hayali kurup, tekneler hakkında keyfi sohbet ediyorsunuz. Adam ne yapsın, nasıl desin ben istemiyorum diye. Ben kesinlikle asla tekne istemez demiyorum ama, belki istiyordur ama önceliği değildir. Sizin ortamınızdan da dışlanmamak için bende istiyorum diyor olamaz mı? Ben siz olsam, terapide psikologda vs bu cümleleri eşimin kendi ağzından duymak isterdim. Bana ve aileme uyum sağlamak için mi yapıyor yoksa gerçekten düşüncesi isteği bu mu bilirseniz daha doğru davranırsınız.

Eşinizden yana çok şanslısınız, siz de onun şansı olmuşsunuz.
Evladiniz da cok sansli bu kadar ilgili bir babasi oldugu icin.

Cingirak meselesi korkuncmus ben yasasam oracikta korkudan can verirdim. Kazasiz belasiz kolaylik ve guzelliklerle buyusun yavrunuz, yavrularimiz.

Alim gucumuz avrupa yakasi izledigimiz zamanki gibi degil keske oyle olsa...

yanitiniz ve ilk mesajdaki esinizin hayati bana;

evliliginizin esiniz icin ruhsal olarak sinif atlamis hissettgini dusundurdu.

Taleplerinizi dogru zamanlarda maddiyatiyla kalem kalem hesaplayip basbasa verip konusmanizda fayda goruyorum.

Evliliginizde birsey Olacaksa beraber bir kararla, vazgecilecekse beraberce vaz gecebileceginiz acik bir iletisim var gibi cunku.

Beni takip eden sizsiniz ben buraya cevap yazarken baskalarinin konularini sizin gibi yutup,ezber yapip gelmediğim icin bana yöneltiğiniz abuk ithamlar icin cevap yazmam ağriniza gitmis olabilir.Ne güzel bir dünyaniz var siz yazin ama size yazilinca millete hoop diyin size o zaman sağdan sağdan yürü çık derler benim actiğim konulardan...

Kadın kendine bir hayat kurmaya, yeni başlangıç yapmaya çalışıyor, 150.bin liraya yat almaktan daha ulaşılabilir sanki
Yat alamayacak durumda değiliz, maddi zorluk yaşıyoruz gibi de bir söylemim olmadı ki? Konum olarak ve iş yoğunluğu nedeniyle şuan ulaşılabilir değil hepsi bu.
Hayat kurmaya çalışıp çalışmaması konusunda da sizinle iddia edecek bir konumda değilim, ki post ta burada değil tekrar girip okumanızı tavsiye ederim.
Meydanı onlara mı bırakacağım, parayı onlar mı yiyecek diyen, boşanma isteği veya girişimi olmayan ve psikolog olma hayali kuran birisi için burada sizinle fikir yarıştırmayacağım.

Gelecek olan aldatılmış danışanlarına vereceği terapiler hakkında ön varsayım hiç yapmayacağım.

39 yaş 1 yıl hazırlık + lisans+ yüksek lisans sonrası hala maddi imkan olarak koca eline bakan, kendisini aldatan kocasının parasıyla gelecek inşa etmeye çalışan bir kadının 47-48 yaşındayken açabileceği iş yeri hakkında tartışmaya da girmeyeceğim.

Yıllar bazında ilgili bölümden verilen mezunların sayısı ve yaptıkları meslekler hakkında da konuşmayacağım.

Sizin eşeğiniz erkek olsun.

Keser misin cidden komik oluyorsun.Neden mi??? Sanane istediğim yasta okurum sanane.Evlendiğin adamin babasi karisini aldatmis sen kumasina sirinlik yapan bir kadinsin ben öyle bir kadini kapimdan iceri sokmam bile bile.Bir de kalkmis millete kocasinin travmali hayatini anlatip destek istiyor madem öyle neden karisini aldatmis kumasi olan bir adamin gelinisin???

