Eş seçiminde maddiyat önemi (Arabası, Evi, Parası Olmayan)

Evlenirlerken lise mezunu olan kuzenimin altinda 500bin liralik spor araba var, kocasindan tabi ve hala calismiyor. 😁 Bir ara bu adam seni napiyor diye soracagim 😂
Bence demek istediğim anlaşılmıştır lise mezunu olup 500 binlik arabayla gezmek değil meziyet kendini geliştirdi mi bi 500binde kendinde yatırım yaptı mı yarın bir gün zor durumda mesleği var mı umarım vardır kuzeniniz adına çok sevinirim bak kafasını kullandı iş güç sahibi oldu diye benim eleştirdiğim kendi belli yaşa gelmiş kalk en basit garsonluk yap bari desen tepsi tutamayacak daha hayatta tek bir iş tecrübesi olmayan insanların evlendiği kişide sırf erkek diye bu kriterleri araması kalkıp eee şu yaşa gelmiş arabası yok e seninki var mı ? E evi yok seninde yok benim anlatmaya çalıştığım şey bu

Bence demek istediğim anlaşılmıştır lise mezunu olup 500 binlik arabayla gezmek değil meziyet kendini geliştirdi mi bi 500binde kendinde yatırım yaptı mı yarın bir gün zor durumda mesleği var mı umarım vardır kuzeniniz adına çok sevinirim bak kafasını kullandı iş güç sahibi oldu diye benim eleştirdiğim kendi belli yaşa gelmiş kalk en basit garsonluk yap bari desen tepsi tutamayacak daha hayatta tek bir iş tecrübesi olmayan insanların evlendiği kişide sırf erkek diye bu kriterleri araması kalkıp eee şu yaşa gelmiş arabası yok e seninki var mı ? E evi yok seninde yok benim anlatmaya çalıştığım şey bu

Evlendikten sonra okudu tabi ama calismadi hiç. 500 binlik yatirimi kendi calistigi parayla yapmaya kalksa yaşlanir o zamana kadar herhalde. 😬
En kotu ihtimalle asgari ucretli bir işe tabi ki girebilir.

İsteyen istedigi şeyi arayabilir illa kendisinde de olmasi gerekmiyor. Bulabiliyorsa sorun yoktur.

Son düzenleme:
Alışkın olduğum hayat standartlarına bağlı bu.
Attan inip eşeğe binilebilir ama binilecek eşek de olmazsa bence büyük sorunlar çıkar.
Görmüş geçirmişliğiniz ve hayat gayenizde uçurumlar yoksa elbet olabilir.
Ayrıca ev geçimi erkeğe yüklenen bir sorumluluk değil.
Şu devirde karı koca birlikte çalışmalı, çabalamalı.
Onu da geçtim, bir kadın mutlaka çalışmalı, üretimde yeri olmalı.
Bu illa sgklı bir iş demek değil, kendini uzmanlaştırdığı, hayatını adadığı, mesai harcadığı bir şeyden bahsediyorum.

Arkadaslar sadece fikrinizi merak ediyorum. Belli yaşa gelmis ama Arabası evi parası olmayan ortalama bir işi olan yani söyle kazancı yaklasık 3-4 bin tl arası olan biriyle evlenir misiniz bu maddi sorunlar gözünüze batar mı?
Eşimle evlenmeden önce çalışma azmine baktım. Nişanlanana kadar evi olduğunu bilmiyordum ne ben sordum ne kendisi anlattı. Eğer calisiyorsa evde olur arabada. Tabi gunumuz Türkiye şartlarında oda zor ne kadar gelir o kadar gider.

Kadin calissa bile herzaman calisamiyor ozellikle cocuk oldugu zaman kadin cocugunu buyutmek isteyebilir bu yuzden ben boyle birini tercih etmezdim. He sonradan isler yolunda gitmez o ayri ama bile bile yapmazdim cogu insan bunu dusunur kimse duyar ksmasin

Evlendikten sonra okudu tabi ama calismadi hiç. 500 binlik yatirimi kendi calistigi parayla yapmaya kalksa yaşlanir o zamana kadar herhalde. 😬
En kotu ihtimalle asgari ucretli bir işe tabi ki girebilir.

