Eşim araba kullanmaktan kaçıyor...

Valla benim de ehliyetim var ve 7senedir araba kullanmadım, yeni araba aldık, eşimin ehliyeti yeni o kullanıyor ama yüreğim ağzımda biniyorum, unuttuğumu düşündüğüm için direksiyona geçmeye cesaret edemiyorum. Ben de eşinizle aynı durumdayım. Biz ara tatilde direksiyon çalışmaya başlayacağız. Bence siz de boş zamanlarınızda birlikte çalışmayı teklif edebilirsiniz.

Ya da belki eşiniz eski tip ehliyet sahibi olanlardandır hani şu hiç kursa falan gitmeden eş dost aracılığıyla ehliyet alanlardan? Hiç bilmiyor olabilir kullanmayı

adam sadece ehliyet alırken kullanmış demekki
illa ki herkes kullanabilir diye birşey yok

bir tanıdık arabayı istop ettirme alırsın ehliyeti demişler çocuk arabayı kaldıramam bile ama aldım ehliyeti şükür demişti şok olmuştum (5 yıl önce)

Anlamıyorum ben neden gizleme gereği duyuyorlar ki, sanki devlet meselesi. Gurur yapılacak bir mesele de değilki. Sanki korkuyorum dediğinde onun erkekliğini yerden yere vuracağım..o güveni kendisine veremediysem cidden yazık bana. Ben ona yardımcı olmaya bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Umarım sizin gösterdiğiniz sabrı bende gösterebilirim ve kafamdaki soruları en kısa zamanda çözebiliriz. BİRLİKTE!

Şöyle düşün .
Eskiden beri arac kullanmak erkek işi sayıldı .bir kadın araba kullanmayi bilmese sorun degil ama bir erkek bilmese sorun(benim dusuncemde bu yonde degil ama toplumsal bir genel gecer).
Esimle nisanliyken cekinmiyordu bilmiyorum demekten ama buna ragmen bilmiyorum dediginde benim akrabalarima varana kadar herkes bi bakti yani sasirarak.
Annem babam kac kere neden bilmiyor acaba dedi durdu.anlatabiliyor muyum?
Siz ya da ben böyle düşünsek de malesef dusunmeyen kınayan insan cok ve erkekler bundan cekiniyor çünkü onlar erkek ve araba kullanmak onlara gore cocuk oyuncağı olmali(!)
Eger sizde aile icinde bunu dillendirdiyseniz bu yüzden kaçınıyor olabilir.
Mesela esimle ilk tanıştığımız sıralar bilmiyorum dediginde pesine dusenlerin ağzını ilk ben kapatiyordum.
1 yilda zar zor ikna edebildim konusa konusa...sonra araba aldık ama is onunla da bitmedi.ilk zamanlar tafige cikarken hep hata yapacagim diye korktu bana mahçup olacak diye korktu.ben her seferinde gayet iyi kullandigini yetenegi oldugunu soyledim.bu şekilde ilerletti.cok sukur 3 yildir o kullaniyor.hala diyor ama araba kullanmayi sevmiyorum.sen kullan da kurtulayim bu dertten diye.
Belki bu yüzden agirdan aliyorum.
Çünkü cok hosuma gidiyor onun fobisini yendiğini görmek .
Sabredin ve üzerine gitmeyin kullan kullan diye.
Muhtemelen gecmiste kaza olmasa da kötü bir anısı oldu araba kullanmakla ilgili...

Ehliyeti olması birşey değiştirmez klişe bir söz vardır ehliyetim var ama deneyimim yok diye eşinin durumuda öyledir belki , Belki kaza yapmıştır tekrar yapmaktan korkuyordur birde şöyle birşey var benim kuzenim memlekette gayet güzel kullanıyor arabayı ama İstanbul da adamın basireti bağlanıyor sanki burada kal geliyor adama keza eşimin kuzeninin de ehliyeti var ama kullanamıyor araba alacak maddi güçleri var bu sebepten ötürü almıyor e eşinin desen onun ehliyeti yok neyseki senin var ehliyetin kullanabilen var sözde yine beterin beteri var ehliyeti olduğu halde ya minibüs ya da taksiyle ulaşımını sağlıyorlar ailecek

Bazı arkadaşlar tersinden kalkmış anlaşılan!
Biri mahremiyetime evliliğime karışır diğeri yazış biçiminden usandım der ama çatır çatır cevap verir :) Neyse konuyla ilgilenenler cevap yazsın bundan sonra.

Bu kadar dert edilecek mevzu deil bence.. Kullanmıyorsa kullanmıyordur ne var bunda aklı kurcalayacak ne olabilir. Basit sevmiyor istemiyor hoşlanmıyor tedirgin oluyor nokta.

Şöyle düşün .
Eskiden beri arac kullanmak erkek işi sayıldı .bir kadın araba kullanmayi bilmese sorun degil ama bir erkek bilmese sorun(benim dusuncemde bu yonde degil ama toplumsal bir genel gecer).
Esimle nisanliyken cekinmiyordu bilmiyorum demekten ama buna ragmen bilmiyorum dediginde benim akrabalarima varana kadar herkes bi bakti yani sasirarak.
Annem babam kac kere neden bilmiyor acaba dedi durdu.anlatabiliyor muyum?
Siz ya da ben böyle düşünsek de malesef dusunmeyen kınayan insan cok ve erkekler bundan cekiniyor çünkü onlar erkek ve araba kullanmak onlara gore cocuk oyuncağı olmali(!)
Eger sizde aile icinde bunu dillendirdiyseniz bu yüzden kaçınıyor olabilir.
Mesela esimle ilk tanıştığımız sıralar bilmiyorum dediginde pesine dusenlerin ağzını ilk ben kapatiyordum.
1 yilda zar zor ikna edebildim konusa konusa...sonra araba aldık ama is onunla da bitmedi.ilk zamanlar tafige cikarken hep hata yapacagim diye korktu bana mahçup olacak diye korktu.ben her seferinde gayet iyi kullandigini yetenegi oldugunu soyledim.bu şekilde ilerletti.cok sukur 3 yildir o kullaniyor.hala diyor ama araba kullanmayi sevmiyorum.sen kullan da kurtulayim bu dertten diye.
Belki bu yüzden agirdan aliyorum.
Çünkü cok hosuma gidiyor onun fobisini yendiğini görmek .
Sabredin ve üzerine gitmeyin kullan kullan diye.
Muhtemelen gecmiste kaza olmasa da kötü bir anısı oldu araba kullanmakla ilgili...

