Eşim haberim olmadan para göndermiş

çok pardon ama ben elimizde kalan maaşla istediğimi yapabiliyormuyum ki kendisi kalan maaşını neden dilediği gibi harcasın. mantıken bakıldığında kira fatura yeme içme akla ne geliyorsa 1 maaşla yapılıyorken arabada onun ne hakkı varsa benımde o hakkım var zaten. ben çalışmıyor olsan tüm bunları zaten kendisi yapmayacak mıydı?
Neden bukadar fedakarlık yaptınız?birikmiş parayı araba alması için vermek neden?
Evde sadece siz erkek ve kadın rolünü üstlenmiş aşamada dertsiz tasasız bir hayat sunmuşsunuz?neden?
Seviyorum,seviliyorum diyorsunuz ama ortada gizlenen şeyler var seven adam gizlemez

çok teşekkür ederim ılımlı yaklaşmışsınız.
işte bende tam bu yüzden haklıyken haksız olmamak için susuyorum ve sabrediyorum. doğru giriş yapmam lazım konuya.
Sakinlik kazandırır. Bilemezsiniz neden gönderdğini borçta olabilir geri vermişte olabilirler az para da olabilir siz sorun ama özellikle de gizli saklı olduğu için rahatsızlığınızda dile getirin

Oğlum evet bizimle. ama bunlar en başta konuşulan şeyler.
kendi maaşını araba kredisine yatırıp benim maaşımla ortak geçim yapıyor isek benim maaşımdan gönbdermiş oluyor ailesine. yada kmh hesabından.
Araba o evin arabasıysa gün sonunda maaşınız da ortak araba fa ortak hanımefendi.

Adam sizle evlenince onu dünyaya getiren ana baba ailelikten çıkıyor mu? Size evliliğinizde yardım etmemiş olabilirler etmek zorunda da değiller keza koskoca iki insan kendi başlarına evlenebilirler diye mantıklı bi düşünce tarzına sahip olabilirler. Bu kadar net bir sınır çizip ültimatom vermeniz bana çok itici geldi. Adam da kızacaksınız diye el altından yürütmüş.

Merhaba hanımlar
5 ay önce ikinci evliliğimi yaptım. 15 yaşında bir oğlum var eşimle gayet iyi anlaşıyorlar.
eşimin ailesini de genel olarak severim. arar hal hatır sorarlar keza bende öyle. eşimle de gayet iyiyiz.

fakat şöyle bir sıkıntım var.
biz evlenirken eşimin ailesi eşime bir kuruş yardımda bulunmadılar ve biz evlenmeden evvel eşim ailesinin tüm ihtiyaçlarını gideren bir adamdı.
evlendikten sonra da aileme yardım ederim gibi bir konuşması olmuştu ozamanlar. bende bunu demesinin üstüne müsaade etmediğimi, razı olmadığımı, evlendikten sonra aile olacağımızı ve böyle bir şey olması durumunda kesemi ayıracağımı kısa ve net şekilde kendisine söylemiştim.
çalışan ve eşimden daha iyi kazanan bir kadınım. bunu da belirteyim.
bu arada araba aldık. eşimin maaşı olduğu gibi araba kredisine gidiyor. benim maaşımla da aylık geçimimizi sağlıyoruz.

geçenlerde telefonu elimdeydi birşeye bakıyordum. kendiside yanımdaydı. whp yazışmalarında eniştesi ile olan yazışmasına şahit oldum.
eylül ayında eniştesi ibanını göndermiş. eşim hesabına gönderdim enişte demiş. enşte de tamam ben parayı çeker babana veririm demiş.
ekim sonlarında da tekrar para göndermiş. ama meblağlar nedir bilgim yok.

kendimi resmen aptal bir enayi gibi hissettim.

kayınpeder de çalışan bir adam. ve bildiğim kadarıyla borçları falan da yok.

bir kaç gündür içim okadar huzursuz ki bu konudan dolayı.
eşime sormak istiyorum. fakat konuyu nasıl açayım bilemiyorum. ciddi ciddi konuşup keseleri ayırıyoruz demek istiyorum. ki konu açılsa çok rahat ifade eder söylerim de.

