Eşim haberim olmadan para göndermiş

yakın arkadaşım var uzman dr cerrah eşi kamuda mühendis.kadın 4 katı kazanıyor.e adam anadolu çocuğu.annesi hastalanıyor masraflarını ödüyor babaya diş lazım oluyor ödüyor.burada adamın suçu ne?kadın bilerek seçmedi mi kamuda memur eşi?aralarında hiç sorun olmuyor bu konu.

benim de uzman doktor kadın arkadaşlarımın hemen hepsi eşlerinden fazla kazanıyor
ben de erkek arkadaşımdan fazla kazanıyordum (hala kazanıyorum da ilişkim bitti)

illa ki aralarında sorun olur demiyorum ben ama böyle örnek az, toplumda genel vurunca, diyorum sadece. ben fen lisesi çıkışlı olduğum için liseden sınıfımın yarısı uzman doktor ama sizin böyle kaç arkadaşınız var mesela? ya da aralarında sorun olup olmadığını %100 bilecke kadar hakim misiniz bakalım her ilişkiye? burada bahsettiğiniz o uzman doktor kadın da açtığı konuda "herkes bizi mükemmel çift sanıyor, bakıcımız ideal çift diye iltifatlar ediyor" diyordu, hatırlatırım.

sizin çiftteki adamın değil ama konudaki adamın suçu ne:

kadın başta göndermeyeceksin demiş
adam kabul etmiş
adam baştan deseydi o zaman "o ne biçim pazarlık, pazarlıkla evlilik mi olur?"
dememiş
bir söz vermiş
tutuyor mu, yok. kaypaklık bu. söz verme madem. bu adam gizli gizli iş yapıyor ,nasıl güvenecek bu kadın ona? bence gizli iş yapmak çooook büyük sorun. parasında değilim ben bu arada.
adam bence yav he he demiş.
ama kadın da çok büyük söz istemiş kadınınki de gerçekçi değil, bence.

o da doğru haklısın.baştan olur demeyecekti dik duracaktı.

Allah yardımcınız olsun ödeme kolaylığı versin helalinden bereketli versin
Siz ve eşiniz her zaman kazanırsınız, belki çooook para kazanmazsınız ama işin sonunda her koşulda kazanan siz olursunuz, Allah uyumunuzu huzurunuzu arttırsın

Maşallah bu forumdaki hemen hemen her kadin eş ailesine karşi cok bonkörmüş onu gördüm.
Sizin derdiniz eş ailesine para verilmesi mi, bunun gizli olması mı, eşinizin sizi sallamaması mı?
İster eş ister kök aile farketmez dara düşene el uzatılır, bazen ihtiyaç paradır verirsin bazen barınmadır evini açarsın bazen yemektir lokmanı paylaşırsın bazen manevidir gönlüne girer kalbine alırsın…..insan olan ihtiyaçtan bir nebze fazlasını yapar ki manevi doyuma ulaşsın, bundan da gocunmaz
Evliliği ticari anlaşma olarak görenlerde böyle hesap yapa yapa kendilerini yerler
Burada herkes eş ailesine bonkör ve ahkam kesici, bir akıllı insan sizsiniz, neden ikinci evliliğini yapacak boyunca çocuğu olan her bakımdan evleneceği insandan üstün olan bir kadın olarak sözleşme imzalamadınız? Evlilik sözleşmesi neden yapmadınız, herkes kendi kazandığını yiyecek maddi hiçbir paylaşım olmayacak hayattayken maddi bir bağ olmayacak öldükten sonra da maddi bir bağ paylaşım yapılmayacak diye niye karşılıklı imza atmadınız?
Ben size bu yaklaşımı yakıştıramadım bence uygulamanızda eksikler var, şöyle yapmalısınız: herkes kendi pişirdiği yemeği yemeli, herkes yiyeceğini kendi parasıyla almalı, evde beyaz eşyalar kişiye özel olmalı ortak kullanım olmamalı bu durumda herkes kendi elektrik su doğalgaz tesisatını kendi üzerine yaptırmalı, çocuğunuzun başına birşey geldiğinde eşinizin zerre umrunda olmamalı gece gündüz hastalık ölüm farketmez birbirinize destek olmamalısınız, sevişmeden sevişmeye buluşun yeter, bekar gibi aile olmamış gibi, tam sizlik

