Eş seçiminde maddiyat önemi (Arabası, Evi, Parası Olmayan)

Çalışmayan kadına değil "çalışmak istemeyen insana" kızgınlık var. "Çalışmayan erkeğe de markete girsin, kurye olsun vs deniyor, çifte standart yok. Yaşamak için ya biz çalışıyor olmalıyız ya da çalışan biri bize bakmalı. Hayat bu. İş bulamamak, çalışmaya "gerçekten" engel sağlık durumu olmak başka bir şey. Ona bir şey diyen yok ama burada belim ağrıyor çalışamam diyen bile var.

Ekleme yapmak istedim. Yaa bu forumda evde oturup kocasının yediği sucuğa kaşara laf söyleyen kadın bile var. Sen de çalış diyenlere cevap yok. Adam alın teriyle kazandığı parasını kadının eline saysın kendi de aç mı kalsın? Bu kadına sen de çalış demeyip ne diyelim?

Ben de üniversiteden sonra tek gün çalışmadığım zamanı hatırlamıyorum. Forumda bahsettiğiniz yiyici insan terörüne karşı olduğum için zaten iş hayatına 10 parmak sarılmalarım. Ne babamdan ne eşimden tek kuruş almadım üzerine stres hastalıklarının hepsini yaşadım. Şu an anksiyete ile mücadele ediyorum, eşime destek olmaktan vazgeçmeyi düşünmüyorum.
Ama ara ara forumda çalışmayan kadına saldırılar görüyorum. Kimsenin neden çalışmadığını bilemediğimiz için kalp kırıyor olabiliriz. Son yıllarda toplumun kadına yüklediği “güçlü kadın” profilinin ağır olduğunu, bu profile uymayan her kadının acımasızca eleştirilmesinden rahatsızım.

Evlilik bu, şirket ortaklığı değil, para pul hesabı yapmadan aşık olup evlendim, maddi manevi rahatım :)

Ben de üniversiteden sonra tek gün çalışmadığım zamanı hatırlamıyorum. Forumda bahsettiğiniz yiyici insan terörüne karşı olduğum için zaten iş hayatına 10 parmak sarılmalarım. Ne babamdan ne eşimden tek kuruş almadım üzerine stres hastalıklarının hepsini yaşadım. Şu an anksiyete ile mücadele ediyorum, eşime destek olmaktan vazgeçmeyi düşünmüyorum.
Ama ara ara forumda çalışmayan kadına saldırılar görüyorum. Kimsenin neden çalışmadığını bilemediğimiz için kalp kırıyor olabiliriz. Son yıllarda toplumun kadına yüklediği “güçlü kadın” profilinin ağır olduğunu, bu profile uymayan her kadının acımasızca eleştirilmesinden rahatsızım.
katılıyorum ben de kadının çalışması taraftarıyım iş hayatımda oldu 9 yıl kadar ama 10 yıldır da çalışmıyorum önemli hastalıklar sebebiyle.bunları bilmeden ayyyy eğitimine yazık olmuşşş neden çalışmıyorsun diyenlerden bıktım.artık ters cevaplar vererek ben kalp kırıyorum.yani her çalışmayan kadın keyfine çalışmıyor değil.Ama bir adamın boğazına basarak adamın kazandığı paradan hobi edinmesine harcamasına yediği sucuğa kadar karışan kadınlardan da bıktım.git çalış kolaysa iş hayatı diyorum onlara da

Tam adamına çattınız. 17 yıllık deneyimli anksiyete hastasıyım :) Zaman zaman dozu artıyor zaman zaman azalıyor. Durumuma göre ilaç tedavisi ile hayatımı sürdürüyorum. Ama anksiyete maluliyet getiren bir hastalık değil. Eşiniz ya da babanız size destek olmasa mecburen çalışacaktınız. Haa evde çalışıyorsunuzdur, o da emek ve aslında maddi değeri de olan bir emek. Bu tamamen siz ve aileniz arasındaki durum. Kimse durup dururken "kimler çalışıyor parmak kaldırsın eleştireceğiz" demiyor. Sen de çalış ısrarı "bu paraya geçinilir mi", "tek maaşla ev alınır mı", "eşimin ailesi yardım etsin" vs konularında çıkıyor. Hem karnım doysun hem pastam dursun diyene çalışması öneriliyor, bu da acımasız bir eleştiri değil.

Arkadaslar sadece fikrinizi merak ediyorum. Belli yaşa gelmis ama Arabası evi parası olmayan ortalama bir işi olan yani söyle kazancı yaklasık 3-4 bin tl arası olan biriyle evlenir misiniz bu maddi sorunlar gözünüze batar mı?
Siz çalışıyor musunuz? çalışıyorsanız yeterli olur çalışmıyorsanız da lüks şeyler isteyerek adamı kredi kartı borcuna sokmayın

benim de bir sorum var.
buraya konu açıp fikir istieyen bazı insanlar sadece soru sorup gidiyor. bilgi yok.
insanlar bıkmadan usanmadan didik didik soru sorup detay öğrenip fikir vermeye çalışıyor. ona da lütfederlerse tek kelimelik cevap veriyorlar. cevap vermedikleri de vaki.
ben de merak ediyorum bu tipler bizim tek cümleden senaryo yazma yeteneğimizi mi sınıyor? sorum bu, teşkürler

Arkadaslar sadece fikrinizi merak ediyorum. Belli yaşa gelmis ama Arabası evi parası olmayan ortalama bir işi olan yani söyle kazancı yaklasık 3-4 bin tl arası olan biriyle evlenir misiniz bu maddi sorunlar gözünüze batar mı?
diğer cevapları okumadan benim için şöyle

"belli bir yaş" nedir? 25 mi 35 mi öncelik bu.

