Doğuma Hazırlık eşi erkek çocuk isteyenler ve baskı görenler eşinize şunu söyleyin.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nisandakar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
536
16
çin takvimini denerim
kamer çin takvimini denerim
yumurta çatlama gününe denk getiririm

ama aynı zamanda

BAS PARAYI UÇUR BENİ KIBRISA ORADA SPERMLERİNİ AYIKLAT SONRA YERLEŞTİRSİNLER SENİN ERKEK SPERMLERİNİ BENİM RAHMİME İŞTE SANA ERKEK BEBEEEEEEEEK. BAK KOÇİŞİM BU İŞ SENDE BİTİYOR PARAN VARSA GARANTİ SANA ERKEK ÇOCUK YAPARIM
PARAN YOKSA PARAN KADAR KONUŞ ALLAHIN VERDİĞİNE RAZI OL KAPA ÇENENİ OTUR KOLTUĞA BEN NE DOĞURURSAM SEN ONA ADAM GİBİ BABALIK YAP GERİSİ HİKAYE

deyin.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

size annemin hikayesini anlatayım.

benim 5 tane dayım 2 tane teyzem var.
2 amcam 2 tane halam var. babam erkek kardeşlerin ortancası

annem babam evlenmişler. 1 kızları olmuş sonra 2. kızları

küçük halam ve büyük amcam çok fenaymış ilk ablamda da 2.sinde de annemle babamla dalga geçmişler. halam 2. ablam doğduğu gün annemin eşarbını fırçanın sapına bağlayıp mahallede turlamış --bizim gelin 2. kızı doğurdu-- diye. görgüsüz terbiyesizin teki yani.
büyük amcamında 1 oğlu 3 kızı var
annem o halama --Allaha büyük konuşma bak hamilesin Allah ne verirse hayırlsını sağlıklısını versin demiş.
halam doğum yapmış oğlu olmuş

bu arada akrabalar da o halamda büyük amcamda anneme babama laf sokuştururmuş oğlunuz olmuyor diye.
annem yine hamile tabi küçük halamda hamile ve bu arada büyük amcam ailesinide alıp almanyaya gidiyor arkasından babama istek yapıyor babamda almanyaya gidiyor. bu zaman zarfında annem 3. ablamı dünyaya getiriyor, ardından küçük halam 2. oğlunu dünyaya getiriyor ama ilk oğlu 3 yaşına gelmesine rağmen konuşmuyor konuşulanları duymamazlıktan geliyormuş(öyle zannediyorlar) annem halama --çocuğu bir dr a götür 3 yaşına geldi konuşmuyor bir sorun olmasın bak ilerde tedaviside olmaz diyor halamda --erkek çocuklar geç konuşur diyor anneme.

bu arada almanyaya giden büyük amcamın hanımı almanyaya alışamıyor amcam da büyük oğlunu babamla bırakıp hanımını ve 3 kızınıda alıp türkiyeye dönüyor. annemler o sıralarda köyde oldukları için babam parayı anneme vermesi için büyük amcama gönderiyor büyük amcam 2-3 kuruş anneme verip gerisini kendi cebine atıyor. bu arada babam almanyadan 2 kez daha izne geldiğinde annemi ablama ve bana hamile bırakıyor
neyse küçük halamda yine takipte o da 2 çocuk dünyaya getiriyor annemle arka arkaya ve 3., 4. çocuğuklarıda erkek oluyor. yani annemin 5 kızı küçük halamın 4 oğlu oluyor. büyükamcam ve küçük halam babama sürekli ---senin oğlun yok yarın senin mallarını damatlar yiyecek diyorlar. bu baskı çok artıyor ve babam 1 ev ve tarlasını küçük halama diğer ev ve 3 tarlasınıda büyük amcamın üzerine geçiriyor.

bunu annem normal olan küçük amcam ve büyük halama anlatıyor onlarda ne demek damada kalacak diye başkasına mal yapmak diye kızıyorlar. ama büyük halam Allah uzun ömür versin tam osmanlı kadınıdır küçük amcamda çok namuslu dürüst biridir.