Son düzenleme:
Yanılıyorsunuz bu konu da, ailem ile tanışmadığı ve bizim sevgili olduğumuz döneme ait bu hayal ve gerçekten ikimizinde en çok istediği şey bu.
Babamın teknesinde demeyimlediğimiz süreçler de bir kaç yaz gittiğimiz gezi teknesiyle olan tatillerde gerçekten ikimiz için dünyadan kopuş hayallerimize varış gibi bir hayaldi.
Ailemin yada annemin durup durup bunun hayalini kurduğu bir durum söz konusu değil. Bir araya geldiğimiz eşim ile olan zamanlarda edilen sohbet bu. Hepsinden öte eşim ile ben sık sık hayal ederiz bu günleri.
Annem engelli olduğu için malesef gelse bende kalsa bile bu konuda malesef fayda sağlayamaz keşke bu konuda yardımcı olabilse, eminim destek olmak isterdi. Malulen genç yaşta özel bir kargo firmasından emekli olduğunu yazmıştım, sebebi engelli olması annemin.
Çift terapisi yahut tekli olarak öneriyi bir kaç kişi daha önerdi ve sanırım şu süreçte eşim ile sohbet ettkten sonra yönelmemiz gereken ve ihtiyaç duyduğumuz konulardan biri.
Sabah nöbetten geldiğinde muhakkak dünkü patlama konusu hakkında konuşup bu konunun daha da içselleşmemesi için bu teklifi de sunacağım.
Mesleğinde açığa alındığı dönemde de çünkü eşli başlayıp bireysel olarak devam ettiği süreçte harika yol kat etti. O zaman da onu terk etmemden korkuyor ve hayatını benimle karartma gibi absürt karamsar duygulara kapılmıştı ve içine kapanmıştı.

Eşim gerçekten hayatın bin bir türlü zorluğunu yaşamış ve herşeye rağmen ayakta kalabilmiş harika bir insan. Eşim olmasa bir arkadaşım dahi olsaydı onunla gurur duyardım.
Kızımız gerçekten çok şanslı henüz daha 8 aylık olmasına rağmen o kadar değer veriyor ve o kadar çok seviyor ki babasını ikisinin sevgi dolu anlarını izlemek bile beni çok gurulandırıyor ve duygulandırıyor.
Ben o gün aklımı yitirdim sandım ağlıyor durmadan, kafasının arkası kocaman bir çukur, canı acıyor, son ses bağırıyor, direkt kan topladı, elim ayağım boşaldı resmen napacağımı şaşırdım fakat soğuk kanlı olmak zorundaydım o an benden başka bir kişi daha yok ki? Çaresiz ve mecburdum buna
Hepimizin yavrusunu gerçekten rabbim esirgesin tek damla göz yaşları bir annenin yüreğini nasıl kanatıyor ki birde o minicik bedenleriyle bunları yaşamaları, hastalıklarla mücadeleri insanın içini yakıyor da söndürmüyor resmen
Röntgen, mr, tomografi tümüne bakıldı iç kanama olabilir mi, diye o kadar çok şeye maruz kaldı ki doğduğundan beri..
Ama babamız yanımızdaysa işte enjeksiyona bile giremem kızımla gözüm kararır anında endişelenirim çok stres olurum .
Ben sabah kızımı süsleyip babamızı süprizle karşılayayım en iyisi, güzel bir bebiş kıkırdamasıyla güne başlayalım ve içindeki tüm sorunları dinlemeye çalışayım.
Umarım farkında olmayan eşimin bir duygusunu düşüncesini ihmal etmemişimdir. Umarım yaşadığı stres yada kötü duyguların kaynağı çözülür ve üstesinden gelinir sebeplerdir..

Eşiniz kendisini yetersiz hissediyordu herhalde. Bu olay da son damla olmuş.

Ayrıca herkes ne kadar kıtlık bilincinde. Bir şey değişir her şey değişir ve gayet de alınabilir. İllaki Rahmi Koç’un yatı dese anlarım da, kimse önüne set koymasın lütfen.

