Eşim cimri mi tutumlu mu?

eşim maaş kartımı almaz tabiki de ama evliyiz sonuçta evimizin parası ortaktır.senin paran benim param hem sıkıntı yaratır hem de zırvalıktır.eşiniz zamanında yokluk çektiği için paranın değerini fazlasıyla biliyor ve cimri değil tutumlu.adam yarınını düşünüyor, sonuçta bütün maddiyat onun omuzlarında.he o kadar rahatsızsanız tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali sessizce trip atmaktansa alın karşınıza böyleyken böyle diye konuşun.

Maaş kartını şu nedenle sordum: Acaba bu tutumlu adam maaş kartını alıp eşini harçlığa bağlama gibi bir tavır sergileyebilir mi?

Ayrıca, yarınını düşünüyor da arada dışarıda yenmeyecekse ne anladım o hayattan ben? Bu kadar abartmanın lüzumu var mı? Sadece bu adam gibiler mi yarınını düşünüyor?

Çalışınca geliriniz olacak ama dilediğiniz gibi harcama yapma konusunda özgür olabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Dışarıda bile yemeyen bir adam sizin de geliriniz olunca alışkanlıklarını değiştirebilecek mi? Değiştirmediği takdirde birikim yapmaktan öteye gitmeyecek gibi görünüyor çalışıyor olmanız.
Çalışmayıp boyun bükmek mi bence çalışmak daha iyi olacak bu aşamada.

evde oturmak insanları ne yazık ki bunalıma sürüklüyor :KK43:çalışın hem de düşünmeye vaktiniz kalmaz kafanız rahat olur inşallah gönlünüzce olur her şey:KK54: bu arada eşiniz tutumlu olmayı fazlaca abartmış faturalara kafayı takan bile var. ama değişmez böyle kabul edip mutlu olmaya çalışın

Maaş kartını şu nedenle sordum: Acaba bu tutumlu adam maaş kartını alıp eşini harçlığa bağlama gibi bir tavır sergileyebilir mi?

Ayrıca, yarınını düşünüyor da arada dışarıda yenmeyecekse ne anladım o hayattan ben? Bu kadar abartmanın lüzumu var mı? Sadece bu adam gibiler mi yarınını düşünüyor?
Ben kendi kazandığım parayla harçlığa bağlanacak biri değilim. Ki kendisi bile öyle değil. Maaş kartımı ona vermem. Kendi harcayacağım kısmını alıp gerisi kendi hesabımda durur. İhtiyaç oldukça kullanırım.

evde oturmak insanları ne yazık ki bunalıma sürüklüyor :KK43:çalışın hem de düşünmeye vaktiniz kalmaz kafanız rahat olur inşallah gönlünüzce olur her şey:KK54: bu arada eşiniz tutumlu olmayı fazlaca abartmış faturalara kafayı takan bile var. ama değişmez böyle kabul edip mutlu olmaya çalışın
Aynen insan daha çok kafasına takıyor. Ama bu artık benim için büyük bir sorun ve nasıl çözümleneceğini bilemiyorum. İnsanlar değişemiyor maalesef :KK43:

Bence eşin cimri. Var yemez.
Benim nişanlım tutumludur- minimalist takilir.gereksiz cok nadir birşey alır. Bende minimalist olmaya çalışıyorum ama yeme icme, gezme, tatil konusunda hic düşünmeden harcariz.
Aynen varyemez kesinlikle.Hatta kv yüzünden bu kişilik de olduğunu düşünüyorum. Kv aşırı cimri. Bana nişanlıyken 1 altın bile takmadı. Bütün altın vs harcamayı eşim yaptı.

