• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim maddi olarak beni kısıtlıyor mu anlayamadım ?

Elektronık uzerıne calısıyor kendı ısyerı haftalık 100 tl şöyle yetmıyor eger ogluma veya kendıme bırsey almazsam dısarı cıkdıgımda oturup bır yemek yıyemezsem , en basıtı bu yanı harcamazsam yetıyor ama arkadaslarımla oturup bır yemek yıceksem kafadan 50 lırası gıdıyor. Veya gıttıgım yerde ogluma bır oyuncak alırsam veya bı kazak bısı alırsamlıme kalıyor 10 lıra belkı heves edıp ogluma veya kendıme şahsı bısı alamıyorum kendısıde tartısarak benım kızmamla zorla alıyor. Bana verdıgı paradan ogluma kıyafet aldım dıye bosa harcıyormusum bır suru laf soyledı ve haftasonu oldu hala para vermedı bes lırayla duruyorum suan. Ben hıc hosume gıden bırseyı alamıcakmıyım anne olarak benım hevesım yok mu yanı anlatamıyorm. Daha once boyle degıldı. Bır hafta ayrı kalmamızdan berı böyle kendısı.
Rahmetli babam 18 sene önce üniversiteye geldiğimde (ki öğretmen olan bekar abimle yaşıyordum yurt vb ya da mutfak masrafım olmadı) cebinde 50 liradan az olsa bana haber ver derdi kızardı istanbuldasın parasız gezme derdi. Cebinde 5 lira kalması çok zor bi durum acil bir şey olsa taksiye binseniz 15 tl kısa mesafe. Eğer ciddi bir mali krizde değilse eşiniz size karşı bilerek yapıyor derim. Konuşun söyleyin aylık 1000 tl Harçlık isteyin 700-800 de anlaşın. Kuaför e girseniz boya yapmasanız kaş bıyık fön 50 tl. 100 tl ile kadınsal ihtiyaçlarınız bile giderilmez. Aynı harçlığı kendi cebine koysun bakalım yarına dayanacak mı?

Sizi kendine muhtac yapmaya calisiyor bence o verdigi 100 lirayi biraz biriktirin sonra gozune sokar gibi istediklerinizi alin
Birde kavga etmeden once gayet iyimis cunku

Çoğunluk sen de çalış muhtaç olma o zaman bunları yaşamazsın demiş ama buna da katılmıyorum pek. Diyelim ki çalıştım çuvalla para kazanıyorum kocama muhtaç değilim. E adamın tıyneti aynı maaşım olsa ne olur olmasa ne olur. Benim özgürlüğüm maaşa bağlıysa napıyım öyle evliliği. Önemli olan adamın böyle ekonomik şiddete başvurmayacak biri olması gereği değil mi? Eşlerin fırsatını bulunca birbirini ezdiği evlilik evlilik sayılır mı?

Çok teşekkür ederim dilekleriniz için.cok zor 1 hafta geçirdim bir burun ameliyatı oldu yamuk kemikler nefes almayı tamamen engellemiş.ameliyat olduğu gün 24 saat uyumadim cunku tamponları yüzünden damlayan kanamalari pek farketmiyordu tüm gece burnunu sildim.Baskalarina göre belki çok bencil burnum havada görülebilirim ama 14 senede 1 elin parmağını geçmemiştir kavgalarimiz.Kayinvalidemde kayinpederimde sulalesinin tüm uyeleri bana eşimden için bu deliyi sen başkasi idare edemez derler.o yüzden ben şükür kendimi biliyorum.
İşte gerçek evlilik budur bence. Evlilik sadece maddiyat ve çocuktan oluşan birşey değil. Tebrik ediyorum sizi eşinizle güzel bir bağ kurmuşsunuz. Umarım yuvanız bir ömür bozulmaz. 🧡

Adamın geliri iyiyse niye razı olsun.. bu kadın bunun çamaşırın yikiyo yemeğini temizliğini yapiyo.. bu işi başka yerde yapsa daha fazla kazanır üstelik hesabını da vermez harcadığınin.. üstelik bu adam karısının yaptığı isleri yapması için birini tutsa karısına verdiğinin daha fazlası gider
+1💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗

Eşlerin birbirinden para saklaması çok saçma yaa, harçlık almak ne ya çocuk gibi. Her şey ortak ama paraya gelince ben çalıştım ben kazandım olmaz, siz o evde süs biberi değilsiniz, çalışsanız da çalışmasanız da o parada söz sahibisiniz. Yemek yaptığınızda ben yaptım ben yerim demeniz ne kadar saçmaysa bu da bu kadar saçma yani. Ayrıca diyelim ki acil bir durum oldu, para lazım 100 lira neye yeter. Hayır zaten şu harçlık olayı da bi saçma yani, para bir yere konur, eşler bunu bilir, gerektiğinde oradan para alınır ve söylenir yani "bugün şu kadar para gerekti, kullandım hayatım" dersin. Ay bilmiyorum ne biçim evlilik bunlar evcilik gibi.

