- 13 Aralık 2015
- 9.397
- 15.713
-
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
Kuş işi niye sakat merak ettim? Bir açıklayıverseniz. Niye kuş satın alıyorlar ki? Sokaklar güvercin işte, yem koy besle. Tasma takıp gezdiriyorlar mı ay hiç anlamadım.
Teşekkür ederim, ben de hiç bilmediğim bir konuyu öğrenmiş oldum sayenizde. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.Kuşçu eşi olarak el atayım dedim. Gerçi benimkinin şu an ne kümesi var ne de herhangi bir psikopat eğilimi, ama neyse :)
Yer bulsa eminim küçük bir kümes yapar..
İçlerinde düzgün aile yaşantısı olan düzeyli şekilde ilgili olanlar da var, fanatiklik boyutunda iyi bir cins güvercine 5-6 bin tl verecekler de..
Galiba bu rakam 15-20 bine kadar çıkabiliyor eşim söylerdi "millet kafayı yiyor" diye :))
Onlar yabani güvercin değiller. Kelebek, mardin, taklacı, baska vs. diye tanımlanan cins güvercinler. Hiç anlam veremediğim şekilde onları salıp uçurmak rahatlatıyor sahiplerini.
Siz bakmayın konu sahibinin bahsettiği gibi insanlar azınlıktadır. Emin olun gerek hasta olanı, gerek annesinin reddettiği yavruları elleriyle beslerler. Çok özenirler. Birbirlerinin kümesine emaneten gözkulak olurlar..
Eşime "içindeki özgürlük isteğini mi tatmin ediyor ne yani bu?" diye takılıyorum :)
Seviyorlar onların artistik hareketlerini izlemeyi..
AminnnTeşekkür ederim, ben de hiç bilmediğim bir konuyu öğrenmiş oldum sayenizde. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.
Bende cocuklarima aşı yaptırmıyorum orada bir gariplik göremedim bende , herkes asi yaptıracak diye birşey yok.Bizim insanimiz maalesef farklı hayatlara anlayis ve saygi gosterme konusunda yeterince hassas degil.
Yani toplumda bir kesim zorunlu egitimin yani sıra medrese egitimini tercih ediyor olabilir, asiların icindeki zararli yardimci maddeler zaten popüler bir gundem maddesiydi bunlar şok olunacak konular değil.
Anladigim eski hayatinda uyusturucu kullanan ve kontrolsuz iliskiler yasayan bir kadini o kotu hayattan cocuguyla ciarip kendine es yapmis bir hoca var.
Tabii hoca tabiri de ilginc yani muhafazakar görüşleri nedeniyle boyle deniyor sanirim yoksa egitimli, belgeli bir cami hocasi degil.
Adamin esinin eski hayati nedeniyle tedirgin olup çopte uyusturucu aramasi, cocuk baskasindan mi diye suphe edecek olmasi onlarin evlilik ici sorunlari ama adam niye siddet uyguluyor onu anlamadim.
Insan kalbinin rahat etmedigi kisilerle gorusmemeli. Burada cok abartilacak bisey yok gercekten. Ortada iki farkli ve zıt hayat yasayan iki insanin evliligi ve onlarin kendi iç sorunlari var.
Bu insanlari eve almak bana da dogru gelmedi. Kadin zamaninda kotu bi hayat yasamis ve vazgecmis burada hic bi sorun yok ama madem iciniz rahat degil selamlasmadan oteye paylasimda bulunmazsiniz olur biter.
Teşekkür ederim, ben de hiç bilmediğim bir konuyu öğrenmiş oldum sayenizde. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.
Tombala deyince haberlede cikan, adana tombala baskinlari aklima geldi. Böyle dernekler adi altında tombala oynuyorlar filan ben ne var oynasinlar diye düşünüyodum ama kumar olarakmis.Mezata hiç gitmedim ama ne diyorsunuz .
Babam amcam eşim hepsi gidiyor.
Ve tombala çekildiğini söylüyorlar sadece .
Evet ama çok yüksek meblağlar döndüğünü biliyorum misal eşim o akşam hiç kuş çıkarmamıştı izlemeye gitmişti ..
