cinsiyet ayrımı yapanlardan nefret ediyorum ben hamile kalırsam çocuğum doğana kadar cinsiyetini öğrenmek istemem öğrendirmemde.
bunu benim annemin babasıda yapmış,annem bu davranışlara fazla maruz kalmamış ama evin en küçük kızı teyzem;babasını sevmez.
okula yırtık galoş gibi ayakkabılarla gidermiş,hemde karda,ayakları hissetmezmiş bir süre sonra,ama dayılarımın çifter çifter ayakkabıları varmış seçip beğenip giyerlermiş,
dayılarımın eskilerini bile giydirmezmiş dedem teyzeme,gider köyde satarmış
dayıma cips çikolata bir ton şey alırmış,dayım teyzeme ikram ederse dayıma kızarmış neden ona verdin diye,
bir kere teyzemin yengesi zorla elbise aldırtmış dedeme teyzem için,dedemde yengeyi sevdiğinden almış elbiseyi mecbur ama teyzeme hayrını görme demiş,elbiseyi giydiği ilk gün sobaya metrelerce uzak olmasına rağmen elbisenin bir parçası yanmış giyilmez hale gelmiş.
en kötüsüde dayım evlenecekmiş,evin bahçesine dayım için bir ev yapmak istemişler ve şerefs..z dedem aman param gitmesin diye işçi tutmayıp inşaatı iki teyzeme yaptırmış,eve gelenler ayıplarmış 'sen ne biçim insansın oğlun çarşıda geziyo kızın beton ağaç taşıyo' diye,ve birgün bir ağaç parçası teyzemin parmağını kesmiş (kopmamış sadece sinirlerin olduğu taraftan kesilmiş) ,şerefs...z para gitmesin diye doktora değil sağlık ocağına götürmüş,orda hemşire yalvarmış 'ben birşey yapamam doktora gösterin,yoksa parmağı kullanılamaz hale gelir' diye,dinlememiş dedem,sağolsun hemşirede özene bezene pansuman dikiş yapmış,parmağı kurtarmış ama hala hissizlik olur parmağında.
bir kez olsun tokat atmamış yada sesini yükseltmemiş teyzemlere,ama herzaman değer vermediğini hissettirmiş ve verdiği üç kuruşada bela okurmuş,bide namaz kaçırmayan adam bu..
birde sanki dört dörtlük bir babaymış gibi nazlanır,telefon açarsın telefon durup dururken kapanır,sen yüzüme kapattın diye küser,günde en az 2 defa aramazsın küser,en komiğide dayımlar teyzemler çok düşkündür annesine,çok ilgilenirler ama dedemi de dışlamazlar,üzülür bir de ''siz annenizi benden çok seviyorsunuz'' diye,bir keresinde açık açık söylemiş teyzem ''baba sana saygım sonsuz,yatalak olsan sana bakarım bişeye ihtiyacın olsa yaparım ama sana en ufak sevgim yok'' demiş,ohh olsun,bende torun olarak ona saygı göstermiyorum,bayramlarda yarım yamalak elini öper köşeme çekilirim hizmetmiş hürmetmiş umrumda değil,herkes ektiğini biçer kusura bakmasın.