ihtiyaç olabilir. aciliyet gerektiren bir durum olabilir. ama eşinden gizli yapmak nedir yaa !!!
çok mu zor babama para göndericem demek. en azından bir danışabilirdi diye düşünüyorum.

kafam Allah bullak inanınki. sağlıklı düşünmek istiyorum. düşüncelerinize ihtiyacım var hanımlar :KK43:
Nefret ediyorum şu aileye para gönderen insanlardan.bekarım, annemle vabam 3000 lira emekli maaşı alıyor.bir kere bile bize para gönder dememişlerdir.ben de göndermem valla.o kadar da duygusal biri değilim valla.kim ne derse desin.ben kazanıyorsam kimseciklere vermem.veren adamla da işim olmaz.onun enayiliği yüzünden sinir stres olamam valla.arkadaşlara gram katılmıyorum.herkes bir yaştan sonra yetişkidir ve anne baba, kardeş, eş bile olsa kendi ekonomisini kendi düşünmelidir.bence böyle.sonuna kadar haklısınız.kardeşime de vermem aileme de vermem.arada sırada hediye alırım.bazen onu bile yapmam.onlar da o şekildedir.hiç de maneviyatsız ve kalpsiz bir aile olduğumuzu da düşünmüyorum.herkes ne yaparsa kendine yapar.birbirne para verip duranları da görüyoruz.değirmenin suyunu kesince nasıl birbirlerine giriyorlar.bizim ailede herkes kendi işine bakmak zorunda olduğu için.bir kere bile alacak verecek kavgası, kırgınlığı olmamıştır.

nasılda okumadan etmeden yargılamış ahkam kesmişsiniz.
kimse kimseye babalık yapmıyor hanımefendi.
maddi manevi tüm herşeyi bana ait oğlumun.
kimseden babalık dilenmedik. kimse de zorunda değil zaten. emin olun çok çok farkındayız bunun.
evli kalıp kalamamak değil mesele. ortak bir hayat paylaşılıyorsa herşey ortak olmalı dimi
Herkes burda ahkam kesiyor bi siz doğrusunuz peki neden konu açtınız o zaman

Nefret ediyorum şu aileye para gönderen insanlardan.bekarım, annemle vabam 3000 lira emekli maaşı alıyor.bir kere bile bize para gönder dememişlerdir.ben de göndermem valla.o kadar da duygusal biri değilim valla.kim ne derse desin.ben kazanıyorsam kimseciklere vermem.veren adamla da işim olmaz.onun enayiliği yüzünden sinir stres olamam valla.arkadaşlara gram katılmıyorum.herkes bir yaştan sonra yetişkidir ve anne baba, kardeş, eş bile olsa kendi ekonomisini kendi düşünmelidir.bence böyle.sonuna kadar haklısınız.kardeşime de vermem aileme de vermem.arada sırada hediye alırım.bazen onu bile yapmam.onlar da o şekildedir.hiç de maneviyatsız ve kalpsiz bir aile olduğumuzu da düşünmüyorum.herkes ne yaparsa kendine yapar.birbirne para verip duranları da görüyoruz.değirmenin suyunu kesince nasıl birbirlerine giriyorlar.bizim ailede herkes kendi işine bakmak zorunda olduğu için.bir kere bile alacak verecek kavgası, kırgınlığı olmamıştır.
Sen göndermezsin tabi şaşırmayız 3bin lira maaş aliyorlar gül gibi geçiniyorlardır işte Allah hayırli evlat versin herkese

