Eşim kardeşimi ve dahi ailemi kıskanıyor.

Idrakyollariiltihabi

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
7.797
37.043
748
Merhaba hatunlar
Henüz eşimle yaptığım kavganın sıcaklığı üzerimde iken konu açayım dedim. Çünkü salona gidip ümüğünü sıkmamak için zor tutuyorum kendimi. Beni tutun ki bir aile faciası gerçekleşmesin.

Bir süredir eşimin aileme karşı haklı sebeplerle soğukluğu vardı. Hak verdim, ses etmedim. Bir süre sonra bu soğukluk laf sokmalara evrildi. Orada bir dur dedim. Onlara da müsaade etmiyorum, sana da etmem dedim. Bunun ardından kardeşim ya da ailem her geldiğinde "kardeşinle sohbet edip gülüyorsun bana böyle değilsin" "onlar gelince maşallah ne yapsam ne etsem derdine düşüyorsun, beni böyle düşünmüyorsun" şeklinde çıkışlar yaptı. Hadi ona da bir şey demedim. Gelelim son mevzuya.

Kardeşim 24 yaşında erkek. İşi dolayısıyla haftada bir ya da iki kez benim yaşadığım semte yakın bir yere geliyor. Bazen bende kalıyor. Velhasılı şirketi artık daimi olarak bu tarafta çalışmasını istemiş. Ailemin evine çok uzak ve her gün gidip gelmesi mümkün değil. Eşim bu durumu öğrenince "sürekli olarak bizimle yaşayamaz ben doğru bulmuyorum ve istemiyorum" dedi. Ben de ona hak vererek "tabi ki hoş olmaz ama böyle bir talebi yok zaten" dedim. Neyse bir şekilde bu konu da kapandı. Bugün kardeşim beni aradı ve bu taraflarda ev aradığını, ev tutacağını ve yalnız yaşayacağını söyledi.

Ben de yemek yerken bu durumu eşime anlattım. Sonra da taşınırken yardım ederiz falan dedim. "orası uzak arabayla alır sonra eve bırakır seni" dedi. Bu cümle bahane arıyorum, kavga çıkaracağım demekti. Beklediğim de oldu. Yok sen gidip çamaşırını da yıkarsın, yok yemeğini de yaparsın şeklinde saçma sapan aptalca çıkışlar yaptı. Tepem attı ve "sana mı soracağım gerekirse yaparım tabi ki" diye bağırdım. Bu sefer "çocuğun okul çıkışına yetiştirsin o zaman ben almam" dedi. Ben de "merak etme senin ailen senden daha insan. Yetişemezsem onlara rica ederim alırlar" dedim. Söylene söylene çıktı evden.

Bir müddet sonra telefonla aradı. "sen kardeşine konuştuğun gibi bana konuşmuyorsun. Onlara gösterdiğin ilgiyi bana göstermiyorsun. Onların yanında farklısın bana farklısın. Ben de bundan sonra ablamlarla sorun yaşadığında senin yanında olmayacağım gör bak nasıl oluyormuş" dedi. Ben de "sen neyin kafasını yaşıyorsun? Sen kardeşimle sorun yaşamadın ki, sidik yarıştırdığın mevzunun konuyla ne alakası var kalbinden pislik akıyor. Sen böyle haset değildin ne oluyor sana" dedim.

Saçma salak çocukça konuşmalara devam etti. Meseleyi aileme ve evliliğime yeterli özeni göstermediğime kadar getirdi. Hatta oğlumla ilgili de söyleniyormuşum. "sana ne la? Kendi doğurduğuma söylenirim senden izin mi alıcam? Baba ol da bakımına ortak ol madem" dedim. Bağır çağır bir yere varamadan konu kapandı. Şimdi içeride oturuyor gudubet, haset varlık.

Yahu bu adam böyle değildi. Şu hayatta en tahammül edemediğim insan tipi, haset ve kıskanç olandır. Ben sırf haset diye 20 yıllık dostumu çıkardım hayatımdan. Nefret ediyorum bu hasletten. Dolayısıyla şu an aşırı öfkeliyim eşime. Boğsam öfkem geçmez.

Hayır başından beri böyle olsa adam anlarım da zerre hasetlik yoktu ne oldu andropoza mı giriyor anlamıyorum ki.