Sevgili kk üyeleri hepinize merhaba. Benim bir sıkıntım var kimseyle paylaşamadığı için sizlere anlatmak istedim. Benim sorunum eşimin sürekli para hesabı yapması. Ben artık o kadar bunaldım ki market alışverişine bile çıkmak istemiyorum. Örnek veriyorum bir kutu zeytin bile alacaksak 3 saat düşünüyor öyle alıyoruz. Artık markete dahi onunla çıkmak istemiyorum. En başa dönersek şöyle anlatayım. Eşimin hiç bir kötü alışkanlığı yok işimden evine evinden işine gider. Sosyal çevre arkadaş ortamı vs hiçbirşey yok. Birşey yapacaksak birlikte yapıyoruz. Eşim zamanında maddi olarak çok zorluk çekmiş. Parasını savuran biri değil. Her zaman düşünerek harcama yapar. Her borcun altına öyle rahatlıkla girmez. Bunlar benim de hoşuma giden şeyler. Sonuçta sorumluluk sahibi biri. Ama bazen bunu çok abartıyor. Dediğim gibi mutfak alışverişi yaptığımız da birşeyi alırken 3 kere düşünüyor. Bunlar da beni geriyor ister istemez. Eşim 28 yaşında ve bu yaşında kendi çabasıyla ev aldı. Borçsuz harçsız. Ev eşyalarımızın çoğunu o aldı. Düğününü kendisi yaptı. Şuan hiç borcumuz yok. Ve yeni evliyiz. Evlendiğimiz günden beri 1 kere dışarda yemek yedik. O da benim ısrarım yüzünden oldu. Eşim dışarda yiyeceğimize evde yeriz diyor. Bende arada değişiklik yapalım diyorum. Her zaman evde yemek yapmak bir noktada beni de sıkıyor. Benim canımın çektiği şeyleri bile artık isteyemez oldum sanki gözüne geliyor gibi. Bende kendi kendime karar verdim. Artık hiçbirşey istemiycem. Yani sırf bu tavırları yüzünden kendim çalışıp maddi olarak Özgür olmak , eşime bağlı olmak istemiyorum. Şuan çalışma imkanım yok krizden dolayı yaza doğru ancak çalışabilirim. Eşim cimri mi tutumlu mu hala anlayamadım. Mesela şunları da açıklayayım konuya hakim olmanız için; biz nişanlıyken eşim bana fotoğraf Makinesi almıştı baya pahalı bir üründü, beyaz eşyalar olsun mobilya takımı olsun hepsi kendi zevkim ve kaliteli ürünlerden aldı, hiç o zamanlar cimrilik yaptığına şahit olmadım. Şimdi bazılarınız diyebilir büyütüyorsun falan diye. Ama insan eşinden birşey isterken çekinir mi artık o duruma geldim. Hatta en son bu konuda yaşadığım sıkıntıyı da anlatayım belki daha yardımcı olur; evimize x bir ihtiyacımız vardı. Evim de tek eksiğim oydu. Onu da taksitlerden sonra alırız dedik. Eşimin de benim de beğendiğim bir model vardı 1.900 tl . Ben zaten uzun zamandır söyleniyordum alalım diye o zamanlar küçük taksit borcumuz vardı bitince alıcaz demişti. Neyse geçen çıkalım bakalım dedi borcumuz falan da bitmişti. Kendisi teklif etti gidip almayı ben uzun zamandır bu konuyla ilgili konuşmuyordum. Gittik fiyat aldık ben rengini modelini herşeyi ayarladım. Sonra eşim biz biraz daha düşünelim de öyle gelelim dedi. Ben sinir küpüne döndüm. Zaten 3 keredir gittik en sonda böyle yapınca eve gelene kadar hiç konuşmadım. Eve gelince de sinirden ağladım. Bana almıycaz dese tamam anlarım ama oraya kadar götürüyor biraz daha düşünelim diyor. Yani birşey alınacaksa alınır bu kadar düşünmeye ne gerek var. Hani bir çocuğa oyuncak alıcam diyip gidip almamak gibi birşey oldu. Birikim paramız da var. Peşin de alabilir. Paramız olmasa zaten alalım demem. Zaten nişanlılık dönemi olsun eşime gerçekten gereksiz masraflardan hep kaçındım. Gereksiz bir harcama yaptırmadım. Ne ailem ne de ben. Bu konuda çok anlayışlı davrandık. Eşim dün bana tamam alıcam dedi biraz anlayış göster dedi. Bu ne demek. Ben zaten istekleri yüksek olan biri değilim. Masrafım bile çok azdır. Sizce bu durumda benim tavrım nasıl olmalı. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Bence cimri değil ama biraz fazla tutumlu.

Bizim borcumuz var, yarı hissesine sahip olduğum içinde oturduğumuz baba mirası bir evimiz var, bir arabamız var ama her hafta dışarda yemek ve hemen hemen her ay iki gün kaçamak yapmak için ayırdığımız bir bütçemiz var. Dışına çıkmayız, eksik de kalmayız.

