Eşim haberim olmadan para göndermiş

daha önce evlenmiş 15 yaşında çocuğu olan kadınsınız. eşinizde bu yaşlarda. 2 kocaman insana ne yapacaklar evlenirken anlamadım. koskoca kadının da böyle beklentileri absürd geldi bana. onun haricinde katı olsanız bile size söylemeden yapması kabul edilebilir değil. benim eşimin de çok katı olduğu şeyler var ama kavga bile etsek gizli saklı yapmadım. gerekirse birbirimize girdik ama haberi de vardı. bu kadar insanın bunu normal bulması garip geldi. ben yaptığının arkasında durabilen insanları seviyorum. aksisi çöp bence. sizin yanlış olduğunuz nokta ise o ailesine yardım eden bir adamken sizinle evlenir evlenmez bunu kesmesini bekleyemezsiniz. realistik bir yaklaşım olmuyor görüldüğü üzere.
çocuğunuzla, adamın ailesini kıyaslayanları hiç anlamadım. çocukla- anne/baba aynı şey değil. hele ki muhtaç olmayan anne/babayla, çocuk kıyaslanamaz bile. bazıları haklı olmak uğruna saçma sapan kıyaslar yapıyor.

Bence burda mevzu kadının daha fazla kazanması degil. Bu konu evlenmeden önce konuşulduysa demekki kadın adamın ailesinin talepkar bir aile olduğunu tahmin ediyordu. Kendince bu konuyu konuşup halletti, kocasından söz aldı. Ama daha 5 aylık evlilikte para istemeye başlamışlar bile. Demekki kadın boşuna ailene para gönderemezsin diye kural koymuyormuş. Oğulları daha 5 ay önce evlenmiş, üstelik araba borcu ödüyor. Şu durumda para isteyen aile düşüncesiz bir ailedir. Kadın hiç para kazanmasa bile bu duruma tepki gösterir. Bence göstermeside lazım zaten.
Anlatmak istediğim tam da bu işte
ozamanlar bu konu şöyle cereyan etmişti.

eşimin büyük bir amcası var sağlıklı ve çalışmıyor.
çocukları var evliler ve her cocuğu aylık belli oranda adama maddi destekte bulunuyorlarmış. bu hep böyleymiş.
konu üstünde biz sohbet ederken o anda söyledim ben.
hem sağlıklı hem de keyfi olarak çalışmayıp çocuklarından geçimi için yardım istiyorusa bu çok yanlış dedim. çünkü amca keyfi çalışmıyormuş. kaldı ki kayınpeder çalışan bir adam. ve borçları da yok. evladının geçimini düşünen iyi niyet sahibi insanlar zaten evlatlarına keyfi yük olmaz istemezler. büyük şehirde yaşamak nasıl zordur herkes bilir hele ki bu devirde.
herkes atmış tutmuş ama malesef o öyle olmuyor hanımlar. ben de kendimce feleğin çemberinden geçmiş bir insanım. bir evladım var ve ilerisini gerisini elbet düşünmek zorundayım. dediğim gibi oğlum ve eşim manen masallah çok iyi anlaşıyorlar. nafaka da almıyorum bu arada soranlar olmuş. ve oğlum için eşimden maddi bir beklentim yok zaten. akla gelecek herşeyi evlenmeden evvel konuştuk zaten. yaşantımıza bakıldığında hamdolsun hiçbir sıkıntımız yok. ama tırnaklarımla kazıyarak tek başıma yürüdüğüm bu uzun yolda hakkım olanıda keyfi yedirmeye hiç niyetim yok

Kadın bildiği için benim şartım bu artık evleneceksen kendi çekirdek ailene bakmakla yükümlüsün demiş. Adam da tabi ki öyle olacak demiş
aynen böyle. kaldı ki hayır diyecek bir insan değilim ihtiyaç halinde. defalarca yazdım ama anlatamadım kendimi. insanız ihtiyacımız zor anımız olabilir. ama tepkim ne olursa olsun beni haberdar etmeliydi diye düşünüyorum.

