-
- Konu Sahibi Pardonbakarmisiniz
Bundan bahsediyorum.Esim de bende ailemize giderken eli boş gitmeyiz.
Gorumcemin eşi mesela şuan işten çıktı ben dedim eşime para gönder kizkardesine.
Bunlar normal şeyler .
Bu ama bütçeyi zorlayacak şekilde olursa sıkıntı.
Çalışmayan kadının evin geliri konusundaki tutumunu açıklayan kanun maddesiniKız delirttin beniNe söylesin sana gülüm avukat?
Bir tane kadın varya eşi her ay maaşının neredeyse üçte birini veriyormus ailesine.Çalışmayan kadının evin geliri konusundaki tutumunu açıklayan kanun maddesiniherkes burda yargıtay başkanı gibi çalışmazsan böyle olur demiş ya.
Her neyse kadını iki erkek birden geçindiriyor ya sen ona bakKaynana sanki gelin geldiği günden beri pamuklara sarılmış, çalışmamış da nolmuş, bayramdan bayrama üstüne iki parça bişey alınmıştır, gezme tozma desen anca başka şehirde akraba evi, üstelik eskiden çalışma durumu opsiyonel değildi, şimdi konu sahibi eşim beni çalıştırmıyor dese mahkeme ekonomik şiddet diye boşar. Kaynananın zamanında var mıydı bu? Kocalar ne getirdiyse ona talim ederlerdi.
Güzel bacım çalisirsan kendi kazancin uzerinde sınırsız hak sahibi olursun, çalismazsan evlilik birliğinden doğan temel yükümlülükler (asgarî barınma asgari beslenme ıvır zıvır) ve varsa edinilmiş ortak mallar dışında kocanın insafına kalırsın...Ayrıca çalisirsan evlilik birliği içinde psikolojik sosyal ve ekonomik anlamda daha güçlü olacağın için daha çok saygı görürsün, doğal olarak daha çok söz hakkın olur...Tam olarak neresini anlamadin?Çalışmayan kadının evin geliri konusundaki tutumunu açıklayan kanun maddesiniherkes burda yargıtay başkanı gibi çalışmazsan böyle olur demiş ya.
Anladım da sen de şunu anlamadın: hatun evlenmiş, çocuk sahibi olmuş, eşiyle çalışmaması kararını vermişler (ortak). Eee vay sen kazanmıyorsun o yüzden evde ben hüküm sürerim demesi normal mi? Evet deyip boyun mu bükmesi gerekiyor kadının her şeye? Ya da çalışan başka kadınların ona kapa çeneni demesi mi lazım? Onun da hakkı hukuku olmayacak mı? Böyle mağara adamlığına onay mı vermemiz gerekiyor?Güzel bacım çalisirsan kendi kazancin uzerinde sınırsız hak sahibi olursun, çalismazsan evlilik birliğinden doğan temel yükümlülükler (asgarî barınma asgari beslenme ıvır zıvır) ve varsa edinilmiş ortak mallar dışında kocanın insafına kalırsın...Ayrıca çalisirsan evlilik birliği içinde psikolojik sosyal ve ekonomik anlamda daha güçlü olacağın için daha çok saygı görürsün, doğal olarak daha çok söz hakkın olur...Tam olarak neresini anlamadin?
Bizde eşimle komple bütçe ayrı gibi şuan.Benim annem de çalışıyordu yeni emekli oldu, babam hala çalışıyor şükür durumları da iyi. Ama ben onlara harcamayı seviyorum mutlu etmek için harcıyorum. Eşim niye harcıyorsun niye şunu bunu ödüyorsun derse fena bozuşurum onunla ya. Kendisi de istediği gibi ailesine harcayabilir bu arada. Bu kadar hesapçı olmak bana çok ters ve çok üzücü, küçük düşürücü bence böyle bir tartışmaya girmek en başta
Tatlım eşiyle ortak karar filan vermemişler. Adam sözde izin vermiyor çalışmasına. Zaten biz de boyun bükme çalış diyoruz. Kapa çeneni diyen kimse görmedim.Anladım da sen de şunu anlamadın: hatun evlenmiş, çocuk sahibi olmuş, eşiyle çalışmaması kararını vermişler (ortak). Eee vay sen kazanmıyorsun o yüzden evde ben hüküm sürerim demesi normal mi? Evet deyip boyun mu bükmesi gerekiyor? Ya da çalışan başka kadınların ona kapa çeneni demesi mi lazım?