Ama 1900 liralık bir ürün alacaksak aciliyeti yoksa ben onu üç ay araştırırım. Kampanya takip ederim, internete bakarım en uygununu alırım. Bir yakınımla bire bir aynı ütüyü aldık yakın zamanda onun 1200 lira verdiği ütüye ben 450 lira verdim mesela. Aynı marka aynı model aynı garanti neredeyse üç kat fiyat farkı. Araştırmak, düşünmek iyidir.

Dışarıda çıkıp bir kahve içmeyecek, yemek yiyemeceksek, imkanlara göre tatil yapmayacaksak daha da kötüsü aldığımız zeytin için 3 saat düşüneceksek niye para kazanıyoruz ki ne için yaşıyoruz yani.

Bende fazla eşya, kıyafet alan bir insan değilim ama yemeğe, gezmeye görmeye imkân dahilinde para harcarım gözüm hiç görmez o paraları.

Eşiniz zor bir hayat yaşadığı için bu kadar cimri olabilir ama sizin için hayat cok zor olur bu şekilde. Bence çalışın,kendi paranızı rahat rahat harcayın yoksa evin içinde ruhunuz daraldikça daralır.

Son düzenleme:
Aynen insan daha çok kafasına takıyor. Ama bu artık benim için büyük bir sorun ve nasıl çözümleneceğini bilemiyorum. İnsanlar değişemiyor maalesef :KK43:
çözebileceğin bir durum yok maalesef herkes dört dörtlük olamıyor onu o şekilde kabul etmeye çalış. çalışırsan kafanı dağıtırsın oh misss

Ben kararsiz kaldim
Evde sorumlulugu varmiydi?
Evli olmak evi dusunmek ve 1 cop almak yeni bir sey. Buna alismasi zaman alabilir ama cozulebilirde. Brz cabayi hakediyor. Can sıkıcı ama dusunmemeye calisin

Ben kendi kazandığım parayla harçlığa bağlanacak biri değilim. Ki kendisi bile öyle değil. Maaş kartımı ona vermem. Kendi harcayacağım kısmını alıp gerisi kendi hesabımda durur. İhtiyaç oldukça kullanırım.

Kendim bu konuda daha baskın karakter olsam çözüme ulaşır mı bilmiyorum. Bir şeyi de 10 kere söylemek istemiyorum. Bir kere söylenir. Bir kere yapılır.

Umarım düşündüğünüz gibi olur her şey ama insanları ve alışkanlıklarını değiştirmek kolay değil.

Benimde eşim çok savurgan her gün hem evde yeriz hem dışarıdan söyler bu yüzden evimiz barkımız yok.
Kira vermiyorsun aç değilsin açıkta değilsin akşamları liste yap şu alınacak bu alınacak sabah işe giderken eline tutuştur akşam gelirken al de alsın. Git kendi adına ihtiyacın olanı taksitle al ona akşam söyle madem o kadar uzatıyor.
Bence cimri değil tutumlu. Çünkü cimri denilen insanlar, kıyafet almayan, saatin pili bitmesin diye pili çıkartan, fatura gelecek diye buzdolabını açmana bile kızan kişilerdir.
Bence herkesin derdi bu olsa. Evden işe işten eve arkadaş ortamı yok her yere seninle gider oh miss. Bence kavga edip adamın huyunu değiştirme mumla ararsın sonra bu halini.
Hem hep senin istediğin olacak ve ya hemen olacak diye Bi şey yok canım. O ev erkeğin parası ile dönüyor ve onların da söz hakkı var bazı şeylere.. Alacağım demiş tamam bekle.. Alır..
Çok önemli Bi şey olmasa gerek ki çeyizine almamışsın. Ya da evlenirken eşine aldırmamışsın. Demek ki olmazsa olmaz bir şey değil.. Üstelik tek eksiğim o demişsin. Demek ki başka her şeyin var ne kadar güzel. Sabret ve şükret canımm

Aynen varyemez kesinlikle.Hatta kv yüzünden bu kişilik de olduğunu düşünüyorum. Kv aşırı cimri. Bana nişanlıyken 1 altın bile takmadı. Bütün altın vs harcamayı eşim yaptı.

