Eş seçiminde maddiyat önemi (Arabası, Evi, Parası Olmayan)

Sizi yaşam tarzınıza bağlı bir yerde aylık ne kadar harcama yapıyorsunuz? Nerelerden alışveriş yapıyorsunuz bunlar önemli

Maddi durum önceliğim olmadi ama evlenince anladim ki maddiyat da önemliymiş evlenip sürekli borç ödemek bir süre sonra yoruyor insanı. Dugun borcu araba borcu ev borcu vs vs. Belki aileden vs biraz destek olsa daha iyi olur diyor insan.
Ha sırf maddiyatı iyi diye biriyle evlenmek de tabiiki olmaz.

Devir öyle bir devir ki ... maddiyatin önemi olmaz diyemem.
Özellikle ilerde kira , kreş, çocuk, market masrafı derken hayat zorluklarıyla o kadar mücadele ediyoruz ki yoruluyoruz karşımızdaki insanı duymuyoruz, görmüyoruz... çünkü hayat telaşı bütün bedenimizi, ruhumuzu sarmış... Hayat çok zor...

Yok yanlış anladınız anksiyetem var evet ama çalışıyorum hala ve zaten işimi bırakmam. Aynı gemideyiz, aynı kafadayız şu an sadece birkaç sert söylem gördüm önceki sayfalarda ve hoşuma gitmedi. Konu sahibinden çok çalışmama nedeni olan insanların bu söylemlere kırılacağını düşündüm.
Anladım, haklısınız bazen maksadını aşan cümleler olabiliyor. Doğru bildiğini anlatmanın birden fazla yolu var, güzel olanı seçmek lazım:KK200:

Lütfen hayata pembe gözlüklerle bakmayın. Aşk elbette ki önemli, hatta hayatta en güzel şey..
Fakat yarın bir gün çocuğunuz olduğunda egitimi basta olmak üzere ciddi bir masraf kalemi . En ucuz kira 1500 TL istanbul şartlarında, diğer yerleri bilmiyorum..
Kendimden örnek vereyim. Ev kayinpederden, altımda ki araba ucuz bir araba onu ben almayı başardım . Maddi anlamda başardigim tek konu .
Bankada iyi bir pozisyonda çalışıyorum. Kızımı krese vereyim sosyallessin dediğim andan itibaren sokak arası kreşin benden istedikleri;

Kıyafet ücreti, kırtasiye ücreti ve 1 aylık peşin..
O kadar çalışıyorum inanın yyorgunluktan bayılıyorum kızıma benden çok kayinvalidem bakmıştır. Yetmiyor, yetmeyecek ona gore düşünün. Herkes yazmis siz de çalışın, çalışsan 3000 alırsın şuan en kötü ama herşey o kadar ateş pahası ki .. sağlık problemin vs de olabilir. Sende çalış ile iş cozulseydi..

Her durumda adami sever misin ona bak, adamda potansiyel goruyor musun ona bak.

Bu önemli bence. İşler bozulur düzelir, işsiz kalırsın vs. Hayat bu her şey gelir insanın başına. Önemli olan o kişide yeniden kalkacak potansiyel var mı? Artı hayat müşterek, yani o getirsin ben sefasını süreyim de olmaz. Bir hayatı beraber paylaşıyorsanız bunun kolaylığını da zorluğunu da paylaşacaksınız. Adam maddi destek bekler, siz ben çalışmam derseniz o da olmaz mesela.

Son düzenleme:
genelde boyle isler denklik meselesi oluyor .evi olsun arabasi olsun tipi soyle olsun diyip evlenmeyip pisman olan cok kisi gordum .dengeyi tutturmak lazim

Çalışkansa neden olmasın ? Ben atanacağım benim erkek arkadaşım da ben yaslarda ama o 3-4 bin arası maaş alıyor ama kazandığını zor yetiriyor büyükşehirden dolayı. Yüksek kazançlı olup peşimde olan erkeklerde var. Hiç aklımın ucundan bile ayrılmak geçmedi. Ayrıca ev araba almakta çok saçma geliyor bana 3-4 bin kazanıp ev araba borcuna girmek çok saçma olurdu. Anı yaşamak lazım biraz da
Artık evlilikleri ticarete dökmüşler herkes senin gibi düşünmüyo malesef soyut şeyler kimin umrunda ev araba onlara yeter direksiyona sarılıp uyurlar evin çatısına aşık olurlar hey yavrum hey

Bu önemli bence. İşler bozulur düzelir, işsiz kalırsın vs. Hayat bu her şey gelir insanın başına. Önemli olan o kişide yeniden kalkacak potansiyel var mı? Artı hayat müşterek, yani o getirsin ben sefasını süreyim de olmaz. Bir hayatı beraber paylaşıyorsanız bunun kolaylığını da zorluğunu da paylaşacaksınız. Adam maddi destek bekler, siz ben çalışmam derseniz o da olmaz mesela.

Benim calismamam ikimizin karariydi. Daha dogrusu ben dusunmuyordum esim de bunu uygun buldu. Bu konuda kimsenin goruşunu umursamiyorum acikcasi, "bizim hayatimizda" iki tarafli memnun olunan bir karar.