Arabamız var ev kıra degıl aylık gelırı en az 5 bın bazen daha fazlası bana söylemıyor zaten bazen agzından kacırıyor.
Evimiz kira arabamız yok eşim 6500tl kazanıyor ve her akşam eli kolu dolu gelir. Veya maaş kartının yedeği bendedir istediğin zaman marketten canımın çektiğini yada beğendiğim ayakkabı mont vs olsun alırım bir kere neden yada şu kadar harcamışsın ne yaptın demedi diyemez sokağa harcamıyorum neticede. Aylık bazen 700 kişi harcarım bazen 100 bu tamamen benimle alakalı. Duracağım yeri de bilirim öyle çok harcamam kolay kolay ihtiyacım olanı alırım ekstrası değil tabi.
Ciddi bi ekonomik baskı içindesiniz. Bence parasını saklıyor sizden. Banka hesabına mobilden bakabilirseniz bakın.

Kazancını benımle paylasmıyor bugün yine sordum. Senin benim kazancımı bilmeye hakkın yok diyor. Ben senı aç bırakmıyorum diyor. Babamın evınde de ac kalmıyordum ben dedım. Ama zihniyet aynı. Bana kesınlıkle tam olarak ne kadar kazandığını söylemıyor faturaları mutfak gıderlerını falan sayıyor yetmıyor dıyor. Kredı kartının suankı borcuna bakdım 1400 tl onun da cogu iş için ev için sadece cocugun ıhtıyacları karsılanmıs. Zaten evın ıhtıyaclarını da nakit alıyor son zamanlarda. Bılmıyorum neden böyle yapıyor ama kendinden soğutuyor. Bana verdıği harçlığı idarelı kullanmadığım için beni suçluyor. Gereksız harcama yapıyosun o yuzden yetmıyor 100 liran diyor :) şaka gibi. Bende kendısıne böyle devam ederse sonumuzun olmadıgını bir daha bu evden gıdersem dönmeyecegımı söyledım. Bılmıyorum ne kadar etkılı oldu.

Arabamız var ev kıra degıl aylık gelırı en az 5 bın bazen daha fazlası bana söylemıyor zaten bazen agzından kacırıyor.
Eğer öyle ise Allah yaptıklarını çocuklarından ırak gani gani çıkartsın. Ben asla katlanamıyorum böyle adamlara baba müsfettelerine. Allah yardımcın olsun.................

Evimiz kira arabamız yok eşim 6500tl kazanıyor ve her akşam eli kolu dolu gelir. Veya maaş kartının yedeği bendedir istediğin zaman marketten canımın çektiğini yada beğendiğim ayakkabı mont vs olsun alırım bir kere neden yada şu kadar harcamışsın ne yaptın demedi diyemez sokağa harcamıyorum neticede. Aylık bazen 700 kişi harcarım bazen 100 bu tamamen benimle alakalı. Duracağım yeri de bilirim öyle çok harcamam kolay kolay ihtiyacım olanı alırım ekstrası değil tabi.
Ciddi bi ekonomik baskı içindesiniz. Bence parasını saklıyor sizden. Banka hesabına mobilden bakabilirseniz bakın.
Yorum yazarken özendirir gibi gereksiz detay vermek çok saçma olmuş.........

Çoğunluk sen de çalış muhtaç olma o zaman bunları yaşamazsın demiş ama buna da katılmıyorum pek. Diyelim ki çalıştım çuvalla para kazanıyorum kocama muhtaç değilim. E adamın tıyneti aynı maaşım olsa ne olur olmasa ne olur. Benim özgürlüğüm maaşa bağlıysa napıyım öyle evliliği. Önemli olan adamın böyle ekonomik şiddete başvurmayacak biri olması gereği değil mi? Eşlerin fırsatını bulunca birbirini ezdiği evlilik evlilik sayılır mı?
Çalışma kısmını genelde çok zorda kalırsan vurur kapıyı rahatlıkla gidersin.. adamın yaptıklarına susup oturmazsın.. herşeyi geçtim iyi evlilik iyi koca ama gün geldi sakat kaldı yada öldü kimseye muhtaç olmazsın

