Eşim Bankamatik Değil!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi newlife
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım once gecmıs olur ıns dıyorum.bıde cvp vermek zorunda dıılsın ama bıseyler sormak ıstıyorum samımıyetıne dayanarak.senınde 2.evlılıgınmı esıne asık olarakmı evlendınız.eger ılk evlılıgınızse daha once evlenmıs bırınle evlı olmak çokmu zor.

Ben eski konuyla bu konu arasında bir çelişki göremedim..
Kadın inkar ederde etmezde.. mutlaka bir dengesizlik tabiki beklenir..
Her an itiraf edecek değil... işine geldiği gün evet der gelmediği gün yok öyle bişey der..
Zaten başlı başına şuursuz bir kadın..
O yüzden konuyu açan arkadaşımıza sen böyle yazmıştın
Şimdi böyle demişsin demek çok yersiz....:1closedeyes:

offff
ne zor bur durum
size mi üzülelim eşinize mi
çoçuğa mı
yani o bayan inşallah kısa zamanda insafa gelir
kendi yavrusu için

canım benim ilk evliliğim..24 yaşındayım...eşim 33 yaşında..çok aşık olarak evlendim eşimle..aynı aşk hala devam ediyo..artıyo ama hiç eksilmiyo Allah nazarlardan saklasın..boşanmış çocuklu bi erkekle evlenmek tabi diğerlerine göre daha meşakkatli ve daha mücadele gerektiren bişey..çocuğu yoksa problem olmuyo,,benim gördüğüm bu yani..ama çocuk varsa ilk eşle mutlaka problem yaşanıyor..kimisi çocuğu bile problem yapıyor..bu birazda kişiye bağlı,yani ikinci eşe..benim yapım, bu zorluklara göğüs gerebilicek kadar manevi açıdan güçlüdür..zaten bunları düşünürek evlendim..her ne kadar aşık da olsam mantığımlada bir çok şeyi tartıp ölçtüm evlenirken..helede ilk eş bizimki gibi bi para aşığı ve ahlak yoksunuysa her kadın bu yükü taşıyamayabiliyor..üstelik ne benim ailem nede eşimin ailesinin bize ne maddi nede manevi en ufak bir desteği olmadı hatta hep köstek oldular..bana türlü türlü iftiralar attılar ama hep kendilerine döndü attığı iftiralar..kısaca zor bi seçimdi benimki..ama hayatta o kadar çok zorluklarla karşılatım ki bunlarında üstüsinden geliceğime inanıyorum..24 yıla ,48 yılda kazanılıcak kadar çok acı tecrübeler sığdırdım..boşanmış çocuklu erkeklerle evlenmeyi düşünen bayanlrın çok iyi muhakeme yapmalarını tavsiye ederim..

Son düzenleyen: Moderatör:
canım cok tsk edrım samımıyetle cvplamıssın gonlunun guzellıgı esıne destek olmandan ogluna şefkat gostermenden bellı oluyo.yasında kucukmus bukadar yukun altına gırmıssın hemde ılk evlılıgın olmasına ragmen senı tebrık edıyorum canı gonulden..
aranızda yas farkıda var ustelık herseyı halletmıssın esıne destek olmana bayıldım.harıka bı essın ve boyle gıderse cokta ıı bı anne olcaksın.cok olmazsam tecrubene dayanarak bısey daha sorucam aranızda 9 degıl 17 yas olsaydı mesela nasıl olurdu evlılııgnız.yıne aşkınız bugunku gıbı herzorlugu yenermıydı...
buarada cars gunu tum dualarım senınle hayırlı haberlerını beklıyoruzzŞeniz

canım ben eşimle tanıştığımda nufus kağıdına bakarak tanışmadım..bi ara konuşurken lafı geçti ben 32 yaşındayım dedi..o sırada bana 45 de deseydi aşkım bitmezdi yani..karşındaki erkeğin ruh yaşı,karakteri,samimiyeti,mertliği,fikirleri ilgini çekiyor..yaşını sormuyosun ki ilk merhabada..bazıları için fazla yaş farkı sorun olabilir ama benim yapımda bi bayan için yaş önemlilik sıralamsında ilk 10 a bile girmez..ilerde o yaşlanıcak sen genç kalıcaksın saçmalığı hiç bana göre değildir zaten..belki ben ondan önce yaşlanıcam..belki adam şarap gibi ben beyaz peynir gibiyim..o yıllandıkça güzelleşicek,ben 3 günde kokucam..bilemessin yani..böyle gereksiz ayrıntılar için zor bulunan mutluluğu eliyle itmesin kimse..

