Eşim haberim olmadan para göndermiş

Hayat bu, ailesinin gerçekten paraya ihtiyacı olsa, başta karıma söz verdim gönderemem mi diyecek? Bunu şart koşmak bencilce ve gerçekçi değil.
Eşin gizli vermesi hoş değil belki ama konu sahibi kesin karşı çıkacağı için söylememiştir adam. Eşte olsa kimse kimsenin hayatında tek başına karar verme yetkisine sahip değil. Bazılarının bunu öğrenmesi gerekiyor.
ne saçma pazarlık bunlar.ben evlendiğimde annem sağlıklıydı tek başına yaşayabiliyordu.3 yıl sonra hafızası gitti başka sorunlarda çıktı eşim ben kızımla yaşamaya başladı.biz de madden bana muhtaçlık yoktu ama başka ailelerde de aniden bir muhtaçlık durumu olabilir bambaşka şeyler çıkabilir.kimse evlatla baba ya da annesi arasına set çekemez hele ki ailenin kendine bir zararı yoksa.

Herkes konu sahibine neden bu kadar yüklenmiş anlamadım. Kadın baştan açık açık ailene para gondermeni istemiyorum demiş. Adam da deseydiki ben bunu kabul edemem o zaman evlenmeyeyim. Baştan tamam demiş şimdi gizli gizli para yolluyor ailesine. Bu durumda konu sahibimi suçlu yani ?
bence gizli göndermesi evet sorun sıkıntı

ama konu sahibine de sormuştum
evlenmeden önce he he tamam öyle yaparız deyince, oluyor mu yani öyle?
o zaman ne kriminal ne bağımlı ne arıza tiplerle de evlenelim gitsin. evlenince yapmıycam desin olsun bitsin.

ya da eşi göndermem demiş ama ailesi belki istedi
adam da kötü olmak istemiyor?
ha adam he he tamam demiş evlenmişse adam sıkıntı ama bunun böyle olacağını da azcık bilmek gerekirdi sanki...konu sahibi de dünkü çocuk değil yani.

başka konuda kadın kendi ailesinin lüks tüketimlerine para veriyordu hep.ihtiyaç değil bakın tatil iyi giyim gezme tozma masrafları gibi.ama eşinin ailesinde sağlık sorunu çıkmış.adamın ailesinin yanına gitmek için aldığı uçak biletini gereksiz masraf görüyordu söyleniyordu.ben eşimden çok kazanıyorum işyerindekiler eşim olduğuna bile şaşırıyorlar diyordu.beğenilmeyen adam da 20 k kazanıyor ayda ha.allah kadın olsun erkek olsun eşin hayırlısını ve vicdanlısını versin.gerisi çalışarak çabalayarak olur.

Merhaba hanımlar
5 ay önce ikinci evliliğimi yaptım. 15 yaşında bir oğlum var eşimle gayet iyi anlaşıyorlar.
eşimin ailesini de genel olarak severim. arar hal hatır sorarlar keza bende öyle. eşimle de gayet iyiyiz.

fakat şöyle bir sıkıntım var.
biz evlenirken eşimin ailesi eşime bir kuruş yardımda bulunmadılar ve biz evlenmeden evvel eşim ailesinin tüm ihtiyaçlarını gideren bir adamdı.
evlendikten sonra da aileme yardım ederim gibi bir konuşması olmuştu ozamanlar. bende bunu demesinin üstüne müsaade etmediğimi, razı olmadığımı, evlendikten sonra aile olacağımızı ve böyle bir şey olması durumunda kesemi ayıracağımı kısa ve net şekilde kendisine söylemiştim.
çalışan ve eşimden daha iyi kazanan bir kadınım. bunu da belirteyim.
bu arada araba aldık. eşimin maaşı olduğu gibi araba kredisine gidiyor. benim maaşımla da aylık geçimimizi sağlıyoruz.

geçenlerde telefonu elimdeydi birşeye bakıyordum. kendiside yanımdaydı. whp yazışmalarında eniştesi ile olan yazışmasına şahit oldum.
eylül ayında eniştesi ibanını göndermiş. eşim hesabına gönderdim enişte demiş. enşte de tamam ben parayı çeker babana veririm demiş.
ekim sonlarında da tekrar para göndermiş. ama meblağlar nedir bilgim yok.

