Doğuma Hazırlık eşi erkek çocuk isteyenler ve baskı görenler eşinize şunu söyleyin.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

aynen bisde 3 kızız mesela babam cok memnun en son ben dogdugumda uzulme ama buda kız diye haber vermisler babamda sag salim dogduysa neden uzuliyim demis ve halada der babam erkegi napıcam kızlar herzaman daha hayırlı diye..yani sevinende var bene illa erkek olsun diye bastıran erkeklere birinin kadın olmadan erkeginde olmayacagını soylemesi lasım

biz de 3 kız 1 erkeeğiz
baştan annemin iki tane oğlu olmuş ve 1 yaşına kadar yaşamış ölmüşler
ben doğunca ki (ramazan bayramının sabahı doğmuşum)annemi en arkadaki yatak odasından çıkarmamışlar ve kapıları kapatmışlar
hem de ta bahçe kapısından
dayım hep der babanne öldü sandık falan diye
meğer ben kız oldum diye babannem rahmetlik pek bozulmuş
hala babam abime bir başka düşkündür
üniversiteyi kazandı okudu arabalar alındı daha okurken
bilgisayar çıkar çıkmaz daha alındı
sonra koca şirket üstüne yapıldı
biz bi üniversiteyi bile okumadık
ablamın forumları yırtıldı
ben de hep son ana kadar okutucam diye kandırıldım ama iş o boyuta gelince ben kızı okutmam dedi ve aldı beni
para derseniz şükür gayet yerindeydi
çok da tanınırdı çevreden babam
ben de o sinirle çıkan ilk iyi adayıma tamam dedim
17 yaşında sözlendim
18 de düğün
hep derim bi çocukluğum var bi de kadınlığım arasını bilmedim
şükür çok iyi bi yere gelin geldim çok modern bi eşim var içimde kalan istediğim her kursa gittim
ama.....
sonuç babam kalp krizi geçirdi ve maddi olarak çok zor durumdaydı ve benim eşim koştu
bi çok zorluğunda benim eşim koştu
abim batmak üzereyken eşim kurtardı yüklü miktarda borçlar vererek
Allah razı olsun ne diyim
babama ehliyet alalım derken kıyamet koparırdı ve azarlardı bizi
ama tam 10 yıl sonra ,yani bundan 2 ay önce ,anneme benim evimde akciğerine pıhtı attı ve ben yetişdirdim hastaneye
önce Cenabı Allah sonra benim sayemde kurtuldu annem
babam ağladı sonra
bizim her işimize ablanla sen arabayla yetişiyosunuz ne cahilmişiz diye
ha bu arada büyük ablam boşandı ve babam hem ona bakıyo hem de yeğenimi okutuyo
hem de üniversiteyi
böylece aileden ilk kız okuyanımız çıkıyo
işte böyle
zamanında hep benim ölmem için dua eden babannem sonradan hep ben yanında kaldığım için pişman olup söylerdi
babam zamanında yaptığı hataların farkında
ama gene de hiç bi zaman abimi sevdiği kadar bize titremedi
yeni yeni başladı bişeyler son bi kaç yıldır annem de öyle
tabiki Allah onlardan razı olsun ama hep derim baba benim sana kalbim okutmadığın için hiç bi zaman doğrulmıycak
sana tek kırgınlığım budur

Son düzenleme:

eşin demedimi herkes bedava erkek doğuruyoda.sen paraylamı doğuracan demedimidelikafadulden

çok kötü yaa benim de bir arkadaşımı babası 5 yaşındayken terk ediyor ve bu arkadaşım orta okuldan beri kendini geçindirmek için çaılışıyor... annesinin evini döşüyor kirasını ödüyor çünkü kardeşleri evli... derken babası geri dönüyor ve annesine ve arkadaşıma zulmediyor resmen... sonra arkadaşım evlenip mutlu olamıyor ve evine geri dönmek istediğinde arkadaşımı kendi evine kabul etmiyor... bazı erkekleri gerçekten insan yerine bile koymak çok zor... erkek çocuklarımıza mutlaka kadınlara saygılı olmaları konusunda eğiterek büyütmeliyiz... bize çok önemli bir görev düşüyor bu konuda.. benneyaptımki benneyaptımki

eşin demedimi herkes bedava erkek doğuruyoda.sen paraylamı doğuracan demedimidelikafadulden
öyle deseydi bende cevap hazır canım benim.

parasız doğurtabiliyıorsan sen doğurt derdim. benimle ne alakası var. sperminde varsa doğurtsun benimle ne alakası ver erkek sperminin kaydirigubbakcemile2

haklısın tabi .benımde aklıma gelmıyo deyil bunların spermlerinde y yok galima hep x ler döllüyo.şakkıdı

