- 3 Temmuz 2021
- 709
- 1.530
- 33
- 31
- Konu Sahibi happiness1
-
İlla ki üstünlüğü olur tabii ama imparatorluğunu ilan edemez, alırım kendi paramla diyemez. İster beğen ister beğenme mutfak masrafıydı deterjan masrafıydı bunları evlerde kadınlar düşünüyorPara ortaktır da o para hep erkekten giriyorsa illa ki bir üstünlüğü oluyor. İster beğenin ister beğenmeyin.
Geçen benim komşum da kayınvalidesine 15 bine bilezik almış kayınvalidemi çok severim hiç acımam her bayramda bir bilezik alırım falan diyemedim iki çoçuğuna bedava bakıcı bulmuşsun bakıcıya iki ayda bir bilezik alacağına kayınvalidene senede iki kere almışsın çok değil kadının emeğinin karşılığı:) Benim kayınvalidede hamileyim bana güvenmeyin ben çocuk bakmam diyo ama komşu kdının bilezikleri ağzında neyse öyle bi yazayım dedim. Ayrıca bütçenize göre pahalı hediyeler eşlerden karşı tarafı çok hoşnut etmez genelde hele birde gizli yapılmış sonradan ortaya çıkmışsa.
Benim de çoçuklarıma baksa bende alırım gönlü olsun daha iyi baksın gözüm arkada kalmasın. Bir ata sözü vardır kaz gelen yerden tavuk esirgenmez.Kayınvalidemin kanepesi eskiydi gecen yıl biyerde beğenmiş gidip ben aldim ,klima,buzdolabı,çamaşır makinesi,buzdolabı,ocak,televizyon hersene 1ürün aldık esimle beraber (bu arada 17 yılı devirdik geçen ay) kredi kartına taksit yaptim peşin fiyatına).Neyi eskiyse neye ihtiyacı varsa artık.Anneme de alıyorum ama annemde mesela ev alırken gönlünden kopmuş 40 bin nakit verdi 2018de.Sıfır araba aldim gecen yıl 50 bin verdi.Kayinvalidemde 15 yıldır cocuklarima bakıyor ben ise giderken gözüm arkada kalmıyor.
Biz alt üst oturuyoruz kayinpeder ekmeğimi alır günlük, pazar ihtiyacım varsa liste veririm kayinvalide kayinpeder alırlar,eğer eczane veya başka bir ihtiyacım varsa kayinpeder alır gelir (en basiti mesela mandal bile alır kayinpederBenim de çoçuklarıma baksa bende alırım gönlü olsun daha iyi baksın gözüm arkada kalmasın. Bir ata sözü vardır kaz gelen yerden tavuk esirgenmez.
O ustunluk sizin toplumsal alginizdan kaynakli. Kadin ev isini yapmasa adam eve tam zamanli bir calisan tutup asgari ucret veya en az ona yakin bir ucret odemek zorunda kalacakti. Yani kadin da evde yan gelip yatmiyor. Bu alginizi degistirmezseniz ve evli misiniz bilmiyorum ama kocaniza yansitirsaniz yarin bir gun calisamaz duruma gelirseniz kocaniz bunu size karsi bilincli ya da bilincsiz kullanir. Evlendikten sonra bence senin paran benim param degil ailemizin parasi vardir. Birinin disarida calisip is gorme edimi karsiligi almis olmasi parayi onun kazandigi anlamina gelmez. Evde birileri ev islerini halledebiliyor ki o adam da cikip disarida calisabiliyor. Bunun bir de cocuklu versiyonu var. Cocugunuzun sorumlulugunu ustlenirken birinin evde cocuga belli bir sure bakmasi esinin disarida ise gitmesi yonunde anlasirlarsa simdi parayi kazanan sirf adam mi olmus oluyor sizce? Toplumsal kaliplari asmanin vakti geldi.Para ortaktır da o para hep erkekten giriyorsa illa ki bir üstünlüğü oluyor. İster beğenin ister beğenmeyin.