Bu arada konu açığa çıktı hanımlar.
dün akşam balkonda kardeşiyle sohbet ediyorlardı.
eniştesi dahil oldu sohbete. kayınpeder iş değişikliği yapmıştı.
maaşını elden alıyordu fakat uzak bir şantiyede çalışıyor bu yüzden gidip elden alamamış maaşını.
firma da maaşı eşimin hesabına yatırıyormuş 2 aydır. eşimde eniştesine gönderiyormuş parayı. biz uzakta oturuyoruz. enişte yakında. enişte de parayı çekip kayınpedere veriyormuş. bende çayımı alıp yanına gittim konuşurlarken.
babama söyledim hesap açsın oraya ödesinler maaşını dedı eşim. sonrasında hayrola diye kibarca sordum. baştan sona izah etti. yani ben yanlış anlamışım. ama tabiiki bu ilerleyen zamanlarda olmayacağı anlamına da gelmıyor.

Anlatmak istediğim tam da bu işte
ozamanlar bu konu şöyle cereyan etmişti.

eşimin büyük bir amcası var sağlıklı ve çalışmıyor.
çocukları var evliler ve her cocuğu aylık belli oranda adama maddi destekte bulunuyorlarmış. bu hep böyleymiş.
konu üstünde biz sohbet ederken o anda söyledim ben.
hem sağlıklı hem de keyfi olarak çalışmayıp çocuklarından geçimi için yardım istiyorusa bu çok yanlış dedim. çünkü amca keyfi çalışmıyormuş. kaldı ki kayınpeder çalışan bir adam. ve borçları da yok. evladının geçimini düşünen iyi niyet sahibi insanlar zaten evlatlarına keyfi yük olmaz istemezler. büyük şehirde yaşamak nasıl zordur herkes bilir hele ki bu devirde.
herkes atmış tutmuş ama malesef o öyle olmuyor hanımlar. ben de kendimce feleğin çemberinden geçmiş bir insanım. bir evladım var ve ilerisini gerisini elbet düşünmek zorundayım. dediğim gibi oğlum ve eşim manen masallah çok iyi anlaşıyorlar. nafaka da almıyorum bu arada soranlar olmuş. ve oğlum için eşimden maddi bir beklentim yok zaten. akla gelecek herşeyi evlenmeden evvel konuştuk zaten. yaşantımıza bakıldığında hamdolsun hiçbir sıkıntımız yok. ama tırnaklarımla kazıyarak tek başıma yürüdüğüm bu uzun yolda hakkım olanıda keyfi yedirmeye hiç niyetim yok
Siz şu noktayı gözden kaçırıyorsunuz, eşinize o kadar keskin konuşmuşsunuz ki size muhtemelen o yüzden söylemedi. Ki anlattığınız hesaba göre adamın maaşından size zaten kalmıyor bile. Muhtemelen gönderdiği paralar küçük para. Bunların için izin almak bence gereksiz.
Evet evde şuan birçok malvarlığı sizin, çok hesapçı ve temkinli yaklaşıyorsunuz belli ki sütten ağzınız yanmış yoğurdu üflüyorsunuz. Fakat bizde diyoruz ki bu yöntem yanlış siz keskin olursanız karşı tarafı daha çok bilersiniz. Gerçekten empati yapıyorum mesela çocuklu, benden daha çok kazanan evine yerleştiğim, aldığımız arabaya verdiği peşinatı dahi hesaplayan, benim maaşımın tamamen gidip onunki ile geçindiğim bir evlilik içinde olsam eşim bu kadar kesin bir şart koşsa herhalde kendimi ciddi bir ekonomik ve psikolojik şiddet içinde hissederdim. Evet haklısınız sizden saklamamalıydı ama sizin sert cümleniz muhtemelen buna sebep oldu.
Evladınızın hakkınız her zaman koruyun. Hatta sizin yerinizde olsam karşımdaki adam melek bile olsa evi ya oğluma tapu eder yada eşimden evde hakkı olmadığına dair noter tasdikli imza alırdım. Bunu yapsanız inanın kimse size birşey demez ama sizin şuan yaptığınız evlilikte hesapçılık ve üstünlük kurma gibi görünüyor

maaşını elden alıyordu fakat uzak bir şantiyede çalışıyor bu yüzden gidip elden alamamış maaşını.
firma da maaşı eşimin hesabına yatırıyormuş 2 aydır. eşimde eniştesine gönderiyormuş parayı. biz uzakta oturuyoruz. enişte yakında. enişte de parayı çekip kayınpedere veriyormuş. bende çayımı alıp yanına gittim konuşurlarken.
babama söyledim hesap açsın oraya ödesinler maaşını dedı eşim. sonrasında hayrola diye kibarca sordum. baştan sona izah etti. yani ben yanlış anlamışım. ama tabiiki bu ilerleyen zamanlarda olmayacağı anlamına da gelmıyor.
Boşansaydın ya :işsiz:

