• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annesinin yaptığı saçma değil mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anneniz sağolsun. Bu soğukta o yaşında ilgilenmiş sizinle. Bazı anneler can oluyor gerçekten.
Eşinize de geçmiş olsun. O kadar ateş riskli. İş halüsinasyona kadar vardıysa.
Sizin sinirleriniz bozulmuştur kaç gündür hastalıkla uğraşıyorsunuz.
Her ailenin dinamikleri farklı oluyor. Onların anne oğul ilişkisi farklı olabilir. Siz şimdi eşinize bişey söylemeyin anneleri yarıştırıyor gibi olmasın. kocaların anneleri genelde hemen kıymetli oluverir bu durumda. Eşiniz size çıkışabilir. Siz üzülürsünüz.

eşiniz annesinin gelmediğinin farkında değil mi? söylemeniz ne alaka?
hastalıkla uğraşırken hasta bakmak zordur, çok yorulduğunuz için alınganlık ediyorsunuz bence, bu sizin meseleniz değil.
iyi tarafından bakalım, kv'nin haksız bulunmadığı nadide konulardan birini açtınız :sampiyon: tebrik ediyorum. geçmiş olsun.

Birileri için beklentiye girmek hep çok saçma gelir bana. Benim kaynanam bizi arayıp sormasa çok daha mutlu olurum şahsen. Siz de birilerine bağlı kalmaktan vazgeçin. Muhtaç değilsiniz

Kendi ailesi ile ilgili şeylere bırakın da eşiniz içerlesin eğer istiyorsa. Eşim adına içerledim nedir allasen? Kimsenin adına herhangi bir şey hissetmemelisiniz.
bende de ciddi bir sorun bu, eşime yapılan şeyi kendime yapılmış gibi hiisediyorum ve tavır alıyorum ,yani aslında çevremde yapılan her kötülüğe tavrım aynı,empati çok yapıyorum bu yüzden sanırım böyleyim:(

covid pek çok şeyin bahanesi oldu bence.
karantinada olunca apartman bahçe her yer virüs dolmuyor.
anne şefkati diye bir şey vardır ya hani.
içeri girip oturması gerekmiyor. hatta kapıyı bile açmazsınız ama eşiğe bir kap çorba koyar. bahçeden el sallar.
şimdi sipariş verebileceğiniz pek çok uygulama var tabi çok duygusal olmaya gerek yok.
ama insan düşünüldüğünü görünce gerçekten moral oluyor.

demek ki kayınvalideniz de rasyonel biri. duygusal değil.
eşiniz dert etmiyorsa bu konuyu gündeme bile getirmeyin.
ben olsam lafını bile etmem.
tabi siz kayınvalidenizle iletişiminizin sınırlarını belirlemekte özgürsünüz.

Bizim gibi olmayan herkesi yerersek olmaz. Herkesin yogurt yiyişi farklı. Kadinin size bir kötülüğü yok, dolayisiyla kendinizi de esinizi de doldurmayın.

Ornek vereyim, bana kalirsa sizin anneniz de kayinvalideniz de abartı geldi. 3 dakika mesafedeki cocuguna hastayken bir kez uğrarsın bence. Sizin annenizin her gun gelmesi de gereksiz fazla, hatta benim rahatsiz olacağım bir ilgi alaka. Ama simdi ben boyleyim diye annenize laf etsem olmaz dimi. İnsanları olduklari gibi kabul etmek lazım. Dert edilecek bir durum yok.

hanımlar tekrardan merhaba herkese teşekkür ediyorum.

Ne annemden ne kayınvalidemden evime gelip oturmalarını beklemiyorum zaten. Sizler kadar bende bu hastalığın bilincindeyim. Annem bana gelirken kapıma yemeğimi bırakıyor nasılsın diye sorup gidiyor en fazla 10 saniye. Çünkü yemek yapacak kadar bile halim yoktı hem benim hem eşimin. O kadar kötü zamana denk geldik ki kardan kaynaklı motor kuryeler çalışmadı yoksa bende biliyorum uygulamadan sipariş vermeyi. Annemi asla ve asla riske atacak değilim bu arada evin içine tabikide almıyorum covidim diye özel muamele veya aman herkes bana gelsin geçmiş olsun dilesin demiyorum. Ayrıca ilk 3 gün çok zordu sonrasında zaten yemek yaptım.

Sizlere saçma gelmiş olabilir ama kayınvaliden de tek beklenti oğluna bir kap yemek getirmesi idi. ikimizinde hasta olduğunun bilincindeydi. Biz hastayken bize bir kap çorba bile getirmeyerek arayıp havuz malzemesi istemesi size normal gelebilir. Hatta şunu söyleyim eşimin arkadaşları bile yemek getirirken düşünüp annesinin getirmemesi ?

Bu arada eşime birşey dile getirmedim fakat eşim hasta olan biziz gezen onlar bir kere bile doğru dürüst aramadılar arayıp sitem edeceğim dedi. Demek ki ben yanlış düşünmüyormuşum.

Ben hala bu konuda kayınvalidemin haksız olduğunu düşünüyorum. Tatile gittikten sonra arayıp buralar çok güzel diyerek anlatıp devamında iyileştiniz aman zaten covid ne ki diyor.

Hepinize teşekkür ederim.

