- 28 Şubat 2008
- 1.121
- 1.229
-
- Konu Sahibi bircocukannesi
eşim oğluma maddi bir destek sağlamıyor hanımefendiOkuduğumu anlayacak kapasitem var siz yazdığınızdan bi habersiniz bence ayrıca sizin 15 yaşındaki çocuğunuza adam biye bakıyor ayda ne kadar masraf yapıyor ama ailesine para göndermeye gelince wooowww
bir gün bunları yaşayacak olursanız eğer bana belki hak verirsiniz emiAllahım sen böyle insanlardan koru resmen kalem kalem not almış gibi
Ayrıca araç için bir miktar birikmiş param vardı onu da kullandık. yani ben daha fazla fedakarlık yaptım
ve ayrıca benim evimde yaşıyoruz. yani evlenirken pek eşya vs.. birşey alınmadı. ama buna rağmen ailesi
1 kuruş bile yardımda bulunmadıkları gıbı hadi beni geçin evlatlarına ilk evliliği olmasına rağmen takı dahi takmadılar.
buna rağmen evet ailesine sahip çıksın elbette ama gizli saklı iş yapması ne derece doğru ?
Ayrıca araç için bir miktar birikmiş param vardı onu da kullandık. yani ben daha fazla fedakarlık yaptım
ve ayrıca benim evimde yaşıyoruz. yani evlenirken pek eşya vs.. birşey alınmadı. ama buna rağmen ailesi
1 kuruş bile yardımda bulunmadıkları gıbı hadi beni geçin evlatlarına ilk evliliği olmasına rağmen takı dahi takmadılar.
buna rağmen evet ailesine sahip çıksın elbette ama gizli saklı iş yapması ne derece doğru ?
gizli saklı iş yapması bence de uygun değilAyrıca araç için bir miktar birikmiş param vardı onu da kullandık. yani ben daha fazla fedakarlık yaptım
eşim oğluma maddi bir destek sağlamıyor hanımefendi
çocuk benim çocuğum ve maddi manevi tüm herşeyi bana ait. istemem de zaten.
asla küçük görmüyorum söz konusu bile olamaz.Fedakarlıkları mı yarıştıracaksınız? Başına kakacaksanız yapmasaydınız keşke. Araba alıyorsunuz tabi ki birikmiş paranızı kullanacaksınız, eşiniz de şimdi bütün kazandığını oraya yatırıyor. Fedakarlık bunun neresinde?
İlk evliliğini yapan toy bir pembe gelin olsaydınız bir nebze anlardım ama boyunca çocuğun olan belli bir yaşa gelmiş bir kadının hala aileler şunu yapmadı bunu yapmadı muhabbeti yapmasını anlamıyorum. Evlenecek olan sizsiniz aileler eşya ev yardımı yapmak zorunda değiller. Kendinizi geçtiniz madem evladına takılmayan takıyı bırakın evladı düşünsün.
En baştan çok keskin konuşmuşsunuz bu yüzden gizlemiştir. Gizlemesi yanlış ama söylediğiniz de yanlış bence eğer evden kısmıyorsa, sizi zor durumda bırakmıyorsa elbette ailesine yardım edebilmeli. Eşinizle de nasıl konuşacaksınız, ben senin telefonunu karıştırdım eniştenle olan mesajlaşmanı okudum diyebilecek misiniz?
Bence siz eşinizi küçük görüyorsunuz. Hep eşinizin sizden aşağıda olduğunu vurguluyorsunz. Keşke ekonomik anlamda kendinizden yukarıda bir insanla evlenseydiniz o zaman bu sorunlar yaşanmazdı. Bütün bunların temelinde bu düşünceniz yatıyor
Ben eşimin annesine kardeşine kisacası ailesine aldığı verdiği paralarla ilgilenmiyorum. Para muhabbetini hiç sevmem kimseyede yaptırmam hele paramla ezmek aman Allahbir gün bunları yaşayacak olursanız eğer bana belki hak verirsiniz emi
Bu mantikla cok evli kalmazsiniz siz. Esiniz babalik yapiyir mecbur degilken. Oglunuzun birsurü gideri vardır. Bencil dusünmeyi bir kenara birakın .Oğlum evet bizimle. ama bunlar en başta konuşulan şeyler.
kendi maaşını araba kredisine yatırıp benim maaşımla ortak geçim yapıyor isek benim maaşımdan gönbdermiş oluyor ailesine. yada kmh hesabından.
