Eş-İş-Çocuk?

Bakıcı bulup çaluşmaya erken başlama şansınız yok mu? Belki öyle daha mutlu olursunuz? Ev işlerine yardımcı olan bakıcılardan,en azından eve gelince sadece çocukla ilgilenirsiniz hem görmediğiniz için özlem de fazla olur daha iyi olur gibi geldi..

Bunalmışsınız biraz, eşinizin de yoğunluğu araya girince öfkenizi ona yönlendirmişsiniz de bunu kibarca patlatacaksınız gibi bir ruh haliniz var. Çocuğunuzun zor bir çocuk olması sizin olmadığı gibi eßinizin de suçu değil. Eşinizi eve sokarak fıtratına aykırı davranmaya zorlayacaksınız. Ya sürekli tv karşısında oturuyor diye şikayetçi olacaksınız yada bi ise yara be adam, gir bi işe çalış ne bu rehavet diye ilerde konu açacaksınız.
Yaz günü gezin tozun, hatta seyehat edin. Insanlar 15 günlük bebekleriyle neler yapıyor. Bence siz çocuk olunca biraz bocalamışsınız ve bu konuda ozguveniniz de kırılmış gibi. Lütfen içinizdeki güçlü ve huzurlu kadını bularak harekete geçin.

helal yürü seni kim tutar güzel fikir

Çaresi çözümü olan biri varsa benide etiketlesin yorumA . Rahatsızlığımız şu 2 yaşında bi kız bebek bide 23 günlük kız bebek. Ağlayan bir anne ağlayan 2 bebek tuvalete pusetle gidiyoruz biz

Uzundu sonunu okudum.
Ben dedim eşime sonuçta çocuk sadece benim mi işten ayrıl bir sene ben bakayım size...
Sonuç olumsuz inşallah sen kabul ettirirsin.

Bence biri çocuğa bakıp diğeri çalışacaksa bu sen olmalısın. Otur dur sakinles.
Sen sakın olursan bebekte sakin olur.

Bilmiyorum aslında çok var onerim ama her şeyi yasiyarak öğrenirsin bir anda değil. Bebeğinle öğrenirsin fakat herseyden önce sakin ol ve neden diye sorgulama. Bu sıcak havalarda bol bol duş alın. Oda sakinler sizde

Daha zor bi hayat işte, nasıl başa çıktınız nasıl alıştınız öncelikle eşinizin temposuna?
Ben tam alıştım artık diyorum, daha beter bi yoğunlukla karşılaşıyorum.
Elhamdülillah işi var şımarıklık yapmayayım diyorum, ama şımarıklık falan değil işte, normal bi beklentim var.
Bir de oğlum 4. aydan beri sanırım mütemadiyen bağırıyor, atak sırası bende artık bence :)
Uykusunu alamıyor evet.
10 aylıkken doktordan uyku ilacı istedim, verdi ama kullanmadım.
Uykucu bir çocuk değil, uykusu da yetmiyor.

Teşekkür ederim :)
Bir çeşit yemek mi o bile olmuyor çoğunlukla bizde :)
Ev işi konusunda çok rahatım.
Ama yapmaya kalktığımda her zaman değil de bazen kendimden korkacak kadar kötü bir ruh halinde oluyorum, bu neyin nesi onu anlamıyorum.

Ya işte bi de bu var.
Önceki jenerasyon çocukla pek ilgilenmemiş, biz de fazla mı ilgileniyoruz diyorum bazen.
10 dakika kendi haline bıraksam vicdan yapıyorum, kendi haline derken ben bi iş yaparken onun bağıra bağıra beni çağırmasından bahsediyorum.
Bağırtacağıma benim işim olmasın.
Bu sefer de kendi oyalanmayı mı bilmeyecek.
Sanki ayarı tutturamadım ben.

Selam
Hee onlar her şeyi yapar.
Benimki de çocuğa kendi bakacak beni hiç yormayacaktı, günde 1-2 saat görüyo şimdi.
Bi de milletin yanında "hiç yorulmam oğlumla, bakarım bütün gün" havası var.
Bir gün evde kalsa akşama kadar "kollarım koptu alsana biraz, nesi var bu çocuğun hasta mı doktora mı götürelim, ağrısı mı var ağrı kesici verelim mi?" diye geçiyor :)
Ya zaten psikoloğa gidecek vaktim olsa ona harcar mıyım hiç :)
Yok işte yok.
Güvenilir bakıcı da yok, onu nerden bulcaz.
Bütün yollar eşime çıkıyor işte :)
Hepimize kolay gelsin.
Geçmiş olsun ayrıca, hastalık çarpı 5 mesai gibi bir şey.

