- 17 Temmuz 2019
- 151
- 757
- Konu Sahibi Sevgi__111
Çalışmayan kadına değil "çalışmak istemeyen insana" kızgınlık var. "Çalışmayan erkeğe de markete girsin, kurye olsun vs deniyor, çifte standart yok. Yaşamak için ya biz çalışıyor olmalıyız ya da çalışan biri bize bakmalı. Hayat bu. İş bulamamak, çalışmaya "gerçekten" engel sağlık durumu olmak başka bir şey. Ona bir şey diyen yok ama burada belim ağrıyor çalışamam diyen bile var.
Ekleme yapmak istedim. Yaa bu forumda evde oturup kocasının yediği sucuğa kaşara laf söyleyen kadın bile var. Sen de çalış diyenlere cevap yok. Adam alın teriyle kazandığı parasını kadının eline saysın kendi de aç mı kalsın? Bu kadına sen de çalış demeyip ne diyelim?
Ben de üniversiteden sonra tek gün çalışmadığım zamanı hatırlamıyorum. Forumda bahsettiğiniz yiyici insan terörüne karşı olduğum için zaten iş hayatına 10 parmak sarılmalarım. Ne babamdan ne eşimden tek kuruş almadım üzerine stres hastalıklarının hepsini yaşadım. Şu an anksiyete ile mücadele ediyorum, eşime destek olmaktan vazgeçmeyi düşünmüyorum.
Ama ara ara forumda çalışmayan kadına saldırılar görüyorum. Kimsenin neden çalışmadığını bilemediğimiz için kalp kırıyor olabiliriz. Son yıllarda toplumun kadına yüklediği “güçlü kadın” profilinin ağır olduğunu, bu profile uymayan her kadının acımasızca eleştirilmesinden rahatsızım.