Eşim araba kullanmaktan kaçıyor...

CitirTurtam

Az insan, çok huzur !
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
1.467
1.362
333
Merhaba arkadaşlar

Ben bu konuyla artık baş edemiyorum. Eşimde yaklaşık 7 yıldır tanışıyoruz, ve ben bu 7 yıl içerisinde eşimi birkez bile araba kullanırken görmedim. Bu konu yüzünden defalarca tartıştık ama yok. Her seferinde kaçıyor, araba kullanmamak için binbir türlü bahane uyduruyor. Ehliyeti var gördüm. Ben istanbul trafiğini bilmem etmem alışık değilim böylesine. Buna rağmen geçen eşimin şirket arabasıyla gezmeye gittik ve beni oturttu direksiyona.

Neden kullanmak istemiyor anlamıyorum. Gerçekten çıldırma noktasına geliyorum düşündükçe, kendime çok büyük dert ettim bu konuyu!
Korkuyorsa açık açık söylesin ne var bunda. Korkmuyorum alakası yok diyor. Uzun zamandır kullanmıyorum unutmuş olabilirim diyor. Yaw kolay unutulacak birşey değil ki bu.
Çıkamıyorum işin içinden, kafamda sorular çoğaldıkça çoğalıyor.

Manüel vites kullanamam otomatiğe alışığım diyor, babamın otomatik arabasını kullanmadı bana kitledi (istanbuldan çorlu havaalanına halamı karşılamaya gitmemiz gerekiyordu düğün öncesi, saat gecenin 12si ve ben kullanmak sorunda kaldım!!!)
Eee al sana otomatik araba. Neden kullanmadın?

İşin en ilginç tarafı, abileri bile bugüne kadar araba kullandığını görmemiş Nasıl görmezler yaaa? Hiç mi denk gelmediler? Hiç mi abinlerle biryere arabanla gitmedin?

Neden neden neden?

Senelerdir kullanmadıysa cidden unutmuş ya da hamlamış olabilir.
İstanbul trafiği için de cidden cesaret ister.
Zaten ehliyeti olması araba kullanmayı bildiğini göstermiyor işin aslı, bilmiyor da olabilir yani.
Babamın da 88den beri ehliyeti var, eskiden arabamız da vardır ama rahat 15 senedir hiç kullanmadı, hayatta kullanamam diyor şimdi de.

Ben de öyleyim açıkcası ben korktuğunu düşünüyorum. Bende inanılmaz bir trafik fobisi var bu yaşa geldim bi kere annem kullandırttı da tenha bi yerde ama yok ehliyet alıp gidip trafiğe çıkamam asla. Bence üstelemeyin korkuyorsa da itiraf ettirmeyin etmesin ne olacak.

Biz Çatalca'da yaşıyoruz. Burada trafiğin t'si bile yok. Yine de kullanmıyor

Belki sevmiyordur.
Benim kocam da bayılmaz araba kullanmaya bilirim.
Ben uça uça kullanırım,o da bana vermeye bahane bulur.

Açık açık söylemekten çekiniyor olabilir belki araba kullanma konusunda kendine güveni yoktur..
Eğer korkuyorsa pratik yaparak alıştırma yapabilirsiniz birlikte..Yada yardım alabilir..
Çok korkuyorsa üzerine gitmeyin..
Rabbim kaza bela vermesin..

Sevmiyordur kullanmayı ya da kendine güvenmiyordur belki kaza yapmaktan korkuyo olabilir. İstanbul trafiği zaten cesaet istiyor. Aynı korku bende de var.

Yaklaşık 18 yıldır ehliyetim var

Ama araba kullandığımı kimse görmedi

En fazla birkaç sokak öteye gittim

Adamın kendine güveni olmayabilir vs vs siz kullanıyormuşsunuz zaten sorun ne

Yani kapıda araba var biz otobüste sürünüyoruz deseniz anlarım da şimdi sıkıntınız ne

Bu arada düğün zamanı babanızın arabasını kullanmaması iyi olmuş ya kaza vs olsa milletin çenesi durmaz ki

Bana korkuyor gibi geldi...
Kullanmasın siz kullanın neden bunu bu kadar sorun ediyorsunuz ki ?

Kullanmasına kullanırım da ben hiç mi eşimin yanında oturup gezemeyeceğim
Onu geçtim acil durum olduğunda nasıl olacak? Çok hastayım kullanamayacak durumdayım mesela veya Hamile karnım burnumda olduğunda, bebeğimle doktora hastaneye gitmem gerekiyorsa. Yeni doğan bebeği arka koltukta tek başına bırakamazsın ki.

Bu arada bir arkadaşımız vardı adamın garajında BMW otomobili vardı

Almış ama kullanmamıştı ben sevmiyorum derdi sonra evlendi eşi kendi arabasını kullanırdı ya da adam otobüsle dolmuşla giderdi

Bir dönem kadın kızıyordu hem binmiyor hem satmıyor bu arabayı diye

Çok zorluyor olabilir misiniz?
Birde erkekler istemiyorum bilmiyorum falan demeyi pek bilmiyorlar.
Söylemek istemiyor olabilir.
Ama ben hala üzerine çok gittiğinizi düşünüyorum.
Biri bana böyle yapsa inat ederim asla yapmam mesela

Demeyin öyle.
İş başa düşünce Allahım güç versin herkes bir şekilde ayağa kalkmak zorunda.
Oto koltuğu almayı ihmal etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…