Eşim annesinin telefon faturasini ödüyor!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anneniz kendini geçindirmeye gayret ediyordu değil mi? Konu sahibine sen de çalış ve kazan deniyor.Konu sahibinin kayınvalidesi böyle bir gayrete girmiş mi? Girdiyse sorun yok ama o evinde otururken geçindirilecekse konu sahibine neden bu tercih çok görülüyor?
 
Çalismiyorsan muhtacsin, eline baktığın adama anasına 3 kuruş yardım ediyor diye hesap soramazsin
Medeni kanun böyle mi diyor? Bir avukat varsa bizi aydınlatabilir mi? Evin hanımı çalışmıyorsa eve giren parada söz hakkı olamıyor mu?
 
Konu sahibi şikayetçi çünkü onu açıkladım 2 mesaj öncesi. Bi şeyden şikayetçiysen oturup ağlamak çocuklara özgü bi şeydir, yetişkin denen canlı çözüm yolu arar.
1- Kocan mükemmel bi birey olacak, her şeyi önüne serecek
2- Ek gelirin olacak, kira mira
3- Ailen destek olacak
4- Çalışacaksın

Başka seçenek varsa sen söyle.
 
Bundan bahsediyorum.Esim de bende ailemize giderken eli boş gitmeyiz.
Gorumcemin eşi mesela şuan işten çıktı ben dedim eşime para gönder kizkardesine.
Bunlar normal şeyler .
Bu ama bütçeyi zorlayacak şekilde olursa sıkıntı.
 
Her ay fatura ödeme yükümlülüğü küçük jest mi yani? Konu sahibi için abur cuburdan fazlasıdır belki bilemiyoruz.
 
Girlnred türk kanunu boşanma ve ölüm durumunda adaleti sağlıyor, kadın çalışsa da çalışmasada edinilmiş mallarda hak sahibi sayılıyor, hatta çalışan kadın bosanmada dezavantajli konuma düşüyor ama günlük hayatta bu adaleti gelir sağlayanin emeğini ev hizmetiyle eşit tutarak , gelir üzerinden kuruşu kuruşuna hak iddia ederek saglayamazsin, bu mümkün de değil adil de değil... Şunu kabul et artık bence...
 
Avukat söylerse belki kabul ederim.
 

500 lirayla geçiniliyor muymuş?
 
Benim annem de çalışıyordu yeni emekli oldu, babam hala çalışıyor şükür durumları da iyi. Ama ben onlara harcamayı seviyorum mutlu etmek için harcıyorum. Eşim niye harcıyorsun niye şunu bunu ödüyorsun derse fena bozuşurum onunla ya. Kendisi de istediği gibi ailesine harcayabilir bu arada. Bu kadar hesapçı olmak bana çok ters ve çok üzücü, küçük düşürücü bence böyle bir tartışmaya girmek en başta
 
15 yıllık evliyim, eşimin annesinin maaşı evi arabası her şeyi var, bugüne kadar beni bırakın torunlarına bile bir hediye aldığını görmedim.
Eşim de annesinin faturasını ödüyor hatta hattı eşimin adına kayıtlı.
Bir kez rahatsız olmadım aklıma bile gelmedi, haddim değil ayrıca, altı üstü bi fatura.
Hakaret küfür etmeye değer mi bi fatura için? Ayrıca eşinizin sizin çalışmanıza izin vermemesi de, sizin gösterdiğiniz tepki kadar yersiz bence.
 

Calisip calismama konusunda ben de annemle kvyi kiyasliyorum acikcasi.
Kv kocam izin vermiyor diyip hayati boyu calismamis her iki senede bir durumlari olmamasina ragmen cocuk yapmislar durmuslar. O cocuklar da kendini kurtaranlar kurtarmis icinde esim de dahil hem calisip hem okumuslar.
Esimle evlendigimde kendisi 29 yasindaydi o vakte kadar zaten annesinin ve anne baba evinin her ihtiyacini karsilamis yetmemis durumu olmayan abinin cocuklarina mutfak alisverisine kadar yapmis.
Kimse kimsenin ailesine olan duygusal borclarini ömür boyu tasimak zorunda degil ailesine bakacaksa otursun baksin. Kendi adima eger evlenince de sürekli 2. Ev gibi aileme bakacagim deseydi esim evlenmezdim.

Benim annemin kafasi calismiyormuydu da hayat boyu calisti cocugundan para istemedi annem de yapsaydi 3-5 cocuk ödetseydi her seyini. Yazik degil mi?
Ben annemin evde oturdugunu bir zaman dilimi hatirlamiyorum bizimki biz hastalaninca basimizda durmadi mi bir de ekstra? Niye elin kadinin rahatini dusuneyim.

