Doğuma Hazırlık eşi erkek çocuk isteyenler ve baskı görenler eşinize şunu söyleyin.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
hazek, canım benim İNŞALLAH HAYIRLISI İLE OĞLUN olur. senin gibi isteyenlerin erkek çocuk isteğini Allahım geri çevirmesin. çevirmesinde duygu yoksunlarının ağzına laf düşmesin sözleriyle sizin kalplerinizi kıramasınlar.

cahillik cahillik cahillik::::benimde baba tarafım doğulu 5 kardesiz biz 3 kız 2 erkek basta kızlar doğunca kimse köyden annemlere tebriğe gelmemiş hep babam için üzülürlermiş!yazık soyu devam etmyck malına sahip cıkan olmyck diye anneme laf sokarlarmıs taki erkek kardesim doğana kadar..osmancım doğmus tüm köy bursaya gelmiş o zaman cekilen resimlere bakıyrmda annemn anlattıklarını anlıyrm rahmetli dedem nerdeyse babamı baskasıyla daha evlndrckmiş oğlan cocuğu olmyr diye....ne anlatılır arkadaslar ne denilir ben anlmyrm bu zihniyeti...Peygamber efendimizin (s.a.v)soyu kızı hazreti fatmadan ilerlemiş daha ne denilebilir...

gerçekten okurken sinirle okudum çok büyük bi ders var annenin hayatında anlayabilene tabii
cehalet insanları ne hale getiriyo
Allah nee verirse hayırlısını versinnn demiyolardaa

bide bi kadının her kadın erkek doğuramaz lafına çok kızdım
defalarca anlatıldı bebeğin erkek yada kız olması erkekle alakalı diye
aama hala anlamamazlıktan geliniyor
tarih tekerrür edermiş cahiliye döneminde kız çocuklarını diri diri gömerlermiş
şimdide aynısı yapılıyor gerçek anlamda olmasadaaa
mecazen kızları istemeyerek yapılıyorr

bizim bi akrabamızın ilk çocuğu kız oldu diye
kaynanası kayınbabası yüz vermemiş yemek vermemiş bakmamışlar
lohusa haliyle kadın aç kalmış sütü kesilmiş
kadın üzüntüdden sıkıntdan bebeğede bakamamış
bebek 1,5 kiloya düşmüşş
alın burdan yakın

hikayelerinizi okurken gözlerim doldu
kocalarının erkek evlat özentisi yuzunden baskı ve siddet gören kadınlarımıza Allah sabır ve güç versin :Saruboceq:
onlar gercekten cennetlik

Biri yedi, diğeri ikibuçuk yaşında iki kız annesiyim..Şüphesiz her anne gibi saçlarının tek telini dünyalara değişmem..ılk hamileliğimde cinsiyeti belli olunca kayınvalidem sevinçle Hayırlı gelinin ilk evladı kız olurmuş diye beni kutladı..Tüm aileden onay ve desstek gördüm.Aslında ikinci bir çocuk bile düşünmeyen ben eşim ve annesinin tatlı ısrarlarına dayanamayıp tekrar hamile kaldım. sınırlı bilgilerimle erkek çocuk için çabalayıp durdum ama nafile..Allah sağlıklı ve hayırlısını versin diye dua etti burulduğumu hisseden kayınvalidem..Tırnağını yaratmaya muktedir değilken,hangi cins olması gerektiğini nasıl sorgularız kızım,bundan büyük asilik mi olur diye beni ikaz edip durdu..Eşim de hep kız evladın bir mükafat ve gerçek hayat sigortası olduğunu söyler durur..acaba nasıl böyle düşünebiliyor derseniz cevabı kolay bi soru bu..Çünkü onu kadın gibi kadın bi anne büyütmüş, ona insan olmayı öğretmiş.''Erkek'' olmayı değil..bu arada belirteyim'' ıkinci bir çocuk bile istemeyen ben''bu satırları doğum kontrol yöntemimin azizliğine uğrayarak doğurduğum oğlumun agularını dinleyerek yazıyorum..

