Eşim araba kullanmaktan kaçıyor...

Bende eşiniz gibiyiz 2004 yılından beri ehliyetim var ilk ehliyet aldığım Zamanlarda şehir dışına bile gitmişliğim var ama sebepsiz içime bir korku düştü yıllardır direksiyon başına geçmişliğim yok sizin eşinize yaptığınız baskıyı eşim bana yapıyor ya acil bişi olursa ne yapacaksın diyor Allah korusun 112'yi ararım diyorum içimden gram araba kullanmak gelmiyor birde 2 yaşında bebeğim var eşimin iş yerine gezmeye gitmek için iki otobüs değiştirmem gerekiyor eşim çok kızıyor eziyet çekiyorsun diyor araba kullanmaktansa bebeğimle iki otobüs değiştirip bir saatimin yollarda geçmesini tercih ediyorum

Evde sürekli neden kullanmıyorsun diye muhabbet gectıyse buda sıkmıs olabılır esınızı , mesela ben bırseyı cok soylerlerse ınadına yapmam

Eşiniz hep bir bahaneyle geçiştirse siz nedenini merak etmez misiniz? Ben inat eden ve üzerine düşenlerdenim. Nasıl çözeceğim onu bilmiyorum maalesef..

Esimle tanistigimizda ehliyeti vardi ama araba kullanmayi bilmiyordu.evlendik ve 1 sene sonra araba aldık .esimi sürekli motive ettim gaza getirdim.ozel ders aldi ve 30 yasinda araç kullanmaya başladı .
Sonradan anlatti...
Babasiyla bu konu yüzünden cok buyuk bir kavga çıkmış esim gencken(esim babasinin arabasini kullanmak istemis kp yanindayken.kp de en ufak hatasında bi ton laf saymış ).esimde tovbe etmis on koltuga sadece direksiyonun yanindayken oturacagim diye.esimin o psikolojisini düzeltene kadar cok zorlandim.
Hic unutmam yeni evliyiz.ailelerin olduğu sehre geldik.herkes bayram gezmesinde.o yohun trafikte dolmusla bir oraya bir buraya gittik ama ikimizinde sinirleri boşaldı .aksam eve geldigimizde kp:"alsaydin benim arabayi ya" dedi pişkin pişkin ve esim o gece patladı babasına :"senin yüzünden kendimi sefil ettigim yetmiyormus gibi karimi da perisan ediyorum yollarda.dalga mi geciyorsun sanki araba kullanmayi biliyormusum gibi söylüyorsun " dedi.
Sanırım o günden sonra anladi bu kuru inadin sadece bize zarar verdiğini .
Akabinde zaten araba aldık ve suan masallah gayet iyi kullaniyor.
Ben cok daha acamiyim yanında .manuel vites ve strese giriyorum pes ediyorum cogunlukla ama bana dedigi:"sen olnasan ben hic araba kullanmazdim.o yüzden nefret ede ede de olsa sende sureceksin .kaçışın yok" der.
Yani esinizinde mazisinde böyle birsey yasamis olma ihtimali var.babasi olmak zorunda degil.mesela acemiyken soforlugune laf edilmis olabilir ya da bir kazanin esiginden son anda kurtulmus olabilir size anlatmadigi?
Ben ehliyeti alir almaz surmeye baslamistim ama birgun dolmus sikistirdi ve arabayi surttum o gunden beri cok korkagim sanki kaldirima,baska araca ya da dönerken bir yerlere surtecekmisim gibi geliyor.esinizde de bu olabilir.
Boyle rahat anlattigima bakmayin.ben esimin bu sorununu ogrenene kadar canim çıktı cozmesi de bir o kadar zordu.
Sabrederek arastirin.mutlaka bir sebebi olmalı bunun

öncesinde çok iyi araba kullanırken ben de yaşadığım bir kazadan dolayı araba kullanamıyorum, ama motorlu araçlar sınav gözetmenliği sertifikam bile var
yavaş yavaş düzelir herşey ben de korkularımı yenmeye çalışıyorum...