Evde birileri işleri hallediyor ki o kişi dışarıda çalışabiliyor mu? Ne alakası var bilmiyorum ama bekarlar da dışarıda çalışıyor. Toplumsal kalıpları aşma vakti geldi deyip ev hanımlığından bahsetmek de ayrı komik. Ev hanımlığı toplumun kabullenmediği bir şey değil zaten. Sizin teorik bakış açılarınızda hayat toz pembe olabilir ama bugün değilse yarın adam çıkıp yüzünüze vurur parayı eve getirenin o olduğunu. Bu devirde para konuşuyor çünkü. Paran varsa ayda bir temizlikçi tutarsın, istediğin yemeği de yersin. Ev işleri cidden o kadar önem teşkil etmiyor.O ustunluk sizin toplumsal alginizdan kaynakli. Kadin ev isini yapmasa adam eve tam zamanli bir calisan tutup asgari ucret veya en az ona yakin bir ucret odemek zorunda kalacakti. Yani kadin da evde yan gelip yatmiyor. Bu alginizi degistirmezseniz ve evli misiniz bilmiyorum ama kocaniza yansitirsaniz yarin bir gun calisamaz duruma gelirseniz kocaniz bunu size karsi bilincli ya da bilincsiz kullanir. Evlendikten sonra bence senin paran benim param degil ailemizin parasi vardir. Birinin disarida calisip is gorme edimi karsiligi almis olmasi parayi onun kazandigi anlamina gelmez. Evde birileri ev islerini halledebiliyor ki o adam da cikip disarida calisabiliyor. Bunun bir de cocuklu versiyonu var. Cocugunuzun sorumlulugunu ustlenirken birinin evde cocuga belli bir sure bakmasi esinin disarida ise gitmesi yonunde anlasirlarsa simdi parayi kazanan sirf adam mi olmus oluyor sizce? Toplumsal kaliplari asmanin vakti geldi.
Para eve girdikten sonra düşünmekte ne var? Para girmezse neyi düşüneceksiniz? Çalışan insan bütçesini ve piyasa şartlarını bilir zaten. 12 bin tl öyle eve haciz getirtecek insanı yıllarca dara sokacak bir meblağ da değil.İlla ki üstünlüğü olur tabii ama imparatorluğunu ilan edemez, alırım kendi paramla diyemez. İster beğen ister beğenme mutfak masrafıydı deterjan masrafıydı bunları evlerde kadınlar düşünüyor
Ben sizi sonuna kadar haklı buluyorum genç kız değil neyine gerekli 12 binlik telefon...onun yerine daha uyguna bir telefon alınır geri kalanlada ya size bir eksiginizi alır yada 2 günlük bir tatil ayarlayabilirdi... kadıninda işine gelmiş tabi beleşe telefon gelmiş niye sesini çıkarsın hoşuna gitmiştir çok bencil bir kayinvalide ve çok saf bir koca var Allah yardımcınız olsun arkadaşımbenim ailem eşya çeyiz vs ne gerekiyorsa yaptı. olabilir o oğluna maddi durumu olmasına rağmen yapmadıysa bizden de bi maddiyat ona gitmemeli. zaten iki emekli maaşı var memurdan fazla geliri kirası vs yok durumu iyi. sorun bu hediyenin gereksiz ve habersiz olması benim için.
Neyse bekara karı boşamak kolayPara eve girdikten sonra düşünmekte ne var? Para girmezse neyi düşüneceksiniz? Çalışan insan bütçesini ve piyasa şartlarını bilir zaten. 12 bin tl öyle eve haciz getirtecek insanı yıllarca dara sokacak bir meblağ da değil.
