Eş seçiminde maddiyat önemi (Arabası, Evi, Parası Olmayan)

İşte bak yine aynı noktaya geliyoruz ben dalga geçerim isteyen saygı duyar ama ben gerçekten duyamıyorum

Millet hayatini yasarken sizin saygi duyup duymamanizdan haberi bile olmuyor zaten o kismi hiç onemli degil. Karsima gecip biri beni elestirse dinlerim ama dalga gecerse ben de ona saygi duymazdim. Karsilikli saygisiz bir konuşma gecerdi. Ondan... 🙄

Cidden birinin karsina gecip "seni ne yapsin" diye dalga gecemezdim ben. 😁

Arkadaslar sadece fikrinizi merak ediyorum. Belli yaşa gelmis ama Arabası evi parası olmayan ortalama bir işi olan yani söyle kazancı yaklasık 3-4 bin tl arası olan biriyle evlenir misiniz bu maddi sorunlar gözünüze batar mı?
Sen asgari ücret alıyormuşsun, peki sen neden bu yaşa gelene kadar evini arabanı almadın? Neden paran yok? Asgari ücret aldığına göre ortalama bir işin var, neden senin işin daha yüksek değil. Benim normalde batmasa bile karşımda sizin düşüncenizde biri varsa kesinlikle batardı. Mesela sizinki de gözüme battı, kendiniz yapamadığınız, başaramadığınız şeyler olunca problem yokken neden başkası da başaramayınca sorun olup gözünüze batıyor ?

Tam adamına çattınız. 17 yıllık deneyimli anksiyete hastasıyım :) Zaman zaman dozu artıyor zaman zaman azalıyor. Durumuma göre ilaç tedavisi ile hayatımı sürdürüyorum. Ama anksiyete maluliyet getiren bir hastalık değil. Eşiniz ya da babanız size destek olmasa mecburen çalışacaktınız. Haa evde çalışıyorsunuzdur, o da emek ve aslında maddi değeri de olan bir emek. Bu tamamen siz ve aileniz arasındaki durum. Kimse durup dururken "kimler çalışıyor parmak kaldırsın eleştireceğiz" demiyor. Sen de çalış ısrarı "bu paraya geçinilir mi", "tek maaşla ev alınır mı", "eşimin ailesi yardım etsin" vs konularında çıkıyor. Hem karnım doysun hem pastam dursun diyene çalışması öneriliyor, bu da acımasız bir eleştiri değil.

Yok yanlış anladınız anksiyetem var evet ama çalışıyorum hala ve zaten işimi bırakmam. Aynı gemideyiz, aynı kafadayız şu an sadece birkaç sert söylem gördüm önceki sayfalarda ve hoşuma gitmedi. Konu sahibinden çok çalışmama nedeni olan insanların bu söylemlere kırılacağını düşündüm.

kızlar ben size çok samimi bir itirafta bulunayım mı...
3-4 senedir çalışıyorum her ay kenara mutlaka para attım.
maaşım öyle aman aman değil ama olmamasından bin kat daha iyi.
bir miktar birikimim var.
allah korusun başıma bir iş gelse, bir hal gelse, işsiz güçsüz kalsam kiramı faturamı ihtiyaçlarımı bir süre rahatça öderim.
evet bu para ile araba ev alamam, iş de kuramam ama öyle rahat hissettiriyor ki kafa anlamında.
bazen masrafım çoğalıyor mesela öyle durumlarda ne kredi kartı borcumu sorun ediyorum ne de almak zorunda olduğum şeyin ucuzunu bulamamış olmayı.
bütün kadınlara hatta erkeklere de özellikle tavsiye ediyorum.
çalışan insanın kenarda mutlaka elini attığı ama ihtiyaç olmadıkça yok bildiği bir parası olacak.
hatta mümkünse o para tl değil de döviz, altın, vadeli mevduat gibi araçlarda olacak değerini koruması adına.
çünkü bu hayat çok zor.
herkese ağız dolusu, seve seve yatırım tavsiyesidir.
uygulayabilen herkes uygulasın.

Millet hayatini yasarken sizin saygi duyup duymamanizdan haberi bile olmuyor zaten o kismi hiç onemli degil. Karsima gecip biri beni elestirse dinlerim ama dalga gecerse ben de ona saygi duymazdim. Karsilikli saygisiz bir konuşma gecerdi. Ondan... 🙄

Cidden birinin karsina gecip "seni ne yapsin" diye dalga gecemezdim ben. 😁
İşte bu sizin tarzınız , bu da benimki ben bir şey söylerken zaten aman acaba bunun umrunda mıdır haberi var mı bunu düşünmüyorum zaten buraya konu açılmış kişisel fikrimi yazdım geçtim konu sahibi de istediğini takar istediğini görmezden gelir bu yani bunda büyütecek bir şey yok umarım biri karşıma geçip o erkek niye bu yaşa kadar bir şey yapmamış diye dövünmez sadece ben değil eminim çoğu kişi önce herkes kendine baksın der

Arkadaslar sadece fikrinizi merak ediyorum. Belli yaşa gelmis ama Arabası evi parası olmayan ortalama bir işi olan yani söyle kazancı yaklasık 3-4 bin tl arası olan biriyle evlenir misiniz bu maddi sorunlar gözünüze batar mı?
Tek özelliği bu mu adamın?
Kişiliği, karakteri, sevip sevmediği vs gündeminizde yok. Bir tek parasal durumu mu önemli?
Sadece maddi durumunu önemsediğim biriyle evlenmezdim. Bambaşka özellikler arardım evlenebilmek için.

