Eşim boşanmak istiyorum dedi

Öyle dedim bende keşke hiç evlenmeseydin ablanla yaşasaydın dedim yaşarım dedi
boşanın yaşasın ablasıyla madem o kadar düşünüyor ablasını. ablada uyanık 50 bine karşılık araba istiyor insan kardeşine yapar mı böyle bir şey ayıp

aa konularimiz cok benziyor. dun aksam da esimle tartisma konumuz sizin konuya yakindi. biz evlenirken esimin abisi esime 17 bin borc vermis. evlendikten sonra esim de benden habersiz 60 bin kredi cekip 20 bin ini o abisine kalan paralari da diger abisi ile babasina vermis. diyor ki abim evlenirken abime yardim edicem diyor. dedim ne yardimi??? biz dedim kredi cekip odemedik mi borcunj? yok diyor. bu kocalarin abi abla sevgisini anlayamiyorum ya. acaba bizler calismasak neye guvenip de araba alacaklar veya para verecekler.

Bu olaydan önce bile eşine danismadan millete para dağıtan bir adam olması boşanma sebebi olmalıydı. Elinizi ondan önce tutup kagitlari çıkarın karşısına. Bakalım kim kimi bosuyor

Annem hertürlü arkamda onu bugün arayıp bu kadar detaylı olmasa da bahsettim ve önceki boşanma muhabbetlerini falan hiç bilmiyor hala daha cuma günü gel biraz anlasın neyin ne olduğunu dedi bende gitmeyi düşünüyorum açıkçası ama çıktığım yere dönmeyi de düşünmüyorum çünkü çocuk oyuncağı haline getirdi yeni işe girmiştim onu nasıl bırakıcam bir anda bu kafamı kurcalıyor bu akşam eve gidince neler olacak onu da kestiremiyorum büyük ihtimalle hiç bir şey konuşmadan uyuyacağız eski olaylarımız da öyle olmuştu gitmeye kalktığım da ise sinir krizi geçirir gibi davranıp ağlamıştı büyük ihtimal cuma günü öyle bir sahne yaşayabiliriz

Yemin ederim evlenmeden her hafta yanıma gelirdi 3-4 gün kalırdı ne bi kez annesini ne de ablasını arardı iyi misiniz diye evlendik evleneli herkes kıymete bindi ben anlamıyorum bu erkekleri o zaman hiç evlenmeseydiniz biz de sizi çekmek zorunda kalmasaydık

benim esimin de benle evlenmeden once babasiyla arasi genelde kotuymus. sirf babasindan uzaklasmak icin hakkariye tayin istemis. (kendisi en bati denilebilecek sehirde iken) tayini cikmamis tabi. sonra ailesinin yanindan ayrilip bekar evine cikmis. esimin hangi arkadasiyla tanissak babasiyla arasinin nasil oldugunu soruyor. arkadaslarinin esleri anlatti bana esimin babasiyla olan durumlarini. evlendikten sonra masallah aralarindan su sizmiyor. babasina kredi cekip verdi. neymis babasi evlenirken ogluna harcama yapmis da. sanki baskasinin evladi. ama aralari cok da iyi. babasina asla laf soyletmez cok kiymetlidir. gecen arkadasiyla konusmalarini dinledim balkonda konusuyordu. babasindan bahsetti elestirdi, babasindan bahsederken "adam" diye bahsediyor sanki sevmedigi bir arkadasindan bahseder gibi.. benim duydugumu fark edip hemen kapatti konuyu. benim yanimda babasi cok degerli. ozellikle kiymete bindirdiklerini dusunuyorum ya valla. gorumcem de esime diyor ki "ya neden gelmiyorsun bana, cik cik gel ablana" diyor. sanki ben yokum orda. bekarken hic alakalari bile yokmus. anlamsiz bir sekilde kiymete biniyor ailenin her bir uyesi.