babam izne geldiğinde annem onlara haber veriyor bizim evde toplanıyorlar. babamı halam ve amcam sıkıştırıyorlar onların üzerine yaptığın malları geri al yengemin üzerine yap diye babam da bu arada almanya da birini bulmuş ya annemi artık umursamıyor halama ve amcama da rest çekiyor onlara mal yok ben harçlıklarını fazlasıyla gönderiyorum yeter onlara diyor neyse amcam ve halam bir güzel babamı dövüyorlar çoluğu çocuğu burada ser sefil bırakıp gittin orada da bir psilik buldun defol diye kolundan tutup evden atıyorlar.

aradan zaman geçiyor küçük halamın 4 oğluda sağır ve dilsiz babam tedavileri için çok uğraşıyor ama doğuştan sağır ve dilsiz oldukları için yapacak birşey yok.

babam 2senede 3 senede 1 türkiyeye izne geliyor izninide ya küçük halamda ya da büyük halamda geçiriyor biz sadece babamı onlara valizlerle giderken görüyoruz.

bize de amcam halam dayılarım dedem bakıyor. dedem ölmeden önce anneme şehirden ev alıyor çocuklarını okut bu adamdan size hayır yok biz sana bakarız diyor.

neyse fazla uzatmayayım.

hepimiz okuduk 4 ablamda devlet memuru 1. ablam inşaat mühendisi
2. ablam matematik öğretmeni
3. ablam matematik öğretmeni
4. ablam sınıf öğretmeni
hepside evli ve 1er kız 1er erkek çocukları var. benimde 1 kızım var.

annem büyük ablamın yanında kalıyor her yıl dedemin anneme aldığı evde toplanırız. güleriz eğleniriz yıllık izinler bitince herkes dağılır.

babama ne oldu.
babam almanyada hastalanıyor bundan 7 yıl önce sevgilisi zaten kendine birini bulmuş babamı terketmiş gitmiş. babam kanser, şeker, tansiyon hastası bzile uzun yıllar önce alakasını kesti bizde görüşmek istemedik zaten.
almanyadan köye küçük halamın yanına gidiyor orada şeker komasına giriyor halamın kocası şehir merkezine hastanenin acil servisine babamı bırakıyor ve köye dönüyor oradan büyük ablamı arıyor ---babanız hasta devlet hastanesine bıraktım gidin bakın diyor. 2 büyük ablam ve eniştelerimin hepsi toplanıp babama gidiyorlar sonra başka hasteneye götürüyorlar babamın şeker hastalığından ayak parmakları kopmak üzere kanser bağırsaklarına yayılmış. neyse 5 ay eniştelerim babamı dr dr gezdiriyorlar bu arada büyük halam, ve küçük amcam ablalarıma ve anneme atın onu dışarı kime parasını yedirdiyse kimlere babalık yaptıysa oraya gitsin diyorlar annem ---o benim yine de çocuklarımın babası ben bakarım diyor. neyse babam biraz ayaklanınca almanyaya kesin dönüş yapmaya gidiyor ve orada şeker komasına girip vefat ediyor. almanya da büyük amcamın oğlu babamın cenazesine bile sahip çıkmıyor o yıllardaki konsolosla büyük eniştemin arkadaş olduğu anlaşılıyor ve konsolos babamın cenazesini türkiyeye gönderiyor. vs vs vs.

küçük halam 4 oğluda sağır ve dilsiz
büyük amcam şuan da 80 yaşında 1 oğlu 3 kızı vardı. yengem vefat edince benim dayımla evli olan kızı amcamı yanına aldı oğlu 20 yıldır türkiyeye gelmiyor orada bir almanla evlenmiş. babasını ne arar ne sorar. hastalandığında o amcamı ya dayım ya da büyük ablamın kocası dr a götürür. bir ayağı çukurda annemden sürekli helallik ister.

biz 5 kardeş ve annem çok iyiyiz. küçük halam dışında tüm akrabalarımızla gayet iyiyiz memlekete gittiğimizde amcamızı halamızı mutlaka ziyaret ederiz.