eşimi seviyorum ve eşimin sevgisinden de asla şüphem yok.Evliliktir bu iki kişinin de birbirine hakkı geçer bunu böyle kalem kalem hesaplayamazsınız
Gün gelir bunlar önünüze gelir, düşmez kalkmaz bir Allah demişler
O zaman çok üzülürsünüz
Bu kadar ayrı gayrı hesap yapacaksanız evlenmemek daha iyiymiş sizin için
Bende evlendiğimde eşimden çok kazanıyordum, evim vardı, eşyam vardı, maddi açıdan her yönden ondan fazlaydım, üstelik iki de çocuğu vardı, ailesinin de bir kuruş desteği olmadı. Asla hesap yapmam bu konularda, şimdi ben eşime senin çocuklarına param geçiyor diyebilir miyim olmaz , hayat arkadaşlığına, samimiyete, sevgiye yakışmaz. Belli ki bu konularda keskin kurallarınız var ve eşiniz çekiniyor sizden, ben olsam asıl bana söyleyememesine üzülürdüm, konuyu bir de böyle değerlendirin. O az kattı ben çok kattım olunca aile olunmuyor daha kötü zararlar çıkıyor ortaya. Hayat değişiyor sürekli bak on yıl olacak neredeyse şimdi de o benim iki katım kadar kazanıyor, gelecek neler gösterir belli olmaz, kırıp dökmeyin
nasılda okumadan etmeden yargılamış ahkam kesmişsiniz.Bu mantikla cok evli kalmazsiniz siz. Esiniz babalik yapiyir mecbur degilken. Oglunuzun birsurü gideri vardır. Bencil dusünmeyi bir kenara birakın .
eşimi seviyorum ve eşimin sevgisinden de asla şüphem yok.
yıkıcı kırıp döken bir insan değilim. ama dediğim gibi şeffaf olalım diyen kendisi iken tepki bile verecek olsam gizlememeliydi diye düşünüyorum. ah bir de anlaşılabilseydim.
Yoo öyle olmuyor araba kredisine ortak olun o zaman o da kalan parasıyla istediğini yapar. Sizin para eve harcanıyorsa onun parası da araba kredisine gidiyor. Arabaya siz hiç binmeyin o zaman bu mantıkla.Oğlum evet bizimle. ama bunlar en başta konuşulan şeyler.
kendi maaşını araba kredisine yatırıp benim maaşımla ortak geçim yapıyor isek benim maaşımdan gönbdermiş oluyor ailesine. yada kmh hesabından.
çok pardon ama ben elimizde kalan maaşla istediğimi yapabiliyormuyum ki kendisi kalan maaşını neden dilediği gibi harcasın. mantıken bakıldığında kira fatura yeme içme akla ne geliyorsa 1 maaşla yapılıyorken arabada onun ne hakkı varsa benımde o hakkım var zaten. ben çalışmıyor olsan tüm bunları zaten kendisi yapmayacak mıydı?Yoo öyle olmuyor araba kredisine ortak olun o zaman o da kalan parasıyla istediğini yapar. Sizin para eve harcanıyorsa onun parası da araba kredisine gidiyor. Arabaya siz hiç binmeyin o zaman bu mantıkla.
E ne diyorsunuz?Herkese atar yapmışsınız madem öyle açık açık söyleyin kocanıza ve göreceğiniz tepkiye de hazır olun. Burada sizin de haksız taraflarınız söylenmiş ama siz bir adım geri atayım demiyorsunuz.Ayrıca araç için bir miktar birikmiş param vardı onu da kullandık. yani ben daha fazla fedakarlık yaptım
İyi işte bunları kocanıza söyleyin. Evlilikte bu kadar hesap kitap çok çirkin. Size normal gelen bana gelmiyor gelmek zorunda da değil.çok pardon ama ben elimizde kalan maaşla istediğimi yapabiliyormuyum ki kendisi kalan maaşını neden dilediği gibi harcasın. mantıken bakıldığında kira fatura yeme içme akla ne geliyorsa 1 maaşla yapılıyorken arabada onun ne hakkı varsa benımde o hakkım var zaten. ben çalışmıyor olsan tüm bunları zaten kendisi yapmayacak mıydı?
asla küçük görmüyorum söz konusu bile olamaz.
ama kazancımızdan elimizde hiç bir şey kalımıyorsa olmayanı gönderme çabası nedir?
pembe gelin olmadığım ve birşeyleri acısıyla tecrübe ettiğim için zaten bugün bunun muhasebesini yapıyorum hanımefendi.
ahkam kesmek ne kadar da kolay dimi...