Eşim cimri mi tutumlu mu?

Benimde eşim çok savurgan her gün hem evde yeriz hem dışarıdan söyler bu yüzden evimiz barkımız yok.
Kira vermiyorsun aç değilsin açıkta değilsin akşamları liste yap şu alınacak bu alınacak sabah işe giderken eline tutuştur akşam gelirken al de alsın. Git kendi adına ihtiyacın olanı taksitle al ona akşam söyle madem o kadar uzatıyor.
Bence cimri değil tutumlu. Çünkü cimri denilen insanlar, kıyafet almayan, saatin pili bitmesin diye pili çıkartan, fatura gelecek diye buzdolabını açmana bile kızan kişilerdir.
Bence herkesin derdi bu olsa. Evden işe işten eve arkadaş ortamı yok her yere seninle gider oh miss. Bence kavga edip adamın huyunu değiştirme mumla ararsın sonra bu halini.
Hem hep senin istediğin olacak ve ya hemen olacak diye Bi şey yok canım. O ev erkeğin parası ile dönüyor ve onların da söz hakkı var bazı şeylere.. Alacağım demiş tamam bekle.. Alır..
Çok önemli Bi şey olmasa gerek ki çeyizine almamışsın. Ya da evlenirken eşine aldırmamışsın. Demek ki olmazsa olmaz bir şey değil.. Üstelik tek eksiğim o demişsin. Demek ki başka her şeyin var ne kadar güzel. Sabret ve şükret canımm
Haklısın şükrediyorum bir evim var eşimin tek kötü huyu bu ama bu da beni fazlasıyla bunalttı. Düşünsene canın birşey çekiyo eşim hemen onun parasına bakıp 10 saat düşünüyorsa bende ister istemez kırılıyorum. Benden kıymetli mi artık birşey isteyemez oldum. Nerdeyse ailemden para isteyip harcama yapıcam o derece ondan ne para ne de birşey isteyesim gelmiyor.

Haklısın şükrediyorum bir evim var eşimin tek kötü huyu bu ama bu da beni fazlasıyla bunalttı. Düşünsene canın birşey çekiyo eşim hemen onun parasına bakıp 10 saat düşünüyorsa bende ister istemez kırılıyorum. Benden kıymetli mi artık birşey isteyemez oldum. Nerdeyse ailemden para isteyip harcama yapıcam o derece ondan ne para ne de birşey isteyesim gelmiyor.
AA ben de ilk zamanlar öyleydim yani tam öyle değil de benzer bir durumdu. Annemden alıyordum para. Sonra annemden şu kadar para aldım borcun var yani eve gelmeden bırak diyordum.. Onu da deneyebilirsin. Birde bende senin gibi gezmeye yemeye içmeye verilen paraya hiç acımam..

İyi de canım sende ihtiyacım var alacaklarım var deyip para alacaksın alışverişi de gidip tek yapacaksın.. Yani ben böyle gördüm annem babamdan.. Benim eşim de öyle değildir ama al dediğimi alır genelde.. Erkekle alışverişe gidilmez ki zaten..
Biz alışverişi genel de birlikte yaparız. Birlikte çıkarız alacağımız ne varsa alırız. Ha eve para bırakır hiç bir zaman da paranın hesabını sormaz bana. Çıksam tek başıma gider alırım. Ama o poşetleri tek başıma taşıma sıkıntı olacağı için birlikte çıkıyoruz.

Bol bol eşya alınarak eşyaya hizmet ediliyor bu yaşam tarzında. Çok yazık.

Bendede tam tersi oldu zamanla. Minimalist yaşamaya çalışıyorum ve artık dışarda kahve içmek vs. bana cok saçma geliyor.
Almanyada kahve fazla pahali değil ama iki kişi çıkınca bir filter kahveye 7 Euro gidiyor. Bayat kokmuş oluyor genelde. Bende aylardir termosumla evden götürüyorum. Eskiden her sabah to go aliyordum... artik biraktim. O parayla gidip tam altin altim :)

Biz alışverişi genel de birlikte yaparız. Birlikte çıkarız alacağımız ne varsa alırız. Ha eve para bırakır hiç bir zaman da paranın hesabını sormaz bana. Çıksam tek başıma gider alırım. Ama o poşetleri tek başıma taşıma sıkıntı olacağı için birlikte çıkıyoruz.
Valla böyle düşüne düşüne alışveriş yapmaktansa tek başıma taşımayı tercih ederim canm.. Ya da parça parça alırsın...

Yeni evli bir cift hic disarda yemek yemez mi ya ? H.sonlari disari ciktiginizda da mi yemiyorsunuz ? Ne bileyim bir tatlidir,pizzadir,donerdir?