Evli olanların kararları ortak olmalı. Demek ki kendisi de istemiyor. Zaten çalışsa alacağı en fazla asgari.Tatlım eşiyle ortak karar filan vermemişler. Adam sözde izin vermiyor çalışmasına. Zaten biz de boyun bükme çalış diyoruz. Kapa çeneni diyen kimse görmedim.
Bakamam valla. Benim masrafım konu sahibinin kaynanasından çoktur.Her neyse kadını iki erkek birden geçindiriyor ya sen ona bakya ben oğlan anası değilim, babaannem de ben lisedeyken vefat etti. Burda bana uzak bir cinsiyet davası var. hanımın çalıştığı çalışmadığı çok evler biliyorum, annesinin faturasını ödeyen bir eş görmedim. Ha kendi evi arabası vardır, eşi razıdır o zaman amenna. Bayramda seyranda gidince alışverişini yaparsın, bir kazak hırka alır götürürsün okey ama ihtiyacı olmayan insanın faturasını ödemek doğru değil, konu sahibine haksızlık piraye Dasmeer benim fikrim bu.
Eeeee?Evli olanların kararları ortak olmalı. Demek ki kendisi de istemiyor. Zaten çalışsa alacağı en fazla asgari.
Bu durumda bu kadının evde varlığı sıfır olmalı diyorsun… pekiEeeee?
Ortak karar değil o. Dayatma. Ortak karar diyeceksek her sonuca, adamın ailesine akan paralar da ortak karar olur.Anladım da sen de şunu anlamadın: hatun evlenmiş, çocuk sahibi olmuş, eşiyle çalışmaması kararını vermişler (ortak). Eee vay sen kazanmıyorsun o yüzden evde ben hüküm sürerim demesi normal mi? Evet deyip boyun mu bükmesi gerekiyor kadının her şeye? Ya da çalışan başka kadınların ona kapa çeneni demesi mi lazım? Onun da hakkı hukuku olmayacak mı? Böyle mağara adamlığına onay mı vermemiz gerekiyor?
Anladım da sen de şunu anlamadın: hatun evlenmiş, çocuk sahibi olmuş, eşiyle çalışmaması kararını vermişler (ortak). Eee vay sen kazanmıyorsun o yüzden evde ben hüküm sürerim demesi normal mi? Evet deyip boyun mu bükmesi gerekiyor kadının her şeye? Ya da çalışan başka kadınların ona kapa çeneni demesi mi lazım? Onun da hakkı hukuku olmayacak mı? Böyle mağara adamlığına onay mı vermemiz gerekiyor?
Adam onu da dayatmış evet. Olması gereken bu mu yani? Çalışmayan eşe dayatma ile muamele mi… Neyse ben anlatamadım galibaOrtak karar değil o. Dayatma. Ortak karar diyeceksek her sonuca, adamın ailesine akan paralar da ortak karar olur.
Söz konusu güç dengeleri olunca idealin çok da anlamı kalmıyor malesef.Adam onu da dayatmış evet. Olması gereken bu mu yani? Çalışmayan eşe dayatma ile muamele mi… Neyse ben anlatamadım galiba
Bak adam sözde çalışma diye dayatmis konu sahibi de sözde boyun eğmiş 10 yıl oturmuş, şimdi de eşi annesinin faturasını dayatıyor, konu sahibi kabul etmiyor, itiraz ediyor, ortalığı ayağa kaldırıyor....Biz de diyoruz ki madem itiraz edebiliyorsun ilkine başkaldır, çünkü ikincisi opsiyonel ....Ama o işine gelen dayatmayi yan cebime deyip kabul ediyor, işine gelmeyene veryansın ediyor....Çok da karışık değil aslında.....Adam onu da dayatmış evet. Olması gereken bu mu yani? Çalışmayan eşe dayatma ile muamele mi… Neyse ben anlatamadım galiba
Adam onu da dayatmış evet. Olması gereken bu mu yani? Çalışmayan eşe dayatma ile muamele mi… Neyse ben anlatamadım galiba
İnsan ailesine destek olur ama bu destek olmak degil. Oldu olacak bütün maaşını ailesine versin sizde aç yaşayın. Yerinizde olsam girer bir işe çalışırım, boşanmak isteyen gitsin boşansin. Mecburmuyum ben yokluk yoksulluk içinde yaşamaya.Eşim babasini emekli etmek için kredi çekti onun borcunu ödüyor aylık 20 bin üstelik babasının marketi var... Durumları iyi olduğu halde bu kadar yuklenmeleri normal mi Allah aşkına? Bende onu diyorum memurun eti ne budu ne?.. çalışmama izin vermiyor ister inanın ister inanmayın ne zaman iş baksam konu boşanmaya kadar gidiyor