Bende arkadaşımızın yaşadıklarını ve buna benzer olayları duyduğum için
Çocuklu ve eski eşi olan biriyle bir evlilik yapmaktan hep kaçmışımdır...
Tamam bende boşandım ama kendimide tanıyorum
Bu konuda sabırlı değilim özverili olamayabilirim..
Buda huzursuzluk ve mutsuzluk yaratır..
New arkadaşımı burdan tebrik ediyorum herkesin harcı değil gercektende
Ne kadar anlayışlı ve sabırlı, mücadeleci çok takdir ettim:içelim:
Ama dediği gibi her kadın bu yükü taşıyamaz
Burdan herkesin çıkarması gerekn bir ders var mutlakaa.s

Velayeti kazanıp eşinin oğlunu yanına almak istiyorsun anladığım kadarıyla, önce özverinden ve temiz kalbinden dolayı seni tebrik ederim, sanırım eski eşe para yedirmektense çocuğu yanınıza almak daha akıllıca olur, sen böyle iyi kalpli oldukça eminim o çocukta seni öz annesinden daha çok sevecektir ve sen iki çocuk annesi olacaksın ne güzel, zaten o kadın akıllı olsaydı kendi doğurduğu çocuğa sahip olurdu, çünkü bir çocuk kolay dünyaya getirilip, büyütülmüyor, sabret kazanan sen olacaksın, sevgiler a.s.

sen nekadar harıka bı ınsansın ya emınım hayatın boyunca hep kazanan sen olucaksın Rabbım huzurunuzu bozmasın yuvanız hep mutlu olsun inş.

ne yüzsüz bi kadın ki eski kocasının parasını harcamaya utanmıyoo hiç benneyaptımki

böle annemi olur hiç kendine harcayacak oğluna gelince git baban versin diyecek inş kazanırsınız mahkemeyi

çok sağolun kızlar..inşallah dediğiniz gibi güzel olur herşey..

canim seni gercekten takdir ediyorum
sen gercekten cok guclu ve cok asil bir bayansin
keske hepimiz senin kadar guclu ve azimli olabilsek
umarim hersey gönlünce olur

güzelim inşallah yüzünüz gülerek ayrılırsınız ordan alkisalkisalkis
ama çocuğun yaşı 10 civarı
birşey sanırım.bir çok şeyi idrak edecek yaşta.eşin bence çocuğa karşı da fazla korumacı ve toleranslı gibime geldi..yani bizde memur çocuğuyuz ama hangimize her ay pantolon ayakkabı alınıyor ki..yani varsa vardır yoksa yoktur...çocuk yok kelimesini bilmeli bence....eşin uygun dille maddi nedenleride söyleyerek bizde kal desin..bazı şeylerle yüzleşşin..o kadar gerçeklerin önünde perde olmayın derim ben..onu abla gibi sahiplenmende çok güzel bence...eşinin işini kolaylaştırır..