Ağzını yoklayın,ailen nasıl neler yapıyorlar,sen destek oluyordun eskiden şimdi durumları nasıl vb şekilde sohbet açın. Soyleyecekmi bakın duruma,ona göre hareket edersiniz.
Bilemiyorum size de hak veriyorum ama sizin çocuğunuz da kalıyor evinizde,eşinizin ailesi sizin için neyse,sizin çocuğunuz da eşiniz açısından o.
Araba aldık dediniz,araba ikinizin sonuçta,siz hiç kullanmıyor olamazsınız değil mi? Bu durumda senin paran benim param muhabbeti olmamalı. Yarın öbürgün daha büyük birşey almanız gerekir,sizin maaşınizla ödenir,eşinizin maaşını kullanacak olursunuz geçinmek için, o zaman siz oğlunuza kullanmayacakmısınız o para eşimin parası diyerek ihtiyaç halinde?(nafaka aldığınızı varsayıyorum eski eşinizden cocuk icin)

Ben sizin yerinizde olsam çoook utanırdım bu konuyu açtığım için.

Eşinizin arkasından aç karnını birden doyuruyorum der gibi bahsettiğiniz için biraz utandınız mı diyeceğim ama hiç sanmıyorum.

Adam zaten en başından beri ailesine yardım ediyormuş. 5 aylık evlilikte istemeye başlamamış. Adam senelerce ailesine yardım ettiyse kadının "kural koymasından" ziyade bunun devam edeceğini bilmesi gerekmez miydi?
Konuşmuş baştan ama. Adam o noktada dürüst olmalıydı, evleneceğimiz kişinin yalancı olmamasını umarız.

Eşinizin arkasından aç karnını birden doyuruyorum der gibi bahsettiğiniz için biraz utandınız mı diyeceğim ama hiç sanmıyorum.
utanmıyorum ve utanılacak birşey de değil bu hanımefendi.
zamanında o potansiyeli görmemiş olsaydım bugün bu hesaplara girmezdim.

Konuyu cozmenize sevindin. Neden linclendiniz anlamadim ama ister kadin olsun ister erkek olsun ailesine bakmakla yukumlu olan kimse bir zahmet evlenmesin. Ihtiyac olur, zor bir durum olur elbette evlat olarak ustune duseni yapar ama bunun yolu sizden gizli yapmak degildir. Ailesinden yardim bekleyenleri hep birlikte lincliyoruz ama is aileye yardim etmek olunca bu konuda isler degismis.

Haklısın canim.hayat toz pembe değil.kim daha çok kazanıyorsa söz hakkı da onundur.
Ben mi dünyaya gelmeyi seçtim.anne baba evlada bakmak zorundadır ama evlat ana, babaya bakmak zorunda değildir.bireyselliği seven bir aileyiz.durum bu.ne isteriz ne istetiriz.bir süre sonra insanın başına bela oluyor bence.kimseye güvenerek yaşamasın kimse.herkes ayağını yorganına göre uzatsın.kimsenin huzurunu para isteyerek bozmayız, insanoğlu ne kadar olgin olursa olsun.çok da severek vermez yani.ne gerek var.geçen bir arkadaş araba kredisine ortakçı olmasını iatedi kardeşinden, adam ayaküstı 40 tane bahane bulmaya çalıştı, strese girdi.bir dahaki telefonda büyük ihtimal üffleye püfleye korka korka açacak kardeşinin telefonlarını.buna ne hakkımız var yani.herkes kanatsız melek değil ki.bu konular suistimale çok müsait.bizim yaptığımız bence bu yüzden daha doğru.en yakınımfan bile borç istemem.yoksa yoktur.kimseyi benim için strese, zor duruma sokamam.
Eeeee pesss diyorummmmm

utanmıyorum ve utanılacak birşey de değil bu hanımefendi.
zamanında o potansiyeli görmemiş olsaydım bugün bu hesaplara girmezdim.
Şüphe duymanızdan bahsetmiyorum ben, eşiniz için yazdıklarınızdan bahsediyorum. Keşke maddi anlamda kendinize denk biriyle evlenseymişsiniz, en ufak ne olduğunu bilmediğiniz bir şeyde bile benim evimde oturuyor, eşinizin maaşı tümüyle araba kredisine gitmesine rağmen sanki bedavadan yaşıyor gibi arabanın yakıtını ben ödüyorum, evin giderlerini ben ödediğim için karnını ben doyuruyorum hesaplarına girmezdiniz. Hayatınızı hep bu fikirlerle yaşayacaksınız yorucu.