Ay ne bileyim dolaptaki sebzeleri doğradım altıüstü ama bu kadar zor olabileceğini düşünmedim.
Bu hale gelene kadar söyleseydim dışardan ruh halim pasparlak olurdu.

Eşimin geliri benimkinden yüksek olduğuna göre uzaylı görmüş gibi değil de hiç duymamış gibi davranır, ilk seferde de anlayamaz diye düşünüyorum :)
Eşimi doğumun ertesi günü işe çağırmışlardı, 2 gün gitmedi inatla, sonra bir daha 1 ay sonra izin kullandı.
Ne beddualar ettim patronlarına da tutmadı daha bakalım.
Yardımcı mantıklı da eşime olan ihtiyacımız ne olacak

Ay çok teşekkür ederim :)
Ben lisede kompozisyondan hep 60 alan insanım, güzel olsun diye bir şey yaparsam elime yüzüme bulaşır o
Beceriksizim biraz.
Moral için teşekkürler :)

Sen dul şaban vardı hami kadın çalışıyordu kemal şuna evde iş yapıp çocuklara bakıyordu günlere gidiyordu falan yani şu an ki ruh halini anlıyorum benim.kizim da inan ki aynı 13 aylık o da. Ama gerçekten kocanın işten ayılmasinı istemen biraz saçma Olmus ona gelene kadar madem durumunuz var gıbı görünüyor bi bakıcı ayarlayın.

Orda annenin kendini tartması lazım, benim için ikinci sene olsa sıkıntılı geçecek belli.
Ama bu sene için içim çok rahat, güzel vakit geçirdik, iyi ki evdeydim diyorum.

1 ayım var başlayacağım.
Bakıcı çok sıkıntı.
Hiç yok tanıdığım biri.
Bulamazsak annem bakacak ve ben de hem ev hem çocuk için birini istiyorum.

Hiç de eve kapatmadım kendimi, 4 günlükken başladım gezmeye.
Yani bu durumda çocuğun her ortama alışması lazımdı ama alışmadı.
Tek başıma ev civarında dolaşabiliyorum, maksimum yarım saat sonra arabada oyalanmıyor, kanguru da aynı şekilde, dışarda pek uyumaz da, cesaret edip gidemiyorum o yüzden bi yere.
Yine eşimin olması lazım yani.

Çaresi çözümü olan biri varsa benide etiketlesin yorumA . Rahatsızlığımız şu 2 yaşında bi kız bebek bide 23 günlük kız bebek. Ağlayan bir anne ağlayan 2 bebek tuvalete pusetle gidiyoruz biz
Çözüm ağlamayı senkron bir şekilde yürütürseniz arada çatlak ses çıkmaz :)
Başka bilemedim ben de, Allah yardımcınız olsun.

Uzundu sonunu okudum.
Ben dedim eşime sonuçta çocuk sadece benim mi işten ayrıl bir sene ben bakayım size...
Sonuç olumsuz inşallah sen kabul ettirirsin.
Neden bunun ne kadar cazip olduğunu anlayamıyorlar?

Sorgulamanın anlamsızlığını kabul ettim, ama hiçbir şeyi sorgulamasam niye uyumuyor onu sorguluyorum.
Uykun var işte uyu güzel güzel, derdin ne ki.

Benimki de gün mü ayarlar, ben görüyorum onda o ışığı :)
Bakıcı bulsam da eşime ihtiyacım azalmayacak ki.
Beni asıl zorlayan onun çalışma şartları.
İş değiştiremiyorsa birsüre ara versin dedim ben de.
Kendi kendime dedim yani.
Ona söyleyebilmek için prova yapmam lazım ki duyar duymaz reddetmesin.

Gercekten bazi cocuklar bit kadar halleriyle annelrinin psikolojilerini bozabiliyorlar su konuda yanlis buldum anneniz babaniz evde misafirken cocuga bagirmayin kendinize tokat atin ama bagirmayin ustlerine aliniyorlar ben de sizinle atni durumdayim farki esim bana yardin etmez pskolaga gitmeyin uyutucu ilaclardan veriyolar o cocukla uyuyamazsiniz daha da delirirsiniz isi birakmak yerine yaniniza yardinca alin gecinebiliyorsanz annen ya da kayinvalideniz olabilir hic degilse evin is yukunu biri alirsa cocuga daha tahammullu olursunuz

Neden bunun ne kadar cazip olduğunu anlayamıyorlar?