İsteyen istedigi şeyi arayabilir illa kendisinde de olmasi gerekmiyor. Bulabiliyorsa sorun yoktur.
Umarım her arayan her aradığını bulur herkes tabii ki kendinde olanı aramayacak ama ben hayatta her zaman cinsiyet ayrımadan eşit olmayı savunuyorum ben şu an 28 yaşındayım bu yaşa kadar ev araba alamadıysam karşıma gelen adama da neden alamadın demem ya da daha reel bir örnek vereyim şimdiki maddi durumumla evleneyim eşim desin ki ya hayatım ben çalışmayacağım bir süre ara veriyorum okey der geçerim inanın her alanada bu eşitliği savunuyorum ve tekrar ediyorum bulanı tebrik ederim canı gönülden dilerim ki hep daha büyük imkanlara sahip olsunlar ama bana göre değil denklik benim için önemli kendimde olmayanı olduramadı diye kimseyi bununla değerlendirmem ve yine diyorum karşıma biri geçip neden buyun buyun yokla beni yargılarsa sende var mı önce onu anlat bakalım derim

Kadin calissa bile herzaman calisamiyor ozellikle cocuk oldugu zaman kadin cocugunu buyutmek isteyebilir bu yuzden ben boyle birini tercih etmezdim. He sonradan isler yolunda gitmez o ayri ama bile bile yapmazdim cogu insan bunu dusunur kimse duyar ksmasin

ya o kadar eminim ki öyle diyenlerinin çoğunun eşinin iyi kazandığına ve çoğu da kendi çalışmıyor... sorsan ya iş bulamamıştır şu an işsiz dönemindedir ya da arada ufak tefek freelance iş yaparlar evin yükünü biz de sırtlanıyoruz demek için....
ben erkek gibi çalışıp evin yükünü sırtlayan bir kişi gördüm bu forumda o da kendimim :))) hamilelik iznimde bile işimin peşini bırakmadım.
Ve konu sahibi sana diyorum ki potansiyeli olan adamla evlen. sen çalışmazsan o parayla geçinemeyeceğiniz gibi, sen çalışıp bu paranın üstüne çıkarsan bu sefer erkek kısmı kendini ezik hissedecek... Şimdilik böyle kazanıyor önü açık diyorsan devam ama yoksa bilemedim.
açıkçask ev araba almak da sadece maddiyat değil zeka belirtisidir. çalışmış ve almış ekonomisini ayarlamış demektir.

Genel olarak artık insanlar ortalama 25 yaşında hayata atılıyorlar. Üniversite 5 yıl desek 1-2 sene uzatma, bölüm değiştirme gibi şeyler oluyor zaten. Eskisi gibi değildir çünkü ülkenin sistemi de buna odaklı. İşsizliği azaltmak için eğitim uzun tutuluyor. Aileden zengin değilse insanın 3-4 yıl içerisinde ev araba sahibi olması beklenemez ki.

Üstelik artık bir şeylere sahip olmak çok zor bu ülkede. Mesela bundan yaklaşık 10 yıl önce babamın bir arabası vardı. O arabanın nedense fiyatı aklımda kalmış 50 bin lira civarı bir şeye aldığını hatırlıyorum. Merak edip araştırayım dedim aynı sene çıkışlı araba şu an 250 bin liraya satılıyor. Yani ben şimdi iş hayatına girsem o arabayı almam kaç senemi alacak kim bilir. Benim durumum böyleyken yaşıt kuzenimin 2 milyon liralık arabası var. Olabilir, olsun da zaten çünkü babası zengin. Bu yüzden belli yaşa gelip bir şeylere sahip olamamış insanları direkt suçlamamak lazım bence. Her şey bizim elimizde olmuyor. Üstlerde yazanlar olmuş, üzüldüm. Yeni Türkiye'de 35 yaş öncesi düzenli yaşam kurmak o kadar kolay değildir diye düşünüyorum. Eğitime, kendini geliştirmeye de bakmıyor artık. Neredeyse her meslek dalında işsizlik ve emek sömürüsü var. Benim yapmak istediğim iş bile tekel haline dönüşmüş durumda bir sanat dalı olmasına rağmen. Çok detay vermek istemiyorum ama geçen aylarda benim ürettiğim bir şeyi kullandılar fakat ekibe almadılar beni. Belli kişilerle çalıştıklarını söylediler.