Şimdiye kadar ekonomik şiddete de fiziksel psikolojik şiddete de hiç maruz kalmadım 14 yıllık evliliğim boyunca memleketime ne zaman gideceğime hep ben karar verdim çünkü eltim 3 ayda bir ailesini görür eşim hergün görüyor zaten annem daha çok gelir hava almaya diye 2-3 ay kalir o yuzden ,esimle izinlerimizde pek uyuşmaz o son iki güne felan yetişir ben kafama esince giderim .esimden hiç böyle bir çıkış görmeyince tuhaf oldum.gecen sene kurban kesemedik her sene keserdik eşimin derdi hepsine nasıl yetisecekmis zaten hissettiklerimi anlatınca istersen bugünden ayırtalım biletleri gerekirse kredi cekerim dedi kizima da 2 tane erasmus cikti basarisindan dolayi.kizimin egitimi daha onemli ,14 yılda kavgalarimiz 1 elin parmağını geçmemiştir.ama konu babam olunca o benim bam telimdir babamın öldüğü gün ben hamile oldugumu öğrendim en çok istediği şeydi 2. Torun.bir torun daha ver evimi izmirden antalya tasinacam demisti.Ben babam için hayirsiz sorumsuz abimi silmiş insanim.herkes babasını öperken koklarken içim titrer benim.

Sizi kimse zorla ailenizden ayirip kaynananizin dibinde oturmuyor evlenirken biliyordunuz heralde nereye gittiginizi. Sanki kacirip getirmişler gibi devamli goremiyorum goremiyorum eşim goruyor, eltim goruyor demissiniz. Bu kadar dertse uzaga evlenmecektiniz, eşinizi ailenizin yanina getirtseydiniz.

Şunuda ekleyeyım gecenlerde gene böyle bunaldım çalısacagım dedıgımde de sen özgür olmak istiyorsun muhtac olmak ıstemıyorsun dıye tartıstı benımle denemek ıcın calısacagım demıstım :)
Annemle babam ben küçükken bu konularda tartışırlardı sanırım annem de sürekli çalışacağım diye blöf yapardı en sonunda ise gerçekten çalışmaya başlamıştı...

Bu tabiki evlilik olarak sayilmaz. Ancak konu sahibin işi olursa, daha rahat boşanir. Daha özgüvenli olur. Muhtaç olmama hisi, hiçbirşeye benzemez. Kendi parani kazanip harcayabilmek harika bir duygu.

Bu evlilik benim gözümdede evlilik sayilmaz. Kadin, eşinin aldiği maaşink bile bilmiyor. Böyle sirlar ile, saklamak ile evlilik yürümez. Ki birak daha paranin paylaşilmasi (ki paylaşilmiyor).

Kocam eve gelince cebindeki parayı vestiyere koyar.
Ben ordan ihtiyacım kadarını alırım.
Harçlık almak en sevmediğim şey.
Siz ona haftada 100lira vermeyi teklif edin bakalım geçinebilcekmi.
Ben kazanıyorum cümlesi kurarsa , o adamdan cacık olmaz,bilesin

Çalışma kısmını genelde çok zorda kalırsan vurur kapıyı rahatlıkla gidersin.. adamın yaptıklarına susup oturmazsın.. herşeyi geçtim iyi evlilik iyi koca ama gün geldi sakat kaldı yada öldü kimseye muhtaç olmazsın
Orası ayrı tabi, ben sadece kapıyı vurup gitmemeli senaryoda da madem adam böyle sen de çalış denmesini anlamıyorum. Tamam çalışayım da adam aynı adam. Ekonomik şiddet uygulamasa bu sefer psikolojik uygular bana karşı yaklaşımı bu sonuçta, yoldaşı gibi görmüyor beni.

Banada çok müsrüfmüşsün gibi geliyor bu zamanda arkadaşlarla yemeğe gitmek çok lüks bir olay birde her dışarı çıktığında kendi birşey alıyor olmak epey lüks artık para kazanmadığına göre bazı maddi konularda ayağını yorganına göre uzatacaksın, bir eşine sor bakim kredi kart borcu ne kadar olmuş
Maddi konulardan dolayı son zamanlarda intiharlar ve cinayetler arttı, esnafın işleri kırık
Etrafta para dönmüyor yeni nesil internetten sipariş verip alışveriş yaptığı için

Back