Canım bi kere Anneni tebrik ediyorum gururlu ve güçlü bir kadınmış ben böyle kadınlara hayranım zaten
Ayrıca sizi çok iyi yetiştirmiş, diğerlerine gelince Allah'tan habersiz bir yaprak bile kımıldamazmış, böyle konuşursan sonu belli zaten, kulun verdiğinden değil Allahtan gelecek olanı düşünüp korkucaksın.. Allahın sopası büyük işte insanı bu hale getirir... Sizler adına çok sevindim canım, Allah sanada hayırlısını nasip etsin.

bu devirde hala bu kafalar kaldı mı ALLAH aşkına ..erkek çocuk isteyen erkeğin ben önce ALLAH inancını sorgularım ..benim fikrim bu ...ALLAH inancı olan bir insan ,insanları kadın ya da erkek olarak ayırtetmez ..hayırlı ve sağlıklı bir evlat olduktan sonra kız ya da erkek olmasının onun için bir önemi olmaması lazım ..böyle düşünenlere mahsun kırmızıgülün güneşi gördüm filmini izlemelerini tavsiye ederim...

orada mahsun da doğulu bir adam illa erkek çocuk istiyor karısı 5 tane kız doğuruyor ..her seferinde heyecanla bekliyorlar hem de tüm köy ahalisi .. olmayınca moralleri bozuluyor ..en sonunda erkek çocukları oluyor ..bunlar istanbula taşınıyorlar ..karısı hastalanıyor ameliyat olması gerekiyor hastahaneye yatıyor ..mahsun ise çocukları babasıyla evde bırakıp karısının yanına gidiyor ...babası da çok yaşlı ..ilk defa da eve çamaşır makinesi alıyorlar ..hiç bilmedikleri bir şey olduğu için makine herşeyi yıkar sanıyor çocuklar ..kardeşimiz pislenmiş onu da yıkayalım diyerek atıyorlar bebeği makinenin içine ..bebek paramparça ...öyle güzel bir örnek ki ...ALLAH tan hayırlısını dilemek gerek ..yoksa adam illa erkek istedi oldu ama veren ALLAH aldı da .. o yüzden isyan etmemek lazım ..herşeyin hayırlısı ..yeterki bu vatana millete hayırlı bir evlat olsun ..gerisi hikaye ....

Ay Allah im ya, neler var dunyada. Allah bu dunyada bile adaletini gosteriyor. Dedenin mekani cennet olsun insh. Ne kadar insafli vicdanli adammis. O kendini bilmez halan ve amcan icin soylenecek soz yok. Zaten belalarini bulmuslar. Ote tarafta goreceklerinin birer fragmani hukmunde .

Bence ciddi ciddi bunu roman olarak yaz. Cok ilgi gorur. Yarin filmini bile cikarirlar. :)
Sizin simdi mutlu olmaniza cok ama cok sevindim. Allah im senin gonlune gore versin.

çevre faktörü ço önemli gerçekten.çevreden ailedenbi bskı görmüyorsan doganın cinsiyetine hiç bakmazsın ama görüyorsan ne doguracagım diyi strese girersin..ben kinci kızım ögrendigimdi çevreden bayagı sesler duyduk..eşimin iş yerinde neyiniz olacak diyolarmış bi kız daha geliyo dediginde....hadi yaaaa.yani üzüntü var...öyyylemiiii boşver üzülme....ulan bi oglanı yakalayamadınız.....eee üçücncüyü ne zaman yapıyorsuuz.....kızlarını götürürsün artık maçlara......tüh bee....hanımı degiştir istersen heh he hehe diye gülüyorlar daha var söyleyecek amam işte bi kadar.ailemen tarafı kız oldugunru ögrenince kimse arayıp sormadı...önce ilk hamile oldugumu ögrendiklerinde herkes arayıp nasılsın hamilelik nasıl geçiyor diyolardı cinsiyeteni ögrenince kimse rayıp sormadı bile.eşimi arıyorlar ben duyuyorum hiç helen nasıl bebeknasıl diye birşey duymuyorum.telefon kapanıyo selamı var senide sordular diyo halbuki yok öyle bişey...offf anlatmayayım daha fazla sinirlerim tavan yapıyo..
yani demek estediim herşey eski zamanda kalmıyo maalesef adamına göre degişiyo yine.maalesef oda bana denk geldi....eşim çok iyi biridir ama erkek çocuk istegi maalesef bitmeyecek sanırım...

bir kadın bana ne demişti biliyormusunuz...
HER BULUT YAGMUR YAGDIRAMAZ.HER KADIN OGLAN DOGURAMAZ...
bu ne şimdi bende kırmamak için öylemi .bizde öyleyiz demiştim.deseydemi keşke sen meteoroloji uzmanı sanki...

arkadasim bu devirde diye birsey yok bu kiz erkek meselesi aynen eskisi gibi devam ediyo

benim arkadasim doktora bile takip ettirmeden kendi hesabina gore yumurtlama gununde iliskiyle erkek bebege hamile kaldi 2 kizi var cevredekiler diyor ki bak yontemi varmis falan filan benim 3 kizim varya ben birsey bilmiyorum ya ALLAH ne verirse hayirlisini versin

allah herkese hayırlı evlat versin arkadaşlar... allah kimseyi evlatlarıyla sınamasın...