25 ise . e normal denebilir. herkes hemen iş bulamıyor, bulsa maaşı az oluyor ya da işi öğrenene kadar katlanıyor.

ama daha sonraki yaşlarda benim için sorun olur.
sorun da şöyle olur: benim zaten adamın parasına ihtiyacım yok. geçinemez değilim. geçinirim tabii ki.

Ama, e bu adam ne okumuş ? bu yaşa kadar ne yapmış? olayı ne yani?

benim belli bir eğitimim var, 2 tane yabancı dilim var, kurduğum işler var, yüksek lisansım, girişimlerim vs. var...belli bir gezmişliğim görmüşlüğüm, dünya görüşüm var.

yani sorun para değil ama bizim denk olabilmemiz için (denklik derken illa aynı okul, aynı alan, aynı derece vs. değil ama bari aynı dili konuşabiliyor olmamız için) adamın da bir altyapısı olması lazım. e o altyapısı olan adam da o paraya çalışmaz :KK70:

benim de ailemden kalan hiçbirşeyim yokken evim arabam varsa bir zahmet erkeğin de bir birikimi yatırımı olmalı (illa ev araba olmak ozurnda değil) çünkü ben "peki hacı ne yaptın bu zamana kadar" derim. diyeceğimi biliyorum.

mesela ailesi hastaymış onlara bakmış
mesela vakıf ya da hayır işlerinde çalışmış, böyle bir şeylerle gelirse, duruma bakarım..ama bence birazcık kafası çalışan insan buranın Norveç olmadığını ve kendine finansal bir kaynak yaratıp bu işleri anca o zaman yapabileceğini biliyor olmalıdır, benim kafam öyle çalışıyor...

benim de bir sorum var.
buraya konu açıp fikir istieyen bazı insanlar sadece soru sorup gidiyor. bilgi yok.
insanlar bıkmadan usanmadan didik didik soru sorup detay öğrenip fikir vermeye çalışıyor. ona da lütfederlerse tek kelimelik cevap veriyorlar. cevap vermedikleri de vaki.
ben de merak ediyorum bu tipler bizim tek cümleden senaryo yazma yeteneğimizi mi sınıyor? sorum bu, teşkürler
benim de bir sorum var.

Siz çalışıyormusunuz? Eğer cevap hayır ise daha yüksek gelirli biri neden sizinle evlensin? Evet ise 3-4 bin az, 2 maaş olsa bile az. Hayat pahallı, heleki çocuk olduktan sonra.

İnsanlar çok acımasız oldugu için olmasın o yok paragözmüşüz yok şuymus buymus lafım size degil ama şurdaki cevapların yüzde 90 ı kalp kırmaya dönük ya lafım size ithafen degil yanlış anlmayın

dedigim gibi ben kendim ask icin aza kanaat ederim sahsen,

cocuklarimi ettirir miyim orasi muamma, sanmiyorum ekonomik olarak rahat hissetmezken cocuk dusunecegimi.

ama asik olmadigim adamla maddiyati icin evlenir miyim, asla.

arkadasiniz asiksa cok dusunmesin bence deger, asik degilse de hic dusunmesin o zaman da degmez.

Ben de kimsenin karsisina geçip " nasil yapamazsssin, neden şunu almadim, neden buna sahip degilsin" demem. Demedim hiç, bunlar soylenmeden kendi içinde yapilacak degerlendirmeler "bana gore" Kendi evim, arabam olsaydi dahi kimseye neden, nasil yapamazsin gibi sorgular çekmezdim. Yoksa yoktur yani begenmeyen goruşmez.

Kendi hayatinizda istediginiz şeyi destekler ve ona gore yaşarsiniz ama siz esitlikten yanasiniz diye başkasiyla "oylesi seni ne yapsin" diye dalga gecerim dediniz diye yazdim.

Benim 500binlik spor arabam yok elbet oyle fazla paralar donmuyor bizde ama calissam tek başima alamayacagim şeylere sahip oldum. Maddi olarak esit degiliz zaten calismiyorum. Oluyor yani.
İşte bak yine aynı noktaya geliyoruz ben dalga geçerim isteyen saygı duyar ama ben gerçekten duyamıyorum

Çok yüksek beklentiniz olmasın, eğer sonradan biyerlerden miras kalmayacak ev+ araba almak uzun zaman hayal kalır. Haftasonu kaçamakları, yurtdışı tatilleri vs böyle beklentileriniz yoksa geçinir gidersiniz. Hayat dan ne beklediğinize göre değişir yani.
Neden yurt dısı tatili bekleyeyim benim öyle uç beklentilerim yok. İnsanlar diyor paragözsn size degil lafım ama gerçekten şartlar çok zor farkında degiller benim istediğim borçsuz kimseye muhtaç olmamak bu yani

Tek kriter değil ama gerçekten önemli yıllardır çalışıp elinde sadece maaşı varsa bir yatırımı hesap kitap bilip bilmediğini sorgulamak gerek. Sizin çalışıyor olmanız hayat kalitenizi artırır evliliklerde büyük yük her zaman erkeğe düşüyor doğru veya yanlışlığı tartışılır.

Neden yurt dısı tatili bekleyeyim benim öyle uç beklentilerim yok. İnsanlar diyor paragözsn size degil lafım ama gerçekten şartlar çok zor farkında degiller benim istediğim borçsuz kimseye muhtaç olmamak bu yani
Neden istemeyesiniz ki? Hadi siz istemediniz ilerde çocuklarınız istediği zaman neolacak? Onların sizin gibi düşüneceğinimi sanıyorsunuz. Borcumuz yok oh be ben marka ayakkabı, bilmem hangi model telefon veya tableti kullanmasamda olur diyeceklerinimi düşünüyorsunız gerçekten.

X