- 12 Temmuz 2006
- 56.157
- 215.882
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Sizde iktidar savaşları yaşanıyor demek ki:)) ama evlilik mutlak güç bende olacak denen bir kurum değil, koalisyon ortaklığı yapmak gerekiyor:)) Arada bir birbirinizi pohpohlamayı da bilmeniz lazım, siz düşman değilsiniz ki savaş boyalarını sürüp cephelerinize bomba bırakasınız, birbirinizle mücadele etmeyin, birlikte mücadele edin.Yok moralim bozulmuyor her fikre ihtiyacım var ki mevzuyu objektif değerlendirme şansım olsun :)
Özellikle ataerkil zihniyet konusunda söylediklerinde haklısın ancak geçmişi unutalım geleceğe bakalım ben de fedakarlık yapayım kısmında eşim aslında daha çok çaba sarf etti bir dönem. Ben bir şey yapmadım. Sonra o da saldı. Bizim durumumuz aslında "sıra bende şimdi ben intikam alıcam" saçmalığı ile sürekli el değiştiren bir can yakma halinden ibaretti. Dolayısıyla hiç aynı anda çaba sarf edilmedi evlilik için.
Ben evladın bile sorgusuz sualsiz bağlılığına inanmaz iken uzak gelecekle ilgili plan yapmıyorum :) mevcut durumu iyileştirme emelim var sadece. Her şey kötüye giderse mutlaka bir b planım var :)
Uzak gelecek için kimse plan yapmamalı zaten de en azından yakın geleceği kurtarmak adına konuşmayı iletişim kurmayı öğrenmeniz lazım, suçlayıcı dil işe yaramıyor kadını da erkeği de yıpratıyor, evliliğin içini de kemiriyor resmen ve bir süre sonra kimsenin kimseye tahammülü kalmıyor, çocuk için birlikteyiz diyen çiftler haline dönüşülüyor ama çocuk için birliktelik de o çocuğun ergenliğe girmesiyle duvara tosluyor.
Çünkü şimdi sizin küçük dev adam daha ufak ve sanıyorsunuz ki büyüyünce duvara tırmanıp sokakta emdiğiniz sütleri burnunuzdan getiren çocuk gidecek ve herşey yoluna girecek, öyle olmuyor işte çocuk büyüdükçe beraberinde sorunları da büyüyor ve eşler sağlam bir diyalog içinde koordineli davranmazsa, çocuk aileyle, anne baba birbiriyle çatışmaya başlıyor, yine suçlayıcı dil hortluyor, velhasıl uzatıp duruyorum ama çatışmalarınız sizin kadar oğlunuza da zarar.