Ayrıca araç için bir miktar birikmiş param vardı onu da kullandık. yani ben daha fazla fedakarlık yaptım
ve ayrıca benim evimde yaşıyoruz. yani evlenirken pek eşya vs.. birşey alınmadı. ama buna rağmen ailesi
1 kuruş bile yardımda bulunmadıkları gıbı hadi beni geçin evlatlarına ilk evliliği olmasına rağmen takı dahi takmadılar.
buna rağmen evet ailesine sahip çıksın elbette ama gizli saklı iş yapması ne derece doğru ?
Bunları dile getirecekseniz, gözünüzde büyüyecekse evlenmeseydiniz.
Resmen imkanlarınızla eşinize ayar vermeye kalkmışssınız. Sürekli, geliri zorlayıcı para vermek doğru olmasa da burada kesinlikle veremezsin noktası doğru değil.
Esinizim maaşıyla araba kredisi ödendiği içim geri karışamaz masrafları siz karşılıyorsunuz. Sanki eşiniz acta karnını doyuruyorsunuz gibi kibirli tavırlar.

kendi maaşını araba kredisine yatırıp benim maaşımla ortak geçim yapıyor isek benim maaşımdan gönbdermiş oluyor ailesine. yada kmh hesabından.
O zaman araba eşinizin mi? Hayır ikinizin. Demek ki paranın gönderildiği maaş da ikinizin ve eşiniz de kendi payından göndermiş. Başta nasıl konuştunuz anlaştınız vs ayrı ama çok da yanlış konuşmuşsunuz. Evet düzenli para vermesin tamam ama acil durumlarda da destek olmak istiyorsa eşiniz olmasında sakınca yok. Sizin oğlunuza da bakmaya mecbur değil eşiniz ama eşimin kanından deyip sevmişse siz de en azından açıl durumlarda yardımcı olmasına ses etmemeliydiniz. Keselere kafayı öyle takmışsınız ki çok bencilce kararlar alıyorsunuz. Bu kadar para peşinde olmamak lazım evliliğinize yazık

Haklısın canim.hayat toz pembe değil.kim daha çok kazanıyorsa söz hakkı da onundur.
Sen göndermezsin tabi şaşırmayız 3bin lira maaş aliyorlar gül gibi geçiniyorlardır işte Allah hayırli evlat versin herkese
Ben mi dünyaya gelmeyi seçtim.anne baba evlada bakmak zorundadır ama evlat ana, babaya bakmak zorunda değildir.bireyselliği seven bir aileyiz.durum bu.ne isteriz ne istetiriz.bir süre sonra insanın başına bela oluyor bence.kimseye güvenerek yaşamasın kimse.herkes ayağını yorganına göre uzatsın.kimsenin huzurunu para isteyerek bozmayız, insanoğlu ne kadar olgin olursa olsun.çok da severek vermez yani.ne gerek var.geçen bir arkadaş araba kredisine ortakçı olmasını iatedi kardeşinden, adam ayaküstı 40 tane bahane bulmaya çalıştı, strese girdi.bir dahaki telefonda büyük ihtimal üffleye püfleye korka korka açacak kardeşinin telefonlarını.buna ne hakkımız var yani.herkes kanatsız melek değil ki.bu konular suistimale çok müsait.bizim yaptığımız bence bu yüzden daha doğru.en yakınımfan bile borç istemem.yoksa yoktur.kimseyi benim için strese, zor duruma sokamam.

şu hayatta neden yapayalnız ve mutsuz olduğunu şimdi daha iyi anladımm.ne ekersen onu biçersin ferhans.3000 lira maaşla annem babam nasıl geçiniyor diye üzüleceğine verdiği cevaba bak tee allahımm.

Ayrıca araç için bir miktar birikmiş param vardı onu da kullandık. yani ben daha fazla fedakarlık yaptım
ve ayrıca benim evimde yaşıyoruz. yani evlenirken pek eşya vs.. birşey alınmadı. ama buna rağmen ailesi
1 kuruş bile yardımda bulunmadıkları gıbı hadi beni geçin evlatlarına ilk evliliği olmasına rağmen takı dahi takmadılar.
buna rağmen evet ailesine sahip çıksın elbette ama gizli saklı iş yapması ne derece doğru ?
aşağıladığın beğenmediğin adamla neden evlendin peki?en çok bunu merak ediyorum.neden evlendin?

