Eşim haberim olmadan para göndermiş

Herkesin kendi ailesi kendi kuralları.

Ama ben asla böyle birşeyi kabul etmiyorum. Annem ve baban ben üniversiteyi bitirene kdr maddi, manevi ellerinden ne geldiyse yaptılar. Hiçbir şey de gözüm kalmasın diye çabaladılar. Her bana bakışlarında, gözlerindeki sevgiyi gördüm.

E şimdi ben iyi kazanıyorum. Ne diycem, siz de artık asgari ücret kdr bir emekli maaşı ile kendi yağınızda kavrulun mu diycem. Benim buzdolabım tıka basa doluyken, siz bütçenize göre baklagil ile et arasında seçim yapın mı diycem. Ya da ben her sene tatile giderken, siz de kışları üzerinize yorgan örtüp ona göre doğalgaz parasını azaltın mı diycem.

Ne eşim ne çocuğum, bunu bana dedirtemez. Kimse ile de evlenmeden önce bu konuyu konuşmadım. Ama zaten insan olan kendi bolluk içindeyken ailesini karda kışta bırakmaz.

oğluma bir katkısı yok hanımefendi. çocuk benim çocuğum.
onun arabası diye birşey yok . o ödemese ben ödeyeceğim krediyi. ozaman benım arama mı olacak ben ödediğim için ???
O zaman sizin iki eviniz mi var?
Bir evde eşinizle diğer evde oğlunuzla mı yaşıyorsunuz?
Aynı evde yaşayıp oğlunuza katkısının olmaması imkansız çünkü.
En basitinden onun maaşı olmasa araba alamazdınız belki de..
Ya da alsanız bile maddi olarak çok zorlanırdınız.
E o arabadan ve sizin maaşınızdan oğlunuz da faydalanmıyor mu?

anne ve babanın maaşları olsa ayrı ayrı da vermese neyse derim.3000 alıyormuş ya 3000.yakıtla faturalara aidata anca yeter.ne yiyecek içecek bu insanlar?kendi evinde rahatça yiyip içerken hiç mi lokmalar boğazına dizilmeyecek?ne zorlıklarla evlat büyütüyorum okutuyorum.yarın bana da bunlar dense kahrolurum herhalde.

Nasil algidir bu yaaa??
Nerde aşağilamişim?
e parasını harcamasına karışıyorsunuz.ben daha çok kazanıyorum diyorsunuz.benim evimde oturuyor diyorsunuz.bu bayağı ekonomik ve psikolojik şiddettir.aramızda bir kadına eşi yaşatsa bunları çoğu üye kadına boşan derdi emin olun.

Kendinizi gereksiz doldurmuşsunuz.Değmez bu cümlelere.Yeni evlisiniz 15 yaşında ergenlikte bir oğlunuz var ve güzel anlaştığını yazmışsınız.En önemli konu bu değer mi bunu bozmaya.Kalkıp bu cümleleri hafif ya da ağır kullandığınızda size demese bile, çocuğuna abilik yapıyorum biz üçümüz aile olduk veya ama onun yaptığına bak dese veya bunu düşünse evliliğiniz için hiç hoş olmaz. Bunlar olabilir eş ailelerine arada bu tür yardım olabilir.İnanın ben eşime her zaman annene harçlık ver derdim ki hiç öyle alışkanlığı yoktu.Babası biraz tutumluydu kadına az para verirdi, bunu görür duyardım üzülürdüm.Ben alıştırdım anneye ufak tefek harçlık vermeyi.Anne çok mutlu olurdu.Bir kere okutmuş o evladı onunda düşünmesi ne kadar güzel birşey.
Size de bu nedenle dikkatli olun boş yere huzurunuzu bozmayın derim.Yukarılarda okudum.KK nın akıllı kadınlarının çoğuda benzer güzel cümleler kurmuşlar...

Aileye para göndermekle ilgili benim de bir konum var dertlerim var ama bu konuda bu kadar katı olmayı doğru bulmuyorum. Bir de ne kadar bir paradan bahsediyorsunuz?
İnsanlar ailelerine yardım edebilirler etmelidirler.
Ayrıca maaşın tamamı o araca gidiyorsa, araca siz de biniyorsunuz ve boşanma durumunda da ortak bir mal olacak. Bu yüzden çok da şaapmayın.

Aşırı nefret dolu bi kadınsın, hayatta neden yalnız olduğun o kadar belli ki. O işi, o kazandığın parayı dahi anne babana borçlusun. Belli ki okutup bir yere gelmeni sağlamışlar ama yanlış yapmışlar belli.

evladını sömüren anne babaya da kızıyoruz bdv de ama bu kadar acımasızca ben tek kuruş vermem ne halleri varsa görsünler demek daha da kötüsü.

Nasil algidir bu yaaa??
Nerde aşağilamişim?
Ev benim , ondan fazla kazanıyorum , o olmasa da arabayı alabirdim , ben evi gecindiriyorum onun aldığı arabaya gidiyor . Bunları eşim bana söylese baya ayrılma sebebi. Ne algısı hanımefendi yazdıklarınızı okuyun bence

Ferhan beybi sen tam olarak ideal düzenden bahsediyorsun lakin hayat dümdüz çizgide gitmiyor. Ailelerimizin yaşlandığında bizlere ihtiyacı olabilir. İşler planladıkları gibi gitmeyebilir. Nasıl sırt çevirebiliriz ki.

Esinizin ailesi sizi istememiş olabilir mi? Genelde istenmeyen gelin/damada dugunde taki takılmaz, evlenirken yardim edilmez. Yinede evlat ile anne babayi tam olarak ayıramazsınız. Kucuk meblaglardaki desteklere müdahale etmeyin derim. Birde buradaki tavriniz maasinizla esinizin uzerinde tahakküm kurmak yonunde. Adamin yuzune karsi bunu yapmayin. Hem gurur kirici hemde baska sorunlarla karsilasabilirsiniz.

Zaten orda adam suclu. Ama ailesine devamli yardim eden birinden bunu evlendi diye birakmasini beklemek de realistik olmamis

Eşiniz sizi resmen enayi yerine koymuş, ben olsam direk konuya dalmıştım...

Hayat bu, ailesinin gerçekten paraya ihtiyacı olsa, başta karıma söz verdim gönderemem mi diyecek? Bunu şart koşmak bencilce ve gerçekçi değil.
Eşin gizli vermesi hoş değil belki ama konu sahibi kesin karşı çıkacağı için söylememiştir adam. Eşte olsa kimse kimsenin hayatında tek başına karar verme yetkisine sahip değil. Bazılarının bunu öğrenmesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…