canım öncelikle çok teşekkür ediyorum..eşim çocuğuna karşı çok korumacı ,öyle olması da gerek zaten..ama çok toleranslı değil.o dengeyi çok iyi koruyo..çocuk sürekli futbol oynayan,basketbola giden oldukça sosyal bi çocuk..spor ayakkabıları 1 ayda eskiyo..o alın demese de,eşim çocuğun ayağında eskimiş yırtılmış bi ayakkabı görünce götürüp yenisi alıyo..onu alırken kendi babalık duygularıyla yanında bir iki bişey daha alıyo..aynı yerde yaşasalarda neticede babası yok yanında,annesiyle ayrılar..eşim eksik kalmasını istemiyo çocuğun..ve annesinin hergün çocuğu babasına karşı doldurduğunu da göz önüne alırsak,adamın 1 alıcağı varsa iki alıyo..telefonu kapanıyo mesela çocuğun,çocuk babasına söylemiyo,eşim neden aramadın beni bugün diye sorunca çocuk yine kapandı baba faturayı yatırmadı annem ,parası yokmuş!! diyo..e eşim de gidip yatırıyo tabi..örnek verdim bitane..çocuk yeterince yüzleşme yaşıyo annesinin yanında, bundan çok eminim..a.s.

bugün eşime demişki telefonda kadın,siz çocuğa çok pis youn oynuyosunuz,etkilemek için yalandan sevgi gösterileri yapıyosunuz demiş..bu kadar saçma bu kadar cahilce,bu kadar sığ bi düşünce olabilir mi? beni geç hadi..eşim o çocuğun babası yaa..neden yalandan sevgi göstersin,bu nasıl olabilir!!! çocuğu istemese neden bu kadar parçalasın kendini,strese girsin,kafasında yaralar çıksın,saçına ak düşsün..nedennn!! diğer konu;hangi ikinci eş vardırki benim gibi,eşinin ilk evliliğinden olan çocuğunu alabilmesi için bu kadar destek olsun eşine!! normalde velayetin annede kalmasının benim daha işime gelmesi lazım..ama ben öyle biri değilimki..eşimi öyle seviyorum ona öyle değer veriyorum ki,onun canından çok sevdiği ilk göz ağrısı oğlunu nasıl reddedebilirim?? nasıl ona pis oyunlar oynarım ben..öyle yapsam eşim benim hakkımda ne düşünür?? gözündeki değerim altüst olmaz mı? çocuğuyla arasına girsem,çocuğa kötü davransam,eşim bana nasıl güvenebilir?nasıl sevebilir beni böyle..anlamıyorum bu insanları..anlayamıyorum..bende anneyim..ama onun olduğu gibi bi anne değil,gerçek bi anneyim ben..

Vallahi güzelim okudukça duygulandım. Seni öpüyorum. Elleri öpülecek bir annesin.

Toplumumuzda üvey annenin adı bu kadar kötüye çıkmışken siz buna aksi bir kanıtsınız. Maalesef kötü üvey anneler masallara, hikayelere, romanlara hatta filmlere konu oluyor ve yine maalesef üvey annenin zalimliğine, kötülüğüne, taş yüreğine yer veriliyor.
Çevrede böyle bir ön yargı varken işiniz fazlasıyla zor. Çocuğun öz annesi size karşı onu doldurursa çocuğun biliçdışı bazı olumsuz duygularının oluşması ve davranışlarına yansıması olağandır.
Ayrıca erkek çocuklar birde kendi anneleri hayattaysa ne kadar kızgın olsalarda üvey anneye sevdikleri halde zaman zaman tepkiler verir. Hatta annesine haksızlık yaptığığnızı bile düşünebilir, suçlar ve artık sevmemesi gerektiğini düşünebilir.
Birde evde öz bir çocuk daha varsa yaşanacak sıkıntılar fazlalaşmaktadır. Bu çocuklar arasında olduğundan fazla eşler arasında sorun olacaktır. Çocuk kayırma tartışmaları yaşanarak eşler problem yaşamaya başlar.
Bunların yaşanmaması için size önerilerim (Elbette uzman değilim ama bilinçli çocuk eğitimi ile ilgili yaptığım araştırmalar ışığında ve bilmişlik olarak algılamazsanız)
Kesinlikle çocuğun öz annesinin yerini tutamayacağınızın bilincinde olmalısınız. O ne kadar kötü de olsa annesidir vazgeçilemez ve dokunulmazdır.
Çocuktan gelecek her türlü tepkiye hazırlıklı olmalısınız. "sen benim annem değilsin" diye başlayan bi isyan karşısında "evet biliyorum öz annenin yerini tutamam ama elimden geldiğince senin için iyi bir anne ve bir arkadaş olmaya çalışıyorum".
Asla yapmacıklık yapılmamalıdır. Çocuklar yapmacık olan haraketleri hemen farkeder ve güveni sarsılır.
Öz ve üvey çocuklar arasında asla ayrım yapılmaksızın aynı yaklaşım tarzı benimsenmelidir.
son olarak eğer gerçekten çocuğu benimseyerek kazanmaya çalışırsanız er yada geç sizi benimseyecektir.