hikaye gibi okudum inan. annen neler yaşamış güçlü kadınmış hayatında hep doğuyu bulmuş öyle yaşamış ama bence en doğrusunu komşunuza söylemiş meraklıysan doğur kocamdan demekle ağzına sağlık onu görünce benim yerime ellerinden öp ve bunu söyleyebilirsen söyle ağzına sağlık ne iyi yapmış o kadına. bende hamileyim oğlum olucak hayırlısıyla sağlıkla doğsun inş. ama işte insan hali şimdiden ikinci kız olsun istiyorum yani her ikisini tatmak istediğim için. ama sağlıklı olsunda fark etmez. allah herkese versin evlatsız bırakmazsın kimseleri

anlatımın sonunu çok beğendim gülmekten karnım ağrıdı. darısı başıma işllah bende kız bekliyorum ve kayınvalidem erkek istiyodu hafif buruk bi şekilde kızmış anne dedim. allah sağlıklısı versin kızım dedi. eşim ilk zamanlar hafif burukluk yaşadı ama yinede çok mutluyuz. zilli kızım gelene kadar çok acı yaşattı bize. şimdi büyük bi heyecanla bekliyoruz. göbişimde babası her gece öpüp yatıyor.opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

eşimde erkek delisiydi..kızımız olacağını öğrendiğindede ilk birkaç dakika bir durgunluk yaşadı..daha sonra kızımızda ufak etefek sağlık sorunları olduğunu öğrendik.şimdi cinsiyet gibi şeylerin ne kadar önemsiz olduğunu bir kez daha anladı..
ama yeni evli olduğumuz dönemde erkek isterim deyince erkek koy erkek çıksın demiştim!! ne yani yalanmı?o belirlemiyormu?

eski kafalı cahil insanları bir kenara bırakırsak,

aslında babalar erkek çocukları olsun istiyor bayanlarda kız çocukları olsun.

şimdi ilki erkek olunca anne de baba da 2.si de kız olsun diye düşünüyor
ilki kız olunca annede babada 2. si erkek olsun istiyor. Bu da gayet doğal.

ama şu devirde dikkatimi çeken ilk çocuğu erkek olup 2. si 3. süde erkek olsun diyen anne babayla hiç karşılaşmadım. artık anne babalar ilk çocuğunun cinsiyetine göre ardından gelenin cinsiyeti konusunda şu olsa iyi olur diye düşünüyor.

Hem kız çocukları dünyaya geldiklerinde babaları onların erkek olmasını istese de o babalar kızlarına öyle çok düşkün oluyor ki.
eşimin arkadaşının 2 oğlu vardı --tek maaşlıyım ama kız çocuğunu bulacağım derdi,3. çocuğuda erkek oldu adam yılmadı 4. sü kız olsun diye bir daha. Sonunda Allah onlara şirin mi şirin bir kız çocuğu verdi.
ayy adam kızını süsler saçlarını tarar, güzel güzel tokalar almış onları takar kızına.
--o ne öyle erkek çocuklarına bir gömlek bir kot pantolon ama kız öyle değil kızım olursa ona pembe pembe çiçekli böcekli elbiler alırım diye anlatırdı.

tabi cahillik ama eskiden soyu devam etsin diye erkek çocuk istenirmiş ama bazıları da kadını hor görmeye çalışıyor --erkek doğuramıyor-- damada mal kazanıyorlar, sanki böyle söyleyenlerin oğulları da sanırsınız ki yoktan var edip türlü türlü büyük şirketler kurmuş, babasının azıcık malını dağ yapmış. zaten öyle diyenlerinde oğuları bir yerden vuruyor onlara iler ki zamanlarda.

derler arkadaşım hiç de utanmazlar sıkılmazlar öyle derken. karşısındaki yeni doğum yapmış emziren lohusa bir kadın mı, üzürsem sütü kesilir mi diye falan hiç düşünmezler. Ama Allah ta bu tip insanların kalplerine göre evlatlarını veriyor.

hele ben şu --cennet anaların ayakları altındadır--sözünü söyleyip kendi anasının elini eteğini öpüp kendi eşini de --erkek doğuramıyorsun --diye döven ya da el kızısın diye eşini umursamayan erkekleri hiç anlamıyorum. --Cennet anaların ayağı altındadır diye kendi anneyin elini eteğini öp sonra kendi çocuklarının annesine-hayat arkadaşına eziyet et.
böyleleri yok mu var.

bir komşum vardı ---kadın daha 25 yaşında ikiz erkek bebekleri oldu. hastaneden doğum yapmış gelmiş evde yemek yok k.valide köşeye oturmuş -gelin acıktık yemek hazırla--demiş o da ne yapsın o haliyle kalkmış kendisi aç yiyecek içecek ki sütü gelsin.
o haliyle kalkmış yemek hazırlarken pijamasının arkası kan olmuş. o sırada da kocası iş yerine gidip 2 günlük izin almaya gitmiş. eve geldiğinde anası oğluna ---oğluuuum karın beni görünce elimi öpmedi bi de açım söyleye söyleye zor yemek yaptırdım karına --demiş. koca da erkek ya yeni doğum yapmış karısına bir girişmiş --sen annemin elini niye öpmedin koca kadın kalkıp sana yemek mi hazırlayacak diye burnuna burnuna vurmuş bu arada sesler geliyor bizim eve de ne yapsam diye evin içinde kıvranırken komşum kapıyı çaldı --şunlara bir çıkalım yazık kızı dövüyorlar herhalde yeni doğum yaptı bir bakalım dedi.