Kısacası konu sahibi sanırım siz de çalışmak istemiyorsunuz evlenince. Böyle bir insanın da mantık evliliği yapması gerekir. Ev geçindirmiyorum ama 3-4 binle geçinmeniz için mucize yaratmanız gerekiyor. Ortalama yerlerde bile kira sadece bu kadar. Çocuk yapsanız nasıl altından kalkacaksınız ki? Ablam evli ve iki çocuğu var. Eşinin aileden kalma evi ve arabası var. Yazması ayıp olacak belki ama 6 bin lira maaşla gerçek anlamda geçinemiyorlar. Ablam freelance çalışıyor bazen ek gelirleri oluyor ona rağmen durum böyle. Geçen gün telefonla konuştuğumuzda sadece mutfağa çalışıyoruz dedi. Çocukların sağlıklı ve kaliteli beslenmesine çok dikkat ediyorlar. Şimdi korona var ama yeğenlerimin piyano-yüzme kursları falan oluyordu. Bunlar da lüks gelmesin size. Ablam okumak artık bu ülkede değer görmüyor diye spor-sanat dallarından bir meslek edinmesini istiyor çocukların o yüzden gönderiyor. Küçük çocuklar da her gün makarna yiyecek değiller herhalde.

Evlenseniz ve çocuk düşünmeseniz hadi tamam ama çocuk olursa işler çok zor. Kendi geleceğime endişelenmediğim zamanlarda yeğenlerim için stres yapıyorum. Bazen buradaki hanımlar her şeye çok toz pembe bakıyor benim mi hayat tecrübesizliğim bilemiyorum tabii.

Arkadaslar sadece fikrinizi merak ediyorum. Belli yaşa gelmis ama Arabası evi parası olmayan ortalama bir işi olan yani söyle kazancı yaklasık 3-4 bin tl arası olan biriyle evlenir misiniz bu maddi sorunlar gözünüze batar mı?
Duzenli bir isi olmasi onemli, ne kadar kazandigi ise beni rahatsiz etmez.İs sahibi olmasi sorumluluk duygusunu arttirir.Zaten tek basina calistirmam mutlaka bende calisirim.
Kazancina gelecek olursak,parasi icin birini severseniz ve o bunu anlarsa;
Once arabasinin modeline daha sonra sizi degistirir.Aklinizda bulunsun ki sonrasinda uzulmeyin..

Son düzenleme:
Herkesin kendi tercihi. O yüzden yanlış karar diye bişey yok. Kendi görüşümü söyleyim. Özellikle belli bir yaştan sonra hayatı toparlı biriyle evlenmeniz.
yani beraber aşık olalım , sıfırdan başlayalım , hayat kuralım faztazisi üniversitesi gençleri için geçerli olabilir. Ama 30+ 28+ 35+ işte yetişkin yaş gurubu evlilikleri için doğru değil. Kadın için tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Maddi manevi olgunluğa erişmiş birini bulmak çok daha doğru.

Maddiyat değil, zihniyet önemli.
Benim için önemli olan çalışkan olmak, yeniliğe açık olmak, vizyon sahibi olabilmek,
Benim hayallerim yüksek, kocamdan beklentim yok. Yüksek standartları o sağlasın gibi bir düşüncem asla yok.
Zira evlenme kararı verdiğimizde eşimin maaşından 2 kat fazla kazanıyordum.
Tek hedefim eşim beni aşağı çekmesin idi.
Eşim bana baka baka, bana benzedi.
Kendine yatırım yaptı. Şimdi beni solladı, benim maaşım onunkinin yanında kuş gibi kaldı. Gerçi şuan işsizim ya neyse, 😒
Şimdi hedefim kendi işimin patronu olmak.
Eşimde büyük bir zevkle destekliyor.
Bu iş olursa beni beyaz yaka hayatından kurtar, mail okumayayım, her türlü saha işine koşayım, x model araba al, sonra keyfine bak diyor 😂