O gece 15 bine güvercin satılıyor ve 3 kişi birbiriyle yarışıyor ..
yok bunlarin bide kus dernekleri oluyo mesela. adamlar altlarinda milyonluk arabalarla geliyo gidiyo arkasinda iki araba daha onlar da adamin ayakci adamlari
bu mezatlara da her turden insan geliyo
normal sade vatandas, eski sabikali serseriler, pis islerde parmaklari olanlar...
sonra bu sade vatandaslarin ocagini sonduruveriyolar
sadece beslese skinti yok ama isin icine cok girip cevre yapmaya baslarsa allah korusun
ben liseye giderken oyle bi dernegi basmisti polis hemen de yol kenari gecerken hep gorurduk onunde hep bu pahali arabalardan olurdu
polis o gece 500 bine yakin paraya el koymus uyusturucu kacak hayvan horoz dovusu vs vs de var icinde
simdi sen mezata iyi niyetle gidersin o pisliklerden biri seni diger islere farkettirmeden kaydirirsa o kötü
Sizin bahsettiğiniz şey kuş mezatı değil yalnız. Dernek adı altında kumarhane işletilen yerler. Mesela tabelada Kanaryaseverler Derneği yazar, bir ihbar gelir arka odalarda kartlar fişler paralar oh :)
Mezatlar o kadar mafyavari yerler değil. Bir çoğunda içeride çay, sandviç dışında bir şey satılmaz..
Amacının dışında mezat süsü verilen yerleri kastetmiyorum. Zaten oralar çok uzun ömürlü kalmıyor. Dediğim gerçek mezatlar..
yok ben anlıyorum sizi dogru diyosunuz
benim demek istediğim cok iradesi saglam olmayanlari da mezatlarda bulup cekiyolar iclerine
yoksa hepsi dernek adi altindaki olusumlarda bulmuyolar birbirlerini
konu sahibinin esi mesela karisina inanmayip adami savunmus
benim amcam da kus besler mezatlara giderdi, esim tv kanallarindaki kus belgesili kus mezatlarini izler sever. bunlar ayri ama bide madalyonun obur yuzu var. allah hepimizi korusun öyle insanlardan
mahalleden birisi bi arkadasinin evini kusumu caldi diye tufekle basmaya calisinca amcam duymus ve bunlar bizim de basimiza is acar diye satmisti kuslarini
ya da bizim semtin deluganlilari cok manyakti bilemicem
ama normal kus besleyenleri tenzih ediyorjm. resmen kuslarla ask yasiyolar, ucurdukca ejderhasini ucuran deaneryas gibi guluyolar. cok tatlilar
ne kadar mantıklı ve güzel yorumlamışssınız..her ıkı taraftan bakmak..Bizim insanimiz maalesef farklı hayatlara anlayis ve saygi gosterme konusunda yeterince hassas degil.
Yani toplumda bir kesim zorunlu egitimin yani sıra medrese egitimini tercih ediyor olabilir, asiların icindeki zararli yardimci maddeler zaten popüler bir gundem maddesiydi bunlar şok olunacak konular değil.
Anladigim eski hayatinda uyusturucu kullanan ve kontrolsuz iliskiler yasayan bir kadini o kotu hayattan cocuguyla ciarip kendine es yapmis bir hoca var.
Tabii hoca tabiri de ilginc yani muhafazakar görüşleri nedeniyle boyle deniyor sanirim yoksa egitimli, belgeli bir cami hocasi degil.
Adamin esinin eski hayati nedeniyle tedirgin olup çopte uyusturucu aramasi, cocuk baskasindan mi diye suphe edecek olmasi onlarin evlilik ici sorunlari ama adam niye siddet uyguluyor onu anlamadim.
Insan kalbinin rahat etmedigi kisilerle gorusmemeli. Burada cok abartilacak bisey yok gercekten. Ortada iki farkli ve zıt hayat yasayan iki insanin evliligi ve onlarin kendi iç sorunlari var.
Bu insanlari eve almak bana da dogru gelmedi. Kadin zamaninda kotu bi hayat yasamis ve vazgecmis burada hic bi sorun yok ama madem iciniz rahat degil selamlasmadan oteye paylasimda bulunmazsiniz olur biter.
Eşiniz aklını başına alsın adam madem bukadar güvensiz aklı bulanık iftira edip problem bile çıkarabilir eşinize
Tekrar konuşucam eşimle bir daha gelmek istediğinde birkaç kez evde yokuz desin .Aynı şeyi söyleyecektim gerçekten bu insanlardan uzak durun ailece.zaman zaten çok kötü,insanlar iyice kafayı yemiş durumda böyleleriyle asla görüşmemek lazim kimseye güven olmayan bir dünyada bu kadar açık ve net sapkın insanlarla asla bir araya gelinmemeli.esinizi ikna edin görüşmeyi kessin o da.