kapılarını çaldık adam bizi de dövecek neredeyse bir baktık kızın pijamasının arkası kan ağzı burnu kan içinde, komşum hemen kocasını aradı çabuk gel yeni doğum yapan kızı anaoğul dövüyorlar diye.

sonra kızla bebekleri komşunun evine götürdük ben eşofman verdim komşum kullanılmamış iç çamaşırı falan verdi arkadaşın kocasıda kızın annesini babasını aradı --kızınız doğum yaptı çocuklar küvez de gelin --diye.
yazık o anne baba geldiler kızlarınıda torunlarınıda alıp götürdüler. sonra aradık ama telefonlarını falan değiştirmişler herhalde görüşemedik. ama koca denen yaratıkla anası o kızın evinde 5-6 ay oturdular yüzsüz yüzsüz apartmana girdilerçıktılar kol kola.

millet yüzlerine bakmayınca defolup gittiler.
bi de böyleleri var.

aman tanrim korku filmi sanki yaaa okurken kanim dondu

2 gün önce bebeğimizin cinsiyeti belli oldu oğlumuz olacak Rabbim hayırlı sağlıklı evlat olmasını nasip etsin bizlere...
neyse müjdeyi ailelerimize vermek için doktordan babamlara gittik.
ilk bebeğimiz hayırlı olsun dediler.

babacığım 5 vakit namazında nur yüzlü mübarek bir insandır...eşimde muhabbetini çok sever sabaha kadar dinlerim der hep :)

müjdeyi verdiğimizde babacığımın bize anlatmış olduğu gerçek bir hikayeyi sizlerle paylaşmak istiyorum arkadaşlar....

annemler yeni evlilerken hemen karşılarında oturan bir çift varmış.
bayan hamile kalıyor ilk bebekleri kız..
adam sokak ortasında kadını nasıl dövüyor hemde nasıl.
kız doğurdu diye...
babam diyor yeni doğum yapmış gelinceğiz şiddete uğruyor konu komşu elinden aldık diyor.
sonra bir kaç yıl sonra eşi yine hamile kalıyor...
adam isyankar ya hani.
Rabbim onlara ikiz bebek nasip ediyor...
doğum oluyor bebeklerin biri kız biri erkek...
kızı boşverip oğlana seviniyor adam ama nasıl sevinçse artık.
Hikmetinden sual olunmaz Allahım kız çocuğu sapasağlam ama erkek çocuğu engelli oluyor.
yürüyemiyor tekerlekli sandaliyede gezdiriyorlar oğlanı...
sonra bizimkiler başka bir şehre göç ediyorlar tabii ne oldukları bilinmiyor..

işte böyle anlattı babacığım Evladım dedi herşeyin hayırlısını isteyin Yüce Yaradandan...
o nasıl karar kıldıysa öyle....
gözlerim doldu...

Annem bebek düşünmeye başladığımızda ilk şunu dedi bana...
niyetinizi edin Allah'a sığının Rabbim sen hayırlı sağlıklı evlat ver bizlere şeytanın şerrinden koru bizden doğacak evlatları deyip öyle birlikte olun....

öylede oldu...Rabbim bizlere aratmadı...

evde test yapıp hamile olduğumu öğrendiğim an,ellerim titreyerek kalbim çarparak ilk yaptığım şey Allahıma dua etmek oldu...
Rabbim sen bize hayırlı sağlıklı bir evlat nasip et !
sen olmayanlara nasip et inşallah dedim....

ve şu an 4. ayımızdayız Rabbim sağlıkla sonuna erdirsin Oğlumuz sağlıkla aramıza katılsın inşallah....
Amin...

Allah sana eşine bebeğine sağlık sıhhat versin.

baban yaşadığı bir olayı anlatmış ya ben devamını biliyorum çünkü öyle oluyor.
O baba denen yeni doğum yapmış karısını döven canlı, sonradan olan ikizlerden erkek olanını engelli olduğunu anlayana kadar ağam paşam diye sevmiştir, engelli olduğu anlaşılınca tekrar karısını dövemüştür --ne yaptında oğğğğğğğluuum böyle oldu diye, sonra engelli oğlunun sorumluluğunu hiç üzerine almamıştır sabah erkenden çıkıp gece geç vakit eve gelmeye başlamıştır.
karısı da 3 çocuğuyla tek başına kalmıştır, şuan zaten hepsi de büyümüştür, beğenmediği kızlar hem annelerini kız doğurdu diyen babalarına bakıyorlardır hem de engelli erkek kardeşlerine.