Vallahi sonunu heyecanla bekledim.Allah herşeyin hayırlısını versin.Bu erkek merakı ne bu böyle ya.Ne gerizekalı insanlar var.Kusura bakma da.Sinirlerim bozuldu.Yaptıklarının cezasını evlatlarıyla ödemişler.

canım olurken bile çok gerildim.. dediklerine katılıyorum...annenı sabrından dolayı tebrik ediyorum... hayırlı evlat olası önemlı...

canım annen ve sizin için zor dönemlermiş ama çook şanslısınız..
bir ablam olsun çok isterdim..
bir araya gelince siz de minik çaplı bir kadınlar kulübü oluyorsunuzdur... kaydirigubbakcemile3
olumunekankayizsmile

çok heyecanlı bir roman okur gibi hissettim kedimi.
yaa allahtan herzaman hayırlısını istemeliyiz.
hayırlı ewlat hayırlı.
bende eskiden bir olay duymuştum ondan beri hep hayırlısını dilerim.
adam 2 kızdan sonra erkek ewlat istiyor we oluyor. tepsi tepsi baklawalar dağıtıyor. oğlu büyüyor we adamı sürekli döwüyor.
allah hepimize hayırlı we sağlıklı ewlatlar wersin inşallah.

Ne analar var bak maşallah annenize,helal olsun.Biz analar aç kalırız,açık kalırız canımızdan kopup gelen yavrularımızı,Allahı'ın bize emanetlerini bırakmayız.Ne mutlu sizlere.Valla film senaryosu gibi hayat.Görüldüğü gibi edenin yanına kalmaz.Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın

sizler hayirli evlat annenizde hayirli sabirli bir insanmis Rabbim sizlerin yuzune gulmus
size katiliyorum bu erkek evlat diye diye bagiranlari anlamak mumkun degil hayirli evlat olacaksin bir kere;

arkadaşlarım bu yazdıklarım annemin yaşadıklarının sadece üstün körü özetidir. herhalde detaylı yazılsa cilt cilt roman olur. Babam amcama bizim için para gönderdiğinde amcam bize o paranın sadece 10 da 1ini verirmiş annemde mektup yazarmış ilk başlarda tabi --ben bu kadar çocuğua bu parayla nasıl bakacağım diye tabi babamda bilmiyor amcamın bize paranın tamamının verilmediğini oda anneme cevap yazarmış ---Allah gözünü doyursun neredeyse maaşımın hepsini size gönderiyorum ben açmı kalayım. dermiş.

ama hastalandığında annemle bunları konuşurken ---sizinle hiç irtibat kurmadım ne bileyim abim diye güvendim ona gönderdim -- diyordu.

eskiden öyle belediye yardımı falan da yokmuş varsa da annemin haberi yoktur. zaten annem hepimize sıkı sıkı tembih ederdi kimseye evimizin içini anlatmayın diye. evimize komşularımız gelirdi kimseye biz zor durumdayız demezdi. Allah dedemden dayılarımdan halamdan ve amcandan razı olsun.

Allahım herkese gönlünden geçeni hayırlıysa versin hayırsızsa vermesin.
babama hep malın damatlara kalacak demişler ama babam hastayken ona damatlarından başkası bakmadı. altından dahi aldılar 2 eniştem banyoya sokarlardı banyosunu yaptırırlardı bize bile yaptırmazlardı.

Ama erkek çocuk isteyenede kızmayalım arkadaşlar :) mesela bende istiyorum ama olmazsada benim için hiç sorun değil zaten 2 çocuktan fazla yapmam memur maaşıyla 2 çocuktan fazlasına bakamayız. 1 kızım var 2.sinin erkek olmasını isterim ama kız olursa da kızıma çok iyi arkadaş olur.

mesela 1.çocuğum erkek olsaydı 2. sininde kız olmasını isterdim. işte insanoğluyuz isteriz de isteriz.

vallahi küçük çağlı kadınlar kulübüyüz. olumunekankayizsmile

9 torun 5 kız 1 anne annemin evinde toplandığımızda hep eski günleri konuşuruz herşeye rağmen güzel günlerdi deriz. en büyük 2 ablam ve annem konuşurken duygulanır ağlarlar bile. çocukken kışın hepimiz aynı odada kalırmışız. amaaaaaan işte bu saatte bende duygulandım şimdi. Hakikaten Allah ne verirse hayırlısını versin.