kendimi resmen aptal bir enayi gibi hissettim.

kayınpeder de çalışan bir adam. ve bildiğim kadarıyla borçları falan da yok.

bir kaç gündür içim okadar huzursuz ki bu konudan dolayı.
eşime sormak istiyorum. fakat konuyu nasıl açayım bilemiyorum. ciddi ciddi konuşup keseleri ayırıyoruz demek istiyorum. ki konu açılsa çok rahat ifade eder söylerim de.

ihtiyaç olabilir. aciliyet gerektiren bir durum olabilir. ama eşinden gizli yapmak nedir yaa !!!
çok mu zor babama para göndericem demek. en azından bir danışabilirdi diye düşünüyorum.

kafam Allah bullak inanınki. sağlıklı düşünmek istiyorum. düşüncelerinize ihtiyacım var hanımlar :KK43:
Babasına gönderiyor sanki yabancı biri ne olacak ki? Ana babasının hakkını ne yapsa ödeyemez

ne saçma pazarlık bunlar.ben evlendiğimde annem sağlıklıydı tek başına yaşayabiliyordu.3 yıl sonra hafızası gitti başka sorunlarda çıktı eşim ben kızımla yaşamaya başladı.biz de madden bana muhtaçlık yoktu ama başka ailelerde de aniden bir muhtaçlık durumu olabilir bambaşka şeyler çıkabilir.kimse evlatla baba ya da annesi arasına set çekemez hele ki ailenin kendine bir zararı yoksa.
Evet dünyanın bin türlü hali var, bugün yapmadığımızı yarın yapmak zorunda kalabiliriz. İnsanlar kendilerini nasıl bir yerde görüyor bilmiyorum, bana söz vermişti, ben başta söylemiştim.. Aileye ne kadar gittiği değil bilinmiyor, belki lafı edilmeyecek bir para.
Konu sahibi yaşı küçük, tecrübesiz bir kadın değil ayrıca. Bu yaşına kadar ailesine yardım etmiş adam bir anda bu davranışdan vazgeçecek değildi. Aile bağı, dinamiği ben istemedim bitti deyince bitmez.

Evet dünyanın bin türlü hali var, bugün yapmadığımızı yarın yapmak zorunda kalabiliriz. İnsanlar kendilerini nasıl bir yerde görüyor bilmiyorum, bana söz vermişti, ben başta söylemiştim.. Aileye ne kadar gittiği değil bilinmiyor, belki lafı edilmeyecek bir para.
Konu sahibi yaşı küçük, tecrübesiz bir kadın değil ayrıca. Bu yaşına kadar ailesine yardım etmiş adam bir anda bu davranışdan vazgeçecek değildi. Aile bağı, dinamiği ben istemedim bitti deyince bitmez. Öğrenecek çok şeyi bar de
katılıyorum sana kesinlikle.mesela şu anki planım yaşlanınca iyi bir huzurevine yerleşmek eşsiz de kalırsam.ama belki orada kalamayacak kadar da sağlıksız olacağım.ya da çok önemli bir hastalıkla mücadele edeceğim yıllarca.ne zorluklarla yetiştirdiğim evladım ne halin varsa gör ben kendi hayatımı yaşayacağım mı diyecek?bunu vicdanı olan abd li de yapmaz almanı da yapmaz tanzanyalısı da yapmaz.