Ben o kadar maneviyatlı bir insan değilim.olmak da istemiyorum.kısacık dünyada kendi hayatımı başkaları için feda edemem.herkes çok maneviyatlı, çok erdemli kişiler olmaz zorunda da değil.zarar vermedikten sonra fayda sağlayıp sağlamamak kişiye kalmıştır.zarar vermemek zorunlu ama fayda sağlamak tamamen tercihtir.haa çocuklara ana, baba bakmak zorunda ona lafim yok.adam kadından boşansaydı yine kötü biri olmayacaktı.gerçekleri konuşuyorum.böyle olaylar yaşanmasın tabi.

Ben bir noktada size hak veriyorum. Evlenmeden önce konuşulan bir konu varsa ve 30 yaş üstü iseniz haliyle bu verilen söze güvenir buna göre hareket edersiniz. 20 yaşında evlenip sonra değişmeye benzemez bu sonuçta. Ben de eğer iki taraf da çalışıyor ve ay içinde harcama hesapları yapılıyor lüks harcamalar yapılmıyor ise ve aileler de zor durumda değilse aileye para verilmesini sevmiyorum.
Ha yanlış olan kısım eşim çocuğuma para vermiyor dediğiniz yer. Yani ya matematik bilmiyorsunuz ya da fazla kazanmak sizi biraz kör etmiş diyebilirim. Biyolojik baba çocuk için yüksel bir ödeme yapıyorsa başka ama öyle bir durum yoksa eşinizle ortak bütçeniz şu an 3e bölünüyor. Bence sizde biraz güç zehirlenmesi olmuş, nasıl çözülür bilemedim acaba ortak havuzdan mi bütün ödemeleri yapsanız. Eşiniz arabayı tek odemese size tüm masraflar kalmada da ay başı bütün geliri tek yere koysanız her şey ordan mi gitse? Kalan da yatırım olur( bakın bu da mesela ortak çocuk olmayacak ise sadece sizin çocuğunuza kalacak neredeyse).
Benim asıl sevmediğim konu ise, bu aile yardımında genelde aile bu paraya ihtiyaç duymuyor. Veren erkek genelde bak oğlum para veriyor bize değer veriyor dedirtmek, gücünü göstermek için yapıyor. Aile bir boburleniyor. Bana ilginç geliyor yani kendi ailem öyle olmadığı için. Euro kazandığım halde benden hiç almak istemezler, hediye olarak veririm. Bir şey lazımsa ya ücretsiz aldım derim anca öyle alırlar. Ailelerin de ihtiyacı yoksa hediye, jest, hastalık hariç almaması lazım diye düşünüyorum.

Dara düştüğünü iddia edenler de maşallah melek size göre.arkadaşlar 10 kişiden 9'u yalancı, kaypak, fırsatçı.insan doğası böyledir.insanların çok büyük çoğunluğu kötüdür.1.de gerçekten ihtiyacı varsa bile zamanla fırsatçı olur.haberlerde dilencilerin, acınacak hâldeki kişilerin üstünden çıkan servetleri, gayrimenkulleri de biliyoruz.sma hastası çocuk için yardım toplamış aile adamlar ilaç parasını çımartmış üstüne bakmışlar para tatlı kampanyayı bitirmeyip, sülaleyi zengin etmişler.bunlar bir de evlat acısı korkusu çekmiş insanlar siz düşünün.konu sahibi haklı olmasa bile siz de gerçekten dediği gibi pek bir cömertsiniz millete.bu ne iyi niyet ? Gözlerim yaşardı valla.yarın öbür gün kayınbiradere yardım falan eden olursa bilin diye söylüyorum adam sevgilisine tatil parası topluyor olabilir.100 nankörden 1 tane gerçekten ihtiyacı olan çıkacak diye paramı heba edemem.
Biz neden hiç dara düşmüyoruz.allahın sevdiği kulu olduğumuz için değil ayağımızı yorganımıza göre uzattığımız için.yoksa ona göre karın tokluğuna yaşadığımız için.ona buna askıntı olup, milleti strese sokmak istemediğimiz için.

Eğer eşiniz oğlunuza maddi manevi destek olmuyorsa, bu ailesine para göndermesinden daha büyük sorun değil mi? Bana mı yanlış geliyor bu?