okadar güzel yazmışsınki sanki benim yaşadıklarımı yazmışsın.tabi benimkide ayrı...
bizde üç kız kardeşiz..o buluşmaları gülüşmeleri bende iyi bilirim.annemin yanırda buluşup sabaha kadar uyumadan sohbet edip gülüşmelerimizden komşuların duvarları tıklamalarından.çekirdek yemekten dillerimizin şişmesinden.güzel ne vardı....

ilk ablam dogdugunda hepsi çok sevinmiş.babamın tarafı dahil nede olsa ilk bebek bide ilk torunmuştu iki taraf içinde.el bebek gül bebek büyümüş ablam.şanslı yani..
ikinci ben dogmuşum.herkeste bir burukluk olmuş babam surat asmış anneme ama herkes yapma etme daha ikinci üçüncüde olur demişler.bende zor bela kabullenmiş işte.eskilen ikiyle kalırmı hadi üçücncüye.annem yine hamile bu sefer erkek demişler dogmuşki kız kardeşim.anneme herkes surat yapmış.annem dogumhanede aglıyo yine kız oldu diye.herkes dagılıyo hastanede görmeye ne gerek varkii..annemi babm hastaneden alıyo ve arabaya bindirirken annemin dikişi agrıdıgı için binmekte zorlanıyo ve yavaş bineyim derken babam arkadan bi itekliyo arabaya yürü yürü oglan dogurmuş gibi nazlanma diyo ve arabanın içine itekliyo.ve eve geliyorlar dogum yapılırken bize anneanem bakıyo annem eve girer girmez ben gideyim çocuklarına baktım yetr deyip çekip gidiyo.babamda eve bırakır bırakmaz ben kahveye gidiyorum diyerek evden ayrılıyo.yeni dogum yapmış kadın iki küçü çücok ve yeni dogmuş bebekle tek başına evde kalıyo.dikişlerini tutu tuta bizlere yemek yapıyo.sonra küçük kızı emzirirken başlıyo aglamaya neden erkek olmadın neden diyerek sarılarık aglıyo ama annem hiçkırararak agladımdiyo.babam ikik gün eve gelmemiş.ha dha gelmeyecekmişte komşu amcalarımızz eve git ayıp oluyo demişlerde ele güne ayıp olmasın diye eve gelmiş...ha başka çocuk yapmamışlır anca bize bakmışlır çünkü...
bizler büyüdük büyüdükçe babamızada düşkün olduk.sonra fikri degişmişti.baba biz erkek olsaydık ne iyi oyurdu degilmi deriz bazen oda bize on erkekge degişmim sizi der.annem ondan hemen atlar ama ban etmedigini bırakmamıştın der.babamda cahillikmiş ozaman yaptıgım der.ama bir oglum olmasınıda çok istiyordum allah sizlere tattırsın diyolar.annem babama demez ama bende çok istiyordum bi oglumun olmasını der.ablam evlendi hamile kaldı oglu oldu hepimiz çok sivinmiştik.sanki başbakan dogurdu bize öyle sevindik evin ailenin ilk erkegi idi.sonra kinci kez hamile kaldı kızı oldu..tamam o ideali yakalamıştı..sonra ben evlendim hamile oldum kızım oldu.herkes üzülme ikinciyede oglun olur dediler.üzülmemiştim.kızım oldu diye sevinmiştim.amam aklımda erkek bebeteyde hani bende ailemi sevindirmek istyordum oglun dogurarar.benim eşimde istiyordu erkek bbek.ikinci kez hamile kaldım ama hep araştırdım.yumurtalam gününün uygun odug uyazıyordu riske girmemeyem doktora gideyım dedim ve yumura takibi yaptırdım.ymurta çatladıktan sonra birliktelik ve hamile olmuştum.bi heyecanla oglum geloy sanırım derken ben ikinci kez kız bebek sahibi olmuştum.çok üzüldüm üzümtüm yansımıştı ve ailemde üzülmüştü.babam üzülme olsun hayırlı olsun demişti ama yüzündeki ifade keşke erkek olsaydı diyodu.annem sen bana çektin sanırım kızım.tüh sen üçcüncüyüde yapsan kız olabiyiri diyodu.eşim erkek olmadı diye üzülüyodu.şimdi iki kızım var üçcüncüyü yapmak istiyorum mam korkuyorum.ailemin bende sevndirmek .bende erkek çocuku sahibi olmak istiyorum amam önceheyırlı evlat olsun istiyorum.hayırlı olmayan erkek çocugu ben ne yapayım.
benimde anlattıkları kısa çok kısa özet.çocuklar bübüyünce evlat ayrımı olmaz diyolar ama onlar doguncada o yıllarda yapmadıkları kalmıy o geçen yılları kimse hesaba katmıyo yani.üzüntülen moral bzuklutları.nerdeyse üç kız dogurdun diye aiemiz dagılacakmıştı hiç onu düşnmemiş babam yani.şimdi bizi sevir tabi.onlar için koşturup duruyoz.onları çok seviyorum amam geçin yıllardada annemi çok yıpratmışlır...

