Eşim boşanmak istiyorum dedi

Kendini dıslanmiş gibi hissetmek, evlensen de dış kapinin mandali gibi gorulmek, evlendigin adamin aile oldugunu bir turlu anlamamasi, kök ailesinin bir turlu ciftleri yalniz birakmamasi, bunlari dile getirdiginde sorunlu problemli tip senmissin gibi davranilmasi, evlilik yurusun diye zamanla careyi susmakta bulmak zorunda kalman...
Devam etseniz de hep dis kapinin dis mandali gibi gorecekler sizi. Herseyi goren boyle tipteki insanlarin o gozleri, bir sizi gormez nedense...deger goreceginiz gunu gormeyi beklemekle gecirmeyin omrunuzu. Ugrasmaya, anlatmaya degmez... anlamazlar ugrasmayin. Ben bosanirdim. Net.

Tıpkı dediğiniz gibi hissediyorum eşim benim yanımda bile ablasının yanında olduğu kadar neşeli ve enerjik gelmiyor bana nedense ve bana hep diyor ki senin bir kardeşin olsa anlardın kardeşin yok bu yüzden beni anlamıyorsun bu zamana kadar ablasının ona verdiği destekten ötürü araba alma işini vefa borcu olarak görüyor başlarım böyle vefaya onlar benim ailem herşeyi yaparım diyor boşanma muhabbeti yaparken bile alıcam o arabayı demesi beni delirtti zaten hiç bilmiyorum nasıl bir adım atacağım boşanmak için evlenmek nasıl dertli bir süreçse boşanmak bunun 10 katıymış anladım sayesinde

Çocuğunuz yok sanırım, ben olsam boşanırdım. İşiniz gücünüz var, aile yanına dönmek zorunda hissetmeyin kendinizi. Bulunduğunuz şehri seviyorsanız, orada yaşamaya devam edebilirsiniz. Eşiniz de ailesi de aşırı sinir bozucu insanlar. Düzelmez böyleleri, gençliğinizi anlaşılmayı bekleyerek harcamayın. Sinirlendiğinde herkesi alttan alamayız kimse kusura bakmasın, siz nasıl kendinize hakim oluyorsanız, karşıdaki de olmak zorunda. Boşboğazlığın adını "delilik" koymak da yeni moda olmuş.

Bulunduğum şehire sırf eşim için geldim ama buralarda yapamam hiç alışamadım başlangıçta ailemin yanına giderim sonrada çok sevdiğim istanbuluma geri dönerim diye düşünüyorum

Baktı sen geri adım atmıyorsun hemen bizi böyle kabul et demeye getirmiş ama kusura bakmasın her şeyin bir sınırı var.
ben huzurlu bir şekilde uyanamıyorsam bir sorun var demektir
ne kadar güzel yazmışsınız sizde farkındasınız ikisi de düzelmeyecek ve değişmeyecekler.

senin bir kardeşin olsa anlardın kardeşin yok bu yüzden beni anlamıyorsun
kusura bakmasında bir tek onun ablası kardeşi yok. Hepimiz yaşıyoruz ve evlenip evden ayrılan kardeşimize bu şekilde karışmıyoruz çünkü evi ailesi ayrı artık.

Bulunduğum şehire sırf eşim için geldim ama buralarda yapamam hiç alışamadım başlangıçta ailemin yanına giderim sonrada çok sevdiğim istanbuluma geri dönerim diye düşünüyorum
Kadınız, güçlüyüz yeter ki gücümüzün farkında olalım. Neden biz ailelerimizden ayrılıp yuva kurmayı kabullenirken erkekler ailem de ailem diye gezme hakkını kendilerinde bulsunlar ki ? Yapabilirsiniz, eğer gerçekten istediğiniz buysa. Bu zamanlarınız bir daha geri gelmeyecek. Çocuk olursa hele, her şey daha da zorlaşacak. Sizle sorun yaşayınca kaba tabirle kapıyı gösteren bir adamla çok da devam edemezsiniz zaten. Ya o her kapıyı gösterdiğinde "neyse tamam" deyip, içinizde her gün daha da büyüyen yumruyu beslemeye devam edeceksiniz, ya da yara bandı çeker gibi kendi gücünüzü elinize alıp, özgür bir kadın olarak hayatınıza devam edeceksiniz, çok sevdiğiniz İstanbul'da. Seçim sizin, umarım çok mutlu olursunuz ❤