Kayınpederim konusunda söyledikleriniz o kadar doğru ki sizinle kesinlikle aynı fikirdeyim. Babamı ömrümde haksız bulduğum 2-3 olay var bunlardan birisi de bu..
Eşimin düştüğü o zor durum, o çaresizlik, o tür bir insanın ayağına gitmesi, tekrar geçmişiyle bu kadar yüzleşmesi ne kadar korkunç ve zor.
Eşim tüm bu olanları tamamen iletişimimiz kesilmeye başladığında açıkladı bize.
Kayınpederimin benden eşimden gizli talep ettiği krediyi söylediğim de bazı şeyleri açıkça ifade etmeye başladı ve maskenin düşmesi ile de tüm olay açıklığına kavuştu.
İnanın hala o günleri düşündükçe, eşimin yerine kendimi koydukça, yerin dibine giriyorum ve utanıyorum..
Babam da bu konudaki pişmanlığını dile getirip özür diledi. Hiç birimiz bilmezdik ki bunların olacağını ve ya bu kadar korkunç bir geçmiş olduğunu
Yetersiz hissettirdiğini hissettim demişsiniz ya, rica etsem neden böyle düşündüğümüzü söyler misiniz? 3. Bir görüş, dış bir yorum gerçekten çok kıymetli oluyor ve böyle düşünmenize sebep olan şeyi dinlemek isterim.
Çünkü eşim - ailem bir kere olsun görüş yada düşünce ayrılığına hiç düşmediler, neden böyleler? Gibi bir sorusu da olmadı. Bu arada eşim ile her zaman açık konuşuruz ve dertleri üzüntüleri hep çözeriz sırtımıza yük yapmayız bu nedenle bu tür birşey olduğunu düşünmüyorum ve ihtimal vermiyorum.
Fakat süreç olarak doğumdan sonra bu sorun çözme olayımız çok kalmadı bedensel ve mental olarak bitik bir süreçteyiz.
Ben dünkü patlamanın sebebinin yat alan kuzenim yada ailemle (eşim ve ben) alakalı bir sorun kaynaklı olduğunu düşünmüyorum bu nedenle hem geçmişi, hemde iş yoğunluğunu dile getirdim. Bu iki sebepten şüphe ediyorum çünkü

Yatı katı bilmem ama eşiniz bir profesyonel destek alsa iyi olur. Travmalarını evliliğinde de canlı tutuyor gibi geldi bana. Çocukluğunda değersizleştirildiği için evliliğinizde de kendini hiçbir şeye layık görmüyor olabilir

Aslında yetersizlik hissedebileceği bir ekonomik durumda değiliz eğer ki yeterizlikten kast ettiğiniz bu ise?
Fakat bireysel olarak eksiklik ise bahsettiğiniz şey kesinlikle bunu hissediyor. Düğün gecemizde dedesi ve babaannesi vardı onları istedi ve davet etti.
Geldiler takı töreninde sen babanın yüzünü yere eğdin, kredi bile çekmeyen babanı yüz üstü bırakan birisiyle evlendin senin gibi torunumuz yok deyip, bana da beddualar edip takı törenini mahvettiler.
Düşünün ki hiç bir mutlu günümüz ve anımızda birtane kan bağı olan kimsesi olmadı, olsa da kıymetlimi utandırdılar
Eşim ertesi gün babamların yüzüne bakamadı o kadar sindirmişler o kadar ezmişler ve sanki kendi suçları hep eşimin suçuymuş gibi öylesine kabullendirmişler ki.. eşimle babam hobi evimize gidip uzunca tüm gün dertleştiler ve gülerek geldi eşim, daha iyiydi.
Yapayalnız hissediyor olabilir mi kendisini? Bu konuları tekrar düşünmeye başlamış olabilir mi iş stresi ve bizden uzak kaldığı süreçler nedeniyle?