Allah böyle insanları çocukları ile terbiye etmesin duam budur.

Merhaba bende okurken gözlerime inanamadım hayretler içerisindeyim.. Rabbim sağlıklı, hayırlı evlat versin..

Evladın kızı erkegi yok benim gözümde sağlıklı ve sanslı bir ömrü olsun..
Hatta artık millet ilk evladın kız olursa ne şanslısın diyor. Ne olursa olsun kız evlat ailesine sahip çıkıyor evlenip gitse bile..

Her şeyi boşveriyorum bir kadının hamile kaldığında karnındaki bebeğinin cinsiyetini sadece ve sadece erkek belirliyor kadının bunda hiç bir etkisi yok. Bu bilim insanları tarafından kanıtlanmış bir gerçektir. Türkiye de bu çalışmada yer almıs kanıtsayan ülkelerdendir.

Ben evlat cinsiyet ayrımı yapan anne babanın kendinden utanmas gerektiğini düşünüyorum.

ne güzel söylemiş annen hayran kaldım valla ellerinden öpüyorum
Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin herkese,kimsenin kucağınıda boş bırakmasın inş
hayırlı evlat nasip etsin sağlıkla huzurla bir ömür geçsin inş
Darısı da benim gibi isteyenlerin başına :CüvCüv:

allahın adaleti işte ama allahtan korksalardı bu sekılde davranmazlardı hadısler bıle kız cocuklarınıza sahip cıkın onlara sevkat gosterin diye acaba halan kadın değilmiydı yada halanı doğuran kadın değilmiydi allah akıl fikir versin

cinsiyet ayrımı yapanlardan nefret ediyorum ben hamile kalırsam çocuğum doğana kadar cinsiyetini öğrenmek istemem öğrendirmemde.

bunu benim annemin babasıda yapmış,annem bu davranışlara fazla maruz kalmamış ama evin en küçük kızı teyzem;babasını sevmez.

okula yırtık galoş gibi ayakkabılarla gidermiş,hemde karda,ayakları hissetmezmiş bir süre sonra,ama dayılarımın çifter çifter ayakkabıları varmış seçip beğenip giyerlermiş,

dayılarımın eskilerini bile giydirmezmiş dedem teyzeme,gider köyde satarmış

dayıma cips çikolata bir ton şey alırmış,dayım teyzeme ikram ederse dayıma kızarmış neden ona verdin diye,

bir kere teyzemin yengesi zorla elbise aldırtmış dedeme teyzem için,dedemde yengeyi sevdiğinden almış elbiseyi mecbur ama teyzeme hayrını görme demiş,elbiseyi giydiği ilk gün sobaya metrelerce uzak olmasına rağmen elbisenin bir parçası yanmış giyilmez hale gelmiş.

en kötüsüde dayım evlenecekmiş,evin bahçesine dayım için bir ev yapmak istemişler ve şerefs..z dedem aman param gitmesin diye işçi tutmayıp inşaatı iki teyzeme yaptırmış,eve gelenler ayıplarmış 'sen ne biçim insansın oğlun çarşıda geziyo kızın beton ağaç taşıyo' diye,ve birgün bir ağaç parçası teyzemin parmağını kesmiş (kopmamış sadece sinirlerin olduğu taraftan kesilmiş) ,şerefs...z para gitmesin diye doktora değil sağlık ocağına götürmüş,orda hemşire yalvarmış 'ben birşey yapamam doktora gösterin,yoksa parmağı kullanılamaz hale gelir' diye,dinlememiş dedem,sağolsun hemşirede özene bezene pansuman dikiş yapmış,parmağı kurtarmış ama hala hissizlik olur parmağında.

bir kez olsun tokat atmamış yada sesini yükseltmemiş teyzemlere,ama herzaman değer vermediğini hissettirmiş ve verdiği üç kuruşada bela okurmuş,bide namaz kaçırmayan adam bu..

birde sanki dört dörtlük bir babaymış gibi nazlanır,telefon açarsın telefon durup dururken kapanır,sen yüzüme kapattın diye küser,günde en az 2 defa aramazsın küser,en komiğide dayımlar teyzemler çok düşkündür annesine,çok ilgilenirler ama dedemi de dışlamazlar,üzülür bir de ''siz annenizi benden çok seviyorsunuz'' diye,bir keresinde açık açık söylemiş teyzem ''baba sana saygım sonsuz,yatalak olsan sana bakarım bişeye ihtiyacın olsa yaparım ama sana en ufak sevgim yok'' demiş,ohh olsun,bende torun olarak ona saygı göstermiyorum,bayramlarda yarım yamalak elini öper köşeme çekilirim hizmetmiş hürmetmiş umrumda değil,herkes ektiğini biçer kusura bakmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…