İşlerine gelmiyor böyle iyiler çünkü.
Adam akşam işten çıkınca arkadaşlarıyla buluşuyormuş haberim yok.
Dün tesadüf eseri öğrendim kızdım haliyle.
Eve gelince bana diyor ki sabahtan akşama kadar sıcakta çalışıyormuş ne varmış arkadaşlarıyla buluşmasında.
Benim omzum tutulmuş, çocuk ağlıyor öğlenden beri bir şey yememişim, yemek yapmaya çalışıyorum beyefendi beni her gün huzursuzluk çıkarmakla suçladı.
Şimdi sen olsan böyle geniş ferah rahatken kendini çocukla eve kapatır mısın?

Benim hassas noktamda ev işi ve yemek. Nefretlik işler bencede cidden. Ütüyü söylemiyorum bile.
Ama burda elektiriğiniz çok tatlı gözüküyor:)

27 ay evde kızıma baktım. 2 yaşına geldiği zaman doktorumuza ya kreşe başlatsak diye sorduğumda ocak ayı olmaz nisana kadar bekleyin dedi, oturup ağlayacaktım... Şimdiki aklım olsa 1.5 yaşında başlatırdım... Evde oturmak çıldırtıcı olabiliyor çocukla.

Bir de bakıcı yerine kreş düşünün, kreşler çocuk için daha faydalı. Anneniz varsa yarım gün kreş+ yarım gün anne seçeneğini düşünebilirsiniz. Hatta şimdiden başlatın haftada 3 gün yarım günden...

Bnm oglumda cigirtkandi o ayri, kolikti, disi cikarken uyurken surekli bagirirdi sanirim yapi meselesi.
Degistiremeyecegim seyi kabullendim ben,yoksa aklimi kacirir yada antidepresanlik olurdum, esimin isi tempolu ve yeri gelince tehlikeli, suan savas bolgesinde baska ulkede mesela.
Cok cok duygusal biri degilim,babamla esim ayni meslegi yapiyor belkide oyuzden bu calisma kosullarini garipsemedim.

Ilk cocugumda bnde depresyona girdim ama ikincide oyle olmuyor, biliyorsun seni ne bekliyor ve beni en cok rahatlatan sey 8 aylik cadi kizimin abisiyle oynamaya calismasi,bu anlamda evde iki cocuk olmasi annenin uzerinden su aralar moda olan etkinlik uretme yukunu aliyor acikcasi.
Onlar oynarken pratik bi yemek hazirliyorum mesela,balik yapmak bi corek yapmak veya bi corba maksimum 20 dk aliyor, o sure bnm icin
cocuklari boslamak degil onlari beslemek icin efor sarfetmek oyuzden yemek yaparken acil bisey yoksa kizim aglasa da avutmak icin ugrasmiyorum.
her aksam ikisini de banyo yaptiriyorum bu is oyle oldu ki rutin halinde,artik kizim dahi biliyor banyoya gidince sonrasinda yataga girecegini.
Gunduz uykusunda acikcasi uyutmaya ugrasmiyorum, bazen direniyor mesela, agzina emzik verip koyuyorum yatagina, aglasa da bakmiyorum, uyku arkadasiyla oynarken uyuyor, bazende kucagimda dalip gidiyor.
Uykuyu bnm oglumda sevmezdi ama uyansa da bn uykumu alana kadar almazdim onu yataktan.
Biraz bencil olarak kotardim sanirim bu isi, cunku beni benden baska kimse dusunmedi.
Alisverisi de internetten yapin, bn yetisemedigim zaman oyle yapiyorum, ayagima geliyor hersey.
Sakin olun, esiniz isten cikmasin ama siz ise baslayin.
Erkegin calisani iyidir.

Bence sana bu çocuk bakma işi fazla ağır gelmiş çok bağırmasının nedeni diş sıcak artı senin ona bağırman olabilir. Taklit yeteneğinin geliştiği aylar bu sıralar.
Kınamıyorum hepimizin başına geldi. Tavsiyem işe başla, bebişi de bebek kreşine verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…