Eğer aile aile diyorsa e kredi çekip siz de kendi anne babanıza araba alıp verin. O da kendi kredisiyle gitsin ablasına alsın. Sizin de akrabalarınız var. Böyle yaparsanız delirirler ama onlara olunca kardeş sevgisi

Sorun sadece araba degil ki, her yasadiginiz surece ablayi da dahil etmesi. Basbasa olmaktam mumkun mertebe kacmasi. Esin kafa olarak buyumemis, evlendiginin idrakina varamamis. Hic varamayacak da. Ne kadar cene yorarsaniz yorun anlamayacak sizi. Bazen bosvermek gerekiyor. Cabaladikca duzelmiyorsa tamamen birakilmasi en dogrusu. " Ben de burdayim beni de gor" diye cabaladikca o sizi hic gormeyecek.
Evet bosanmak zor bir surec ama olmayacak birsey degil. Her ayrilik aci getirir. Dogum bile sancili olur. Amcak bosanmak bir bitis degil, yeni bir baslangic.

eee nerdesiniz şuan eşiniz ile hala ayı evde mi?
eğer öyleyse barışırsınız
gidicem gidicem diyip oturan kimseye kimse inanmaz
gidin demiyorum yanlış anlamayın.. ama yapmayacağınız şeyi de söylemeyin

Annemler bulunduğum yerde olsa eşimin yanında değil orada olurdum ama şuan çalışıyorum ve hiç bilmediğim bir şehirdeyim herşeyin alt yapısını hazırlayıp öyle gitmek benim için daha iyi olacak bu şehirde bir arkadaşım bile yok ki gidip kapısını çalayım

Çocuk yoksa tez elden bir boşanma protokolü hazırlayın, imzalatın gitsin. Böyle olmadıkça da akıllanmaz o eş. Altınların kimin parasıyla alındığının önemi yok onlar sizin. Altın taktık diye ablası herkese göstermesini biliyorsa bir zahmet altın için verilen 50 bini de istemesin. Bence siz boşanmak isteyen taraf olun, belli ki siz evliliği sürdürmek isteyen oldukça karşı taraf bunun kıymetini bilmeyecek ve her kavgada konuyu buna getirecek.

Biliyorsunuzdur ama yine de ekleme yapayım, boşanan memurun 1 sene içinde tayin hakkı var.

Son düzenleme:
Kocanız sizi sevmiyor.Önceliği asla değilsiniz.Ablasının bekar olması vs bahane .Evli de olsa ona o arabayı almak isterdi,hatta tatile de götürmek..Ülkemizde çok var eşiniz gibisinden.Kendi anne,babası,kardeşlerini önceliği yapıp eşini ve çocuklarını ikinci sıraya koyan, hatta bunu açıkça söyleyen..Kocanızı ve düşünce tarzını değiştiremezsiniz.Ya eşinizin ailesini kendi ailenizin bile önüne koymayı öğrenin ki böylece sorun yaşamazsınız ya da yapamam diyorsanız boşanın.Bir de çocuk doğurup onun günahına girmeyin. Çünkü o çocuk da asla ilk sırada olmayacak.

ne iş yapıyorsunuz?
köklü önemli bir iş ise bırakmayın derim

ama öyle böyle o evde kaldıkça yumuşarsınız
yumuşamayın demiyorum ama bir daha aynı üzüntüleri yaşamayın