ay cok duygulandım bızde 5 kardesız 4 erkek bırde benbeımde uc kızım oldu
kızlar dgdukca 3 gorumcemde calıs calıs damatlara para kazan derlermıs hep esım soyluyor
ama esım kızlarını cok sevıyor mahalle baskısı olmasa adam belkıde erkek ıstemeyecek be 4 cuyu dusunuyorum RABBIM ınsallah hayırlı saglıklı bır erkek evlat verır hos esım artık dıyorkı HERSEYN hayırlısı erkek dıye ugrasırız oda bızı mahveder dıyo ama ıste dedıgım gıbı ALLAH herseyın hayırlısını nasıp etsın cumlemze

rabbim kimseyi bununla sınamasın...
kız erkek önemli olan hayırlı evlat ama bizler erkek bebek isteyenlerinde aslında içinde derinlerde bir yerde burada okuduğumuz şeyleri yaşamaktan korktuğumuz gerçeğide olabilir....
kızımda olsun oğlumda ama veren allah vermezse ne yapılabilirki....

bu kadar cok erkek cocuk isteyenlerin kız olunca uzulerin ben inancından suphe ediyorum..allah kız veya erkek cocuk verecek allahtan gelen birsey bu ne kadar cahil insanlar varya

ben ilk çocuğunun cinsiyetine bakarak ikincisi de keşke şu cinsiyetten olsa diyen eşlere fazla kızmıyorum da sanki erkek ya da kız çocuğu ana rahmine koyan kişinin kadın olduğunu düşünenlere ve kadına özellikle --erkek çocuk doğuracaksın ---diye baskı yapanlara kızıyorum.

helenx arkadaşımın babasının dediği gibi belki adamın çok aşırı bir erkek çocuk özlemi yok ama arkadaş çevresi ve ailesinin ---aaaaa oğlu yok, mallar damada kalacak--- ya da dalga geçercesine --erkek adamın erkek damadı olur --diye gülmelerine kızıyorum.

benim rahmetli babam gerçekten adam olsaydı gerçektende adam gibi adam damatları olacaktı, son günlerinde ona sahip çıkan kızlarından çok damatlarıydı. Hiçbirinin de babamın malına mülküne ihtiyacı yok çok şükür.
sadece anneme 70 yaşından sonra babamdan dul maaşı bağlandı ki annem zaten çekeceğini çekmiş 70 yaşından sonra parayı ne yapsın. zaten aldığı dul maaşınıda üniversite de okuyan yeğenlerime harçlık olarak gönderiyor, yeğenimi okula götürürken gördüğü ayakkabısı eski olan üstünde başında kışın ortasında incecik ceketi olan çocuklara mont kazak ayakkabı vb şeyler alıp okulun müdürüne veriyor müdür beyde ihtiyacı olan çocuklara veriyor.

bana kızmayın arkadaşlar ne olur --çok vicdansızsın demeyin. ben en küçük olduğum için hiç baba sevgisi görmedim daha doğrusu babamı görmedim desem yeridir. anneme takılırım --anne babam almanyaya gitmeseymiş herhalde 15-20 tane daha doğururdun ama o adamın emin ol 1 tane bile oğlu olmazdı eğer oğlun olsaydı ya babama çekerdi ya da babamı öldürür katil olurdu derim.

ben babamın cenazesi türkiyeye geldiğinde içimde en ufak bir üzüntü olmadı belkide baba ne demek bilmediğimden dir.