Yani borcu ne zaman aldığınıza göre değişir.Dolar kurunu düşünmek lazım.Kadın o dönem size vermeyip dolar alsa değer kazanırdı.Kimse kimseye TL borç vermiyor artık.Bu kadar fark konmaz tabi ama, atıyorum 3 yıl önceki 50 bin artık o 50 bin değil:)

Kardeşine borç verirken Kur farkı vs düşünüyorduysa altın, döviz üzerinden verseydi tefeci mi bu günden güne üstüne faiz koysun. Parayı 10 yıl sonrada ödemeyecek bu insanlar.
Abla 40 yaşında bekar olabilir kendi arkadaşlarıyla gitsin tatiline vs olgunluk olsa onlar yeni evli benim ne işim olur tek başıma onlarla der kendi istemez.
Bende görümceyim, bende bekarım kardeşim fikirlerime önem verir bana danışır. Teke tek oldugumuzda ablacım eşinin yanında yapma yanlış anlar hiç gerek yok birbirinizden fikir almayı karar vermeyi öğreneceksiniz zamanla dedim. Hep beraberkende eşin ne diyo ona sor derim. Tabi yine yılların alışkanlığı bişey olduğunda sorar fikrim bu ama eşinin fikrini al derim.
brnim yüzümden tartışsalar evlerinde huzursuzluk olsa üzülürüm o yüzden bi çizgiyi bilmek lazım. O benim kardeşim ama artık onun bir ailesi bir eşi var. Niye bu kadar zorlaştırır en yakınınızdaki insan hayatınızı anlamıyorum gerçekten

Yarın giderken tekrar ağlama krizine girerse o zaman eşinize diyin ki "ben burada kendimi güvende hissetmiyorum, her sinirlendiğinde bana git diyorsun, o zaman tapuya gidip evin yarısını bana devredeceksin zaten benim altınlarimla alındı" bakalım ne yapacak

eğer öyle bir kardeş bulabilirsem kendime hemen 50 bin tl vereceğim, hemde hemen. nakit. kısa sürede başka türlü bu kadar katlayamam çünkü paramı. altın alsam düştü, dolar yapsam düştü. en kesini kardeşmiş. çok kızıyorum aileme tek çocuk olduğum için geçen konunuzda da demiştim bu kadar aile bağları kuvvetliyse, ablası tefeci gibi (kaldı ki tefeci bile bu kadar faiz koymuyordur) iki katından fazla para eden araba istemeyi nasıl akıl ediyor hayret bir şey. ya da eşiniz ablasıyla arasının çok iyi olduğunu sanıyor ama ablası eşinizi yolmanın peşinde. gerçekten iki ucu moklu değnek. madem boşanalım ablamla yaşarım vs diye konuşuyorsa açın davanızı, aileniz de arkanızdaymış zaten. bu kadar hır güre değmez, evlilik böyle bir şey değil

Konu sahibi cok üzüldüm halinize. Resmen uc kisilik evlilik . Eşiniz onun velisi mi, görümceniz çocuğunuz mu? Az ayril be ablacığım
Nefes alalim.

Para mevzusu zaten akillara zarar. Allah korusun yarabbim cumlemizi. Siz de feraha çıkarsınız insallah.

Baya uyanıkmıs bu abla yalnız. Kardeşini taniyor tabi 3 katını alırım demiş. Durumunuz nedir bilmiyorum ama iyi dahi olsa böyle bir sey kabul edilemez.
Eşiniz sizi aile olarak kabullenmedi hala ablasi önceligi. Önce siz karar verin bence bu adami dönüştürebilir misiniz yoksa çekecek misinjz yada tek bir seçenek kaliyor yolları ayırmak

Vay bee ne kardeşler varmış

Sil gitsin. Bu saatten sonra fayda gelmez o adam dan sana

Bunca boşanma imasi size değer vermediği ablasını sizden önde tutmasi gerekcelerine dayanarak çoktan gitmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. O bosanalim dediği an def etse idiniz evden keske. Hala anlayamamis beyimiz sizinle kendi ailesini kurdugunu.

Bu derece abla bağımlısı bir adam bir anda eşini evini ve önceliklerini öğrenemez sanırım isiniz zor, canınız cok yanacak gibi görünüyor.

Konu sahibi var mı bir gelişme?
Eşim sinirlendiği an gözünün bişeyi görmediğini asla boşanmak istemediğini söylese bile sanırım boşanacağız çünkü hazmedemiyorum ailemle paylaştım babam gelsin hiç durmasın demiş anneme nasıl yapacağız bilmem ama ben huzurlu bir şekilde uyanamıyorsam bir sorun var demektir kendi içimde aşamıyorum bazı şeyleri daha biz yeni evliyiz bana yaptığı açıklama ben çok sinirli bi insanım ablam da delidir ne konuştuğunu bilmez sen bizi hoş gör demeye getiriyor ama ben çocuk değilim kimseye göre şekillenemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…