Hayat bu, ailesinin gerçekten paraya ihtiyacı olsa, başta karıma söz verdim gönderemem mi diyecek? Bunu şart koşmak bencilce ve gerçekçi değil.
Eşin gizli vermesi hoş değil belki ama konu sahibi kesin karşı çıkacağı için söylememiştir adam. Eşte olsa kimse kimsenin hayatında tek başına karar verme yetkisine sahip değil. Bazılarının bunu öğrenmesi gerekiyor.
Gerçekten paraya ihtiyaçlari olsa bu konu sahibine söylenirdi diye düşünüyorum. Ama bazı aileler çocuklarının parasını kendi paraları gibi düşünüp rahat rahat harcıyor. Hatta her ay mutlaka bir miktar göndermek zorunda diye düşünüyor. Benim babamın ailesi böyleydi mesela. Birşey alacakları zaman asla paramız varmı yokmu diye düşünmezlerdi. Bizim oğlumuz var nasıl olsa isteriz gönderir diye her istediklerini alırlardı. Ben teyzemden borç alıp dedeme para yolladigimizi bilirim. Okula gidecek harçlığım olmazdı dedemle babanneme bilet alıp memlekete yollardık gezsinler diye. Bir evin bütçesi olur ve o bütçeye göre yaşanır. Paran yoksa almazsın. Sıkıştıysan borç alır sonra geri ödersin. Öbür türlüsü bana göre düşüncesizlik.

Nefret ediyorum şu aileye para gönderen insanlardan.bekarım, annemle vabam 3000 lira emekli maaşı alıyor.bir kere bile bize para gönder dememişlerdir.ben de göndermem valla.o kadar da duygusal biri değilim valla.kim ne derse desin.ben kazanıyorsam kimseciklere vermem.veren adamla da işim olmaz.onun enayiliği yüzünden sinir stres olamam valla.arkadaşlara gram katılmıyorum.herkes bir yaştan sonra yetişkidir ve anne baba, kardeş, eş bile olsa kendi ekonomisini kendi düşünmelidir.bence böyle.sonuna kadar haklısınız.kardeşime de vermem aileme de vermem.arada sırada hediye alırım.bazen onu bile yapmam.onlar da o şekildedir.hiç de maneviyatsız ve kalpsiz bir aile olduğumuzu da düşünmüyorum.herkes ne yaparsa kendine yapar.birbirne para verip duranları da görüyoruz.değirmenin suyunu kesince nasıl birbirlerine giriyorlar.bizim ailede herkes kendi işine bakmak zorunda olduğu için.bir kere bile alacak verecek kavgası, kırgınlığı olmamıştır.
Ay ben bu yorumu görünce dehşete düştüm. Profili inceledim, sanırım çocuğu olmayacagini bildiği için bu şekilde düşünüyor. Muhtemelen 9 10 bin para kazanıyorsunuz ama bu parayla burada ev hanımlarını asagilamadiginiz mi kalmış, nasıl çocuk yapıyorlar akıl işi değil diye çocuk yapanlara laf atmadiginiz mi kalmış. Ay dehşete düştüm. Allah kalbinize iyilik versin inşallah. Muhtemelen aile ilişkileriniz çok normal değil. Eğer bir gün anne olursanız, siz bütün maaşınızı verseniz bile bırakın dünyaya geldikten sonraki süreci, hamilelikte yaşananlarin bile hakkını veremezsiniz. Üstte birisi çok güzel yazmış, ben tatile giderken annem babam fatura mu hesaplayacak diye. Daha iyi ifade edilemezdi herhalde. Allah evladın da hayırlısını versin. Sizinde umarım kendinizi korumak için geliştirdiğiniz bu kötülük kalkaniniz biraz olsun yıkılır. Hayat sizin yaşadığınız kadar kötü degil.

bence gizli göndermesi evet sorun sıkıntı

ama konu sahibine de sormuştum
evlenmeden önce he he tamam öyle yaparız deyince, oluyor mu yani öyle?
o zaman ne kriminal ne bağımlı ne arıza tiplerle de evlenelim gitsin. evlenince yapmıycam desin olsun bitsin.

ya da eşi göndermem demiş ama ailesi belki istedi
adam da kötü olmak istemiyor?
ha adam he he tamam demiş evlenmişse adam sıkıntı ama bunun böyle olacağını da azcık bilmek gerekirdi sanki...konu sahibi de dünkü çocuk değil yani.
Bana göre evlenmeden önce birşeye tamam densiyse o konuda sonra sorun çıkmamasi gerekir. Söz vermiş sonuçta. İhtiyaç duyduklarında aileme yardım ederim, buna karşı çıkacaksan evlenmeyelim demeliydi en baştan. Şuan konu sahibinin gidip hesap sormaya hakkı var. Adam onlar benim ailem tabiki yardım edeceğim diyemez. Bunu diyemedigi için gizli göndermiş zaten.

