Ev degilde heralde arabayı çom
yaptığın yorumdan bişey anlamadım.
muhtemelen yaşım senden büyük ister bi abla tavsiyesi olarak al ister bildiğin yoldan devam et
evi arabası olan insanlar 'mal' yada 'salak' değil.
onları alacak, böyle bi yatırımı yapacak zeka/öngörü/maddi gücümüz varsa kimseye eyvallahımız da yok.
benim karşıma da senin gibi evim arabam olduğu için çıkan asalaklar çıktı
asalak diyorum çünkü başkasının sırtından geçinene asalak denir.
ilk elediğim hatta rencide ettiğim tipler bunlar oldu..
karşıma evi arabası olan kişiler de çıktı çok da iyi insanlardı, benim malımdan da bi beklentileri yoktu ama bişeyler hissedemedim.
sonra eşimle tanıştım sevdim maaşı dışında bişeyi yoktu hatta borcu vardı.
arabayı babama vereceğimi evi de borcu biter bitmez babamın üstüne yapacağımı söyledim umrumda değil dedi.
hem evi hem arabayı anneme babama bıraktım öyle evlendim.
2 yıl kirada yaşadım şimdi eşimle bi ev aldık oturuyoruz. bu evi de benim maaşımla aldık eşim sadece evi geçindiriyor. sorsan benim bişeyim yok sen aldın sen ödüyorsun söz hakkım yok der..
hatta geçen mesai arkadaşlarından biri (bekarken aldığım ev yazlık biyerde) senin evin anahtarını ver 1 hafta tatil yapayım parasını vereyim demiş, eşim de ev benim değil ki sana vereyim demiş. aylık 15 bin liraya kiralaya verebileceğim bi yerde evim varken ve bizim eve 15 bin maaş girmiyorken eşim o ev hakkında söz söylemiyor düşün. söz söyleyecek olsa ağzının payını da alır. bazen şakasına takılıyorum sen karı kızla paraları ezerken ben ev ödemişim ne salakmışım demi diye
bunları da çok büyük paralarla yapmadım sadece yıllar içinde değerlendi..
işin özü hayat ne getirir bilinmez
şuan çok iyiyiz şükür ama olaki aldatıldım anlaşamadım bi şekilde boşandım evim var arabam var çeker giderim. aldatıldım ama maddi durumu toparlamak için sabrediyorum vs demem. ve bunun özgürlüğü bile insana yetiyor.
tırnağın varsa başını kaşı, ve eşin aşağı yukarı seninle aynı kazanca/imkana sahip olsun, yoksa en pahalı arabalara bile binsen gün gelir başına kakılır. he benim kulağım duymaz yüzüm kızarmaz dersen hayırlı işler bol kazançlar..