Eşi sorun etmeyen ve isteyen ailesine saray alsin isterse, yapmayin deme haddim yok kimseye bu arada. Sizi yapiyorsunuz diye elestirmiyorum ama yaptirmayanlarin da kendince dusunceleri var boyle diye yazmak istedim.
 
Yok eleştirebilirsiniz de, ben, hatta biz diyeyim eşimi de dahil edip böyle uygun olduğunu gördüğümüz için böyle devam ediyoruz. Eşimin abisi içinden gelir hala eşime harçlık atar, eşim 32 yaşında koskoca adam ama atar yani, ben anneme veririm, annem bana verir, eşim sıkışınca babasına verir, babası bize ihtiyaçlarımızı alır. Bizim ailenin dinamikleri içerisinde var böylesi demek ki bize normal geleni bu. Yapmam, vermem diyene niye yapmazsın niye vermezsin diyemem demem ama konu sahibinin durumu, yani bi tarafın çalışmadığı durumda iş ya mahkemeye kalıyor ya çalışan eşin merhametine. Hukukçu arkadaşlar varsa daha iyi cevaplar ama konu mahkemeye gitmediği sürece alınan maaş kişinin tasarrufunda diye biliyorum, yanlış biliyorsam düzeltsin biri lütfen emin değilim çünkü, konu sahibinin elinden gelebilecek başka bi şey var mı ki
 
Kendisi istemiyor olabilir çalışmamayı. Kaynanasının çalışmayıp kendine baktırma hakkı varsa bu kadının da olmalı. İnanılmaz bir riya okuyorum şu anda şaşkınım.
Kaynana sanki gelin geldiği günden beri pamuklara sarılmış, çalışmamış da nolmuş, bayramdan bayrama üstüne iki parça bişey alınmıştır, gezme tozma desen anca başka şehirde akraba evi, üstelik eskiden çalışma durumu opsiyonel değildi, şimdi konu sahibi eşim beni çalıştırmıyor dese mahkeme ekonomik şiddet diye boşar. Kaynananın zamanında var mıydı bu? Kocalar ne getirdiyse ona talim ederlerdi.
 
Her ay fatura ödeme yükümlülüğü küçük jest mi yani? Konu sahibi için abur cuburdan fazlasıdır belki bilemiyoruz.
Besyuzlira memur maaşı içinde büyük para değil bence.
Artık kadin erkek fark etmiyor bence.
Cevremde çalışmayan adam da çok ve eşleri çalışıyor.
Geçende bir kadın öğretmen eşi evde oturuyor.
Kıyafet alırken eşine soruyor mesela bence absürt.
Çalışan kadın o kadar lüksü olacak ya.
Kendimde çalışmasam eşimin maaşından beş yuzlira annesine vermesine gocunmam.
 
Medeni kanun böyle mi diyor? Bir avukat varsa bizi aydınlatabilir mi? Evin hanımı çalışmıyorsa eve giren parada söz hakkı olamıyor mu?
Hayatım avukat sana ne yapacak? Senin kocanın hesabına yatan, vergisi sigortası ödenmiş maaşın bir kısmını bir tuşa basıp veya elden anasına danasina yollamasina, hediye almasina kendisine harcamasına avukat nasıl engel olacak? Seni ve çocuklarını gözle görülür şekilde mağdur etmediği, aç bırakmadığı sürece kendi kazancını istediği gibi harcar. Bu senin için de, benim için de herkes için geçerli ...Avukatla ne alakası var?
 

Benim kendi ailemle de para alir veririz onda bir sikinti yok ama eş ailesiyle pek öyle olmuyor zira genelde beklentili taraf onlar oluyor alirlar ama vermezler Bir de ustune baska baska anlaşmazliklar tatsizliklar oldu mu inanin 100 lira bile veresi gelmiyor insanin. Ben calismiyorken de esim bana sormadan is yapmazdi ama tabi ki erkegin elinde bir durum bu o konuda haklisiniz. Tekmeyi basabilecek gucu olmasi lazim su durumda yoksa adam sallamaz muhtemelen.
 
Burdaki en büyük sorun çalışmamanız.İzin vermiyor ne demek? 5 sene sonra ya boşanmak isterse iki kuruş nafaka mı geçindirecek sizi? Mesleğiniz olduğunu söylüyorsunuz,olsun ya da olmasın çalışın,çalışın ki kendi birikiminiz olsun.

Her evlilik farklıdır ama ne olursa olsun kaderini birinin eline bırakmak çok korkutucu geliyor bana.Yarının garantisi yok.Sorun 500₺ değil sorun burda çalışacağım deyip atak yapmamanız,izin vermem boşanırım diyorsa sektirsin gitsin.Bu zihniyette birinin neyine güveneyim ben.Çalış,kazan harca ama kimsenin eline bakma.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…