Ay ben bu yorumu görünce dehşete düştüm. Profili inceledim, sanırım çocuğu olmayacagini bildiği için bu şekilde düşünüyor. Muhtemelen 9 10 bin para kazanıyorsunuz ama bu parayla burada ev hanımlarını asagilamadiginiz mi kalmış, nasıl çocuk yapıyorlar akıl işi değil diye çocuk yapanlara laf atmadiginiz mi kalmış. Ay dehşete düştüm. Allah kalbinize iyilik versin inşallah. Muhtemelen aile ilişkileriniz çok normal değil. Eğer bir gün anne olursanız, siz bütün maaşınızı verseniz bile bırakın dünyaya geldikten sonraki süreci, hamilelikte yaşananlarin bile hakkını veremezsiniz. Üstte birisi çok güzel yazmış, ben tatile giderken annem babam fatura mu hesaplayacak diye. Daha iyi ifade edilemezdi herhalde. Allah evladın da hayırlısını versin. Sizinde umarım kendinizi korumak için geliştirdiğiniz bu kötülük kalkaniniz biraz olsun yıkılır. Hayat sizin yaşadığınız kadar kötü degil.
yan blok da bir aile var.kadın 42 yaşlarında yıllardır felçli.eşi bakıyor.e adam o kadınla cıvıl cıvıl gezmek için evlendi güzel yemekler yapsın dedi güzel giyinsin dedi çocuklarım olsun onlarla ilgilensin dedi.bu hastalığı hiç düşündü mü hayır.yani yarın ne olacağımız belli değilken böyle üstten üstten konuşan insanlara hayret ediyorum ben.

yan blok da bir aile var.kadın 42 yaşlarında yıllardır felçli.eşi bakıyor.e adam o kadınla cıvıl cıvıl gezmek için evlendi güzel yemekler yapsın dedi güzel giyinsin dedi çocuklarım olsun onlarla ilgilensin dedi.bu hastalığı hiç düşündü mü hayır.yani yarın ne olacağımız belli değilken böyle üstten üstten konuşan insanlara hayret ediyorum ben.
İşte bunlar birazda hani derler ya feleğin çemberinden geçmemiş. Evet kan emici aileler var, hatta asalak evlatlarda var. Fakat normal olan o değil. Eşim benden çok kazanıyor. Babam çok zor duruma düştü ani bı kaza ile iflasa sürüklendi. Şimdi eşim çok kazanıyor diye ben babama destek olmayacak miyim? Ben annemin servis param cikissin diye çeyrek bozdurdugunu bilirim. Babamın yıllarca aynı ayakkabiyi giyip bize aldığını bilirim. Çok şükür onlarda çok iyi durumdaydı ama bir kaza ile çok ciddi zarara uğradı babam. Anı bir şey. herkesin başına gelebilir. Ee ben bu durumda banane canım nasıl derim aklım almıyor. Allah kimseyi kimseye düşürmesin, evladın da hayırlı olanını versin.

İşte bunlar birazda hani derler ya feleğin çemberinden geçmemiş. Evet kan emici aileler var, hatta asalak evlatlarda var. Fakat normal olan o değil. Eşim benden çok kazanıyor. Babam çok zor duruma düştü ani bı kaza ile iflasa sürüklendi. Şimdi eşim çok kazanıyor diye ben babama destek olmayacak miyim? Ben annemin servis param cikissin diye çeyrek bozdurdugunu bilirim. Babamın yıllarca aynı ayakkabiyi giyip bize aldığını bilirim. Çok şükür onlarda çok iyi durumdaydı ama bir kaza ile çok ciddi zarara uğradı babam. Anı bir şey. herkesin başına gelebilir. Ee ben bu durumda banane canım nasıl derim aklım almıyor. Allah kimseyi kimseye düşürmesin, evladın da hayırlı olanını versin.
ana babalık yapmayanlara kan emicilere zaten prim verilmesin.mesela ben bana 1 gün bile babalık yapmayan adama baba bile demem asla bakmam zor duruma düşünce.1 günlük bile anım yok emeği yok çünkü sitede bilenler bilir hep anlatırım.ama emek vermiş ailemize karşı sorumluluklarımız var.ne güzel zamanında onlar size fedakarlıklar yapmışlar hiç birşeyden mahrum olmamanızı sağlamaya çalışmışlar.şimdi de sıra size gelmiş.

