Eş seçiminde maddiyat önemi (Arabası, Evi, Parası Olmayan)

Gelin adayının meslegi mezuniyeti nedir
4 bin TL den fazla alan biri ya memurdur yada özelde iyi bir konumunu vardır bu kişilerinde cok talipleri oldugundan cogu hemen evleniyor ztn.. Damat adaylarını degerlendirmek lzm tabiki ama gelinin dengi nedir bunada bakmak gerekiyor. Kendi denginde ve maası konumu iyi olan bir aday olabilme sansı varsa beklenmeli yoksa bu aday degerlendirilsin derim
Soruya gelince faturalar ve mutfak sadece 2 bin geciyor onceden bir nebze kolaydı ama şimdi ates pahası gercekten
Geciriyoruz diyenlere bakma onlara köyünden ailesinden destek geliyor genelde.. Ek gelirleri oluyor köyde mesela işletilen bir arsadan yafa satılan urunlerden..

Sizin maddi durum nedir? Bir de yaslar kaç yani adam 35 olur elinde avucunda hic bir sey yoktur, evi arabayı geçtim birikimi de yoksa açıkçası maddi acidan zor diye düşünürüm ama karakteri, verdigi deger ve es olabilme potansiyeli de önemli
Ama gezelim tozalim harcayalim, sen kredi cek ev araba alalim cift maasimiz olsun kafasindaysa olmaz derdim hic dertsiz basima dert alamam yani

28 cok ileri bir yas degil zorlasa belki araba alır krediyle ki şu dönemde zor
Evi olmasini hiç beklemeyin ben 35 yasindayim evim arabam yok (araba alacaktim pandemi de girince fiyatlar uçtu) yani simdi araba deseniz 100binden evler en kötü 250-300den başlıyor. 28 yasindaki birinden bu kadar beklentiye girilmez ama ne bileyim kenarida 50 bini vardir olabilir ya da ailesinin durumu iyi degildir destek olmustur o da kabul edilebilir. Beklentileriniz fazla geldi.

Belli bi yaş deyince en aşağı 35 40 sandım bende yahu. 28 için ne evi ne arabası sizin dünyadan haberiniz yok galiba.

Bence herkes kendisiyle aynı standarta sahip biriyle evlenmeli. Sizin arabanız eviniz + 5k maaşınız varsa bu adamla evlenmemelisiniz mesela.

Açıkçası kendi hayatımda görmediğim maddi manevi iyi şeyleri onda görmek isterim ki evlenmemin bir anlamı olsun. Şu anki hayatımdan daha iyi bir noktaya getirsin beni her anlamda. Daha mutlu ve refah seviyesi daha yüksek bir insan yapmalı evlilik beni. Ben çalışan bir kadınım, sağlığım yettiği sürece de çalışacağım. Ama burası Türkiye. Çocukken başkalarına özenip benim yaşayamadığım çok şey var mesela. Benim çocuğum onları yaşasın isterim. Annem babam boşandılar evliyken de araba ev gibi şeyler yapamadılar. Şöyle hesap yapmadan gönül rahatlığı ile alışveriş yaptığımı ya da tatile gittiğimi hatırlamıyorum hayatım boyunca. Ben çocukken annemle babamın maddiyatı yüzünden çektim, hala da eksikliğini hissediyorum bir şeylerin. İçimde kaldığından yani. O yüzden benim eşim maddi anlamda benden daha güçlü olsun isterim. Para sorunu yaşamak istemem. Rahatça tatil yapalım, araba alabilelim rahat edelim isterim. Tabii ben de çalışmaya devam ederim, birlikte rahat edelim aslında anlatmak istediğim şey bu. Eğer deli gibi aşık olmazsam maddi konuları da değerlendireceğim kesin yani. Kimseyle parası için evlenecek biri değilim ama maddiyata dikkat ederim. Sorunuza gelince de ülke şartlarında çok zor o maaşla, hadi araba neyse de ev kirası zaten ciddi maliyet. Kadın çalışırsa deli para kazanmıyorsa anca sınırda idare eder yaşarsınız.

Büyükşehirde kimse tutup da bu maaşa geçiniyorum süperim diyemez. Mutlaka iki maaş şart olur, çalışmayı düşünmüyorsanız imkansız gibi bir şey diyebilirim. Kira+mutfak+faturalar e bitti zaten. Kalbi temiz olsun, cart curt olsun diye bayram mesajına dönüştürmeye gerek yok buraları gerçekçi değerlendirirsek, siz çalışmıyorsanız o iş yaş.

