- 28 Şubat 2008
- 1.121
- 1.229
-
- Konu Sahibi bircocukannesi
Hay Allah razı olsun yaa. ne de güzel ifade etmişsiniz.Bekarken yardım etmesi ayrı birşey ama. Benim kardeşim memur. Bekarken ailemle ayni evde yaşıyordu. Aralarında senin paran benim param yoktu. Bütün maaşı eve gidiyordu. Bu demek degilki evlendikten sonrada her ay gönderecek. Evlendi şimdi kimsenin bir beklentisi yok ondan. Bekarken olduğu gibi devam etse bütün maaşıni vermesi lazım yine. Ayrıca onun bütün parası eve harcandığı için birikimi yoktu bu yüzden evlenirken birçok şeyi babam üstlendi. Elinde avucunda ne varsa alıp düğün zamanı ne halin varsa gör demedi kimse.
İnsanlar evlenirken aile neden yardım etsin kimse birşey yapmak zorunda değil diyoruz. Evli barklı adam neden yardım etsin peki ? Sıfırdan ev kuran düğün yapan insanlara yardım etmek abes, ama her ay anne babaya üstelik eşinden gizli olarak para göndermek normal. Çok saçma degilmi?
Yani adamın aç karnini doyurdugunu mu düşünüyorsunuzutanmıyorum ve utanılacak birşey de değil bu hanımefendi.
zamanında o potansiyeli görmemiş olsaydım bugün bu hesaplara girmezdim.
Asıl saçma sapan yorum yapan siz ve sizin gibi düşünenler hanımefendi.Yani adamın aç karnini doyurdugunu mu düşünüyorsunuzadamın beş altı katı mi maaş alıyorsunuz iki katı alıyorsanız bile az alıyorsunuz . Çünkü çocuğunuz okula gidiyor dershaneye gidiyor ergen ya sizin kadar yemek yiyor üstelik gelir de getirmiyor hesaplar böyle yapılır. Sizin çocuğunuz fazladan masraf oluyor o yüzden sizin iki katından fazla almanız lazım . Birde nafaka da almiyorsunuz . Daha adamın ailesinin sizin evinize katkıda bulunmasini bekliyorsunuz. İki yetişkin insan için çok tuhaf
Eşinizin mesajları görduğünuzu yada durumunuzdan anladığinı düşündüm.Bu arada konu açığa çıktı hanımlar.
dün akşam balkonda kardeşiyle sohbet ediyorlardı.
eniştesi dahil oldu sohbete. kayınpeder iş değişikliği yapmıştı.
maaşını elden alıyordu fakat uzak bir şantiyede çalışıyor bu yüzden gidip elden alamamış maaşını.
firma da maaşı eşimin hesabına yatırıyormuş 2 aydır. eşimde eniştesine gönderiyormuş parayı. biz uzakta oturuyoruz. enişte yakında. enişte de parayı çekip kayınpedere veriyormuş. bende çayımı alıp yanına gittim konuşurlarken.
babama söyledim hesap açsın oraya ödesinler maaşını dedı eşim. sonrasında hayrola diye kibarca sordum. baştan sona izah etti. yani ben yanlış anlamışım. ama tabiiki bu ilerleyen zamanlarda olmayacağı anlamına da gelmıyor.
Niye almıyorsunuz? Siz istemeseniz de oğlunuzun hakkı bu. 15 yaşında çocuğun ihtiyacı bitmez, biliyorum çünkü bende de var bir tane. Yine dokunmaz ama en azından biriktirirdiniz. Üniversiteye falan başladığı zaman verirdiniz eline.nafaka da almıyorum bu arada
İnsanın eşine güvenmemesi de kötü tabiYoo neden utanayım ki. herkes herşeyi doğru mu anlıyor sanki.
kaldı ki bu olmayacağı anlamına da gelmez dediğim gibi.
