• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim maddi olarak beni kısıtlıyor mu anlayamadım ?

işte böyle kendi kazandığı üç kuruşu bi halt sanan erkekler yüzünden KADINLAR lütfen ama lütfen elinize maddi gücünüzü almadan evlenmeyin. ay kocam, ay çocuğum, ay yuvam kafasına girip kimsenin eline bakmayın. sonra para versin de harcayım diye böyle sıkıntılar yaşıyorsunuz. (bu sözüm konuları okuyan genç kızlarımıza)

Konu sahibi arkadaşım çocuğum küçük vs demeden işe girip çalışmak durumundasın. ister seni cezalandırıyor olsun ister normal huyu olsun fark etmez kocanın tıyneti bu. bi ömür de sen böyle versin de yiyeyim diye beklemek niyetinde değilsen en kısa zamanda maddi gücünü eline almalısın.

ne iş yaptığına nekadar kazandığına göre değişir bu konu
eğer çalışmayıp eşinin eline bakıyorsan ozaman adamın verdiği kadarı ile razı olacaksan malesef
geçen burda bi konu vardı, haftalık 100 liradan artıranlar bile oluyormuş mesela
Adamın geliri iyiyse niye razı olsun.. bu kadın bunun çamaşırın yikiyo yemeğini temizliğini yapiyo.. bu işi başka yerde yapsa daha fazla kazanır üstelik hesabını da vermez harcadığınin.. üstelik bu adam karısının yaptığı isleri yapması için birini tutsa karısına verdiğinin daha fazlası gider

Bende şuan çalışmıyorum ama eşimden haftalık günlük gibi harçlık falan istemiyorum, evin masraflarını ikimiz çıkıp hallederiz, birşey alacağım veya kuaföre gideceğim o zaman istiyorum, Oda öyle haftalık falan olmuyor ve gerçekten para uçup gidiyor, bizim çocuğumuz yok bu arada, çocuk için bilemeyeceğim

Adamın geliri iyiyse niye razı olsun.. bu kadın bunun çamaşırın yikiyo yemeğini temizliğini yapiyo.. bu işi başka yerde yapsa daha fazla kazanır üstelik hesabını da vermez harcadığınin.. üstelik bu adam karısının yaptığı isleri yapması için birini tutsa karısına verdiğinin daha fazlası gider

tamam işte biz de çalış diyoruz
otur kaderine razı ol demiyoruz ??

Merhaba hanımlar uzun zamandır düşünüyorum eşimle kv yüzünden bir haftalık bir ayrılık yaşadık sonrasında gene bir araya geldik ve kv ıle ılgılı sorun çözüldü ama eşimin davranışı değişti yada bana öyle geliyor. Eve geldıgımden berı yaklasık 7 ay oluyor ve bız 4 yıllık evlıyız bır kere 1 haftalık ayrılık yasadık esım maddı olarak benı kısıtlıyor gıbı hıssedıyorum daha öncesınde bana ek kartını vermısdı arada da elıme nakıt verırdı ıhtıyaclarımı oradan alabılırdım. Ama sımdı ek kart ıptal ettı. Haftalık 100 lıra nakıt verıyor, bırde atm kartı var ıcıne para yatırırsa söyledıgımde kullanabılıyorum. Yanı dısarı cıkdıgımda hosuma bısı gıtse alamıyorum veya ogluma bısey almak ıstesem alamıyorum cunkı o 100 lırayı bır hafta bıtmeden bıtırırsem bır daha vermıyor. Atm kartına da evın ıhtıyacı varsa soyluyorum para yatırıyor onu almak ıcın kullanabılıyorum. Ogluma veya kendıme bısı almak ıstedıgımde ya 100 lıramla alcam bır hafta parasız kalcam yada esıme soylıcem bır suru tartıscam öyle kendısı alcak. Cunkı sureklı bana para kazanamıyorum dıyor. Ama dun annesıne bırsey ıcın para lazım oldu paran varmı oglum dıye sordugunda var anne merak etme dıyor. Acaba oldugu halde benı mı kısıtlıyor anlayamadım. Sürekli yok dıyor. Cebınde para gezdırmıyor 50 lıra olmuyor cebınde bankaya atıyor bence. Evın ıhtıyaclarınıda soyledıgımde söylenıyor sureklı soylene soylene alıyor acaba bu bır hafta ayrı kaldıktan sonra benı kendıne muhtac bırakmak bensız yapamaZsın dıye gostermek ıcınmı boyle davranıyor yoksa gercekten yokmu anlayamadım. Kendı ısı telefonu susmuyor sureklı msjlar vb. Madem bu kadar arayan var ısın var neden bıze para yok dıyor nasıl anlayabılırım ? Calısamıyorum oglum kücük. Konusdugumda da sınırlenıyor paragözsün falan diyor bende mı sıkıntı var yanlıs mı dusunuyorum ?
anneye param bitti denmez demezler.. belki gercekten sıkıntısı var

Eşiniz sizi kendisine muhtaç bırakmaya calısıyor. Ekonomik anlamda güçlenmeyin istiyor. İlkinde bırakıp gitmişsiniz. Şimdide gidemeyesiniz diye elinden geleni yapıyor. Bu nasıl bişe yaa. Lütfen buna izin vermeyin.

Çalışmak için ondan icazet bekleme.. madem seni muhtaç bırakıyor istiyor ki muhtaç ol söz söylemeye hakkı yok.. bırakacak kimsen varsa çalış

Evet eşiniz ekonomi şiddet uyguluyor. Adam asgari ücretle çalışsa, eviniz kira olsa vs aynı şeyi düşünmez, elinden gelen bu idare edeceksin derdim. Ama ortada art niyet var, biraz tırnaklarınızı çıkarmanız lazım.