Yat konusunda beni anladığınız için teşekkür ederim sanırım tekne demeliyim bilmiyorum, yalnızca hayallerimiz olan yat/tekne/sandal/kano adı her ne ise kamaralı ve seyahat edilebilir bir deniz aracı fakat konu çekildi dağıtıldı ütopik yerlere getirildi hayretle okudum bazı yorumları.
Ben maddi olarak güçlük çektiğimizi, yada ekonomik sıkıntıda olduğumuzu, yahut işten çıktım çok zorlanıyoruz gibi birşey yazmamışken üstelik.
Birikimimiz de var ihtiyacımız olan araç ve evimizi de aldık. Birisi bug buldunuz sanırım gibi ithamlarda bulundu doğudaki bir teğmen ve hekim maaşı ile asıl bu süre boyunca mal mülk edinemeyen insana doğru gözle bakılmamalı kesinlikle.
Fazla uzattım yanıtımı farkındayım ama içim çok dolu ya. Çok üzgünüm hala bu saat oldu gözüme üzüntümden uyku girmiyor içim yanıyor

Annenizin yat konuşması en büyük etken tabiki. Şuan çalışmıyorsunuz siz yanılmıyorsam, tek maaş eve geliyor, bebeğiniz var, ekonomi malum, ama anneniz yat için yazı işaret ediyor. Üstelik anlattığınız gibi küçük birşey değil, "gerçekten harika ve muhteşem" birşey yazın alın dediği.

Talepkar değilim demişsiniz birkaç kez ama maddi düşünmüşsünüz sanırım. Zira kayınvalide konusunda bayaa talepkarsınız. İşinizi "masa başı" diye bırakmanız eşinizin yükünü katlamamış mıdır sizce? Eşiniz ekonominizden şikayetçi, hayallerinizi gerçekleştirememekten şikayetçi. Hayallerinizi güncelleme yapma zamanı gelmemiş mi sizce de?

Ara ara bunu hissediyorum biliyor musunuz
Bir kere şöyle birşey yaşamıştık, 28. Haftamda suyum gelmişti ve hemen aileme doğum olabilir diye haber vermişti eşim.
Mutsuz ve acılı bir gülümsemeyle seni merak eden ve senin için endişe duyan bir ailen var benim senden başka kimsem yok ama ... Demişti.
Ya şu saat oldu yaşadığımız bu tür bir çok olay aklımdan, gözümden film şeridi gibi geçiyor
Eşime kesinlikle terapi durumlarını açacağım ve kesinlikle tekrar olumlu yaklaşacağına inanıyorum.
Korkuyorum onun üzülmesinden ve incinmesinden

Şöyle kuzenimin teknesi diyeyim olay bambaşka yerlere evriliyor; bu yorumu yapan bendim .
Annemin söyleminde bir kinaye yada emir yok aslında yahut eşimin böyle bir şeye alınacak bir yapısı yok. Aynısını alın, ondan alın, şu zamana alın gibi değil de, bak ulaşılabilir ve insanlar tercih ediyor sizde pek âlâ bu yaz hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz gibi bir temenniydi o.
Yazın bunun olacak olması aslında ben ve eşim kaynaklı çünkü Mayıs'ta tayin olacağız ve denizi olan bir şehire isteyeceğiz. Bu sohbet bu konu bizim tarafımızdan benim aileme yapıldığı için annem bu şekilde yorum yaptı.
Eşim ekonomik durumunuzda şikayetçi değil. Eşim yanımızda olamamaktan, iş stresinden, yorgunluktan dolayı şikayetçi aslında.
Hali hazırda bulunduğumuz doğu şehrinde şuan ev alabilecek birikimimiz var ve 10 yılda kendi araç ve evimizi aldık.
Eşimin annesi ile arasında köprü olma sebebimi de bir kaç üye daha sordu yanıtlamıştım. Eşim dertleşme esnalarında annesine olan özlem, hasret ve sarılma isteği gibi duygularını dile getirdi ve kayınvalidem yıllar önceki yaptığı hatanın farkına vararak sanırım eşimin çok peşine düştü, çok emekler harcadı ve bende yalnızca görmezden gelmek yerine köprü olmak istedim fakat eşimi üzdü bu süreç ve vazgeçtim. Ayda yılda bir nasılsınız? İyimisiniz diye sorar arar/mesaj atar tüm iletşimim bundan ibaret eşime annen aradı, annenle konuştuk gibi geri bildirim vermem üzülmemesi adına. Fakat eşim de bir kere olsun annemle konuşma gibi bir talepte bulunmadı ve bulunduğu an tereddüt etmeden görüşmeyi zaten keserim.
Pozisyonumun bulunduğum şehir ve birim olarak yaptığım meslek ile alakası kalmadı ki Eskişehir'e tedaviye gidiyordum bu nedenle de yıllık izinden ziyade ücretsiz izin kullanıyordum. Gebe kaldım derken riskli ve stresli bir gebeliğim vardı bu süreçte de ücretsiz izin kullandım ve bebeğimi kendim büyütmek istedim iş yerim sadece mental yorgunluk ve evimize getireceğim bir yığın üzüntü yüklüyordu bana.
İstifa edeceğim diye bir kararı kendi başıma da almadım eşim ile oturup ortak karar verdik.
Bebeğimizin maddi olarak çok yükü olduğunu söyleyemem açıkçası şöyle idame ettiriyoruz süreci, ailemin bana ve kız kardeşime aldığı bir ev var ailemin yaşadığı şehirde kira getirisi iyi ve aylık olarak bebeğimin masrafını çok rahat karşılıyor kira getirisi.
5. Ve 4.4. olarak 3 defa doğu görevimiz bitti artık. Aslında bu Mayıs ayında oh diyeceğiz ve hayallerimiz kavuşulur olarak fakat ben eşimin artık dayanamamasından ve içselleştirdiği konuları bilemiyor ve anlamıyor olmaktan korkuyorum