Siz kendinizi düşünün evde iki kişisiniz yemek yapacak kadar bile haliniz yok. Motor kuryeler çalışmıyor. Ve evladınıza kapıdan yemek bırakıp bile gitmiyorsunuz. İçiniz rahat edecekse brşey demiyorum.

Fırsat bu fırsat deyip eşinizi ailesine karşı doldurmak mı istiyorsunuz sanki bilemedim.
Neden böyle bi amacım olsun ki ?
Yapmanız gereken annenizle konuşmak.
Onun yaptığı şeyler aşırı.
Bir kere uğrarsın, market vs halledersin, her gün gel git gereksiz.
Evde yemek pişeremeyecek kadar hastayken eve yemek getirilmesini saçma bulmuyorum ben.
Herkes aynı şiddette geçirmiyor bu hastalığı malesef

Merhaba hanımlar
Eşimle perşembe günü kovid pozitif olduğumuzu öğrendik. Perşembeden beri evdeyiz.
Eşim birazağır geçiriyor. Sık sık üst üste iki gün ateşlendi halisünasyon görecek kadar. Bunu anneside biliyor. Telefonla aradı.

Neyse bulunduğumuz yerde kar var ve annemin evi bize yürüyerek 15 dakika mesafe de ve hergün bizi görmeye geldi yemek yaptı ihtiyaçlarımızı aldı. Yaşı 62 bu arada annemin

Eşimin annesi ise 3 dakikalık mesafede yürüyerek. Yaşı 50 hiç sağlık sorunu yok. 2 yan site sonra evi yani. Bir kere bile gelip oğlunu görmedi. Sadece aradı. Ve duydum ki pazar günü de küçük kızı ve ortanca oğlu ile tatile gidiyormuş. Bizden havuz eşyası istiyor birde.

Bilmiyorum yanlış mi düşünüyorum ama ben bu duruma çok üzüldüm. Eşim aşına çok içerledim. Eşim bu kadar değersiz mi ? Hafifte atlatsa ağır da olsa kapıdan bi görmeye gelemez miydi ? İnanın yemek ihtiyaç alsın gelsin istemiyorum. Oğlunu bi görseydi. Ben mi yanlış düşünüyorum.

Bu duruma çok içerledim. Eşime uygun bi dille söylemeli miyim sizce yoksa söylememeli miyim ?

Bu arada sırf yarın tatile gidecek diye belki görmeye gelir oda belki.
kız anneleri her zaman başkadır unutmayın merak eder arar ama erkek anneleri lafa gelince çok ii annedir ama başınıza bişey geldiğinde umursamazlar hayatlarına devam ederler siz sinir olduğunuzla kalırsınız eşinizin annesi ile arası iletişimi nasıl bilmiyorum ama bence uygun bir dille neden böyle davrandığını kırıldığınızı söyleyin bence söylemeyince daha çok üste çıkıyorlar

Neticede hastanede yatmıyorsunuz. Neden yemek getirsin? Gereksiz beklentilere girip, alınganlık yapmışsınız.
Hastanede zaten yemek veriyorlar aynen.

Ben çok zor durumda kaldığım için evde serum bağlattım o derece rahatsızdım. Bu durumda boğazımızdan birşey geçmesi gerekiyordu. Eşimde aynı derecede ağır hastayken mutfakta malzemeler kendiliğinden uçuşarak yemek oluşmayacak değil mi ?

Hastanede zaten yemek veriyorlar aynen.

Ben çok zor durumda kaldığım için evde serum bağlattım o derece rahatsızdım. Bu durumda boğazımızdan birşey geçmesi gerekiyordu. Eşimde aynı derecede ağır hastayken mutfakta malzemeler kendiliğinden uçuşarak yemek oluşmayacak değil mi ?
Havuz malzemelerini verdiniz mi

Siz kendinizi düşünün evde iki kişisiniz yemek yapacak kadar bile haliniz yok. Motor kuryeler çalışmıyor. Ve evladınıza kapıdan yemek bırakıp bile gitmiyorsunuz. İçiniz rahat edecekse brşey demiyorum.

Telaşlanmasın diye biz iyiyiz mi dediniz yoksa biz çok hastayız bir çorba yapsanız dediniz mi?

Telaşlanmasın diye biz iyiyiz mi dediniz yoksa biz çok hastayız bir çorba yapsanız dediniz mi?
oğlunun ateşlendiğini, benimde halimin olmadığını, yemek yapacağız nasıl yapsak diye düşündüğümüzü defalarca dile getirdik. Bu cümlelerden birşeyler anlaması gerekirdi bence.

Annem beni görmek istediği için geliyor özellikle gelsin diye çağırmıyorum. Durumumu merak ediyor. Ona telefonla iyiyim diyorum ama onu üzmemek için söylemiyorum diye düşünüyor ve yemek getiricem diyip geliyor
benim bildiğim normalde kapınızı bile açmamanız gerekiyor
omicron deli bulaşıyor çünkü
hadi yemek getirdi kapıya asıp gitseydi
sizde görüntülü konuşsaydınız keşke

kv nin yaptığı eşinizi ilgilendir tabi
ben olsam eşime değil kv ye şaşırmış gibi yapıp sorardım
böyle şeyleri içimde tutamam :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back