Biryere kadar beni anlatıyorsunuz zannettim cidden. Annem de ablam damsoruyor bana neden kullanmıyor diye. Hâtta çorluya gittiğimiz gece eşim dedi ki 'baban sorarsa benim kullandığımı söyle yanlış düşünmesin hakkımda' diye. Ertesi gün babam sordu tabiiki bende yalan söylemek zorunda kaldım :(
İlla kullanacak demiyorum ben, kendisine de söyledim. Birbirimize dürüst olalım dertlerimizi paylaşalım. Evlilik bunları gerektiriyor. Sıkıntısı her ne olursa olsun ben onun yanındayım ve sonuna kadar destek olacağım. Korkularıyla yüzleşmezse veya içindekileri döküp paylaşmayacaksa nasıl aşacak ki bunları?
Konu bir şekilde açılmadığı sürece ben zaten bu konuyu açmam. Dediğiniz gibi gözlemleyeceğim. Kendisi zaten Tamam dedi şirket arabasıyla kapının önünde turlayalım bir ara dediğimde.

bence zorlamayın eşinizi maalesef bende kullanamıyorum ehliyetim olmasına rağmen,güvenemiyorum trafikteki diğer sürücülere.

Anlamadığım konulardan biri de bu. Dışardaki işleri halletmesi için ufak eski manüel vitesli bir araba verdiler. Nasıl olacak inanın bende anlamadım:KK53:

Saçma o zaman size tutumu kullanıyodur illa ki iş için yanınızda niye kullanmadığına cidden kafa yormalı çünkü şirket kullanmayana araba vermez valla

Saçma o zaman size tutumu kullanıyodur illa ki iş için yanınızda niye kullanmadığına cidden kafa yormalı çünkü şirket kullanmayana araba vermez valla

Bende bu çelişkileri çözmeye çalışıyorum işte. Mecbur kullanacak yani iş güç nedeniyle. O anahtarı boşuna almış olamaz

Şirket arabasını neden kabul etti o zaman madem sürmek istemiyor?

e sen kullanıyorsun işte. sadece işine geldiği zaman kullanmak istiyordur. burda kadınların yapmak istemeyip eşlerinin onları zorladığı mevzuları okuyup adamları kınamıyor muyuz? aynı mevzu. neyi ne zaman istiyorsa o zaman yapar. araba kullanmayı sana karşı kocalık vazifesini yerine getirmiyormuş minvalinde ele almışsın ki yanlış. zorla güzellik olmaz net.

neden bu kadar taktınız anlamadım bende 30 yaşıma geldim ama ehliyetim yok merakımda yok çok küçükken ufak bir kaza atlattım onun korkusu var hala aslında kendime değil ama karşımdakine zarar veririm korkusu... söylemek istemediği bir şey var belki korkuyorum dese ne olacak ikna mı olacaksınız korkulacak bir şey yok diyeceksiniz daha çok ısrarcı olacaksınız bunu bildiği için bir sebebi yok diyor...

şirket arabasını normalde kullanıyor mu iş yerinde falan ?

Olay şu büroda çalışan bir çocuk bir sure önce askere gitti. Dışardaki işlere o koşturuyordu normalde. Haliyle o gidince eşime kaldı o işler. Epey oluyor gideli.
Fakat şimdiye kadar hiç kullanmadı eşim arabayı. Başta arabanın bakımı yapılacak şu yapılacak bu yapılacak diye diye geçiştirdi (henüz arabanın bir haltı yapılmış değil). Cumartesi günü yedek anahtarı aldı pazar biryerlere gideriz diye. Dün de araba pompaciye gidecek diye sabah sabah benden arabayı otoparkın girişine çekmemi istedi. İki adimlik yer ya oraya kadarda mı kendin çekemiyorsun aracı??? Bizim balkondan baksan görünüyor yani otoparkın girişi...neymiş arkadaşı oradan alıp pompacıya götürecekmiş

Olay şu büroda çalışan bir çocuk bir sure önce askere gitti. Dışardaki işlere o koşturuyordu normalde. Haliyle o gidince eşime kaldı o işler. Epey oluyor gideli.
Fakat şimdiye kadar hiç kullanmadı eşim arabayı. Başta arabanın bakımı yapılacak şu yapılacak bu yapılacak diye diye geçiştirdi (henüz arabanın bir haltı yapılmış değil). Cumartesi günü yedek anahtarı aldı pazar biryerlere gideriz diye. Dün de araba pompaciye gidecek diye sabah sabah benden arabayı otoparkın girişine çekmemi istedi. İki adimlik yer ya oraya kadarda mı kendin çekemiyorsun aracı??? Bizim balkondan baksan görünüyor yani otoparkın girişi...neymiş arkadaşı oradan alıp pompacıya götürecekmiş
eşiniz araba kullanmayı bilmediğini kabul ederse sorun çözülecek gibi :)

Back