Zaten oğlum zıvanadan çıkmış durumda. Elim ayağım titriyor artık tahammül edemiyorum yeni pedagog arayışındayım. Bir de 36 yaşında koca adam 3 yaşına geri dönünce hepten tahammülüm azaldı.

Yahu yaşım olmuş 32. Tamam artık diyorum gerekli olgunluğa eriştik. Artık medeni iki insan olarak "sahi oğlumuzu golfe mi göndersek baleye mi tatlım" konuşması eşliğinde filtre kahvemizden birer yudum alırız diye düşünürken, hala 20 yaşında ergenlikten yeni çıkmış iki sevgilinin paçozluk akan kavgalarını sürdürüyoruz ya buna üzülüyorum. Vallahi deli çıkacağım artık.

Altında yatan sebep belli değil mi zaten?

Sizden beklediği ilgiiyi alakayı göremiyor o yüzden de kardesinize yapacaklarınız gözünde büyüyor eşinizin ve kıskanıyor.

Elbette kardeşine istediğiniz yardımı yapar, ilgi alakayı gösterirsiniz ve tepki göstermekte haklısınız ama eşinizin bu davranışları gösterme nedenini gözardı etmeyin.

erkek kardesim aileme uzak, bana yakına gelecek ve işini görmeyecek miyim? ona ablalık edemeyecek miyim? ve buna kocam karısacak he? kesinlikle haklısın. ama ona bekledigi özeni göstermeyi denedin mi hiç?

Zaten izin almam böyle bir durumda lakin huzursuzluk çıkarmasına mana veremiyorum. Ne istediğini bilmiyorum ki. Ağzında hep aynı laf. Ona gülüyorsun sohbet ediyorsun bana böyle değilsin. Ona özenle sofra hazırlıyorsun bana böyle değilsin. Yahu heralde aynı evde yaşadığım, her halimi bilen adama karşı dışarıdan gelen birine davrandığım gibi davranmam. Normal olan bu değil mi zaten. Güleryüzlü sohbet mevzusu da yine onunla alakalı. Telefon bağımlısı dikkatini vermekte zorlanan, uzun uzun sohbet edince sıkılan bir model kendisi. Kardeşimle haliyle daha uzun ve eğlenceli sohbetlerimiz oluyor.

Öncelikle haksız tabiki ama.....
Onu önemsemediğinizi hissediyor,sanırım bazı sorunlarınız vardı sizin üzeriniz de de ölü toprağı vardı en son...

ne değişti ne değişmedi bilemem ama hiç kıskançlık yapmayan biri birden kıakançlık yapıyorsa kendini önemsiz hissetiğinden dolayıdır...

Onun neden böyle hissettiğine odaklanmaya çalışsanız diyeceğimde umarım olur güzel bir konuşmayla...

Diyelim ki öyle, ne beklediğini ne istediğini açıkça söylemesi gerekmez mi? Kardeşine davrandığın gibi davranmıyorsun demek mi çözüm? Ben şunun yoksunluğunu yaşıyorum, şöyle davranmanı istiyorum deyince daha normal bir iletişim olmaz mı?

Ölü toprağı yok artık. Normalleştik birçok konuda ama adam ergenliğe geri döndü. İlgi budalası oldu birdenbire. Koca adam üstelik.

Bunları açıkça demek çok zor şeyler bence. zorla ilgilen benle de denmez ki ben diyemiyorum en azından. içindn gelmesini ister olmayınca da huysuzlasmıs gibi geldi.

Saldır idrak ,sonuna kadar haklısın .
O ne be öyle ;çamaşırını yıkarsın falan .kardeşinin kirli donunu mu kıskanıyor ?tabiki istersen yaparsın o senin kardşein

Yahu desem ki kardeşimle böyle vıcık vıcık bir ilişkimiz var, evime eşime zaman ayırmıyorum yok yani o da yok. Vallahi deli çıkacağım artık ya. Neye saracağını şaşırdı.

Bunları açıkça demek çok zor şeyler bence. zorla ilgilen benle de denmez ki ben diyemiyorum en azından. içindn gelmesini ister olmayınca da huysuzlasmıs gibi geldi.

Ya ben çok ilgili, sevgi gösteren, pohpohlayan biri değilim zaten de ben birden böyle olmadım. İlk tanıdığı günden beri böyleyim ki, kardeşimle de ilişkim hep aynı seviyedeydi. Şimdi ne oldu da kardeşim kıskanılacak kişi oldu ben anlamıyorum.

