Kardeşim bugün altını çalan yarın evdeki eşyaları da götürür.Yapar bunu yapmaz diye sakın bir öncekiler gibi tenezzül etmez deme.
Şöyle bir yol deneyebilirsin.
Misal hayatım borçların varsa getir ne kadar olduğu önemli değil sana yardımcı olmak istiyorum ,altınları benden gizli gizli alacak kadar sıkıntı yaşamanı istemiyorum dersin.
Suçlar gibi değil de yanın da olmak istiyormuşsun gibi.Belki denedin bunu bilmiyorum.
Bunları söylerken de samimi olmanı tavsiye ederim gerçekten eşine ona yardımcı olmak istediğini hissettir.Suçlar gibi olma ama lütfen.
Altinlarini geri istiyorsan kocanda geri almiyorsa bunuda ispatlayabilirsen dava ac....evliligin 5 yili dolmadiysa bosandigin an otomotikmon sinir disi edilirsin bunada dikkat et.... Cocuk vatandassa baba sahip cikabilir.... Ya olan oldu diye altinlari unut yok vazgecmem diyorsan dava ac esine antinlar icin ozaman tipis tipis oder.. Avrupada kadin haklari coj helede almanyada daha fazla....[/QUcok erken yasta evlendim bu 9.yila girecez canim zaten giden okadar altin nasil yerine gelsin artik umudumu kestim benim üzüldüyüm yer evdeki altinlarida azar azar götürmesi bankadaki büyük miktari aldin,neden bana sormuyorsun alirken istese param yok dese vallahi kendim verirdim
eşiniz kumar oynuyor hemde uzun zamandır oynuyorki bu kadar sakin olabiliyor yani kafasında o kadar para kaybettim takmıyorum senimi takıcam piskolojisi oluşmuş tedavi olurmu bilmiyorum ama sonu inşallah kötü olmaz çekemiyorsanız ayrılın dönün türkiyeye sonu yok bu işin
bundan bi kac yil önce cok degismisti zaman oluyordu sabahlara kadar disar da oluyordu o aralar bana karsida cok ilgisizdi,uyusturucu kullanmadigina eminim.ikinci cocugumuz dogduktan sonra bana karsi tekrar cok degisti gece disari cikmaz bana karsi ilgisi yine cogaldi suan tek kizdigim huyu altinlari halen benden habersizce almasi.benden söylemesi..
kumar filan düsünme..
kocan seni ara sira takmadigini söyledin, ara sira sana cevap vermeyi bile tenezzül etmiyor dedin..
birsey sorucm... bazen konusurken yada anlatirken kocanda tekelemeler filan oluyormu? (buna dikkat et)...
kavga cikariyor.. (bu kadar sene insan kumar icin kavga cikarmaz bir gün ortaya cikar.. veya kumar oynayan insan.. gece gelir veya sabah karsi gelir eve... )
benden söylemesi.. yüzde 60 uyusturucu... ama su yesil otlar oluyor ya... onlar.... almanyada kiffenmi diyorsunuz gras mi diyorsunuz onlar...
bagimli yapmiyorlar ama bunu hergün kullanan var.. ve senin anlattiklarin var ya.. senin bütün anlattiklarinin evimde kardesimde yasiyor..
yani sanki benim kardesimi anlattin bize..
evde ara sira altinlarin gitmesi.. paralarin gitmesi...
inkar etmeler...
kavga cikarmalar..
cevap vermeye tenezzül etmemek..
böyle seyler..
haberin olsun...
Eşiniz altınlara sizin değil de ikinizin altınları gözüyle bakıyor. Bir yerde haklı, altınlar düğünde ikinize takılmış.. Lazım olduğunda da gidip alıyor, kendine göre aslında çalmıyor... Bir yerde onunda altını.....