Son düzenleme:
Adam zaten en başından beri ailesine yardım ediyormuş. 5 aylık evlilikte istemeye başlamamış. Adam senelerce ailesine yardım ettiyse kadının "kural koymasından" ziyade bunun devam edeceğini bilmesi gerekmez miydi?
Bekarken yardım etmesi ayrı birşey ama. Benim kardeşim memur. Bekarken ailemle ayni evde yaşıyordu. Aralarında senin paran benim param yoktu. Bütün maaşı eve gidiyordu. Bu demek degilki evlendikten sonrada her ay gönderecek. Evlendi şimdi kimsenin bir beklentisi yok ondan. Bekarken olduğu gibi devam etse bütün maaşıni vermesi lazım yine. Ayrıca onun bütün parası eve harcandığı için birikimi yoktu bu yüzden evlenirken birçok şeyi babam üstlendi. Elinde avucunda ne varsa alıp düğün zamanı ne halin varsa gör demedi kimse.
İnsanlar evlenirken aile neden yardım etsin kimse birşey yapmak zorunda değil diyoruz. Evli barklı adam neden yardım etsin peki ? Sıfırdan ev kuran düğün yapan insanlara yardım etmek abes, ama her ay anne babaya üstelik eşinden gizli olarak para göndermek normal. Çok saçma degilmi?

Haklısın canim.hayat toz pembe değil.kim daha çok kazanıyorsa söz hakkı da onundur.
Ben mi dünyaya gelmeyi seçtim.anne baba evlada bakmak zorundadır ama evlat ana, babaya bakmak zorunda değildir.bireyselliği seven bir aileyiz.durum bu.ne isteriz ne istetiriz.bir süre sonra insanın başına bela oluyor bence.kimseye güvenerek yaşamasın kimse.herkes ayağını yorganına göre uzatsın.kimsenin huzurunu para isteyerek bozmayız, insanoğlu ne kadar olgin olursa olsun.çok da severek vermez yani.ne gerek var.geçen bir arkadaş araba kredisine ortakçı olmasını iatedi kardeşinden, adam ayaküstı 40 tane bahane bulmaya çalıştı, strese girdi.bir dahaki telefonda büyük ihtimal üffleye püfleye korka korka açacak kardeşinin telefonlarını.buna ne hakkımız var yani.herkes kanatsız melek değil ki.bu konular suistimale çok müsait.bizim yaptığımız bence bu yüzden daha doğru.en yakınımfan bile borç istemem.yoksa yoktur.kimseyi benim için strese, zor duruma sokamam.
(evlat ana, babaya bakmak zorunda değildir)şu sözünüze👿
Herkesin kendi ailesi kendi kuralları.

Ama ben asla böyle birşeyi kabul etmiyorum. Annem ve baban ben üniversiteyi bitirene kdr maddi, manevi ellerinden ne geldiyse yaptılar. Hiçbir şey de gözüm kalmasın diye çabaladılar. Her bana bakışlarında, gözlerindeki sevgiyi gördüm.

E şimdi ben iyi kazanıyorum. Ne diycem, siz de artık asgari ücret kdr bir emekli maaşı ile kendi yağınızda kavrulun mu diycem. Benim buzdolabım tıka basa doluyken, siz bütçenize göre baklagil ile et arasında seçim yapın mı diycem. Ya da ben her sene tatile giderken, siz de kışları üzerinize yorgan örtüp ona göre doğalgaz parasını azaltın mı diycem.

Ne eşim ne çocuğum, bunu bana dedirtemez. Kimse ile de evlenmeden önce bu konuyu konuşmadım. Ama zaten insan olan kendi bolluk içindeyken ailesini karda kışta bırakmaz.
🤲🤲🤲

Konuyu cozmenize sevindin. Neden linclendiniz anlamadim ama ister kadin olsun ister erkek olsun ailesine bakmakla yukumlu olan kimse bir zahmet evlenmesin. Ihtiyac olur, zor bir durum olur elbette evlat olarak ustune duseni yapar ama bunun yolu sizden gizli yapmak degildir. Ailesinden yardim bekleyenleri hep birlikte lincliyoruz ama is aileye yardim etmek olunca bu konuda isler degismis.
Aynen bu fikirdeyim. çok şükür nadir de olsa niyetimi ne demek istediği anlayanların çıkması güzel.

X