Israrla ikimiz biz bizim yazmaya devam ediyorsunuz. Adamda reddedilme kabul edilmeme terk edilme korkusu var. Çocukluğunu yaşayamamış, hep tedirgin bir hayat sürmüş. Anne başından atmış baba lokmasını alıp üvey annenin ağzına koymuş. Sizi kaybetmemek için kendi benliğini bastırmış, bardak dolup taşınca da patlamış çözülmüş. Bakın normal bir karı koca tartışması değil yaşadığınız. Hani bir miktar birikimimiz var, ben şunu istiyorum eşim bunu istiyor ama anlaşamıyoruz olayı değil. Bir taraf bayrağı eline almış önden gidiyor, diğeri de yetişmeye çalışıyor ama niye bu yolu gidiyoruz diye sormaktan korkuyor. Dışarıdan görünen bu. Adam neden diye sorgulamış ağlamış, keşke benimle evlenmeseydin demiş artık. Tekne mekne olayı değil bu. Babanız da karışmasın anneniz de karışmasın evliliğinize, ikisine de toz kondurmuyorsunuz. Yatırım olsun diye ev almışlar tamam güzel bir şey ama onu da alsanız bunu da alsanız demek hadsizlik.

Herkese bahane mazeret yaratmaktan vazgeçin, bana böyle geliyorsa kesin böyledir demeyin, başka görüşlere de açık olun. Israrla yok, hayır, öyle değil, yanlış anladınız, aslında şöyle aslında böyle... Hala kalkıp tekne ortak hayalimiz diye ısrar ediyorsunuz, tekne sahibi olmak güzel bir şey olabilir ama öncelik değildir. Tayininiz batıya çıkmış, o bile stres yaratmaya başlamış olabilir. Yetemezsem, her isteneni yapamazsam alamazsam korkusu başlamış olabilir. Adam gayet güzel bir üslupta derdini anlatmış, benim ailem yok, şöyle böyle diye izah etmeye çalışmış ama babanız ben bilmem tek gelirsen vermem kızımı demiş. O rezil insanlara tekrar mecbur etmiş kazık kadar adamı. Aileniz halden anlıyor gibi değiller.

fakat ben eşimin artık dayanamamasından ve içselleştirdiği konuları bilemiyor ve anlamıyor olmaktan korkuyorum
Tam olarak olay bu zaten, bilmeyi geçtim ama anlamıyor/anlayamıyorsunuz. Herşeye bir cevabınız var (kötü anlamda söylemiyorum), size göre ozaman bir sorun olmaması lazım, ama var, adam çocuk gibi ağlamış. Demekki doğru diye bildiğiniz, düşündüğünüz şeyler doğru değil. Doğrularınızın aslında doğru olmayabileceğini düşünmeye başlayarak ilk adımı atabilirsiniz.