çünkü hayvanlar bile yavrularını ağızlarında taşıyorlar hele hele 5 tane kız ve bir kadını ortada bırakıp gitmek hangi vicdan sahibi insana yakışır. vicdansız ve Allah korkusu olmayana yakışır değil mi?
Ama Allah annemin ve bizim yüzümüze bakmış ki kötü yola dümemişiz işin doğrusu arkamızda dayılarımız dedemiz amcamız halamız olmasaydı ya da annem gibi bir annemiz olmsaydı şuan ne durumda olurduk kim bilebilir?

bu kadar cok erkek cocuk isteyenlerin kız olunca uzulerin ben inancından suphe ediyorum..allah kız veya erkek cocuk verecek allahtan gelen birsey bu ne kadar cahil insanlar varya

dikkatimi çekende ne biliyormusun. eşine erkek çocuk baskısı yapan erkeklerinde erkek çocuğu olmuyor. eğer erkek çocuk spermi taşımamak hataysa nedense bu erkeklerde hatayı kendilerinde aramıyorlar.

kız çocuğu olan anne evladı kızda olsa erkekte olsa hepsine canım ciğerim diye sarılır bu da anne ve baba arasında ki farkı ortaya koyuyor. çok madur olmadıkça hiç bir kadın çocuğunu bırakıp gitmez ama erkek 1 tane kendini bilmez ahalk yoksunu bir kadın kendine cilve yapsa arkasında bıraktıklarını hiç düşünmeden o ahlak yoksunu kadının arkasından gider.

neden bu kadar eleştiriyosunuz erkek çocuk isteyenleri anlamıyorum.benımde kızlarım var iyikide var allahıma şükürler olsun.ama insan oğlu bu her ikisindende mahrum kalmak istemıyo neden anlamak istemıyosunuz.hiç çocuğum olamasaydı çocuğum olsun diye uğraşacaktım erkek kız ne olursa olsun yeterki çocuğum olsun diyecektim.çok şükür allah aratmadı.oğlum olsaydı kızım olsun diye çabalardım.ne varkı bunda gayet normal şeyler yadırgamayın bence.

bu arada eşiniz sizin canınızı --oğlan doğuramıyorsun vb --sözler söylerek yakıyorsa, hanımlar elinizin altında internet var. açın netten gösterin --ERKEK ÇOCUK OLMASI BABA ADAYINA BAĞLI--- İle ilgili yazıları ve okutun.

kıbrısta erkek çocuk yaptırıldığından bahsedin, paran varsa ben sana boy boy erkek çocuk yaparım deyin. siz üzüleceğinize bırakın eşiniz üzülsün. kendi kendilerini yesinler için için.
--acaba benim erkek spermim yok mu?
--karım paran varsa erkek çocuk doğrurum dedi.
--erkek spermim yoksa benim kadından ne farkım var diye düşünüüüüüp dursunlar.

mesela dün kızım ---anne benim erkek kardeşim olsun dedi.
biliyorum eşim öğretmiştir çünkü ben 2. çocuğu yapıp yapmamakta kararsızım yaşımda 33 oldu. kızım öyle diyince eşim zıpladı ---vallahi ya 1 kız 1 oğlumuz olsa ne güzel olur dedi,

bende --paran varsa doğurayım hayatım iste tüm erkek çocuklar senin olsun ama biliyorsun herşey cebindeki paraya bakıyor dedim. cuk diye oturdu poposunun üstüne.

aman kocam erkek çocuk istiyor, aman k.validem şunu dedi bunu dedi diye kendinizi strese sokmayın elinizin altındaki çocuğunuzla mutlu olmayı bilin. hem kız çocukları hayırlı evlattır bunun aksini kimse iddia edemez

erkek çocuk isteyenleri eleştirmiyoruz ki kadınlara erkek çocuk doğur-doğuracaksın diyenleri eleştiriyoruz.

yoksa kadında ister hem erkek hem kız çocuğunun olmasını mesela benimde 1 kızım var bende isterim 2.sinin erkek olmasını ama --illa oğlum olsunda demiyorum ne yapalım Allah ne verirse hayırlısını versin. Allahım çocuğu olmayanlarada çocuk versin hiçbir kadının kucağını evlatsız bırakmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…