Anlamıyorum ben neden gizleme gereği duyuyorlar ki, sanki devlet meselesi. Gurur yapılacak bir mesele de değilki. Sanki korkuyorum dediğinde onun erkekliğini yerden yere vuracağım..o güveni kendisine veremediysem cidden yazık bana. Ben ona yardımcı olmaya bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Umarım sizin gösterdiğiniz sabrı bende gösterebilirim ve kafamdaki soruları en kısa zamanda çözebiliriz. BİRLİKTE!

Strese gelemiyordur belki de.

O kadar büyütmüşsünüz ki mevzuyu, atomu yeniden parçalayacağınızı düşünmeye başladım. O kullanmak istemiyorsa siz kullanın.

ben bu ısrarın anlamını çözemedim. adam sizi istemediğiniz bişeye 7 yıldır zorlasaydı heralde burd agelir kurtlar sofrasına atardınız onu. dır dır dır. acıdım valla.

Niye bu kadar takıldınız anlamadım, zaten ürkek bir yapısı var diyorsunuz, erkek adam karısına kullanamıyorum demek belki zor geliyordur, bizim araba yıllardır kapının önünde durur, ben taksiye biner gideceğim yere giderdim, eşimde kızardı, evimizin önünde araba duruyor, ben sağa sola işe gidiyorum, öğren aklım sende çocuklarda kalmasın diyordu, istanbul trafi gözümde büyüyordu birde manuel nasıl alışcam filan derken, gel kocan sana öğretsin dedi bi gün, çıktık pazar alanına, 1 hafta, iyi kullanırım dedim, sonra yola çıktık, ben mümkünatı yok, kullanamam dedim vitesli arabayı istanbulda öğrenmek gerçekten zor.. dur kalk debriyaj geri geri kayma stop etme derken, 1 ayda alıştım rahatça kullanmaya.... çok sıkmayın, ne güzel siz kullanıyormuşsunuz, arabanız yoksa otomatik alın, eşinizi kırmadan heveslendirin

Birlikte cözmek istemiyor olabilir mi?

Evlendiniz diye iki kişilik yaşamak zorunda değilsiniz, biraz mahrem iyidir.

Elde tutulur bir sebep söylemediği için olabilir mi?

unutmuşumdur demiş adam. size göre elle tutulabilir değil ama ona göre öyle demek ki. valla ben konuyu yazış biçiminizden bile usandım bi anda. adamı düşünemiyorum. allah sabır versin.

Ne alaka mı? Adam birlikte cözmek istemiyor demek ki :) Bu kadar acık.

Araba kullanınca pilot falan olup boeing 737 fln kullanmış olmuyoruz.

Araba kullanmanın mahremiyetle alakasını çözemedim de ?!?! Ayrıca evliliğimi nasıl yaşayacağıma siz mi karar veriyorsunuz? Birşey mi kaçırdım acaba?

Araba kullanmanın mahremiyetle alakasını çözemedim de ?!?! Ayrıca evliliğimi nasıl yaşayacağıma siz mi karar veriyorsunuz? Birşey mi kaçırdım acaba?
Mahremiyete getirmemdeki sebep sizin eşinizi zorlamanız ve beraber cözüme ulasmanızı istemenizdi. Beraber cözeriz deyip duruyorsunuz ya bırakın diyorum. Adam istese yardım et derdi.

Offf konuları öyle bir saptırıyorsunuz ki sizinle anlasmak imkansız. Ok. tşk bye.

Edit; evliliğinizi nasıl yasayacağınız zerre kadar umrumda değil.

eşim ben yanında olduğum sürece araba kullanmaz bana kullandırır, her gün araba kullanıyorum bıktım der mesela, sevmez de araba kullanmayı.
sizinki de sevmiyordur, korkuyordur, unuttuğunu düşünüyordur, bilmiyordur (ehliyeti olup araç kullanamayan çok insan var) kendine güvenmiyordur, başka nasıl bir nedeni olabilir ki zaten?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…