O ustunluk sizin toplumsal alginizdan kaynakli. Kadin ev isini yapmasa adam eve tam zamanli bir calisan tutup asgari ucret veya en az ona yakin bir ucret odemek zorunda kalacakti. Yani kadin da evde yan gelip yatmiyor. Bu alginizi degistirmezseniz ve evli misiniz bilmiyorum ama kocaniza yansitirsaniz yarin bir gun calisamaz duruma gelirseniz kocaniz bunu size karsi bilincli ya da bilincsiz kullanir. Evlendikten sonra bence senin paran benim param degil ailemizin parasi vardir. Birinin disarida calisip is gorme edimi karsiligi almis olmasi parayi onun kazandigi anlamina gelmez. Evde birileri ev islerini halledebiliyor ki o adam da cikip disarida calisabiliyor. Bunun bir de cocuklu versiyonu var. Cocugunuzun sorumlulugunu ustlenirken birinin evde cocuga belli bir sure bakmasi esinin disarida ise gitmesi yonunde anlasirlarsa simdi parayi kazanan sirf adam mi olmus oluyor sizce? Toplumsal kaliplari asmanin vakti geldi.
Çocuklu çalışan bir kadın olarak burada bir şerh koymak istiyorum. Eşimin yoğun çalıştığı ve benden çok kazandığı bir mesleği var. İki çocuğun okulu, giyim kuşamı, beslenmesi, kursları,evin alışverişi vs vs hepsi ile ben ilgileniyorum. Hizmetçi tutarsın falan diyenler mabadından sallıyor, kimse bir evi o evin hanımı gibi düşünmez. Bir de hizmetçiyi yönlendirmen gerekiyor ki dışarda meslek icra eden için bu bildiğin kafa şişirici… Zaten hangi birini yapacak. Ben bu kadar çalışmasaydım eşim de o kadar çalışamazdı. Ailelerden uzakta iki çocuk büyüten çalışan kadınlar beni anlar.Kadin ev işi yapiyor diye adam disarda calisabiliyor demeniz mesela... Ev işi yapmaktan işe gidemeyen gormedim ben.
Çocuklu çalışan bir kadın olarak burada bir şerh koymak istiyorum. Eşimin yoğun çalıştığı ve benden çok kazandığı bir mesleği var. İki çocuğun okulu, giyim kuşamı, beslenmesi, kursları,evin alışverişi vs vs hepsi ile ben ilgileniyorum. Hizmetçi tutarsın falan diyenler mabadından sallıyor, kimse bir evi o evin hanımı gibi düşünmez. Bir de hizmetçiyi yönlendirmen gerekiyor ki dışarda meslek icra eden için bu bildiğin kafa şişirici… Zaten hangi birini yapacak. Ben bu kadar çalışmasaydım eşim de o kadar çalışamazdı. Ailelerden uzakta iki çocuk büyüten çalışan kadınlar beni anlar.
Sırf gizli yaptığı için artık hiç acımaz hesap kitap düşünmezdimmerhaba hanımlar. Bu anneler gününde ben anneme hediye almadım bu sene. anneme sordum annem gerek yok dedi almadım kaldı normalde hediye alırım ama 300- 500 tl lik hediyeler alırım yani.
Benim hiç haberim olmadan eşim annesine 12.000 tl ye cep telefonu hediyesi almış. Bana hiç söylemedi ben hediye almadı sanıyorum. Rastgele yakaladım aldığını gizli bi alışveriş hesabı açmış ordan almış faturasını gördüm. kaynana da aramızı bozcağını bile bile benim haberim olmadığını bilerek kabul etmiş bi güzel.
Sana söylesem tepki verirdin o yüzden söylemedim alırım annem felan gibi konuştu.
Beni sinir eden durum hem eşinden gizli yapmış olması hem de miktarının fazla bir hediye olması. Bana normal gelmiyor bu eşin arkasından iş çevirip annem vs demesi çok soğudum.
Sizin eşleriniz böyle şeyler yapıyor mu ? bu normal mi sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?