Çocukla aranızın iyi olmasına rağmen bunları yazma sebebim aynı evde yaşam zor olacaktır.
1. derece bir akrabamla aynen sizin hayatınızda yaşanaları yaşadık.

Tekrar söylemekte fayda görüyorum lütfen bilmişlik tasladığımı düşünmeyin. Amacım sadece yardımcı olmak

dipnotçuk :) Üvey kelimesini kullanmak istemezdim ama başka kelime bulamadım özür dilerim.
Sevgiler.

ırem&Özge cim nezaketin ve ilgin için çok teşekkür ediyorum..yazdıkların çok doğru ve yaşanan gerçekler..ama ben asla ona üvey annelik yapmayı düşünmüyorum ben onun Çiğdem ablasıyım..eşimde bende bunu defalrca söyledik anlattık kendisine..üstelik ne kadar kötü de olsa o annesi..bizim için kötü,onun için dünyanın en güzel annesi tabikide..bunu biliyoruz..ancak onun göremediği,tarafsız olarak yorumlayamayacağı bazı gerçeklerde var..sokaklar yanlış örneklerin gölgesinde büyümüş,sorunlu,terbiye yoksunu,asi gençlerle dolu..onlara dönüp baktığımızda yazık bunları yetiştirne,herkes anne baba olamıyor işte diye yakınıyoruz..gerçekten çok ama çok kötü bir anne modeli..bunu eşimin eski eşi diye söylemiyorum kesinlike..komşum olsaydı yine aynı şeyi dşünürdüm.yapım gereği asla yapmacık davranamam..eve geldiğinde normal hayatımda,davranışlarımda ufacık bir sapma bile olmuyor..onu gerçkten çok seviyorum..eşim zaten çocuklarını birbirinden ayırmıyo..o dengeyi çok güzel koruyor..o çocuğun bana sen benim annem değilsin diyeceği bir ortamda olmıycağının garantisini verebilirim..beni suçlamasına gelince..çocuk aklıyla suçlayabilir tabi..ben etkilenmem bu tavrından eminim..sabrım herkesin takdirini kazanmıştır bugüne kadar..kendisi kardeşini çok seviyor..annesine rağmen bi yolunu bulup gelip onunla oynuyor,eğleniyor..sırf onun için geliyor evimize zaten..beni çok sevdiğinden değil :)) eşim için her zorluğa razıyım ben..çünkü o benim yüzümden çok sıkıntılar yaşadı..daha doğrusu benim ailem yüzünden ama birgün bile bana "off ya sen olmasan tanımazdım ben senin ailenden kimseyi" demedi..herşeyin hayırlısı olsun

Canımcım umarım herşey istediğiniz gibi olur. Söylemek isterim ilk mesajımı sen bunları yapıyorsun yada yapacaksın diye yazmadım tatlım. Sadece yaşanması olası ve genelde yaşanan durumlar.
Dediğim gibi seni çok iyi anlıyorum. Aynen cidden kelimesi kelimesine aynen böyle bir olay yaşandı ailemizde. Ama maalesef bizde sonu kötü bitti. ılk kuzenim üvey kardeşine hayran, ikinci yengem de ilk kuzenime hayrandı. Annesinde kalıyordu o da. Sonra ilgisiz anne, üvey baba sebebiyle velayetini aldı dyaım kızının. Ama birlikte yaşamaya başladıktan kısa zaman sonra başladı sorunlar.
Maalesef herşey her zaman planladığımız gibi gitmiyor. Umarım sizde böle olmaz canım.
Öpüorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…