Konunun hallolmasina çok sevindim. Konuyu anlatırken eşimden fazla kazanıyorum dediğiniz için gereksiz yüklendiler size. Bu ayrıntıyı vermemiş olsaydınız mutlaka sorulacakti. Hatta çalışmıyorum ev hanımıyım deseydiniz, evde yan gelip yatıyorsun kocanın parasına karışmaya hakkın yok denecekti. Ama çalışıyorum ondan da fazla kazanıyorum dediginiz için kocasını ezen bir kadın oldunuz. Sorun sizde değil yani canınızı sıkmayın.Hay Allah razı olsun yaa. ne de güzel ifade etmişsiniz.
Adamın yediğini hesap ediyorsunuz ya . Ben doyuruyorum diyorsunuz bende size hesabı yapıyorum işte niye çirkinlik oluyor? Üç kişi yaşıyor eşiniz maaşta kazanıyor siz ona rağmen evi ben gecindiriyorum o olmasa da araba alırım diyorsunuz. Hesaplama tabirini kullanan sizsiniz. Konu size gelince terbiyesizlik çirkinlik siz adama yaparken sorun yok. Çocuğunuzun yediğini içtiğini ben ödemiyorum "hayat arkadaşı" dediğiniz adam katkı sağlıyor. Öncelikle bunun farkına varın . Ayrıca sizin bedduaniz neden tutmaz biliyor musunuz kötü niyetlisiniz. Sizin çocuğunuza katkı sağlaması ne kadar normalse zorda kalınca aileye destek olmasında o kadar normal. Bı muhakeme yapın olayları carpitmadanAsıl saçma sapan yorum yapan siz ve sizin gibi düşünenler hanımefendi.
çocuğumun yediği yemeğin bile çirkince hesabını yapmışsınız. fazladan masraf tabirleri nasıl çirkin !!!
siz ve sizin gibi düşünen herkes umarım benim durumumu tecrübe edersiniz.
ben evlenmeden evvel irili ufaklı herşeyi eşimle açıkça istişare ettim. çocuğumda sonradan çıkmadı meydana.
bu nasıl bir çirkinliktir yaa aklım ermiyor.
Ayrıca şuna birşey eklemek istiyorum . İçiniz o kadar kötü ki . Babası nafakadan kaçıyor eşiniz cocugunuzla iyi anlaşıyor siz ona rağmen adama zerrece güvenmiyorsunuz para yollammamis ama yine de kontrol altında tutmak lazım diyorsunuz . İnsanlara boşansin diye beddua ediyorsunuz bu hayatta mutlu olmanız imkansız . Başınıza gelen eski olayları unutup mutlu olmak değil derdiniz herkesi mutsuzluğa dahil etmek yazık eşinizesiz ve sizin gibi düşünen herkes umarım benim durumumu tecrübe edersiniz.
Kişinin fikri neyse zikri de odur. Eşinize bir kez daha haksızlık yapmışsınız. Gerçekten üzüldüm adama.Bu arada konu açığa çıktı hanımlar.
dün akşam balkonda kardeşiyle sohbet ediyorlardı.
eniştesi dahil oldu sohbete. kayınpeder iş değişikliği yapmıştı.
maaşını elden alıyordu fakat uzak bir şantiyede çalışıyor bu yüzden gidip elden alamamış maaşını.
firma da maaşı eşimin hesabına yatırıyormuş 2 aydır. eşimde eniştesine gönderiyormuş parayı. biz uzakta oturuyoruz. enişte yakında. enişte de parayı çekip kayınpedere veriyormuş. bende çayımı alıp yanına gittim konuşurlarken.
babama söyledim hesap açsın oraya ödesinler maaşını dedı eşim. sonrasında hayrola diye kibarca sordum. baştan sona izah etti. yani ben yanlış anlamışım. ama tabiiki bu ilerleyen zamanlarda olmayacağı anlamına da gelmıyor.
Sonuçta ne oldu?Eşiniz bana hic iyi niyetli gelmedi.
Kendisi ferhansı beğenen tek üyeSonuçta ne oldu?