Son düzenleme:
Benim babam bebekken babasi vefat etmis, babannem yeniden evlenmis. Dedem zamanına göre zengin biri. Babamin halalari, dedemin malini mülkünü satip babamin üstüne bankaya yatırmışlar. Babama ninesi bakiyor, 18 yasina gelip de paraya dokunma hakki olunca üvey dede basliyor" bi arsa almamiz lazim, bi ev almamiz lazim, ben yetişemiyorum " Babam da, annesi döver kapınin önüne koyar diye, bu imalari hice sayamiyor ve bütün parasini veriyor. 2 dönüm bahce içine 4 daire bir ev yapiliyor. 4 üvey kardesi hala bu evlerde oturuyor şu an. Sorsan evler annelerinin babalarinin.

Babaannem, ne yapmis oldu? Koca pesinde kosacagim diye, bir damla cocugunun parasini yeni kocaya ve ondan olan cocuklara peşkeş cekmis oldu. Insanlar kendilerinden önce, dogurduklari cocuklara karşi mesuller.

Evlenmeden önce edindiğiniz evinizde, birikmiş paranizda, arabanızda ve aylik yüksek kazancinizda da, oglunuz olmasi hasebiyle, cocugunuzun payi var. Lütfen, çocuğunuzun bu payini kimseye yedirmeyin. Eşiniz bana hic iyi niyetli gelmedi.

ana babalık yapmayanlara kan emicilere zaten prim verilmesin.mesela ben bana 1 gün bile babalık yapmayan adama baba bile demem asla bakmam zor duruma düşünce.1 günlük bile anim yok emeği yok çünkü sitede bilenler bilir hep anlatırım.ama emek vermiş ailemize karşı sorumluluklarımız var.ne güzel zamanında onlar size fedakarlıklar yapmışlar hiç birşeyden mahrum olmamanızı sağlamaya çalışmışlar.şimdi de sıra size gelmiş.
Evet haklısınız. İnsan emek görmediği yere elbette sırt çevirir ama emek vermiş sevgi vermiş fedakarlık yapmış insanlara sırt çevirirsem bunu benim ne vicdanım kabul eder ne de dünya görüşüm. Kaldı ki şu cümle bile fail "annem babam 3 binle geçiniyor 1 gün bile para yollamadim" ya vallahi riyakarlik değil ama ben 40 kat yabancı olsa görüyorum mesela keşke diyorum imkanım olsa herkese bir sekilde el atsam ya da yaşam şartını iyileştirebilsem. İnsanlar kendi öz anne babası için nasıl böyle katı olabilir.

Evet haklısınız. İnsan emek görmediği yere elbette sırt çevirir ama emek vermiş sevgi vermiş fedakarlık yapmış insanlara sırt çevirirsem bunu benim ne vicdanım kabul eder ne de dünya görüşüm. Kaldı ki şu cümle bile fail "annem babam 3 binle geçiniyor 1 gün bile para yollamadim" ya vallahi riyakarlik değil ama ben 40 kat yabancı olsa görüyorum mesela keşke diyorum imkanım olsa herkese bir sekilde el atsam ya da yaşam şartını iyileştirebilsem. İnsanlar kendi öz anne babası için nasıl böyle katı olabilir.

Ya işte bu insanlar, bazı şeylerin paylaşmakla arttığını, bereketlendiğini bilmeyen, empati yeteneğinden yoksun, başkalarının mutluluğundan mutlu olmayı beceremeyen insanlar.

Hayatımızda olmadıkları sürece, bize ne. Zaten kendi kendilerine en büyük kötülüğü yapıyorlar. 40lı yaşlarında başlarlar, ben niye bu kdr yalnızım diye.