Yahu desem ki kardeşimle böyle vıcık vıcık bir ilişkimiz var, evime eşime zaman ayırmıyorum yok yani o da yok. Vallahi deli çıkacağım artık ya. Neye saracağını şaşırdı.
Ayrıca kardeşin ev bulana kadar sende de kalmak isteyebilir ;kardeş bu ya başka şeye benzer mi? Kocanızın kardeşinin böyle bir talebi olsa ne yapar acaba ?artık erkek milletinin bu saçmalılarından fenalık geldi .

Ölü toprağı yok artık. Normalleştik birçok konuda ama adam ergenliğe geri döndü. İlgi budalası oldu birdenbire. Koca adam üstelik.
Eee ne kadar ay ya da yıl bilemicem ilgi görememiş
Ne yalan söyleyeyim ben de eşiniz gibi oluyorum
Korkuyorum çünkü ya eskisi gibi olursa diye her anı o şekilde geçirmek istiyorum...

en ufak şeyi tehtid olarak algılıyorum...
Evet kesinlikle bu davranışlar aç
Olan kişinin davranışları evrimsel olarak bu davranış çoğu kişiye göre aptalca sayılıyor e normal de...

ama insanız işte
Bu arada adınıza çok sevindim

Elbette normal olan yazdığınız gibi ama eşinizi siz daha iyi tanırsınız kendini böyle rahat ifade edebilen biri mi? Herkes bu açıklıkta iletişim kuramıyor, erkeklerin de daha zor olduğunu düşünüyorum bu konuda.

Eşimde ne zaman kendisine biraz ilgimin alakamın azaldığını hissetse takılmayacagı şeye takılır ben artık anlıyorum hâlinden. Keşke direkt söyleseler ama olmuyor öyle.

Bak idrakcigim. Burada coook konu açıldı bu mevzuyla alakalı.
"Eşim ben bir şey isteyince yapmaz ama annesi, babası ablası kardeşi isterse hemen yapar, onlara gelince zamanı var, bana yok, benimle iki çift laf etmez, ailesiyle saatlerce sohbet eder....." gibi.
Hepsinde de bu duruma maruz kalanlara hak verdik.
Eşinle yaşadıklarının ince ayrıntısını bilemem tabi ama benim anladığım eşin seni gerçekten seviyor ve senden ilgi bekliyor. ( ilgi göstermemek için ciddi sebepleri olabilir, orasını bilemem.)
Bunu seninle konuşması gerekir belki ama erkekler biraz hoduk oldukları için bağırıp çağırıp saçma sapan şeylere alınıp kavga çıkarmak daha kolay geliyorsa demek

Orta da çözülecek bir şey yok, sorun yok yani. Yetişkin bekar bir adam yalnız yaşama kararı vermiş, hayatında bir değişiklik yapıyor. Bunun derdi sizi niye gerdi.
Evet eşin haset ve kıskanç, bunun senin ilgi yada ilgisizliğinle alakası yok. Gereksiz bir kaprisle olayı nereler getirmiş. “Bende aileme karşı seni savunmayacağım” ne alaka. Kardeşinle bir sorunları yok ki, taraf tutasın. Yakınına taşınan kardeşine yardıma gitmezsen ayıp zaten. Onun kardeşi, annesi taşınsa yine elinden ne geldiğince destek olur, ilgilenirdin ki. Salla gitsin açıklama bile yapma. Kendisi konuyu açarsa “kendin çaldın, kendin oynadın” dersin

Şimdi doğru olanı söylediğiniz gibi..:
Amma velakin o kadar aç kalınca insan diyemiyor o anlasın istiyor...

biraz korku oluyor ya benden kaçarsa diye biraz daha çaba belki de

ay ben de ilgiye ne açmşım
Kimse açlıkla sınanmasın her türlüsü insanı doyumsuz bazen de bencil yapıyor

Tabi ki doğru iletişim şekli budur, ama her zaman bunu talep etmek, yoksunluğunu hissettiğin ilgiyi söylemek bu kadar kolay değildir.
Yani o, bu çocukça saçma sapan davranışları yaparken çok da farkinda olmayabilir..
Siz soyleyin, ihtiyacın olan buysa, bu şekilde soyle.
Böylesi daha doğru olur, kardesimden yürüyünce haksız duruma düşüp, beni de ayar edersin diyin, ne diyecek bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…