Eşinize bunu güzellikle anlatmaya çalışın.. Sorunun altınlar olmadığını bununla ne yaptığını... Çocuğunuz varmış, yarın öbür gün hayat ne getirir belli mi olur, o altınlar iyi kötü günler için bir köşede durmalıydı.. Acaba gerçekten önemli bir konu için mi alıyorsun merak ediyorum. Eğer bilmediğim bir borç harç durumu varsa söyle birlikte üstesinden gelelim. Bak altınlarda zaten bitti, nedir durum lütfen anlat diyerek, kadınsal bir dille ılımlı bir şekilde konuşabilirsiniz diye düşündüm.. Boşanmak en en en son aklınıza gelmeli.. Hem çocuk varmış hemde eşinizi sevdiğinizi yazmışsınız.. Mücadele etmeniz gerekir, çok yorucu olsa da evliliğiniz için eşinizi bu durumdan kurtarmalısınız..
Adama bak ya hem suçlu hem güçlü.
Bu ne terbiyesizlik.
Ne yapmış o kadar parayı.
Benim başıma böyle bir şey gelse, ben ne yapardım bilmiyorum valla
Sen bundan sonra biriktirim yapmaya bak gizli gizli.
Söyleme onada.
Müstehaktır böylesine.
bence sende hızlı bir şekilde kendi adına bir birikim yap ve bunu da kesinlikle eşine söyleme...
sen her seferinde kendi elinle vermişssin bu kişiye altınları
ha bu aradad altınların nereye gittiği de mechul
bu insana nasıl güvenilir.... Allah size sabır versin
duzgun bir sekilde konusmaya calismissin defalarca ama tepkisiz umursamaz davranmis anladigim kadariyla..Ailenin durumunun iyi oldugunu yazmissin, bosanmak senin icin korkunc bi secenek degil, bircok kadina gore sanslisin yine..Bence son bir caba goster, sevgili ve ilgili davranarak isin aslini sana anlatip hatasini kabul etmesi ve degismesi gerektigini anlamasi lazim.Artik tedavi mi olur, senin desteginle bu bagimliligi yenmeye mi calisir, bir plan yapmaniz lazim. Yok eger yine umursamiyorsa, bence tr de ailenle paylas, iyi bir avukat bul, ayrilma durumunda cocuklarindan ayrilmaman icin ne yapman gerekir, davayi trde acman sansin var mi, almanya kanunlari esinden yana mi tavir koycak vs bunlari detaylariyla ögren..Sonrasinda da resti cekip trye dön..Ya degisir düzelirsin ya da benden bu kadar derdim ben..Cunku sabretmissin, cazgirlik yapmamissin, anlamaya calismissin - ki bircok kisi bunu da yapmaz- ,üstelik ailesi de tavir almis ama onda tik yok..Altinlar bitti sonra sira neye gelecek?? kazandigi (kazaniyorsa eger) maasi bu ise vercek,belki tefecilere filan bulascak, pis insanlarla yüz göz olcak..Bakarsin evliligini kurtarmak icin kendine ceki duzen verir, biterse bitsin diyorsa da karar senin...
Ayni yöntemi uygulayarak degisik bir sonuc bekleme bence..
Allah yardimcin olsun..
sigaradan baska kullandigi her hangi birsey yok ailesi para otomatiginden süpheleniyor bilmiyorum gözümle görmedigim icin kabullenmiyorum
canim zaten babalarimiz kardes bide üstüne ortaklar.annemle arkadas gibiyiz her sorunumu anlatirim annem bana her konuda arka cikiyor,ama ben cocuklara kiyamiyorum ben türkiyede baba almanyada cocuklar arada kalir cocuklarin burda okullari düzenlerini bozmak istemiyorum,ya bana cocuklar verilmesse diye düsünüyorum onlar olmadan yapamam beni tek baglayan bu oluyor.esimi halen seviyorum buda var.zaten ne geldiyse basimiza o defecilerden geldiya altinlari onlara para karsiliginda vermis baslarda benden gizliyordu simdi harcliksiz kaldimi kendi degerli bi esyasini emanetciye birakiyor cogu zaman direk söylüyor bana,nasil olsa onuda ögrendim o durumuda astik bi sekilde yüz göz oldu iyice.
insan kocasına da güvenemeyecekse neden evlensin ki
evliliğe olan inancım tükenmek üzere...