Dışarıdan bu şekilde görünüyorsa mutlaka hem kendimi, hem evliliğimi, hemde ailemin varlığını sabah eşimle konuştuktan sonra kesinlikle gözden geçirmeliyim. Çünkü böyle söylüyorsunuz ama neden? Bunu bulmalıyım.. gerçekten bu konudaki düşünceleriniz için teşekkür ederim size.
Batıda söylediğiniz gibi ekonomik gelirimiz düşecek epey, ev bulma sürecimiz nasıl olacak, birikimimiz yeterli olacak mı, şuanki evimizi ne kadar sürede elden çıkartacağız, yahut evi tutup kredi ile mi üzeri tamamlanıp yeni bir ev alacağız, ya gerçekten bana şuan o kadar büyük bir katkı sağladınız o kadar mükemmel bir pencere sundunuz ki minnettarım. Bu konu asla aklıma gelmedi ve şuan eşim gerçekten tam olarak bunlarla bile boğuşuyor ve kaygısını yaşıyor olabilir.

Babamın bu telebi konusunda sizinle kesinlikle hemfikirim ve bu olay benimde içimi hala o günkü kadar yakar. Fakat olayın iç yüzünün bu kadar can yakıcı ve travmatik oluşunu bilmiyordum ve ailemde bilmiyordu.Ne zaman ki kayınpederimin benden, eşimden gizli şekilde kredi çekmemi talep etmesi ile öğrenmeye başladık .

Bu kadar biliniyor olsa, herşey gün yüzünde olsa, kızını evlendireceği insanı bir baba neden yerin dibine sokmak istesin? Eşim utanıyordu ve sanki onların ayıbının kendisinin ayıbı olduğunu düşünerek dile getirmedi asla bana sevgililiğimizde dahi.
Tekne konusunda da gerçekten bu tür bir karmaşa varken, bu şekilde detay varken bence de ertelememizin zamanı gelmiş kesinlikle.
Planımız şuydu, pansiyon, eşyalı ev, uygun fiyatlı butik otel gibi bir yerde konaklamak geçici olacağı için sonrasında da evimizi beğenip alırız diyorduk.
Fakat hiç asla sizin söylediğiniz kadar detaylı bakmadım ben olaya, belki eşimde bakmadı yada belki de içini kemirdiği halde gerçekten şuandan bunu benimle paylaşıp benim üzülmemi istemedi..

Yazılı olarak anlattığım için hala tam kendimi ifade edemeğimin kanaatindeyim bazı konularda fakat gerçekten bana şu saat oldu inanın içimi rahatlatacak, farklı bakabilecek yön ve mantık yaratmamı sağladınız. Gerçekten benim düşündüğüm sebepler değil de bu olabilir. Çok ama çok teşekkür ederim

Eşiniz bu durumu hangi duygular ile yansıttı bilemeyiz ama çok daha açık bir şekilde konuşmanız gerekiyor belli ki eşiniz ile

Söylediklerinizde haklısınız ve bende aslında bu nedenle konu açmak istedim. Aslında cevaplarım itirazdan ziyade açıklama yapabilmek. Bazen olayı yaşarken iç yüzünü göremeyiz ya dışarıdan bakıldığında herşey ortada olur. Bu nedenle kıymetli ve güzel düşünceleri dinlemek istedim.
Az önce bir üye "batıya gitme stresi olabilir" gibi bir pencere açtı bana .. inanın bu o kadar mantıklı ki.. yani Mayıs ayında belli olacak neşe mutlulukla beklediğimiz zaman aslında stres sebebimiz olabilir. Çünkü eşimin ekonomik geliri düşecek, kaygıları bu şekilde başlayarak ; ev durumumuz için üstün körü bir plan yaptık buradan o kadar çok acaba acaba acaba diye seçeneğe bölünüyor ki bu konu bunları mı stres etti benim canım ya
Ben nasıl bu kadar bencil ve düşüncesiz olur da bu yönü asla düşünmem gerçekten iyiki forum var ve gerçekten iyiki sizin gibi kıymetli eleştirler yapan insanlar var ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…