Buradaki arkadaşlara verdiğiniz yanıtlardan dolayı, eşinizle de agresif bir biçimde konuştuğunuz kanısına vardım. Önce bir sakinleşin. Sürelilik olmadığı sürece ailesine yardım edebilir bence. Ki maaşın çoğu arabaya gidiyor demişsiniz, kendine ayırdığını da varsayarsak ailesine en fazla ne kadar yollayabilir ki zaten. Sizden sır saklansın istemiyorsanız, çok darlamayacaksınız insanları.

Yorumunuza hiç şaşırmadım. Biz sizi de görüyoruz. Kötü kalpli bir insanım diye konunuz var neticede. İnsanın kendini bilmesi güzel bir meziyet. Aileniz de sizin gibiymiş madem neden böyle bir insan olduğunuz anlaşıldı

Hanımefendi siz bu evliliği çok yurutemezsiniz. Benim evim arabaya katkı yapmıştim evi ben gecindiruyorum o benden az maaş alıyor. E o zaman evdeki giderlerin yüzde 66 siz ve çocuğunuzun farkında mısınız ? Sizin düz matematik hesabı bu şekilde şaşar . Herhalde adamı alırım ip bağlarım kukla gibi oynatirim diyerek evlendiniz. Belki bir ihtiyaclari var yolladı adam. Emir erinizmiş gibi davranmayın bence

Hanımefendi siz bu evliliği çok yurutemezsiniz. Benim evim arabaya katkı yapmıştim evi ben gecindiruyorum o benden az maaş alıyor. E o zaman evdeki giderlerin yüzde 66 siz ve çocuğunuzun farkında mısınız ? Sizin düz matematik hesabı bu şekilde şaşar . Herhalde adamı alırım ip bağlarım kukla gibi oynatirim diyerek evlendiniz. Belki bir ihtiyaclari var yolladı adam. Emir erinizmiş gibi davranmayın bence
bu aralar açılan 2. konu bu .diğer üye de dr du eşi kendinin yarısını kazanıyor diye adama yapmadığı kalmamıştı.valla erkeklere de üzülür olduk ya sonunda.

bu aralar açılan 2. konu bu .diğer üye de dr du eşi kendinin yarısını kazanıyor diye adama yapmadığı kalmamıştı.valla erkeklere de üzülür olduk ya sonunda.
Ay ya birde tamam kimse ailesine kedini kullandirmasin da hiç mi ihtiyaç olmayacak birbirine ya . Benim annem babamın ihtiyaci varsa eşimden korkumdan gizli yolluyorsam napayım öyle evliligu . Parası varmış onun maaşı azmis madem öyle zengin biriyle evlenseymis.

Haklısın canim.hayat toz pembe değil.kim daha çok kazanıyorsa söz hakkı da onundur.
Ben mi dünyaya gelmeyi seçtim.anne baba evlada bakmak zorundadır ama evlat ana, babaya bakmak zorunda değildir.bireyselliği seven bir aileyiz.durum bu.ne isteriz ne istetiriz.bir süre sonra insanın başına bela oluyor bence.kimseye güvenerek yaşamasın kimse.herkes ayağını yorganına göre uzatsın.kimsenin huzurunu para isteyerek bozmayız, insanoğlu ne kadar olgin olursa olsun.çok da severek vermez yani.ne gerek var.geçen bir arkadaş araba kredisine ortakçı olmasını iatedi kardeşinden, adam ayaküstı 40 tane bahane bulmaya çalıştı, strese girdi.bir dahaki telefonda büyük ihtimal üffleye püfleye korka korka açacak kardeşinin telefonlarını.buna ne hakkımız var yani.herkes kanatsız melek değil ki.bu konular suistimale çok müsait.bizim yaptığımız bence bu yüzden daha doğru.en yakınımfan bile borç istemem.yoksa yoktur.kimseyi benim için strese, zor duruma sokamam.
Tamam.

ne güzel ahkam kesmişsiniz hanımefendi.
evlilikte benim param senin paran hesabı yapsaydım tüm maaşımı giderlere harcamaz kendimi düşünürdüm dimi.
anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.
Yahu adam ortak arabanızı almış.
Sanki tüm parayı ailesine yolluyor, barda pavyonda yiyor sizin maaşınızla da evi geçindiriyor gibi konuşmayın.

X