Ahahhhss bireyselliği yanlış anlamışsınız siz ya da aileniz baştan yanlış anlayıp size de yanlış anlatmış
İçinizde büyüyen bir şey var. Büyümüşler ama daha da büyüyorlar belli.
Lütfen gittiğiniz uzmana içinizdekini olduğu gibi anlatın ki doğru tedavi yöntemi bulunsun.

Eğer siz ailenizi “ yalancı, kaypak, fırsatçı” olarak görüyorsanız, siz daha iyi bilirsiniz tabi.

Bir sorum olucak fazla özel degilse: Esinizin ailesi evliliginize karsi cikti mi? Hic katkilari olmamis ya
Pamuk, neden katkıları olsun ki? 15 yaşında çocuğu olan kadın ortalma kır yaşında falandır. Kendine eş kocası olsa yani emeklilik çağında yaşlı başlı insanlar neden kırk yaşında evlenen, durumu da extra iyi olan cifte katkıda bulunsunlar ki?
Tamam, türk aile yapısında evlenene aile yardım eder ama bunun esas sebebi türk aile yapısında genelde insanların genç evlenmesi. Genç ,birikimsiz evlenene destek oluyorlar. Hatta çoğu baba son çocuğu evlendirmeden emekli olmuyor ki düğün vs yapabilsin.
Ama konu sahibin eşi kirklarina kadar evlenmemiş. Aile çoktan emekli olmuş. Ne yapsınlar yani, gelir belli gider belli,bu saatten sonra da ayni şekilde devam edecek. Ne yapabilirler ki?

Bence burda mevzu kadının daha fazla kazanması degil. Bu konu evlenmeden önce konuşulduysa demekki kadın adamın ailesinin talepkar bir aile olduğunu tahmin ediyordu. Kendince bu konuyu konuşup halletti, kocasından söz aldı. Ama daha 5 aylık evlilikte para istemeye başlamışlar bile. Demekki kadın boşuna ailene para gönderemezsin diye kural koymuyormuş. Oğulları daha 5 ay önce evlenmiş, üstelik araba borcu ödüyor. Şu durumda para isteyen aile düşüncesiz bir ailedir. Kadın hiç para kazanmasa bile bu duruma tepki gösterir. Bence göstermeside lazım zaten.

Adam zaten en başından beri ailesine yardım ediyormuş. 5 aylık evlilikte istemeye başlamamış. Adam senelerce ailesine yardım ettiyse kadının "kural koymasından" ziyade bunun devam edeceğini bilmesi gerekmez miydi?

Merak etmemin sebebi konu sahibinin bunu bir kac defa dile getirmesi ve esinin bu ilk evliligi olusunu da yazmasi. Bende genelde yetiskin insanlar kendi islerin kendileri görsün diyenlerdenim. Ama konuyu daha iyi anlamak icin aslinda dügünden önce neler yasandi onuda sorgulamak lazim. Belki konu sahibi kendini es ailesi tarafindan kabul edilmemis gibi de görüyor. Onlardan sanki herhangi x partisi gibi konusuyor, sanki hicbir bag yok aralarinda

Kadın bildiği için benim şartım bu artık evleneceksen kendi çekirdek ailene bakmakla yükümlüsün demiş. Adam da tabi ki öyle olacak demiş sonrasında ama işte gizlice para göndermeye başlamış.

Kendini ve çocuğunu ezdirmeyen, ayakları üstünde duran güçlü kadın duruşunuz güzel ama fazla sivri. Yani her an savaşa hazır bir haliniz var. Bir maaş tamamen araba kredisine ödeniyor, bu bence de rahatsız edici. Ama sonuçta sadece eşinize ait değil ortak. Rahatsızlığınızı sakince dile getirin. Biz artık aileyiz lütfen birbirimizden bir şey saklamayalım deyin. Eşinizi siz tanıyorsunuz biz değil. Acaba tek seferlik bir yardım mıydı ya da yumuşak yüzlü hayır diyemeyen bir eşiniz mi var? Ya da ne koparsam kardır tarzı biri mi bilmiyoruz. Bu şekilde bence de evliliğiniz fazla sürmez.

Diğer yorumları okumadım oturduğunuz ev kira mı? Yani evin masrafları derken kira, faturalar mutfak masrafı ve çocuğun tüm ihtiyaçları mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…