Maddi olarak zor zamanlar yaşadik ve tabi ki "ben calişmam naparsan yap duzelt ben oturacagim" demedim, zamaninda oyle gerektigini dusundum gittim işe girdim, az veya cok calistim bi sekilde. Artik calismiyorum.

Sadece para pesinde olsam, getirsin sefa sureyim desem eşimden çok daha iyi maddi durumu olan biriyle de evlenebilirdim rahatça. "Bulabildigim"🥴 en parali erkek eşim degil. Ama mutlu olmazdim sanirim.

Hayat siyah ya da beyaz degil. Maddiyati da dusunuyor olmak para için evlenmek degil bana gore.

Benim calismamam ikimizin karariydi. Daha dogrusu ben dusunmuyordum esim de bunu uygun buldu. Bu konuda kimsenin goruşunu umursamiyorum acikcasi, "bizim hayatimizda" iki tarafli memnun olunan bir karar.

Maddi olarak zor zamanlar yaşadik ve tabi ki "ben calişmam naparsan yap duzelt ben oturacagim" demedim, zamaninda oyle gerektigini dusundum gittim işe girdim, az veya cok calistim bi sekilde. Artik calismiyorum.

Sadece para pesinde olsam, getirsin sefa sureyim desem eşimden çok daha iyi maddi durumu olan biriyle de evlenebilirdim rahatça. "Bulabildigim"🥴 en parali erkek eşim degil. Ama mutlu olmazdim sanirim.

Hayat siyah ya da beyaz degil. Maddiyati da dusunuyor olmak para için evlenmek degil bana gore.

Tabi ki öyle. Zaten o yüzden belirttim eşin maddi destek bekliyor olması durumunu. Zor zamanlar geçirdiğinizde belki eşiniz talep etmedi ama zorlandığını gördünüz ve çalışmak istediniz. Çünkü kurduğunuz yeni bir düzen var, yeni bir aile var. Eşiniz sırf kendinden mesul değil. Ama durum düzelmiş, eşiniz çalışmanızı talep etmemiş, etse de şu an durumunuz müsait ve siz de çalışmak istemiyorsunuz, hiçbir sıkıntı yok.

Olay zaten "Ben sorumluluk almayayım ama eşim bana sefa sürdürsün ne istiyorsam alsın, düğünümü en iyi şekilde yapsın vs." denmesi. Yoksa çalışmak ya da çalışmamak ortak alınacak bir karar. Maddi zorluk varsa sırf tek taraf elini taşın altına koymamalı, her ne kadar böyle bir talep gelmese de.

Babaannemle dedem de zor zamanlar geçirdiler. Babaannem el örgüsü yapıp satarak okutmuş çocukları. İlla bir işe girip çalışmıyordu ama o zor zamanlarda eşine bu şekilde destek olmuş. Sonra durum toparlanmış, çalışmamış. Ya da ne bileyim çalışmasa bile bütçeye göre alışveriş yapmak, zorlamamaya çalışmak falan da eşe destek olmaktır.

Arkadaslar sadece fikrinizi merak ediyorum. Belli yaşa gelmis ama Arabası evi parası olmayan ortalama bir işi olan yani söyle kazancı yaklasık 3-4 bin tl arası olan biriyle evlenir misiniz bu maddi sorunlar gözünüze batar mı?
Sorunlar gözüme batmazdı çünkü birlikte yapabiliriz ne istersek tek taraflı bunların olması bir tarafı da ezik duruma düşürebilir .eğer bende varsa tabi ki onda da birazcık olsun ama yoksa da sorun yapmam dünya malı bugün olur yarın olmaz her koşulda sevmeli insan. Ama şöyle bir şey var bayağı bir yaşa gelmiş ama hiçbir şeyi yok onu da düşünürüm yani bu zamana kadar ne yapmış hiçbir birikim neden yapamamış

Evlilikte maddiyat önemli. Tek başına mantık evliliği olmayacağı gibi, tek başına aşk evliliği de olmaz. İnsandan çok şey götürüyor.

belli bir gelir seviyesinin üstünde olmak karakterde sıkıntı olacağını göstermiyor. Hem karakterli, hem de maddi açıdan rahat ettirecek birini istemek suç değil.

ben çok aşık olarak evlendim. Para pul gözümde olmadı ama ilk senelerimde süründüm. Benden psikolojik olarak çok şey götürdü. Buna da dikkat etmeliydim.

Huyu güzel adam hayatı kolaylaştırır. Maddi imkan hayatı kolaylaştırır. Hayatın temel ihtiyaçlarını halletmiş olarak, bir üst segment lükslerle, zevklerinizle, çocuğunuzun eğitimiyle ilgilenebilir, kendiniz çalışmadığınızda korku olmadan yaşayabilirsiniz. Bir tatile gidebilmek için senelerce beklemeniz gerekmez. Biri için diğerinden vazgeçmeye gerek yok.

bir arkadaşımın bir duası vardı. Allah bizi gördüğümüzden aşağı bırakmasın derdi. Çok güzel buluyorum bu sözü.

X