Bişi olmak deniyor ama cevap verirsem banlanırımSonuçta ne oldu?
ama siz başta zaten yardım edecek olmasına tepki vermişsiniz.Merhaba hanımlar
5 ay önce ikinci evliliğimi yaptım. 15 yaşında bir oğlum var eşimle gayet iyi anlaşıyorlar.
eşimin ailesini de genel olarak severim. arar hal hatır sorarlar keza bende öyle. eşimle de gayet iyiyiz.
fakat şöyle bir sıkıntım var.
biz evlenirken eşimin ailesi eşime bir kuruş yardımda bulunmadılar ve biz evlenmeden evvel eşim ailesinin tüm ihtiyaçlarını gideren bir adamdı.
evlendikten sonra da aileme yardım ederim gibi bir konuşması olmuştu ozamanlar. bende bunu demesinin üstüne müsaade etmediğimi, razı olmadığımı, evlendikten sonra aile olacağımızı ve böyle bir şey olması durumunda kesemi ayıracağımı kısa ve net şekilde kendisine söylemiştim.
çalışan ve eşimden daha iyi kazanan bir kadınım. bunu da belirteyim.
bu arada araba aldık. eşimin maaşı olduğu gibi araba kredisine gidiyor. benim maaşımla da aylık geçimimizi sağlıyoruz.
geçenlerde telefonu elimdeydi birşeye bakıyordum. kendiside yanımdaydı. whp yazışmalarında eniştesi ile olan yazışmasına şahit oldum.
eylül ayında eniştesi ibanını göndermiş. eşim hesabına gönderdim enişte demiş. enşte de tamam ben parayı çeker babana veririm demiş.
ekim sonlarında da tekrar para göndermiş. ama meblağlar nedir bilgim yok.
kendimi resmen aptal bir enayi gibi hissettim.
kayınpeder de çalışan bir adam. ve bildiğim kadarıyla borçları falan da yok.
bir kaç gündür içim okadar huzursuz ki bu konudan dolayı.
eşime sormak istiyorum. fakat konuyu nasıl açayım bilemiyorum. ciddi ciddi konuşup keseleri ayırıyoruz demek istiyorum. ki konu açılsa çok rahat ifade eder söylerim de.
ihtiyaç olabilir. aciliyet gerektiren bir durum olabilir. ama eşinden gizli yapmak nedir yaa !!!
çok mu zor babama para göndericem demek. en azından bir danışabilirdi diye düşünüyorum.
kafam Allah bullak inanınki. sağlıklı düşünmek istiyorum. düşüncelerinize ihtiyacım var hanımlar
Esinizi buyuten ailesine yarfim etmemesini istemek hesabini yapmak da cirkince. Siz onu derseniź millet de cocugunuzu hesaba katar. Az bencilliği birakınAsıl saçma sapan yorum yapan siz ve sizin gibi düşünenler hanımefendi.
çocuğumun yediği yemeğin bile çirkince hesabını yapmışsınız. fazladan masraf tabirleri nasıl çirkin !!!
siz ve sizin gibi düşünen herkes umarım benim durumumu tecrübe edersiniz.
ben evlenmeden evvel irili ufaklı herşeyi eşimle açıkça istişare ettim. çocuğumda sonradan çıkmadı meydana.
bu nasıl bir çirkinliktir yaa aklım ermiyor.
beddua da gelmişşşşşş klasiktir bdv de.suçlu da biz olduk baksanaSiz de hesap yapmissiniz. O ai
Esinizi buyuten ailesine yarfim etmemesini istemek hesabini yapmak da cirkince. Siz onu derseniź millet de cocugunuzu hesaba katar. Az bencilliği birakın
Allah razi olsun.hemşireKendisi ferhansı beğenen tek üyebenim fikirlerimi de beğenmiyor ama bir sempatim oluştu kendisine.
Baslik sahibi, "şu anda yapmamis olmasi, ilerde de yapmayacagi anlamina gelmiyor" dedigine göre, pek öyle " bisi" olacak durum yok.Bişi olmak deniyor ama cevap verirsem banlanırım