Olmasa zaten sende kirilmazdin ama var yemezlik insani gercekden yoruyor.
Ama bu bakip bakip almama huyu benim nisanlimdada var. Mesela dün eve saksi cicek almak icin yola döküldük. Toprağı aldi ama saksiya gelince onlarida diğer hafta aliriz diyor :/ gelde boğma. Yani ekicem o çiçekleri... nereye ekim saksi olmadan. Biryandan hakli burda saksılar vs. Cok pahali üç saksiya 170 verdi ama o anda gözümle dövmeseydim kesin 3-5 kere gider bakardi ayni saksiya...bende pesinde kuyruk tabi

Bence cimri değil ama biraz fazla tutumlu.

Bizim borcumuz var, yarı hissesine sahip olduğum içinde oturduğumuz baba mirası bir evimiz var, bir arabamız var ama her hafta dışarda yemek ve hemen hemen her ay iki gün kaçamak yapmak için ayırdığımız bir bütçemiz var. Dışına çıkmayız, eksik de kalmayız.

Ama 1900 liralık bir ürün alacaksak aciliyeti yoksa ben onu üç ay araştırırım. Kampanya takip ederim, internete bakarım en uygununu alırım. Bir yakınımla bire bir aynı ütüyü aldık yakın zamanda onun 1200 lira verdiği ütüye ben 450 lira verdim mesela. Aynı marka aynı model aynı garanti neredeyse üç kat fiyat farkı. Araştırmak, düşünmek iyidir.
Bazen gün geliyor ki yediğimiz şeyler de bile araştırma yapıyor yani bu kadarı bana fazla geliyor. Tamam indirimleri bende takip ediyorum. Mesela atıyorum eşim için birşey gerekli olarak görmüyorsa o alınmaz. Ama belki benim için gerekli gördüğüm bişeydir. Yani bu konulardan çok bunaldım artık.

Eşiniz cimri evet, ama benim eşim de çok savurgandır mesela. Ve eşim gibi bir adamla ev filan almak imkansıza yakın, parası yokken kredi çeker, çocuklar tabi ki senede bir tatil yapacak der. Parası olsa güzel evet, ama olmayan parayı harcaması beni çok yıpratıyor. Borçtan kurtulamıyoruz bir türlü. Herşeyin fazlası zarar işte. Cimriliğin de, savurganligin da. Siz en azından kendi paranızı kazanıp yersiniz, bir çözümünuz var. Ben kazansam da eşimin arkasını toplamaya gidiyor para. Tamam kendine birşey alırken 2 kez düşünür, genelde çocukları için harcar parayi. Ama ayağını yorganına gore uzatmamasi da ayri bir dert.

Dışarıda çıkıp bir kahve içmeyecek, yemek yiyemeceksek, imkanlara göre tatil yapacaksak daha da kötüsü aldığımız zeytin için 3 saat düşüneceksek niye para kazanıyoruz ki ne için yaşıyoruz yani.

Bende fazla eşya, kıyafet alan bir insan değilim ama yemeğe, gezmeye görmeye imkân dahilinde para harcarım gözüm hiç görmez o paraları.

Eşiniz zor bir hayat yaşadığı için bu kadar cimri olabilir ama sizin için hayat cok zor olur bu şekilde. Bence çalışın,kendi paranızı rahat rahat harcayın yoksa evin içinde ruhunuz daraldikça daralır.

Bol bol eşya alınarak eşyaya hizmet ediliyor bu yaşam tarzında. Çok yazık.

Bazen gün geliyor ki yediğimiz şeyler de bile araştırma yapıyor yani bu kadarı bana fazla geliyor. Tamam indirimleri bende takip ediyorum. Mesela atıyorum eşim için birşey gerekli olarak görmüyorsa o alınmaz. Ama belki benim için gerekli gördüğüm bişeydir. Yani bu konulardan çok bunaldım artık.
İyi de canım sende ihtiyacım var alacaklarım var deyip para alacaksın alışverişi de gidip tek yapacaksın.. Yani ben böyle gördüm annem babamdan.. Benim eşim de öyle değildir ama al dediğimi alır genelde.. Erkekle alışverişe gidilmez ki zaten..

X