Eşiniz cimri evet, ama benim eşim de çok savurgandır mesela. Ve eşim gibi bir adamla ev filan almak imkansıza yakın, parası yokken kredi çeker, çocuklar tabi ki senede bir tatil yapacak der. Parası olsa güzel evet, ama olmayan parayı harcaması beni çok yıpratıyor. Borçtan kurtulamıyoruz bir türlü. Herşeyin fazlası zarar işte. Cimriliğin de, savurganligin da. Siz en azından kendi paranızı kazanıp yersiniz, bir çözümünuz var. Ben kazansam da eşimin arkasını toplamaya gidiyor para. Tamam kendine birşey alırken 2 kez düşünür, genelde çocukları için harcar parayi. Ama ayağını yorganına gore uzatmamasi da ayri bir dert.
Haklısınız herkesin derdi bir başka, sizin de allah yardımcınız olsun

Cimrinin önünde gideni bence. ihtiyacınız olmayan bir şeyi istiyorsanız bile sizi mutlu etmek için alabilir birkaç seferliğine karşıdaki. İhtiyacınız olan şeyler için de para yoksa bile en kötü bir iki mağazadan fiyat alıp uygun seçimi yapsa anlarım da düşünüp düşünüp vageçiyor diyorsunuz parası da olmasına rağmen bu yaptığı bariz cimrilik. yokluk görmüş olabilir ama yaptığı da varlık içinde yokluk yaşatmak oluyor bildiğin.

Bendede tam tersi oldu zamanla. Minimalist yaşamaya çalışıyorum ve artık dışarda kahve içmek vs. bana cok saçma geliyor.
Almanyada kahve fazla pahali değil ama iki kişi çıkınca bir filter kahveye 7 Euro gidiyor. Bayat kokmuş oluyor genelde. Bende aylardir termosumla evden götürüyorum. Eskiden her sabah to go aliyordum... artik biraktim. O parayla gidip tam altin altim :)

Cimriliğe adım adım ileriliyorum diyorsunuz yani. :) Şaka! :)

Minimalist yaşam tarzını benimsemek elbette güzel ama hayatı da güzel yaşamak lazım. Bir yaz akşamı sahilde hafif bir esintintinin eşliğinde bir fincan kahvenin vereceği huzuru değişmem bir şeye. :)

Bana normal gelmedi bu durum ya.Teklif edin bakalim bu h.sonu mesela.Canim cok pizza cekti disarda yiyelim mi deyin.Ne tepki veriyor.Boyle icinize pisarak olmaz.
Söyledim söylemez olur muyum hiç dışarı çıkmıştık dedim şimdi eve gidip kim yemek yapacak dışarda yiyelim gerek yok falan dedi ben de suratımı astım tamam yiyelim dedi bende istemiyorum dedim eve gelip makarna yaptım diyo ki ev yemeği mis gibi bunun yerini tutar mı sonra tekrar dışarı çıkınca yine teklif ettim yine gerek görmedi kendisi bende artık yüzsüz değilim içimden gelmiyor birine zorla birşey yaptırmak

Cimrinin önünde gideni bence. ihtiyacınız olmayan bir şeyi istiyorsanız bile sizi mutlu etmek için alabilir birkaç seferliğine karşıdaki. İhtiyacınız olan şeyler için de para yoksa bile en kötü bir iki mağazadan fiyat alıp uygun seçimi yapsa anlarım da düşünüp düşünüp vageçiyor diyorsunuz parası da olmasına rağmen bu yaptığı bariz cimrilik. yokluk görmüş olabilir ama yaptığı da varlık içinde yokluk yaşatmak oluyor bildiğin.
Kesinlikle öyle ve bu bir huy bunun çaresi de yok malesef :KK43:

İki bin lira mutfak masası mi? Adam düğünü de kendi yapmış esyalari da kendi almış daha ne isteyecektiniz merak ettim. Evet eşiniz tutumlu baya pek de cimri gelmedi. Yani lazım olan şeylerde ucuza kaçmıyor. Belki de kendi kazandığı para olmasa daha rahat harcardi.

Söyledim söylemez olur muyum hiç dışarı çıkmıştık dedim şimdi eve gidip kim yemek yapacak dışarda yiyelim gerek yok falan dedi ben de suratımı astım tamam yiyelim dedi bende istemiyorum dedim eve gelip makarna yaptım diyo ki ev yemeği mis gibi bunun yerini tutar mı sonra tekrar dışarı çıkınca yine teklif ettim yine gerek görmedi kendisi bende artık yüzsüz değilim içimden gelmiyor birine zorla birşey yaptırmak

Kendi yemiyorsa bile insan karisinin cani cekti diye oturur yer ya.Uzuldum adiniza.Esiniz cimri otesi bir adam.Cekin konusun.Bunlarin hepsini.Biraz gururu olan birinin alacagi kaliteli urunden ziyade karisinin ufacik bir istegini yerine getirmesinin daha onemli olacagini bilmeli.

İki bin lira mutfak masası mi? Adam düğünü de kendi yapmış esyalari da kendi almış daha ne isteyecektiniz merak ettim. Evet eşiniz tutumlu baya pek de cimri gelmedi. Yani lazım olan şeylerde ucuza kaçmıyor. Belki de kendi kazandığı para olmasa daha rahat harcardi.
Mutfağım geniş ve hep ofiyat aralığın da mutfak masaları hadi tamam parası fazla geldi desin ya da alıcam demesin zaten ben alıp almamasında değilim küçük hesaplar yapıp beni bunaltıyor

Ayy hayat geçmez bu adamla. Dışarıda yemeğe takılan insan tatile falan hiç gitmez bence. Hayır adam o kadar çalışıyor dışarıda yemek yiyip, keyif yapamayacaksa anlamı ne yani? Tutumlu falan değil aşırı cimri.

X