evet nereye gitdigi mechul gercekden,evet her seferinde kendi elimle vermis oldum,evdeki ilk altinlari aldiginda geri kalanlarin yerini degistirmek hic aklima gelmedi,kendisiyle konusmustum cok üzülmüstüm geri kalanlara tenezül etmez diye düsünüyordum
herkeze merhaba,konuya nerden nasil basliyacagimida bilmiyorum,esimin yaptiklari bini asti artik dayanamiyorum hazmedemiyorum.konu cok karisik ve uzun aslinda ama fazla uzatmadan anlata bildigim kadariyla anlatacam.yarim kilo degerinde bilezigim vardi ve ekstradan da setlerim vardi esim kendi adiyla bankaya koydu,ablasininda bi okadar altini vardi ablasi dedi sizin kasaya benimde altinlarimi koyun esim onlarida aldi.buraya kadar sorun yok,aradan 1 kac yil gectikten sonra esimin diger büyük ablasi benden benim bilezikleri istedi borc olarak bende lafini ikiletmeden verdim,esim kücük ablasinin altinlarinin bi kismini habersizce bankadan almis ne yaptigini bilmiyoruz halen soru isareti orasi, zaman geldi ablasini bankadaki altinlarini istemis tabi bir kismini esim zamaninda alip harcamis o yüzden korkudan hep ertelemis bugün yarin getirrim diye,sonra annesine büyük ablasina kücügüne durumu anlatmis.büyük ablasinada ben altinlarimi borc verdigim icin altinlarimin bi kisimini esime vermis oda almis kücük ablasinin altinlarinin üstünü tamamlamis vermis benim bundan haberim 1.2 yil sonra oldu aralarinda halletmisler,cok üzüldüm agladim bagirdim cagirdim bi sekilde onlari sineye cektim.ama bu yaptigi yetmezmis gibi evdeki altinlarimida benden habersiz alip tek tek hepsini yemis ben bi cantayi aciyorum künyem yok aradan bi kac ay geciyor bi bakiyorum kolyem yok setler vs. bu selkilde hep sürdü defalarca konustum küstüm agladim kavga etdim fayda etmedi ne yapacagimi bilmiyorum cok kirginim kendisine cokk suan ondan nefret ediyorum,konusmak istedigim zaman cevap bile vermiyor,kizim ameliyat olacakti narkoza girecegi zaman kolundaki bilezikleri cikardilar bende hastanede kalacagim icin alip esime verdim,bi 6 ay sonra aklima geldi o bilezikler evin her tarafini aradim taradim yok kendisine sordugumda basta inkar etdi almadim diye huyunu bildigim icin inanmadim,sonra bir zaman sonra aldigini kabullendi yine sordugumda ne yaptim neden aldin diye cevap vermiyor birsey bahane edip ya kavga cikariyor yada cikip gidiyor evden.ben kendimi öldürsemde adam orali olmuyor cevap vermeye bile tenezül etmiyor öküz gibi kafasini önüne egiyor.bi kac kücük altinim ve yüzügüm kalmisti okadar altindan. bugün aklima geldi bi bakim dedim ne bakagim yerinde yeller esiyor resmen beynimden vurulmusa döndüm,isden geldi ne oldu dedi niye morelin yok dedi olanlari söyledim bide demesinmmi senden sordum ya alirken bu nasil bi yalandir dedim,birsey yemiyecekmigim dedi bende dedim git mutfakda yemek var ye dedim afra tavrayida o yapti cikti gitdi cani cehenneme. isyan etdim yeter artik her seferinde artik utanir almaz altinlari deyip yerini degistirme geregi bile duymadim artik yapmaz bu kacinci diye en azindan bunlara tenezül etmez diye düsünüyordum ama nerdetamam artik birsey kalmadi bundan sonra ne yapacak bilmiyorum.cocuklarim olmasa katlanmam diyorum cekip giderim diyorum ama halende seviyorum,lanet olsun böyle sevgiye yaa...borclarini bile düzenli ödemez ne yapiyor bu paralari anlamis degilim bi ip ucu kac yildir yakalayamadim.bu sene izine gitmet istiyordum tr ye annemlere param yok dedi seneye gideriz dedi bende kabullendim,biletimi bile annem türkiyeden alacak bu adam daha ne istiyor kudurmus resmen,konuyu fazla uzatmicam dedim yinede uzatdim biraz ne olur herkez fikrini yazsin siz yerimde olsaydiniz ne yapardiniz.okuyan cevap veren herkeze cok tesekkür ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?