Kv yada annenizle çocuğa bakmaları ile ilgili konuşun. Bir an önce çalışmaya başlayın. Ve lütfen çalışırsanız maaşını kesinlikle eline saymayın. Sorun çıkarırsa "herkesin kazandığı kendine, sen öğrettin bunu bana" dersiniz. Uzun vadede düşünün sigortanız ödenir, emekliliğiniz olur.

Şunuda ekleyeyım gecenlerde gene böyle bunaldım çalısacagım dedıgımde de sen özgür olmak istiyorsun muhtac olmak ıstemıyorsun dıye tartıstı benımle denemek ıcın calısacagım demıstım :)

Buna cevabınız ne oldu merak ediyorum. Kimse kimseye muhtaç olmak istemez zaten. Tekrar söylerse "bana kendimi hayat arkadaşın olarak değilde, muhtaç hissettiriyorsan suç bende değil sende" deyin.

Çocuğunuzu verin kaynanaya baksın sizde çalışın eğer eşiniz izin vermezse ihtiyaçlarımı karşılayamiyorsun dersin,

Merhaba hanımlar uzun zamandır düşünüyorum eşimle kv yüzünden bir haftalık bir ayrılık yaşadık sonrasında gene bir araya geldik ve kv ıle ılgılı sorun çözüldü ama eşimin davranışı değişti yada bana öyle geliyor. Eve geldıgımden berı yaklasık 7 ay oluyor ve bız 4 yıllık evlıyız bır kere 1 haftalık ayrılık yasadık esım maddı olarak benı kısıtlıyor gıbı hıssedıyorum daha öncesınde bana ek kartını vermısdı arada da elıme nakıt verırdı ıhtıyaclarımı oradan alabılırdım. Ama sımdı ek kart ıptal ettı. Haftalık 100 lıra nakıt verıyor, bırde atm kartı var ıcıne para yatırırsa söyledıgımde kullanabılıyorum. Yanı dısarı cıkdıgımda hosuma bısı gıtse alamıyorum veya ogluma bısey almak ıstesem alamıyorum cunkı o 100 lırayı bır hafta bıtmeden bıtırırsem bır daha vermıyor. Atm kartına da evın ıhtıyacı varsa soyluyorum para yatırıyor onu almak ıcın kullanabılıyorum. Ogluma veya kendıme bısı almak ıstedıgımde ya 100 lıramla alcam bır hafta parasız kalcam yada esıme soylıcem bır suru tartıscam öyle kendısı alcak. Cunkı sureklı bana para kazanamıyorum dıyor. Ama dun annesıne bırsey ıcın para lazım oldu paran varmı oglum dıye sordugunda var anne merak etme dıyor. Acaba oldugu halde benı mı kısıtlıyor anlayamadım. Sürekli yok dıyor. Cebınde para gezdırmıyor 50 lıra olmuyor cebınde bankaya atıyor bence. Evın ıhtıyaclarınıda soyledıgımde söylenıyor sureklı soylene soylene alıyor acaba bu bır hafta ayrı kaldıktan sonra benı kendıne muhtac bırakmak bensız yapamaZsın dıye gostermek ıcınmı boyle davranıyor yoksa gercekten yokmu anlayamadım. Kendı ısı telefonu susmuyor sureklı msjlar vb. Madem bu kadar arayan var ısın var neden bıze para yok dıyor nasıl anlayabılırım ? Calısamıyorum oglum kücük. Konusdugumda da sınırlenıyor paragözsün falan diyor bende mı sıkıntı var yanlıs mı dusunuyorum ?
Maaşı aldığında parayı neden elinize saymıyor ki boyle şeyler kadının elinde olur şahsen ben eşime harçlık veririm o bana degil 🤣

Belirgin bir şekilde farketmişsiniz..Kv ile problemden sonra böyle olduğunu...

Eşin sana ekonomik şiddet uyguluyor, buradan gözüken bu..

Muhtemelen düşünce tarzı şu; eline kk verdim, nakit verdim, her isteğini aldı, ama nankörluk yaptı, annemle geçinmedi... şimdi aklınca sizi terbiye ediyor...

Belkide bu aklı annesinden aldı, yüksek ihtimal böyle, çünkü erkekler eşlerine kolay kolay maddi yönden cimrilik yapmazlar, yapıyorsa arkasında bir başkasının fikri vardır, helede önceden yapmıyorken birdenbire böyle değişti ise bu %100 böyle...

Şimdi size tavsiyem şu olacak, neden evin tüm ihtiyaçlarını siz karşılayarak çok para harcayan, paragöz kadın imajı çiziyorsunuz ki.... İhtiyaçları bırakın o alsın, mesaj atın ihtiyaçları, konuşarak bile söylemeyin...

Size verdiği para ile sadece kendi özel ihtiyaçlarınızı karşılayın, oğlunuzunkini bile değil... Oğlunun ihtiyaçları gözüne batmaz, alır ama sizinki gözüne batar...
Oğlunuzun ne ihtiyacı varsa onları da eşinize söyleyin, yada dışarı çıktığınızda ona aldırın

100 tl dediginin esamesi okunmuyor artik bu zamanda. Disari ciktigin an o parayi bitmis say. Az bile gelir hatta. Cogu ogrenci bile ayda 400 tl nin kac kati harclik aliyor. Evli cocuklu giderleri olan bir kadinsin calismani istemiyor veya su an calisamiyorsan maddi durumunuz el verdigince her turlu ihtiyacinizi karsilayip para vermek durumunda. Buraya bu konuyu actigina gore maddi durumunuzun haftalik 100 tl vermekten daha iyi oldugunu dusunerek bu yorumu yaptim.

Haftalık 100tlyi aylık alanlar var:KK69:

Back