Bir de bu konuda dikkatimi çekti, çalışmayan kadınlara bir kızgınlık var galiba. Arkadaşlar insanlar iş bulamıyor olabilir, eğitim almamış olabilir, sağlık sebepleri ya da sadece çalışmak istemiyor olabilir. Elin ayağın tutuyor çalış sen de , bi zahmet çalış demek de ne bileyim...

Sizde çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. 2 maaş yeter bir evi çekip çevirmeye ama belli ki sizin zaten kafanız karışık. Yarın bir gün işler ters giderse bunu sorun edebilecek bir potansiyel görüyorum. Boşanmaların en büyük sebebi aldatma ve şiddettir. 3. Sırada maddi sorunlardır. Evlendiğinizde Sizin alışkın olduğunu hayat standartı düşecek. Bir de çocuk olursa masraflar daha artacak. Çok sevdiğiniz, tahammül edebileceğiniz bir insan değilse batar.

Arkadaslar sadece fikrinizi merak ediyorum. Belli yaşa gelmis ama Arabası evi parası olmayan ortalama bir işi olan yani söyle kazancı yaklasık 3-4 bin tl arası olan biriyle evlenir misiniz bu maddi sorunlar gözünüze batar mı?
Sadece parayladaolmuo .Parasızda olmuyor .

Herşey para ev araba değil.. önce huzur sağlık.. biz evlendiğimizde hiç bir şeyimiz yoktu.. şimdi herşeyin en lüksüne sahibiz elhamdülillah.. birlikte çalışıyoruz.. eğer bir şeyler istiyorsanız sizde emek verirsiniz zaten artık tek maaş ile geçinmek zor..

Bu devirde cok zor.
Evet herkeste yok, ama en azından 1 ev her insanın hakkı. Keşke bu tarz şeyler de herkes eşit olabilseydi

Bana gore ev ve araba önemli. Cunku iyi bir maaş alınmıyorsa kit kanaat geçinirsiniz ki zaten maaşı az.

Ask diye bir yemek yoktur derdi arkadaşım zamanında :)
Ve huzur yoksa para da işe yaramaz orası da ayrı.

Arkadaslar sadece fikrinizi merak ediyorum. Belli yaşa gelmis ama Arabası evi parası olmayan ortalama bir işi olan yani söyle kazancı yaklasık 3-4 bin tl arası olan biriyle evlenir misiniz bu maddi sorunlar gözünüze batar mı?
Cok kişisel bir soru. Cevabı yalnız sende. Ben kendi adıma evlenmezdim. Saygı duyamam böyle bir tipe. Ne yapmış bu yaşa kadar ortaya ne koymuş görmek isterim. Bunu da ben ortaya bir şeyler koyduğum için isterim. Yoksa ben boş bir tip olayım onun çok parası olsun bana baksın anlamında değil. Hastalık durumu olur, ailesine bakmıştır vs anlaşılabilir. Diğer türlü boş beleş insan tipi geliyor bana. Başkası benim için önemli değil ben evlenirim diyebilir. Kimse kimseyi eleştiremez de.

Evlendiğimde eşimin geliri hemen hemen buna denkti belki de daha azdı. Sonra ben de çalışmaya başladım. Şu an gayet iyi geçinip gidiyoruz. Şükür.

Maddiyat konusu herkese göre değişir.
Beklentiyle alakalı birşey.

Cok kişisel bir soru. Cevabı yalnız sende. Ben kendi adıma evlenmezdim. Saygı duyamam böyle bir tipe. Ne yapmış bu yaşa kadar ortaya ne koymuş görmek isterim. Bunu da ben ortaya bir şeyler koyduğum için isterim. Yoksa ben boş bir tip olayım onun çok parası olsun bana baksın anlamında değil. Hastalık durumu olur, ailesine bakmıştır vs anlaşılabilir. Diğer türlü boş beleş insan tipi geliyor bana. Başkası benim için önemli değil ben evlenirim diyebilir. Kimse kimseyi eleştiremez de.
28 yaşında kimin evi arabası var ki aileden zenginse olur . İyi bir mesleği dahi olsa millet kaç yaşında mezun olup iş hayatına atılıyor.

O bir yaş kaç ? Meslek ne bunları bilmek gerekir artı sizin eviniz arabanız var mı çalışıyor musunuz maaşınız ne bunlar da önemli şimdi kendi de bir baltaya sap olmamış evi arabası olmayan biri karşıma geçip bunu söylese bildiğin dalga geçerim öyle biri seni napsın derler biraz da denklik mesele şimdi

Evlenirlerken lise mezunu olan kuzenimin altinda 500bin liralik spor araba var, kocasindan tabi ve hala calismiyor. 😁 Bir ara bu adam seni napiyor diye soracagim 😂

X