Ben de kızıma hamileyken komşum cinsiyetini sormuştu ben kız deyince canın sağolsun bi dahaki sefere inşallah demişti hiç unutmam

ya ben bu topiği okuyunca çok sinirleniyorum yaaa. kalbim sıkışıyo adeta. nasıl insan bunlar hani medeniyet? hani kültür? herkezmi cahil kaldı bizim yurdumuzda yaa..
ne demek her kadın erkek doğuramazmışmış. canın saolsun birdahaki sefere diyo yaaa...
çıldırtıcı. kız ewlat bir kere anneye babaya düşkün olur. anneye arkadaş olur babaya hayran doğar zaten. ilk aşkıdır bir çok kız ewladın babası. bunun değeri pahabiçilemez.
birde erkek ewlat düşünün genel olarak baktmızda. (tabiki hepsi değil ama)
ergenliği ayrı bir sorun yetişkinliği ayrı. para yetişmez kız peşinde koşar. birde ewlenecem dediği kızı buldumu daha anne baba tanımaz.
kız ewlat çok değerli. hepimiz kız ewlattık işte. annelerimize yardımcıydık. günü geldi dert ortağı olduk. sohpet ettik. alışwerişe çıktık. arkadaş olduk. yaa nasıl böyle düşünürler yaa. nasıl bunun değeri bilinmez.
benim içimde hep bir kız ewlat yatar ama hiç söyleyemem hiç dile getirmedim. allah korkumdan hep hayırlısı dedim.
bana soruyorlar gönlünde ne yatıyo kız mı erkek mi?
yaa ben çocuğum olsun diye çırpınıyorum. birde cinsiyetmi seçicem diyorum.
ya ne önemi war ne farkı war ewlat ewlattır. hayırlısı olsun yeter yaa. sağlıklısı olsun yeter.

gözlerim doldu canım hayatın gerçekten buruk ama çok güzel önemli olanda birliktelik değilmidir. kardeşler bağınızı koarmamışsınız çok sevidim. benimde bir kızım olacak işllah belki bunun yüzünden çok duygulandım hayatında başarılar

canım hikaye gibi okudum..her şey nasıl da yerli yerine oturmuş görüyor musun..Bir laf vardır hani Allahın sopası yok...çok doğru..herkes hak ettiği gibi yaşar işte en güzel örnek...

arkadaşlar 2 gündür foruma girmek istiyorum ama benzer hikayeler okuyacağım diye korkumdan girip bakamadım. az önce ç.dışı iken tüm yazdıklarınızı okudum. Annem adına teşekkür ediyorum. ve benzer sorunları yaşayan arkadaşlarıma Allahtan sabır diliyorum.

şuan annemin hayatı bir düzen içinde olsa da gençliği gitmiş elinden Allahım gecinden versin ama diğer tarafta inşallah her zaman mutlu huzurlu olur.

Allahım günay yazmasın da bir kadın düşünün çocuğu kız da olsa erkekte olsa iyi bir anne olacak ama dünyaya getirdiği evladı canı ciğeri erkek olmayınca ciğeri 5 para etmez insanların lafı yüzünden üzülüp strese giriyor yıpranıyor hatta erkek çocuk yapamıyorum diye kendisini eksik hisseden bile oluyordur bu ciğeri beş para etmezler yüzünden.
Ama Allah büyük böyle insanlara öyle bir vuruyor ki anlamaması imkansız ama anlamıyorlar hala kalpleri kötülükle dolu, başkalarını üzmek onlara zevk veriyor.

bir de komşumuz aynı zamanda köylümüz bir kadın vardı anneme hep --- bir oğlan doğuramadın kız çocuğu değil mi ne okutacaksın şunları diye ablalarımı gösterip aşağılardı. yazık annem en son o komşumuza patlamıştı . ---bana bak ayşe bir daha benim evime gelme şu sıpalarını da topla git benim çocuklarım ders çalışacaklar, benim oğlum olmadı diye bu kadar dert ediyorsanız ben çocukların babasını çağırayımda sen ona doğur bir tane oğlan da başın göğe ersin demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…