Tefeciden alsanz dha karlıydnz gerçekten ablaya bak çok evlliğinz ortasına oturmuş anladğm kadaryla ailece tatile gitmek okeyde ablayla tatile gitmek çok mantıksız eşmnde ablası var asla bzmle tatile gelemez koca kadın ne yaparsa yapsn evlilik 3 kişi olmş resmen boşanma konusunu sinirle söylediğni düşünüyorum ama kızmakta çok haklısınız çözüm ancak zamana bırakmak gibi görünüyor

Adınıza üzüldüm böyle bir insanla evlilik fazla sürmez zaten üstelik 50 binlik borca 140 binlik araba istemek nasıl bir kafa yapısı allah aşkına. Eşiniz büyümemiş şimdi olmazsa zaten er geç boşanacaksınız gibime geldi. Size değer vermiyor söylediklerinize bakılırsa.

Konularınızı hatırlıyorum eşinizle tatil konusunu siz açmıştınız ama görümcenizin yanında ve ona da indirim var sende git demiştiniz hiç gerek yokken yani o kendi bunu öne sürmemişti eşinizde tek gidemez beraber gideriz demişti olay büyümüş yani orada tatil olayını açmanızı da anlamadım ayrıca eşiniz salak mı 50 bin için 140 bin verecek ne alaka.. hem daha yeni açtığınız konuda eşiniz alırız bile dememişti keşke borç almasaydınız o zaman

Borç evlenmeden alındı ve 50 bin olarak verilecekti dügünden bir ay sonra , ablası yan çizdi kabul etmedi araba isterim dedi ablası yalnız gitmek istiyordu bana da sormuştu napsam ne etsem diye bilet mevzusu onun üstüne açıldı

Bak adam alttan bile almıyor görüyor musun? Özür dilerim seni kırdım demiyor. Haklısın ben çok sinirliyim ama söz veriyorum değişmek için çaba göstereceğim demiyor. Gerekirse bu durumu yönetmek için dışarıdan yardım alalim, yeter ki sen gitme demiyor. Adam sana resmen ben böyleyim, bizim aile de bu, işine gelirse diyor. Madem annen baban da arkanda seni o evde tutan ne? Sadece iş mı? 1 hafta izin al, git aileni gör, avukata danış altınlar için, ne yapacağını planla. Ama lütfen böyle oturduğun yerde oturmaya devam etme.

Eşiniz sizinle bir aile kurduğunun farkında değil. Ne yaptınız son durum nedir?

Nasılsa gitmiyorsunuz diye surekli boşanma lafını ağzına alır olmuş. Ailenizin yanına bir süreliğine gidebilirsiniz. Eşinizin sizi kaybedeceğini hissetmesi lazım. Evi terk etmeniz mi eşinizin mi evden gitmesini istemeniz daha doğru olur diye avukattan fikir almanız daha doğru olur . Boşanmasanız bile aileniz müdahale ederse ablasının isteklerinin ne kadar absürt olduğunu ve sizin boşanmanızın sebebi olacağı da ortaya çıkmış olur. Boşansanız en azından herkes neyin ne olduğunu bilir. Kaldi ki eşinizin güle oynaya boşanmayı kabul edeceğini sanmıyorum. Bu kadar abla bağımlısı olan eşinden de kolayca ayrılacak güçte değildir. Bırakın aileniz dahil olsun eşiniz birde onlara hesap versin. Bakalım babanıza da ablama 50 bin yerine 140 binlik araba alacağım borcunu da kızınızla birlikte ödeyeceğiz diyecek kadar cesareti var mı? 5 aylık evlilikte bir kadına bu kadar huzursuzluk vermeye kimsenin hakkı yok.

Bu bana üçüncü boşanalım lafı olduğu için artık tamamen kendime olan saygımı korumak için boşanmak istiyorum çünkü o lafı her kullandığında bir daha böyle bir laf geçerse gideceğimi söylemiştim ona beni dinlemedi hala daha diyor ki durumum varsa 300bin liralık ta alırım o benim ablam diyor ben aşıkların arasına girmişim resmen haberim yokmuş anneme anlattım herşeyi o hemen gel bir dk durma diyor bakalım neler olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…