Bana göre evlenmeden önce birşeye tamam densiyse o konuda sonra sorun çıkmamasi gerekir. Söz vermiş sonuçta. İhtiyaç duyduklarında aileme yardım ederim, buna karşı çıkacaksan evlenmeyelim demeliydi en baştan. Şuan konu sahibinin gidip hesap sormaya hakkı var. Adam onlar benim ailem tabiki yardım edeceğim diyemez. Bunu diyemedigi için gizli göndermiş zaten.
gerçekten ihtiyaçları mı var yoksa lüksleri için mi yolluyor bilmiyoruz şu anda
evet, ben de adamın baştan kabul edip sonra gizli gizli yollamasına ayar oldum, eşim olsaydı o da benden gizli iş yapsaydı ayar olurdum -konu para olmak zorunda değil herhangi başka şey de olabilir.

ama
kadının "annene babana yollamayacaksın" demesi de baştan olacak şey değil ki, gerçekçi olması lazım biraz. dediğim o benim. hayat ya da evlilik benim bildiğim öyle işlemiyor. "hah söz verdi tamam, bundan sonra 49 sene bu kurallarla yaşıyoruz". bu kadar kolay olaydı keşke.

bir de fazla kazanıyorsun diye eşini eziyor tavırdasın demişsiniz da hanımlar
eşine nasıl davranıyor bilemeyiz. fazla kazanıyorum ev benim paramla dönüyor demek de ezmek değil yani.
ve fakat bu toplumda nasıl erkekler büyük oranda ailelerine pra yolluyorsa, yine o erkekler büyük oranda da eşlerinden fazla kazanıyor yani şimdi Allah aşkına az biraz dürüst olun...

şurada anket açsam 100 evli kadından eşinden fazla kazanan belki 15 kişi çıkar
hele hele maaşı eşinin 2-3 katı eden belki 5 kişi çıkar.

eşi fazla fazla kazanıyor olsa ailesinin de gerçekten ihtyacı olsa kadın da ses etmeyecekti belki ama bu toplumda eşinden fazla kazanan hatun ses eder, etmeyen nadir bulunur. yemesin kimse kimseyi.

Evliliğe çok hesapçı baktığınız o kadar belli ki..
Eşiniz tüm maaşı size ve oğlunuza harciyor. Harcamiyor demişsiniz de dolaylı harciyor diyelim. O şöyle oluyor. Eşiniz sizin üzerinizden bir maddi kalemi/ kalemleri alıyor siz de oğlunuza o istediğiniz harcamayı yapabiliyorsunuz. Bu dolaylı da olsa oğlunuza harcama demek. Eşiniz istese bu çocuk benim sorumluluğumda değil neden maaşımdan birazı ona dolaylı gidiyor diyebilir bu mantıkla. Ben eşinizin yerinde olsam bu düşüncelerinizi bilsem sizinle evli kalmam. Velev ki kaldım tüm maaşı eve getirmem. Bir kısmını kendime ayırırım istediğim yere harcarım.
Çocuğunuza spor ayakkabı, kurs, özel ders, gezi, laptop, telefon vs gibi kalemlerde harcamalar yapılıyor. Onların parasına da dolaylı olarak beğenmediğiniz eşiniz katkı veriyor.Öyle ben karşılıyorum ile olmuyor. Ortak hesap varsa eşiniz kendine hiç para ayirmiyorsa oğlunuzun masraflarını da dolaylı karşılıyor demektir. Çok hesap yapan bir insansınız. Nasıl sizden düşük maaşlı biriyle evlendiniz? Tahminen eşinizin ailesinin malı mülkü var. İleride bana dolaylı olarak da oğluma kalır diye evlendiniz aklıma başka bir şey gelmedi, gelmiyor. Çünkü eşinizi hiç sevmiyorsunuz gibi bir hissiyat alıyorum. Tamamen iki maaş iki kat alım gücü diye düşünüp evlendiniz büyük ihtimal. Ondan azıcık para bile batmış. Sizin oğlunuza dolaylı katkı sağlarken iyi değil mi? Adamcağıza üzüldüm keşke düşüncelerinizi bilseydi. Bence eşinizin ailesi sizin hesapçılığınızı çok önceden gördü ondan evlenirken size hiç katkı vermedi, bu konuda bana öyle bir hissiyat geldi.

Son düzenleme:
X