Tek yönlü değerlendirilemez bu.
Adamın karakteri sağlamdır, sorumluluk sahibidir, ama geliri azdır, 2 kişi de çalışıyorsa geçinilir.
Ama tek kişi çalışıyorsa çok tok gözlü olmak ve çok şeyden fedakarlık yapmak lazım.

Bu senin yaşam standartına bağlı. Fazlasına alışkınsan yapamazsın.

Bu size bagli bir durum. Eğer ben evleneyim ,evde oturayim, çalismıyayim ama geçinemeyincede kocamın kafasıni didik didik yerim düşüncesi varsa evlenmeyin. Ama hayat müşterek bende çalısırım ayaklarımın üstünde durarim derseniz neden olmasin.
Benim evlendigimde eşimin ne arabasi ne evi vardi . Hepsini evlendikten sonra birlikte çalısıp aldık

Çalışkansa neden olmasın ? Ben atanacağım benim erkek arkadaşım da ben yaslarda ama o 3-4 bin arası maaş alıyor ama kazandığını zor yetiriyor büyükşehirden dolayı. Yüksek kazançlı olup peşimde olan erkeklerde var. Hiç aklımın ucundan bile ayrılmak geçmedi. Ayrıca ev araba almakta çok saçma geliyor bana 3-4 bin kazanıp ev araba borcuna girmek çok saçma olurdu. Anı yaşamak lazım biraz da

S Sevgi__111 burada eleştirenlere bakmayın .. evlilikte karşı tarafın refah durumu önemli bir kriter. Bir Evi olması 3-0 önde yaşamanızı sağlar.. kıt kanaat borç ödeyerek ömür geçirmek için neden evleneseniz? Şu anda seçme şansınız var, neden daha rahat edeceğiniz birisini seçmeyesiniz? Seçim yapma şansınız varken lütfen maddi konuları da ilk sıralara koyun. Benim için maddi durum be eğitim seviyesi kriterdi ve bu doğrultuda evlilik yaptım.bekarken yaşadığım standart yükselecekse evlenirim yoksa 10 yıl konut kredisi çekip ömrüm borç içinde geçmesi için evlenmem dedim. ve öyle bir seçim yAptım. ( deli gibi severekte evlendim bu arada) seçim sizin ve maddiyatı düşünmek asla burada eleştirenlerin dediği gibi kötü birşey değil.

Evlilikte maddiyat önemli aksini iddia eden hayal aleminde yaşıyordur. Evlilik düşündüğünüz kişinin maddi durumu gelir durumu vs de önemli.
S Sevgi__111 burada eleştirenlere bakmayın .. evlilikte karşı tarafın refah durumu önemli bir kriter. Bir Evi olması 3-0 önde yaşamanızı sağlar.. kıt kanaat borç ödeyerek ömür geçirmek için neden evleneseniz? Şu anda seçme şansınız var, neden daha rahat edeceğiniz birisini seçmeyesiniz? Seçim yapma şansınız varken lütfen maddi konuları da ilk sıralara koyun. Benim için maddi durum be eğitim seviyesi kriterdi ve bu doğrultuda evlilik yaptım.bekarken yaşadığım standart yükselecekse evlenirim yoksa 10 yıl konut kredisi çekip ömrüm borç içinde geçmesi için evlenmem dedim. ve öyle bir seçim yAptım. ( deli gibi severekte evlendim bu arada) seçim sizin ve maddiyatı düşünmek asla burada eleştirenlerin dediği gibi kötü birşey değil.
Çok sagolun

Kırmak istemem ama erkekleri para kaynağı olarak gören kadınları iki yüzlü buluyorum. Bu bir evlilik. İki kişi her şeyi sırtlanacak. Maddiyatı iyi olsun, bana baksın diye ilişkşye bakılmamalı. Bununla ömür geçer mi , çocuklarıma iyi bir anne/baba olur mu diye bakılmalı.

Kırmak istemem ama erkekleri para kaynağı olarak gören kadınları iki yüzlü buluyorum. Bu bir evlilik. İki kişi her şeyi sırtlanacak. Maddiyatı iyi olsun, bana baksın diye ilişkşye bakılmamalı. Bununla ömür geçer mi , çocuklarıma iyi bir anne/baba olur mu diye bakılmalı.
Evlenmek için heykel gibi kadın arayan olmazsa olmaz diyen erkekler nasılsa bu da aynı mantık, itici. Tabii ki evlilik bu çalışkan mı ekmeğini kazanır mı diye bakarsin da gerisi hoş değil. Böyle düşünenler kismetine çıkan erkekleri şu yok, bu yok, parasi az diye eliyor mu acaba? Belki de adam gibi adamları eleyip parası var diye birine sans verip kendini zorla aşık ediyordur. Bu düşüncelerle gerçek bir şeyin ortaya çıkacağını sanmıyorum. Içinde olmaz çünkü

Sizde calisirsaniz 3 4 bin olur 6 8 bin.
Birde şimdi hayatiniz nasil? Sizin eviniz arabaniz var mi?

Sizin neyiniz var? Ev araba almak için erkek olmaya gerek yok. Ben evlenmeden önce evimi arabamı almış kenara da para atmıştım siz yaptınız mı bunları ?

X