- 12 Temmuz 2006
- 56.160
- 215.893
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Merak etme abla suratına suratına höykürdüm tüm bunları. Ancak ataerkil zihniyet damarlarında dolaşırken, elbetteki kadının daha çok verici olması gerektiğini düşünüyor içten içe. Kadın ilgi gösterir, kadın cilve yapar, kadın sevse adam zaten sever vs vs.
Ben ne kadar yok öyle dünya desem de 36 yıllık yerleşmiş zihniyeti değiştiremem. Yine de çemkiriyorum tabi :) iğneyle kuyu kazıyor olsak da umarım bir gün her şeyi kadının yapması gerektiğini öngören bu pis zihniyet değişir.
O istemedikçe değiştirmen mümkün değil zaten ablacım ama eşin o ataerkil düşüncelerin arkasına saklanmayı özellikle tercih ediyor gibi, sizi geçindirebilmek için çok çalışıyordur bu konuda çok emek veriyordur bunu da takdir ediyorum ama eşliği babalığı evi finanse eden kişi olarak görüyor, diğer herşey kadının görevi diyor ve erkek eve gelince kadın onu sever hürmet eder diye düşünüyorsa, ki galiba öyle düşünüyor çok yanılıyor.
Kaldı ki 36 yaşında adamın kendilerinden 1-2 jenerasyon öncesi erkeklerden daha farklı bakması gerekir evliliğe, eşimle kadın dediğin evinde oturur, beyini mutlu eder, çocuklarına bakar, fedakar cefakar olur, beyi hık dese kadın gık demez, erkek dediğinse para kazanan, akşam eve gelince çocukların uyutulmuş, yemeğin sofrada hazır olduğu, çok yorulmuşsun bey kulunçlarını ovayım dendiği bir kültürde büyüdük, çevremiz erkek adam kadın lafına bakmaz diyenlerle doluydu, eşim kızı kanguruya koyup parka götürdüğünde olay olmuştu gerisini sen düşün:))))
Erkek isterse gayette eşine yardım eden, tüm yükü eşinin omuzlarına bırakmak yerine birlikte yüklenelim düşüncesinde olan, sorunları nereden ne bulsam da kavga çıkartsam diyerek değil de konuşarak halledelim diyen birine dönüşebilir ama ben bunları yapmam, erkeğim ben sevilmek için varım, para da kazanan benim, ben olmasam siz olmazsınız düşüncesine kapılırsa gün gelir evdeki kuşlar uçunca ne yaptım ben der.
Sen tüm hatalarını düzeltmeye çalışırken o yalnızca kavga çıkarıyor, ben de şöyle yaptım hatalarım var, el ele verip birbirimize yardım edelim, geçmişi düzeltemeyiz ama geleceği iyileştirebiliriz diye düşünmezse, ben sana diyeyim, şimdi oğlun küçük diye idare edersin böyle gider ama büyüyüp sana daha çok nefes alma fırsatı verdiğinde bu evlilik sona erer çünkü sorunlarınız çözümsüz kalıyor ve birikiyor, hep olumsuz yazıyorum belki, moral de bozuyor olabilirim ama ben her açtığın topikte çözülmüş bir şey görmüyorum, sanki sorunlar birikiyor gibi geliyor bana.