Eşim araba kullanmaktan kaçıyor...

Direksiyon usta öğreticisiyim,2 yıldır istanbuldayım kapıda araba ben de kaçıyorum kullanmaktan;
Birincisi bu trafikten korkuyorum ,
İkincisi uzun zamandır kullanmadım(2 yıl)
Yanlış kullanırım korkusundan değil,sadece buradaki trafik canavarlarından!Garanti kaybolurum bir de:)))

Son düzenleme:
Benimde ehliyetim var, kullanmayı da biliyorum ama kullanmıyorum. Tercih etmiyorum. Zorla değil ya.

Bunu altında psikolojik bir travma yatıyor olabilir. Her erkeğin kendini iyi hissettiği yerlerden biridir araba kullanmak.
Anlam verememeniz sizi olayın nedenini bulmaya sürüklemiş.
Araç kullanmaması çok büyük bir sorun olmasa da neden büyük bir soru olarak kalmış.
Dilerseniz bir psikiyatrist ile kısa sürede çözüm sağlanabilir

Merhaba arkadaşlar

Ben bu konuyla artık baş edemiyorum. Eşimde yaklaşık 7 yıldır tanışıyoruz, ve ben bu 7 yıl içerisinde eşimi birkez bile araba kullanırken görmedim. Bu konu yüzünden defalarca tartıştık ama yok. Her seferinde kaçıyor, araba kullanmamak için binbir türlü bahane uyduruyor. Ehliyeti var gördüm. Ben istanbul trafiğini bilmem etmem alışık değilim böylesine. Buna rağmen geçen eşimin şirket arabasıyla gezmeye gittik ve beni oturttu direksiyona.

Neden kullanmak istemiyor anlamıyorum. Gerçekten çıldırma noktasına geliyorum düşündükçe, kendime çok büyük dert ettim bu konuyu!
Korkuyorsa açık açık söylesin ne var bunda. Korkmuyorum alakası yok diyor. Uzun zamandır kullanmıyorum unutmuş olabilirim diyor. Yaw kolay unutulacak birşey değil ki bu.
Çıkamıyorum işin içinden, kafamda sorular çoğaldıkça çoğalıyor.

Manüel vites kullanamam otomatiğe alışığım diyor, babamın otomatik arabasını kullanmadı bana kitledi (istanbuldan çorlu havaalanına halamı karşılamaya gitmemiz gerekiyordu düğün öncesi, saat gecenin 12si ve ben kullanmak sorunda kaldım!!!)
Eee al sana otomatik araba. Neden kullanmadın?

İşin en ilginç tarafı, abileri bile bugüne kadar araba kullandığını görmemiş:KK57: Nasıl görmezler yaaa? Hiç mi denk gelmediler? Hiç mi abinlerle biryere arabanla gitmedin?

Neden neden neden?
Ehliyeti almıştır ama sürüş bilgisi yoktur
Trafik fobisi vardır
Cesaret edemiyordur
kendine güvenemiyordur.
Sevmiyordur
Ve bunları söylemek istemiyordur.

Belki şehir içinde kullanmayı sevmiyordur.. Şehirler arası, otobanda kullanmayı seviyordur..
Bir kaza yaptı, yada gördü. Fobi oluşmuştur..

Bunu altında psikolojik bir travma yatıyor olabilir. Her erkeğin kendini iyi hissettiği yerlerden biridir araba kullanmak.
Anlam verememeniz sizi olayın nedenini bulmaya sürüklemiş.
Araç kullanmaması çok büyük bir sorun olmasa da neden büyük bir soru olarak kalmış.
Dilerseniz bir psikiyatrist ile kısa sürede çözüm sağlanabilir

Çok doğru söylediniz aynen bunları düşünüyorum. Nedenini bilmek istiyorum. Zorla sürdürecek halim yok ya. Sadece benimle paylaşsın hem kendisi rahatlar hem ben.
Benimle deneme sürüşü yapmayı kabul etti geçen. Bakalım ne olacak

Çok doğru söylediniz aynen bunları düşünüyorum. Nedenini bilmek istiyorum. Zorla sürdürecek halim yok ya. Sadece benimle paylaşsın hem kendisi rahatlar hem ben.
Benimle deneme sürüşü yapmayı kabul etti geçen. Bakalım ne olacak
Tam fırsatı, eğer buna bir bahane bulmadan onu araç koltuğuna oturtabilirseniz yan tarafa geçip sadece gözlemleyin. Sorunun cevabı eşinizin mimiklerinde, o anki sözlerinde olacaktır

Araba kullanmıyorsa ne olmuş anlayamadım? Mecburiyeti mi var kullanması için?
Neden bu kadar stres dert yaptınız bunu kendinize?

Her ınsan araba kullanmak zorunda degıl , neden bu kadar dert halıne getırdınız bu konuyu ?

Arkadaşlarının yanında sözde kullandıysa, benim yanımda neden kullanmıyor o halde? Bir zamanlar araç sahibi ve düzenli bir şekilde o aracı kullanmış bir insan mümkün değil unutamaz kullanmayı.

Benim esimde kullanmiyor ehliyeti var ama sadece almis ehliyeti ama cok pratiği yok beninde ehliyetim yok araba almayi düşünüyoruz ama nasıl olacak bilmiyorum... direksiyon dersi alirim diyor bende ehliyet ama uzun yola ikimiz gidebilir miyiz bilmiyorum çocuğumuz var ne olacak bilmiyorum

Arkadaşlarının yanında sözde kullandıysa, benim yanımda neden kullanmıyor o halde? Bir zamanlar araç sahibi ve düzenli bir şekilde o aracı kullanmış bir insan mümkün değil unutamaz kullanmayı.
Kullanmıssa elbette kı unutmaz , kendıne guvenmıyor sıze karsı mahcup olmak ıstemıyor olabılırmı ?

Araba kullanmıyorsa ne olmuş anlayamadım? Mecburiyeti mi var kullanması için?
Neden bu kadar stres dert yaptınız bunu kendinize?

Kendi gözümle görmeden rahat edemeyeceğim galiba...bana yalan söylediğini düşünüyorum. Ama kendisi tüm ihtimalleri reddediyor, yalan söylemiyorum, korkmuyorum, fobim falan da yok diyor. O halde göstersin bana kullandığını

Annemin de ehliyeti var ama gaz nerde debriyaj nerde bilmez:-) eşiniz de ehliyetin çok kolay alındığı dönemde almış olabilir. ben bile 2012 de sınavda dümdüz yolda 2 kere arabayı stop ettirerek aldım ehliyeti:-)

Ehliyeti aldıktan sonra arabamı alıp kendim çıkıp tenhalarda sürmemiş olsam üzerinden de seneler geçmiş olsa ben de cesaret edemezdim araba kullanmaya şimdi.

Bence eşin kullanmayı bilmiyor

Kullanmıssa elbette kı unutmaz , kendıne guvenmıyor sıze karsı mahcup olmak ıstemıyor olabılırmı ?

Onu da düşündüm, belki sürüş tarzı değişiktir. Sürekli panik halindedir. Insanların sürüş stili birbirinden farklı. Kimi yaylana yaylana sürer, kimi cama yapışık dik bir şekilde tedirgin halde sürer. O da öyleyse dediğiniz gibi çekiniyor olabilir

Back