Koca parasını kullanarak etrafta hava atan kişilere ayrı bir kinim vardır.Kendi bir baltaya Sap olamamış ama etrafta hem kariyer bakımından hem maddi bakımdan dört dörtlük adam arayan yiyici kadınlar var.Kocasini daha çok kazanması için kamcilayan adamı gece gündüz para kazanmaya zorlayan kişiler tanıyorum.Evlilige bak bee...

Belli bir yaşa gelmişten kasıt nedir? Mesela ben 32-33 yaşlarına gelmiş bir adamın hayatında kuruş biriktirmemiş, hep yiyip içmiş olmasına takılırım. Ben çalışıyorum ve hep birikim yaparım, yer içer gezerim de tabi. Karşımdakinden de beklerim aynısını. Ev araba almak kolay bir şey değil onu beklemem, birlikte çalışır alırız. Önemli olan para kazanabiliyor olması ve sadece bugün için yaşıyor olmaması, yarınını da düşünebilmesi benim için.

Büyükşehirde kimse tutup da bu maaşa geçiniyorum süperim diyemez. Mutlaka iki maaş şart olur, çalışmayı düşünmüyorsanız imkansız gibi bir şey diyebilirim. Kira+mutfak+faturalar e bitti zaten. Kalbi temiz olsun, cart curt olsun diye bayram mesajına dönüştürmeye gerek yok buraları gerçekçi değerlendirirsek, siz çalışmıyorsanız o iş yaş.

Bir de bu konuda dikkatimi çekti, çalışmayan kadınlara bir kızgınlık var galiba. Arkadaşlar insanlar iş bulamıyor olabilir, eğitim almamış olabilir, sağlık sebepleri ya da sadece çalışmak istemiyor olabilir. Elin ayağın tutuyor çalış sen de , bi zahmet çalış demek de ne bileyim...
Çalışmayan kadına değil "çalışmak istemeyen insana" kızgınlık var. "Çalışmayan erkeğe de markete girsin, kurye olsun vs deniyor, çifte standart yok. Yaşamak için ya biz çalışıyor olmalıyız ya da çalışan biri bize bakmalı. Hayat bu. İş bulamamak, çalışmaya "gerçekten" engel sağlık durumu olmak başka bir şey. Ona bir şey diyen yok ama burada belim ağrıyor çalışamam diyen bile var.

Ekleme yapmak istedim. Yaa bu forumda evde oturup kocasının yediği sucuğa kaşara laf söyleyen kadın bile var. Sen de çalış diyenlere cevap yok. Adam alın teriyle kazandığı parasını kadının eline saysın kendi de aç mı kalsın? Bu kadına sen de çalış demeyip ne diyelim?

ben hiç maddiyata bakmadım sorumluluğun bilincinde olması ve birbirmizin fikirlerine saygı duymamız yeterli

Sizin neyiniz var ev, araba...? Belli bir yaş dediginiz kaç mesela? Yani 30-35 arası ev, araba almak tek maaşla kolay mı? Bir de ev var, evv var. Araba var, araba varr. 250bine de ev bar milyonları geçen de. 70 bine de araba var 400bine de... Değer de önemli mı?ya da semt?Ya da arabanın jant boyutu, açılır tavanı olması?Yoksa ayağı yerden kessin yeter mı?Bana yetmez gibi geldi. Peki evi ve arabası var. Size yedirecek mı onları? Biliyorsunuz kendi aldığı için evlendikten sonra hak sahibi olmuyorsunuz tam olarak. En iyisi elindekileri daha iyisini alalım vs diyerek sattirip yenisini aldırın böylelikle evlendikten sonra alinmiş olur sizin de olur:) O potansiyeli gördüm ben

X