• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim askerdeyken ailemin yanında kalmak istiyorum

4 erkek 1 kız Allah'tan görümcem istanbulda da onun sıkıntısı yok şimdilik eğer o olsa o çokk feci birisi imiş ki az cok tanıyorum gerçektende öyle...
2 eltim vardı 2 ay once bı eltim daha oldu şimdi en küçük eltiyi dugunden ıkı gun sonra orda bırakıp geldiğim için huyunu suyunu bilmiyorum.. zaten akraba kayınvalidenin kardeşinin kızı ve su an o onlarla aynı evde yaşıyor.. fakat az cok öğrendiğim kadarıyla eşimin dediğine göre küçük elti yarın öbür gün çıkar gidermiş..durmazmış orada,akrabada olduğu için kaynanamlar hiçbirşey diyemez ve herşeylerine evet derlermiş..
buyuk eltim elini eteğini onlardan çekmiş nerdeyse hiç konuşmuyorr yani misafir gibi gelir gider gelmez bile çoğu zaman..ortanca eltim ise karşımızdaki evde oturuyor 13 yıllık evli ve hala onların kahrını çekiyor.. her türlü lafıda işitiyor.. yerin dibine sokuyorlar adeta seslenmıyor.. ben her zaman lafımı söylemeye özen gösteriyrum ama yine de artık sabrım bi yere kadar diyorum...

allah yardimcin olsun gercekten ne diyeyim bilemedim

ama memleket ayrimi heryerde var

bende esimlerle hic alakasi olmayan memlekettenim

eltim de onlarin memleketli

ove ove bir kaldi kaynanam

simdi ise ogluna kiziyor nerden bunu basima musallat etti diye.insallah gonlunden ne geciriyorsan rabbim hep versin

hayirli sabahlar

allah yardimcin olsun gercekten ne diyeyim bilemedim

ama memleket ayrimi heryerde var

bende esimlerle hic alakasi olmayan memlekettenim

eltim de onlarin memleketli

ove ove bir kaldi kaynanam

simdi ise ogluna kiziyor nerden bunu basima musallat etti diye.insallah gonlunden ne geciriyorsan rabbim hep versin

hayirli sabahlar

konuşmayı denesen eşinin ailesiyle? ne yapabilriler ki? sakin sakin otur konuş ben evimde oturucam eşimle başbaşa kalıcaz yeni evliyiz de, bunda ayıp bişey yok. seni köle olarak almadılar. doğu adetleri bunlar ama sen de bi ananın evladısın canım ya. eşini ikna et.bak başbaşa kalamıyoruz yeni evliyiz bi çok şeyi yaşayamıyorz, söylesin biraz ailesine o da madem çok değer veriyorlar. senin yanında türkçe konuşmalarını da rica edebilirsin bence, ben anlamıyorum lütfen türkçe konuşun diyebilirsin.

bunlar aşiret anacım...
bende doğuda oturuyorum eş görevi gereği
buranın yerlileri her akşam misafir ağırlar misafirliğe giderler
tükenmez gelenleri gidenleri
eşin başka yere taşınma işine olumlu bakıyorsa akerden sonrası için
ısrar et o evde yaşanılmaz
gençliğine yazık mümkünse o şehirden uzak şehre yerleş
gerçi ozamanda toplanıp tatillerde size gelirler
1 gün katlandığın misafire günlerce katlanmak zorunda kalırsın
olsun sen eşini ikna et git ordan uzaklaş bitmez bunların misafirleri
heba olursun onların arasında

cnm öncellikle allah sabır versin...seni çok iyi anlıyorum seni bende kayınvalideme çok yakınım aramızda iki üç bina var o yüzden anlıyorum ve aynı senin eşin gibi bir tek benim eşim koşarlar herşeyine...bunlarda üç erkek..ama hep eşim hep eşim..hatta kayınvalidem hasta abim uzak kardaşim şehirdışında die gitti ordan ev tuttu ama inan 8 aylık evliyim hiç yeni gelinlik falan anlamadım..bilseydim böle olacağını asla tutmazdım..hem maddi hemde manevi olarak çok yoruyolar bizi

bu yüzden eşimle çok zor günler yaşıyoruz..hepsinden nefret etti..ama ben bi aydır falan sokuyorum lafları çümkü sabrım kalmadı...allah sana yardımcın olsun..artık bizimde evlenerek bir aile olduğumuzu aileler maalesef idrak edemiyo..özellikle erkek anneleri..oğluyla beraber onların malı gibi algılıyo bizi..sinir oluyorum

eğer başka bir şehire yerleşme imkanın varsa git canım hiç durma:50:.aynı şehirde ayrı eve de çıksan buna benzer sıkıntıların yine olur gibime geliyor.yani ne kadar uzağa gidersen o kadar iyi sizin için:31:

Arkadaşlar,hepinize teşekkür ederim çok ilgili kişilersiniz..beni çok rahatlattınız,yorumlarınızdan sonra artık daha bir güçlü hissediyorum kendimi..
tavsiyelerinizi hep dikkate alarak ilerleyeceğim.. hepinizi çok seviyorum...

Back